Tehuľky po IVF na jeseň 2009. Pridajte sa
ahojte kocky
rada by som tu privitala vsetky tehulky zo vsetkych kutov, ktore otehotneli tuto jesen pomocou umeleho opodnenia, aby sme spolu prezivali toto nahderne obdobie a podporovali sa do dalekeho leta 🙂
tak baby po stimulkach sem sa! 😎 a podavajte spravy ako pokracujete a ako vam bruska rastu 😵
Luci, mne to uz lezie paradne na nervy, a vcera vecer som piekla manzelovi slane tycinky a zacala som hned spinit 😢 😢 To uz 2. krat. Uz to prestalo, viem, ze nemozem nic robit, ale telka a internet ma uz prestali bavit a desi ma to, ako to bude este do leta... 😲 😲 Som ale velmi-velmi stastna, ze to mozem prezivat, cakali sme na to velmi dlho.. 😔 😔 😔
Ahojte kocky,
tak mam nove spravicky. Vcera sme boli v GF na prvom utz a mame 1 mimi.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Aj srdiecko krasne bilo.
Tak som dostala prepustaciu spravu a sup nazad ku mojej gyn.
Velmi sa tesimeeeeee. 🙂
ako sa mate vy? Co nove?
Citam, ze ste na PN. Mna tato moznost zatial ani nenapadla, len sa ma presne na toto vcera opytala moja mama.
Chcem sa spytat, to vam odporucil vas gyn, lebo ste po IVF, alebo kvoli dvojickam, alebo preco?
Nechcela by som nic zanedbat.
ja som začala v 5 tt slabo krvacať tak doktorka odporučala PN a moja doktorka - obvodna mi neodporučala sa vratiť do prace kôli oslabenej imunite a večne chorym deťom v Mš.
Fiha, a to si PN uz od 5tt?
A celkovo sa po IVF moze normalne pracovat, ci sa vzdy odporuca ist na PN?
majuska- gratulujem, aj som cakala zo zaciatku tiez dvojciatka, ale zial jedno sa nam prestalo vyvijat...no ale zato druhe krasne zostalo a dufam, ze sa udrzi. to mate vyborne, ze mate po genetickych testoch a akurat vam vysli rôzne pohlavia, co viac si môzete priat 😵
evu- mne doky v CAR-e ziadnu PN neodporucil, ani kvôli IVF, ani dvojickam, ani veku (mam 35), ani stresu a mobingu v praci---nuz co, svajciarska ekonomika si to "zial" nemôze dovolit, tu sa fakt s tehotnou nikto nepara, ked ale nechce robit, môze ist na neplatene volno ako som sla ja, aby boli naklady z vlastneho vrecka... ☹
evuliatko mne doktor v centre tiež povedal že ak nebudu komplikacie, tak kludne môžem isť pracovať, ale radšej nebudem ryskovať, a od 6tt mi bývalo tak zle, že som objimala zachod aj 9x denne a teda trvalo to hodne dlho, a dnes mi bolo zas rano zle ☹ ešteže mam vedla postele kybel inak by som nedobehla 😝 no a zachvilu budem mať brucho take, že sa nebudem ani vladať hybať 😖
Ja sa chystam ku mojej gyn niekedy pocas tohto tyzdna, tam uvidim, co mi povie...
ahojte .. no ja som uz z PNky naspat v praci. Ja som sa vypytala sama pretoze mi byvalo tak zle ze som len sedela a ochkala alebo spala. Nieje mi o nic lepsie teraz ale doma to uz bolo na zblaznenie. 5.februara si idem pre tehu knizku sa hrozne tesim a hlavne sa tesim ze znova uvidim nase mimca. Mam pocit ze tieto dni prezivam len z toho ze sa tesim kedy ich uvidim .. v praci ma to uz nebavi a doma je zase nuda. Dokonca sa mi nechce chodit ani na ziadne navstevy, ja dufam ze 2. trimester si to uz budem uzivat.
ja som si na to že som doma už tak zvikla, že aj keď je nejaka robota, čo by trebalo urobiť, tak sa mi nechce 🙂 v robote by som asi nevladala, deti by ma vytačali a ja musim byť kludna .-)
ahojte kocky...
ja som tiez na PN mna praveze do toho nanutil doktor ja som ani nechcela ist aj ked je pravda ze som byvala dost unavena nic sa mi nechcelo a v robote som zaspavala a ledva cakala kedy pojdem domov... 😝
ale bala som sa toho ze sa doma unudim tak som ostavala v praci...
