Talentovky z výtvarnej na pedagogickú školu
Ahojte , ma niektorá skusenost s talentovkami na pedagogicku školu -externé štúdium? Ďakujem za každú skúsenosť, s ktorou sa podelite....
@pusinka719 Skoro presne to isté bude aj v Trenčíne..Do Trenčína berú 30 a hlási sa ich až 150, tak neviem či mám vôbec nejakú šancu, aj vzhľadom k môjmu veku 🤭 U Vás je to ako?
@daniela2629 u nas v Lv tiez len 30 ludi beru,sice neviem kolko sa ich hlasi ale vraj minuly rok bolo hadam aj 300.Zistim zajtra 😅 Co znamena v preklade vek?Na porovnanie,ja budem mat coskoro 40r.
Som ročník 1982 🫡😃 Takže stále v najlepších rokoch 👍😁 Zajtra Vám silno držím palce, potom dajte vedieť..🙏
@daniela2629 dakujem krasne a ja vam zas v utorok drzim placeky ☺️
@pusinka719 ahoj. Čokoľvek čo ti napadne na tému fantastické zvieratko
. Ja som kreslila tvora, ktorý mal hlavu ako žaba, krk ako žirafa a telo ako hus 😂😂🙈 držím palce
@deniska2706 tak uz som po,tema bola svet strasidiel 😅
@pusinka719 A ake to bolo??Ťažšie alebo ľahšie ako si si myslela?Bolo Vás tam vela?A vekovo tam boli mladšie ci aj staršie ročníky?Prosím napíš mi tvoje pocity a dojmy z celých skúšok..
@daniela2629 na to ako som stresovala,bolo to lahsie nez som si myslela.Pocity mam dobre tak som zvedava ako to dopadne.Bolo nas prihlasenych 111,ale niektori neprisli zo zdravotnych a tym padom im zo zakona musia dat nahradny termin,takze celkove vysledky sa dozvieme az neskor ,ked aj oni spravia prijimacky. Boli tam rozne vekove kategorie,mladsie ale vacsinou tak okolo 30-40r.
@pusinka719 A to sa dá dať náhradný termín?Aky je postup?Lebo ja som si narazila par dňami koleno a neviem ako to zajtra zvladnem..
Kreslenie ti išlo ako?A aj sa ta niečo pýtali?
@daniela2629 netusim ako to riesili ale ak som dobre videla tak bol dany datum na prihlaske,ze pokial nevedia uchadzaci prist na dany termin zo zdravotnych dovodov,tak nech poslu ospravedlnenku a tym padom im asi ponukli nahradny termin.Aj kreslenie slo prekvapivo dobre 😅 Vosli sme do triedy a tam bolo na tabuli,ze aka bude tema a co ocakavaju aby bolo vykreslene.A kedze nas nechali 5minut samych v triede,vsetci sme hned googlili nejake obrazky 😅 Ale na vytvarnej sa vobec nic nepytali.Mali sme na kreslenie 1h,potom sme odovzdali vykresy a sli uz domov ☺️
@pusinka719 Ďakujem za odpoveď..Potom daj vedieť ako si dopadla..Ja ešte neviem, či zajtra pôjdem na skúšky, kvôli tomu úrazu, rozhodnem sa až ráno..
Prajem pekný zbytok dňa 🙂
@daniela2629 pokial je zranenie takeho rozsahu,zeby si nevedela spravit volejbal(podavanie),ci mlynske koleso,tak by som to nesilila,lebo to ti bere body dole.Ale ak ostatne spravis v pohode a taktiez aj hudobnu,ci vytvarnu a ine,tak by som to skusila.A kludne sa pytaj ked nieco ☺️ Skore uzdravenie a ak by si sla,tak drzim palce ☺️
@pusinka719 My mlynské kolo nebudeme mať a volejbal tiež nie.. Bude tam skok z miesta, člnkovy beh, kotúle a basketbal..Z výtvarnej si si náhodou neodfotila obrázky co si kreslila?A co si spievala, prípadne čítala?
@daniela2629 aha,tak skoro rovnake len teda asi menej nez tu bolo co je aj dobre.Ja som si zabudla odfotit 🙈 Som si potom trochu v duchu aj ponadavala 😅 Baby si svoje odfotili a mne to az potom trklo. Spievala som 70 sukien mala...(5 piesni sme mali vybrat,mala som tam Slovenske mamicky,Vysoky jalovec,70 sukien mala,Kukulienku a pec nam spadla) Ucitel hudobnej vravel ze kludne mech dam 70 sukien,tak som to spievala. Mali sme na hudobnej tahat papierky kde bola nejaka riekanka(nik ich nepoznal a ani nepoznam doteraz co tam boli a ani baby nepoznali),a tie riekanky sme mali vytlieskat a potom na nu vymysliet hudbu.Poviem priklad...Cupi, lupi do chalupy, cupi, lupi domov bež. Ja som zmokla, ty si zmokol, kto nebeží, zmokne tiež....Co som ja mala riekanku na skuskach si uz nepämatam(kedze som ju nepoznala) ,ale tuto co som ti uviedla,som pouzila hudbu s prši prší a akoze spievala so slovami s riekanky. A potom sme este mali riekanku vytlieskat.
