Syn má suchý a dráždivý kašeľ

kk99
17. okt 2017

Čaute maminy... Potrebujem poradiť. Syn má už vyše mesiaca súchý, dráždivý kašel. Má chytené horné dýchacie cesty. Prvý týždeň vybral ATB. Keďže nezabrali, dr nám predpísala ďalšie sirupy a kvapky ako napr. promethazin, ditustat, dithiaden, ..... Skúšala som samozrejme aj cibuľový čaj, cibuľový sirup, skorocelový sirup... Nič nepomáha ☹ Je to už vyše mesiaca a syn stále kašle. Neviete mi prosím poradiť niečo?

Ďakujem pekne za každú radu.

badimeria
17. okt 2017

@kk99 sirup triefed zlty nam vyborne zabere vzdy na suchy kaswl on uz obsahuje aj antihistanikum.A my este aj inhalujeme vincenttku inhalatorom.Mali ste ten sirup?

kk99
autor
17. okt 2017

@badimeria nie, nie, tento sirup sme ešte nemali. tiež máme inhalátor, ale dr mi odporučila dávať roztok NaCl, ale to pri predošlej chorobe. Vincentka Vám pomáha na kašeľ? Koľko sa jej tám dáva? Aj sa riedi? Ďakujem moc.

badimeria
17. okt 2017

@kk99 aj to NaCl je fajn a vincentku naleejem klasicky do inhalatora tam je napisane max kolko sa moze ale samozrejme by som si zaobstarala ten sirup urcite pomoze.A zas ked su uplne zahlieneny tak davame triefed ale zeleny ten je na hlienovity kasel detska lekarka v ten zlty predpise.Nemate zac a ake stare mate dietatko.

kk99
autor
17. okt 2017

@badimeria super, urcite vyskusam tu vincentku, aj ten sirup vybehnem dat predpisat. Len uz mi ho je luto, vyse mesiaca mu davam rozne lieky... Bojím sa, aby som mu skor neublizila ako pomohla. Ma 4 roky.

badimeria
17. okt 2017

@kk99 neublizite my chodime aj k pneumologovi a teraz musime mesiac v kuse papat sirup prospan.Asi nebola dobre zvolena liecba.A mizno ak sa to bude opakovat objednat sa u alergologa.Davali ste aj fenistil kvapky?Tie sa davaju zas na noc aby ho nedusilo.

slnieckostanka
17. okt 2017

Tiež sa trápime už mesiac so suchým kašlom, žiadne soplíky len kašel. Máme aj atihistaminiká v sirupe Aerius a nič nepomáha

kk99
autor
17. okt 2017

@badimeria chodime imulogovi, robil mu testy, alergicky nie je. Davame mu dlhodobo aerius... aj fenistil som davala... uz som fakt z toho nestastna. Mal polrocnu kuru ribomunyl... Ten polrok bol celkom fajn. Ako sa zmenilo pocasie tak sa to pokazilo. Kazdopadne vam dakujem za rady a urcite vyskusam aj sirup aj tu vincentku, dakujem moc.

kk99
autor
17. okt 2017

@slnieckostanka aerius uziva syn dlhodobo...tiez nezaera. Ked aj nejake lieky zaberu tak na chvilu ☹ Asi je take zle obdobie, strasne vela kaslov je teraz. Len mam pocit, ze uz to trva vecnost... A vy asi tiez. Davali ste aj nieco ine okrem aeriusu?

felycity
17. okt 2017

@kk99 trifed je dobrý na to - utlmí dráždenie a pôsobí tak, že stiahne opuch sliznice, ale robili mu komplet vyšetrenie, aj na pľúcne chlamýdie - tie sa zvyknú prejavovať tak, že kašeľ neustupuje a jedny atb nezaberú...

badimeria
21. okt 2017

@kk99 ako predpísali sirup pomohol?

zuzkamargit
13. nov 2017

trifed, aeriius, ventolin, to su riadne chemie. Neskusali ste nieco prirodne? Skuste tannen sirup od Just, nemam s nim vlastnu skusenost, chvalabohu, lebo moje deti su na tychto produktoch vypiplane a este taky dlhotrvajuci kasel nemali, ale mam zakaznicky, ktore si ho velmi chvalia a vzdy beru do zasoby. Urcite mate vo svojom okoli niekoho, kto vam ho objedna a ak nahodou nie, kludne mi poslite IP

biba12
13. nov 2017

Určite tu Vincentku treba skúsiť. Suché, kašeľ vie potrápiť, poznám to podľa seba. Keď ma to drapi, tak kašlem mesiac. A ja nikdy nevykasliavam, stále mam len suchý kašeľ. Zvlhčujem. 😉 Ono to prejde, len to potrvá.

moonlighting
13. nov 2017

Mne aj malému (4,5r) teraz nedávno výborne zabral na suchý dráždivý až dusivý kašeľ Robitussin sirup. Mne sa ho konkrétne nepodarilo zbaviť ani po ATB, až po Robitussine.

kp7333
13. nov 2017

Ake antibiotika uzival? Robila mu lekarka vytery? Brala mu krv na zistenie plucnych chlamydii?