ale teraz na kontrole mi doki nakazal ze je to pre neho bezpodmienecne aby som isla na PN predsa len mam za sebou operacie a IVF a telo si to pamata takze nechce aby som mala neskor komplikacie aj ked sa teraz citim dobre...
tak som si povedala ze to nebudem silit predsa len to za to nestoji...
sice by sa nemuselo nic stat ale naopak keby sa nieco skomplikovalo tak by som si to vycitala...
tak teda od 1.2. som na PN aj ja...
snad to nejako prezijem v zdravi a nezblaznim sa doma...
ale doki tvrdi ze po mesiaci prejdem na dovolenkovy rezim budem si uzivat a oddychovat a chodit von a stretavat sa s kamaratmi a ziadne stresy v robote... no tak uvidime... 😅
ale inak tusim vacsina bab po IVF ostava doma na PN aspon co som si tak vsimla v temickach tak asi na tom nieco bude...
tak sa vsetky drzte a opatrujte babulatka... 😉
baby a to vam odporucil obvodny alebo gynekolog ostat na PN? Mna moja obvodna nechcela velmi pustit ale ja som to uz naozaj nemohla vydrzat .. ja ked som sa sla na WC som mala automaticky reflex ist vracat 😝. Tak aj ked som nemusela tak ma tak napinalo az az. Som proste musela zmenit prostredie. No lenze zistujem ze v praci je to este horsie bo nic sa mi nechce, dnes som povedala ze som neproduktivny clovek pre firmu a ze som sorry ale ze ja uz potrebujem ist domov. Mne stale robi zle ta nadcha a hlieny. No a toto pocasie mi vobec neprospieva. Ja uz ratam dni kedy preskocim do 2. trimestra , a verim ze zo dna na den mi bude super.
Od buduceho mesiaca sa nam meni sef tak sa skusim dohodnut potom na pracu z domu aspon na 2 dni. Ja by som totiz to uz aj rada chodila na niejake cvicenie. Som zvykla min raz do tyzdna sa ist ponatahovat a teraz nic, len praca a doma a spat.
Mam pocit ze sa len lutujem ... 😀 No idem znova trochu popracovat dufam ze mm dnes pride po mna, by som uz najradsej bola doma.
Ozaj zajtra idem prvy krat na krv, na lacno tak dufam ze to zvladnem lebo ja ked sa rano nenajem je mi hrozne.
Pekny zvysok dna
jana... mne to odporucil moj gynekolog... teda ako som pisala neodporucil ale nakazal 😀
a inak presne ako pises aj ja som hovorila ze som zamestnanec tak na 50% viac som proste zo seba nedostala...
ale ako sa blizim k 2.trim. fakt mi je ovela lepsie... uz aspon poobede nezaspavam v robote iba trosku ale da sa to... ale vecer ked pridem domov som fakt rada ze sa mozem zabalit do makkej deky a oddychovat... 🙂
nie som schopna vtedy ani veceru navarit...
ale tiez si od 2.trim. vela slubujem ze budem plna energie a tak... uvidime...
inak mne doki neodporucil robit ani z domu ze aj z domu treba dodrziavat terminy a si v urcitej forme stresu aj ked mozno si doma akurat mozes pospat medzi pracou ale to je vsetko...
tak som to nechala tak... 🙄
okrem toho teraz sa vraj blizi aj druha vlna chripky tak asi je fakt lepsie ostat doma...
no a s tou krvou nalacno ja som bola minuly tyzden a tiez som mala riadne stresy ze ako to zvladnem lebo ja ked sa rano nenajem tak mne je z toho prazdneho zaludka navracanie...
ale na pocudovanie som to zvladla dost dobre rychlo som sa vychystala z domu do kuchyne som radsej ani nesla lebo keby som videla jedlo doslo by mi zle tak som vytrielila z domu a na cerstvom vzduchu to uz bolo super!
tak neboj zvladnes aj ty... 😉
vanesska, ako ti doktor napisal vychadzky, ja tym že som na rizikovom, tak mam dve hodky do obeda a dve poobede, takže na prechadzky môzem zabudnuť ☹ , samu ma to nebavy a ked pride mm z prace tak mne akurat skonči vychadzka ☹ proste je to cele na figu.
lucia... IP 😉
ahojte .. som znova ostala doma. Som zistila ze toto pocasie, tie nizke teploty mi robia zle tak som sa dohodla na pracu z doma. Prave si niekto u nas v panelaku robi omeletu tak to tu vyvoniava aj by som si urobila ale nemame vajicka 😠 . Zato som vycistila ladnicku bo som tam nasla stare jedla. Ja mam totizto taky problem ze ja si nieco kupim na jedenie lebo mam nato chut, dam si z toho trochu a potom to uz nemozem ani citit. A manzel ten nestiha pojedat. Inac sa mi smeje ze mam lepsi cuch teraz nez nas pes 😀. Pre mna ako prvorodicku je to teda fakt zaujimave byt tehotna.