Citala som z knihy Nasim detom(to bolo aj uvedene v prijimackach) a vybrala som si prozu Haló,Haló...Treba citat pomaly,s kludom,akoby detom.Ked je dialog,menit hlasy,pri vzdyhu alebo citoslovciach tiez zmenit hlas,vzit sa do deja.A citat aj s pohladom akoby si detom rozpravala pribeh a ked je v knihe spomenute,napriklad vlasky,tak sa prejdi po tych svych,alebo ked je spomenute listie,tak ukaz rukou akoby padali.Proste pútaj na seba.Vsetko si zapisuju a skrtaju.Ja som mala zrovna ten pech,ze som bola vsade prvá 🙈 Ale mne uz kamoska predtym vravela,ako to mam citat.
@pusinka719 Veľmi pekne ďakujem za rozsiahlu odpoveď, fakt si toho vážim ☺️
A nejakú báseň ste recitovali?A ešte ktej výtvarnej, mobily ste počas maľovania mohli používať?
Ozaj neviem, či sa mi podarí tam zajtra ísť, lebo teraz večer vyskočila synčekovi teplota, akoby nestačilo moje narazene koleno, tak ešte aj toto musíme doma riešiť..Ráno sa o všetkom rozhodne..Ešte raz ti ale ďakujem za všetky správy, si super človek👍🙂
@daniela2629 V pohode,rada pomozem ☺️
Basen sme nerecitovali,jedine tu knizku Nasim detom sme citali a to bolo na tej jazykovej skuske vsetko.Aspon u nas v LV.
Na vytvarnej ked vosla účka,to bolo prvé,ze vravela,aby si kazdy mobil odlozil.Ale u nas sme boli baby rozdeleny do 4-5 skupin a nasa skupina zacala telesnou,druha vytvarnou atd...Takze sme si medzi sebou vedeli podavat info co bolo.Ked sme skončili s telesnou,presuvali sme sa inde a vzdy sme stretli nejaku skupinku.Podla mna aj u vas to tak bude.Cize ak nevychytis hned na zaciatku vytvrarnu,tak sa vies informovat aku temu mali tí,co uz tam boli a medzi mini prestavkami pozriet na mobile.
Syncekovi prajem skoré uzdravenie a pokial vies ist,tak skus,je to len jeden "strateny" den,ale aspon ta nebude mat co mrziet.
Ja som mala brutal obavy,ani som poriadne nespala,ba sa mi o tom aj snivalo,ked som uz konecne zalomila.Ale stres tam na mieste opadol po prvej skuske a bolo to cele lahsie nez som očakávala.Vsetci učitelia boli velmi prijemny a aj pomahali ked niekto nieco nevedel,ovsem v ramci moznosti.Za mna to bola super skúsenost a to som sa rano zobudila s tym,ze asi kaslem na to 😅 Ale reku,uz sa hadam odhodlam nech to dopadne jakkolvek.Aspon som spoznala prijemne baby,pokecali sme a nakoniec sme aj zopar sli spolu na kafco.
@daniela2629 ako si sa rozhodla?Isla si? ☺️
@pusinka719 Žiaľ nie..Koleno žiadne zlepšenie (síce normalne chodím, ale nezohnem ho úplne a tak sa zatiaľ moc nedá cvičiť, kotule a pod..) predsalen úraz mám len od piatku a synček navyše celý deň horúčkuje..Bola by som tam teraz s chorým kolenom a v nepokoji kvôli synčekovi..
Skúsim sa spýtať o druhý termín a uvidím..Ale zatiaľ som sa zástupkyni nedovolala.. Ak to uz nepôjde nevadí, idem v živote ďalej..
Tebe prajem všetko len to najlepšie a potom daj vedieť ako si dopadla 🤗
@daniela2629 Ahojik.To ma mrzi,ze sa pritazilo malemu a i ze nie je zlepsenie ohladom kolena,ale v tom mas pravdu,ze zdravie je prvorade.Mozno budes moct ist v nahradnom termine a ked nie,aj na rok je moznost.V kazdom pripade vsetko dobre prajem a hlavne to zdravie.A dakujem za tvoje slova ☺️
@pusinka719 môžem sa spýtať ako dopadli skúšky vzali ta? Tiež rozmýšľam na 2r externé štúdium ale v TT.
@butterfly333 Ahoj 😊 Ano vzali 🙏 Zrovna zajtra idem 1x do školy,tak som zvedavá co to obnáša. Podla mna vyskusaj,za to nic nedas a aspon budes mat dalsiu skusenost v zivote.
@pusinka719 gratulujem no chcem to skúsiť aj keď sa bojím tých talentovych skúšok neviem kresliť no budem musieť trénovať.
@butterfly333 neboj sa,staci ziskat 10bodov zo 40.A hlavne pouzivat mega vela farieb,proste aby to bolo farebne a papier aby bol cely pokresleny pokial si to daná téma vyzaduje.
@butterfly333 Ahoj, chceš ísť na pedagogickú školu externe do Trenčína?Lebo o rok to chcem skúsiť aj ja..Tento rok som nemohla kvôli úrazu..
Daj vedieť 😊
@daniela2629 ahoj nie do Trenčína ale Trnavy
@butterfly333 Aha, a nevieš koľko sa ich tam hlási?
@daniela2629 to vôbec neviem.

@deniska2706 Ahoj.Viem,ze to je uz 4r,ale mozno si pamätas,co si kreslila vtedy na temu fantasticke zvieratko...(ci samotne podla vlastnej predstavy,cize nieco ako su pikachu zvieratka alebo teda klasicky nejake zviera v lese,ci v mori?