icon

Tehotenské rady

janba
1. máj 2018

Baby, zaujímalo by ma, aké všelijaké tehotenské rady ste dostali od mám, svokier, kamarátok a iných, keď ste im povedali, že ste tehotné.
U mňa sú to zatiaľ:
- nefarbi si vlasy
- nezohýňaj sa
- a moje obľúbené: jedz toto, lebo to má veľa vitamínov (aj keď to neľúbim), prípadne: a toto môžeš jes5lť?

alexkova
1. máj 2018

u mňa tieto:
nenaťahuj sa
nejedz šumienky
nespi na bruchu
nepi bylinkové čaje
kolu ani kávu nesmieš
ani doplnkové vitamíny
nehladkaj si bruško, kvôli kontrakciám
nekvoč dlho
nemaľuj si nechty
nenatieraj sa telovými chemickými prípravkami
nechytaj ani čistiace prostriedky
🙂

lulica
1. máj 2018

@janba bohaca najvacsi hlod z tych vsetkych klasik co si tehotna zena moze vypocut bol ze sa nemam kupat lebo mi prirastie placenta k bruchu povedala mi to muzova mamina..na to som uz naozaj nevedela najst odpoved 😂

lulica
1. máj 2018

Nejedz huby nejedz bryndzu nejedz sladke nesed s prekrizenou nohou nepi citronovu stavu...a taketo 😀?

janba
autor
1. máj 2018

@lulica tak na toto asi nemá nič 😁 počula som všeličo, ale toto je sila 😁

asia83
1. máj 2018

@janba U nás to bolo klasika: nenos ťažké veci, neponáhľaj sa, jedz toto a toto. No prt som si z toho robila. V 3. mesiaci som vyšla na Kriváň, to zalamovali rukami všetci. 🙂 Keďže som sa cítila dobre, lepšie ako keď som tehotná nebola, tak som nemala problém s takmer ničím.

lulica
1. máj 2018

@janba ja viem mojou odpovedou vtedy bolo len myknutie kutikmi do totalneho smiechu a zmutovane ,,heeeeeeeeej?" 😂😂😂😂😂😂

pininka
1. máj 2018

Musis jes poriadne, si tehotna, nenos obtiahnute veci. Ked budes len lezat a oddychovat aj dieta bude kludne a spave. Ked kopne prvykrat na lavej stranr,bude to chlapec.

zdencaaaa
3. máj 2018

@asia83 dobraaaaa, ja som bola v osmom mesiaci (tyzden prd neplanovym porodom) na hriboch :D kade som chodila tade som cikala, kvoknut nebol problem len sa postavit, to pomahal manzel a odvtedy sme na hriboch neboli lebo som otravna :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

asia83
3. máj 2018

@zdencaaaa 😀 Ani my sme na turistike odvtedy spolu neboli, lebo tehotenské hormóny robili svoje, navyše mám panický strach z výšok. 🙄

marianna_peskova
10. máj 2018

Mne povedala babka, že nech sa neopovážim byť "slabý tehotný jedinec" v ich rodine, lebo ona ešte v šiestom mesiaci zliezala rebríky v Jánošíkových dierach. :D Ja som ich zliezla v treťom mesiaci. Pred babkou sa ale radšej nepriznám. :D