Ahojte bambulky tehulky 😀 😀
Ja som aj nadalej na PN a doktor mi razantne zakazal aj domace prace...Mala som to nahrat pre manzela 😠 😠 😠 😀
Bola som na UTZ v utorok, 10. tt a ja som neverila vlastnym ociam, moje drobce maju rucicky, nozicky a kopu s nimi...normalne to bolo vidiet na standardno utz....v zivote som krajsie nieco nevidela....Stale mi to nepripada realne, kedze este ich necitim. Inac mne je teraz celkom fajn, nemam uz ranne nevolnosti ani tie podbrusne tlaky....
Lucia, ja som ucitelka na ZS a tiez som nechcela medzi chorlave deti, nehovoriac o tom, ze sa tam nabeham cely den.....
Evuliatko, gratulujem 😉
Rosienka, dakujem za gratulaciu, mame podobny osud, aj ja som mala 3.IVF....Mozno to druhenbabo ti prestalo preto vyvijat, lebo geneticky nebolo v poriadku...priroda samo vyberie tie zdrave....
Baby, vam uz brali krv na vrodene chyby??? Mne budu o 2 t, teraz mi ale tiez zobrali za 5 striekaciek 😠 Sestricke som vravela, ze to je tyranie zvierat 😀 😀
Este nieco....kolko ste uz pribrali??? Som sama zvedavost 😎 😎
caute baby...
jana... to je fajn ked si doma... aspon teraz v tej zime a v tom pocasi plnom virusov to urcite pomoze...
no inak s tym cuchom aj mne mm povedal ze mam teraz cuch jak stoparsky pes...
akoze fakt sila... vsetko zacitim na sto honov... a najma pachy z jedal a chlapske parfemy... bleee...
pred 2 dnami sme piekli rybu tak tu noc som ani nemohla spat som to stale citila po celom byte fuuuj... mi bolo hrozne tazko z toho pachu a este doteraz to v kuchyni trochu citim... fakt neuveritelne... 😕
majuska... tak vam vyslo 3.IVF to je fakt uzasne velka gratulacia!!!
no mne tiez brali asi v 11tt tusim 6 skumaviek krvi som myslela ze neprezijem a este k tomu nalacno a po tolko vycucnuti ze budem mat tlak 20/10 😅 😀 ale nakoniec to bolo celkom v pohode...
teraz za 2 tyzdne idem na nejake asi tie geneticke testy mi idu znovu brat krv ale to uz nemusim prist nalacno...
co sa priberania tyka ja som rychlo priberala hned zo zaciatku ale to preto ze som dost chuda takze telo fakt naberalo zavratnou rychlostou som bola vkuse hladna fakt som len vyhodila obal od keksikov a uz som siahala po niecom inom fakt sila...
zatial som nabrala tak 3,5 kg a teraz sa to dost spomalilo tak uvidime ako to pojde dalej...
jeeeej a ty si videla jak sa drobci mrvia v brusku?? ja som to nevidela... nas drobec lezkal sice sme videli vsetko rucky nozky hlavku brusko srdiecko ale som mala pocit ze si tam vegeti ani sa nepohol ale sme ho kukali dost kratko...
citala som ze babo v tomto veku uz veselo skace v brusku jak na trampoline ze si dokonca rado cmula prstik ale my to este necitime... nabuduce musim dokimu povedat nech trosku dlhsie kukame aj ja by som chcela vidiet ako sa hybe... 😅 😵
ahojte babulky,
som rada ze som nasla tuto temicku, bo mam pocit, ze sa nikde neviem zaradit.
Som po Ket 27.11.takze zajtra zacinam 12 tt, od 5 tt som bola v nemocke kvoli krvacaniu ale uz asi 10 vobec ani nespinim, ale som zatial stale pn,
Nevolnosti mam takke asi celodenne, ani nie ze by som vracala, i keed aj to hlavne rano, ale je mi stale zle, zaludok a tak.
Mala so uz tretiu migrenu a niekedy si zelam uz tu nebyt, lebo tie bolesti su priserne. Na vysetrenia chodim kazde 2-3 tyzdne.
Dnes som si robila moc rano, ocikal som papierik a mala som velmi vysoke Ph a trochu zvysene bielkoviny. Neviete co by to mohlo znamenat????
