icon

Technika umývania okien

nika_val
3. dec 2020

Dobrý večer, prosím o radu skúsenejšie ženy.
Momentálne bývam v podnajme a už pol roka sa snažím nájsť vhodnú techniku na umývanie okien.
Netuším aký typ okien tu na dome máme (v každej izbe sú veľké francúzske okná ale typ skla neviem) no ja ich neviem poriadne umyť. Vždy mi na nich zostane akoby mastný film :/ a to som skúšala umývať priamo s okenou a hubkou a následne vyleštiť, používať gumovú stierku, aj vysávač na okná. Nič. Stále zostávali také fľaky ako keď idete s autom do umývarky a voda steká po navoskovanom aute dolu.
Prosím poraďte mi nuečo ako pekne umyvať a vyleštiť okná :/

Strana
z2
yvett78
3. feb 2023

@nika_val Ziadne pripravky nepouzivam, iba teplu vodu a dve specialne utierky.Jedna je na hrube necistoty a druha lesti a okna su velmi rychlo umyte.naozaj doporucujem

vorkola
22. júl 2023

Mne s na okna osvedcilo toto. asi dolitra vlaznej vody 2 polievkove lyzice avivaze zn,Natular, premiesat a okna stzm umyt,dokonca som nemuselaani lestit,Pred tym som umala ramy v teplej vode.Ale to su ska uz v tej skoro v prvej varke ,akosi nastali plestove okna

maialeo
30. aug 2024

Roky pouzivam len CLIN a svedsku utierku... tie nesmu byť mastne... vtedy zanechavaju take akoby biele smuhy. A aj tie smuhy sa daju nasledne prelestit suchou utierkou.

Strana
z2