Inak väsinu si z vas pamätam z Tem& ketko a aj z inych.
ahoj rikuska...
tak vitaj u nas v temicke... 😉
je to super vsetky sme tu tak cca rovnako s tt takze si mozeme vymienat skusenosti... 🙂
no tie pocity co mas ty som mavala a este ciastocne mam aj ja...
tiez som ani raz nevracala ale skor mam stale taky tazky zaludok a fakt take spomalene travenie ze ked sa podvecer najem tak este v noci idem spat s plnym zaludkom... 😝
a tie migreny fuj to nastastie nemam ale uz som mala par bolesti hlavy jedenkrat mi to trvalo tak tyzden a ma to riadne znicilo. este parkrat sa mi to objavilo ale nejako som to vzdy prekonala akupresurou, vietnamskymi mastickami alebo obkladom na celo a sumivym magneziom. ale doki mi povedal ze uz pomaly by som si mohla dat paralen 1-2 za den keby sa mi to vratilo...
lebo sice je to fajn ked si nedas nic ale zasa to priserne trapenie sa niekolko dni urcite malemu prospieva menej ako jedna tabletka...
inak tymi hnusnymi migrenami trpi dost bab v tehu... ☹
no zvysene bielkoviny mozu znacit zapal... nemas nejake problemy castejsie cikanie alebo bolesti?
radsej to povedz dokimu nech sa ti pripadny zapal nezhorsi...
inak vraj by sa v tehu nemal pit urologicky caj som citala v inej temicke tak neviem...
Vanesska, ja som prave preto bola zaskocena na UTZ, lebo v 1O. tt som ocakavala nejaky amorfny fliacik...nie hybajuce sa babo....A obidvaja kopali nozkami... 😅 😅 Je to sice pravda, ze ich doki poriadne priblizil, videla som aj ocka....Ja som aj s IVF cyklom pribrala doteraz 3 kila, som z toho celkom stastna, lebo inac dost rychlo priberam...ale zial nie som najtensia, tie 3 IVF-ky mi pridali 1O kil... ☹ ....a citala som tu, ze s dvojickami sa priberie asi 2O kil....tak sa tesim na stovku 😀 😀 😀 😠 😠 😠 😠Nechuti mi nejak sa prezierat..ale jest sa musi, nechcem, aby babatka boli podvyzivene... 😖 😖
Rikuska, teba potom mimi riadne potrapi!!!! Dufam, ze aj zostanes na PN az do konca!!! Neriskuj!! 😉 😉
Ahojte,
tak som bola vcera po prvy krat u mojej gynekologicky.
Utz mi nerobila, lebo len teraz nedavno mi robili v CAR a objednala si ma najblizsie na 10.2., co budem pomaly koncit 10tt. Vtedy mi spravi aj utz a ak bude vsetko OK, dostanem tehu-knizku.
Tak dufam, ze to uz budem tak, ako Majuska vidiet aj babatko, ako sa hybe, to musi byt super pocit. 😀
Inak mne este len teraz skoncil 8tt a uz mam pocit, ze preberam. Na vahe to ani tak nevidno, ale vystrkuje sa mi brusko, ledva ho este zapnem do rifli. A nosim uz len volnejsie pulovre. Ono je to isto aj tymi hormonami, ktore do seba tlacime....
Majuska, aj sa som pri IVF daco pribrala, tak to sa este pridava....
Inak ja PN zatial nie som, lebo sa citim fajn, nevolnosti nemam, len som poobede, ked pridem domov dost unavena.
caute baby, prisla som vas trochu pozdravit 🙂 som teraz na SK a taku Sibir a kalamitu som tu necakala...ale aspon sa clovek citi poriadne zimne a snad sa to dobre vyzuri. aj sa bojim po vonku chodit, aby som sa nesmykla.
od pondelka mi konci moje naordinovane volno a musim sa vratit do prace ☹ dost sa toho hrozim, co ma tam po 2 mesiacoch bude cakat... 😕 urcite roboty ako na kostole a cholerik sef 😖
uz sa aj ja tesim, idem zas 3.2. na kontrolu k novej gyndoske, tak som zvedava aka je a ci si budeme dobre rozumiet. predtym som chodila len do CAR-u.
ja som zatial velmi nepribrala, i ked brucho je riadne vyvalene a i ked si to ludia hned vsetci nevsimnu, kukaju sa mi na neho...ale este sa da maskovat v tychto zimnych handrach 😀
ja som nastastie ziadne väcsie problemy nemala, ani migreny ma netrapia a zaludok vôbec, to môzem aj klince pojest 😝
tak dufam, ze budete uz vsetky OK 😵
ahojte, tak sa po dlhšom čase zas hlasim aj ja, mne sa akosi nechce pisať, ale podstivo vas čitam 🙂 Ja som doteraz pribrala 5 kg, ale predpokladamd, že to nieje vela, kedže čakam dve 🙂 bruško sa už konečne začalo ukazovať svetu, čomu sa teším, konečne si začinam uvedomovať, že som tehotna 🙂
Vaneska, neviem ci sa chystam do prace, lebo tam sa strasne nabeham po schodoch a tak, a uz vobec neviem ci ma doki pusti
je to len 10 dni co nespinim a nekrvacam, ale mam stale krce v bruchu a neviem z coho. Idem az 5,2 na nejaky screeningovy utz, to sa zevraj robi v 12 tt a ja uz budem vlastne zacinam vtedy 13, tak snad bude vsetko oka.
J som tiez pribrala pocas stimulky, mala som aj OHSS a to som mala bruvho hrozne, ak chcete, tak kuk albumik,
no ale od zaciatku tehu sompribrala tak pol az 1 kg, co nie je vela, ale brusko mam uz viditelne. Skusim dat nejake foto.
Ked som nebola tehu, som sa snazila vlmi zdravo stravovat no a teraz akoby sa vsetko pokazilo. Vobec mi néchuti zelenina, ryby, -co ja som milovala, som z toho smutna ale nedonutim sa nasilu to zjest. Tak jem fakt, len co mi chuti,
No a ta moja hlava, aj dnes boli ale nastastie nemam migrenu.
Ten moc ma trapi, ale nedovolala som sa ani dnes, tak to skusim v pondelok.
Evuliatko ja este stale nemam tehu knizku, tak sa tez 😀
Pozdravujem lucku, rosienku a majusku a vsetky ostatne
rikuška, neriskuj s pracou, nestoji to zato, babo je prednejšie, viem že pn je platena na ...... vyjadrujem sa slušne, ale da sa to zvladnuť, ja som doma už 3 meisac a do roboty už určite nepojdem, už maju za mňa aj nahradu.
Lucik nie si nahodou ucitelka??? ked nahradu ,Lebo ja som a viem co je to behanie po schodoch a tak, asi to nebudem riskovat
Prave som doobjimala zachod, neodolala som a dala som langos s cesnakom-domaci a velka chyba, prevelka, cesnak jednoducho nemozem, skoda
inak zdravujete sa zdravo???mne nechuti vobec zelenina a ani ryby a pred tym som len to papala, teraz nejem skoro nic zdrave a neviem sa donutit nieco spapat
krasny vikend
Ahojte dievcata,
tak na mna dosla za posledne 3 dni asi spava choroba.
Doobeda fungujem este normalne, ale popoludni vzdy paradne zalomim na gauci, pripadne potom este raz okolo siedmej, takze moc zabavy momentalne so mnou asi nie je. 🙄
Rikuska, tusim mame rovnake povolanie... 😉 A mozem sa spytat, kedy Ti zacali tvoje nevolnosti?
Ja mam skor iny problem, absolutne mi netravi, je to taka blba tema, ale mozno mi niektora poradite: vobec nemozem ist na wecko na velku. Vzdy je to velke trapenie.......... 😖
Inak - pekny vikend prajem... 🙂
Ahojte baby...tie 3 kila, co som tu spominala predvcerou, sa mi podarilo zhodit!!! 😠 😠 😠 Ze, som sikovna!!!
Chcete recept??? Nakazte sa crevnou chripkou!!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Pisala som vam asi, ze manzel to chytil v praci utorok....jemu je uz dobre, a darmo som ja vydezinfikovala cely dom, v piatok rano to na mna prislo ....cele tehotenstvo som ani raz nevracala....no v piatok som si to vynahradila....ani kvapka vody vo mne nezostala, musela som na infuzie. Vecer aj horucku som mala....dneska mi je uz lepsie, ale 2. den nejem....iba macesky...Proste sranda....
Rikuska, evuliatko aj ja som ucitelka 😀 😀 😀 😀 Zvolame si poradu??? 😎 😎 😎

ahoj majuska.
vitaj, kukam, že si dalšia s dvojčatami, ja by som chcela vedieť tiež čo čakam, ale budem musieť ešte počkať ☹ na 3D sa nechceli ukazať. ja som doma tiež na PN a už s toho pekne šaliem, chcelo by to dlhšie vychadzky a nejaku pracu na doma ☹