icon

Telefonát o účte s Bitcoinom: Ide o podvod?

3. feb 2025

Dobrý deň chcem sa veľmi pekne opýtať.Volala mi pani s nejakým ukrajinským prízvukom že mám dva roky u nich účet a na ňom slušnú sumu peňazí.Zda sa mi to ako podvod povedala som jej ok nech dá na charitu alebo nech si tie peniaze nechá pretože ja mám jediný učet len v banke.Povedala mi že ak si tie peniaze nevyberiem budem platiť daň za Bitcoin cez daňový úrad...je to možné?

Strana
z2
viestta
3. feb 2025

Je to podvod ako vymalovany

lila246
3. feb 2025

keby vlastnis bitcoin tak o tom na milion percent vies, neboj sa ;)

autor
3. feb 2025

@viestta myslím si že daňový úrad nepodporuje teketo niečo ešte mi povedala že budete pani platiť daň z bitcoinu keď si to nevyberiete🤦..ja som rozmýšľala či som niekde pred dvomi rokmi neklikla, ale na nič si nespomínam.Velmi otravný su...

autor
3. feb 2025

@lila246 a ak som nedoboze klikla ale nikde som nevkladala lebo ma oslovila menom aj priezviskom... začala som sa smiať lebo ukrajinský prízvuk pani mi tvrdila že je z BB😁

lenka188
3. feb 2025

Je to podvod, uplne typicky. Za chvilu by od teba tahala peniaze, ze mas zaplatit najprv dan, potom peniaze za prevod a takto donekonecna. Najlepsie vobec s nimi nekomunikovat.

autor
3. feb 2025

@lenka188 sa už človek bojí aj telefón zodvihnúť či volajú zo školy, od lekára... vždy iné čísla slovenské

morusha
3. feb 2025

Že ak si nevyberieš, budeš platiť daň 🙈 hádam opačne, keď tak, pri výbere, zo zisku.

euka210
3. feb 2025

Je to podvod. Nedavno kolegyni tiez niekto taky volal ohladom uctu...ked volal o chvilu zase, dvihol kolega a sme sa bavili ako si z nich robil prdel 😁

rozculena
3. feb 2025

zablokuj

masandra
3. feb 2025

Vyvolávali mi neustále aj 20x denne, nepreháňam. Spýtala som sa ich, na aké meno je to. Povedali moje krstné a chcela som aj priezvisko, povedali moje za slobodna, povedala som, že ešte raz mi zavolajú, pôjdem ich udať na políciu, odvtedy mam pokoj. Volali mi niekoľko mesiacov vkuse každý jeden deň...

masandra
3. feb 2025

@rozculena nepomôže, volajú potom z iných čísel, majú ich veľa

maranco
3. feb 2025

@rozculena blokovanie je zbytočné lebo falšujú čísla sú to náhodné SK čísla, ak nazad voláš ozve sa nič netušiaci človek

Autorka aj mne volali, tiež som im nechal "zarobené" BTC.
Je to podvod, chceli by od teba prístup k tvojmu mobilu, počítaču a bankovému účtu aby sa ti tam hrabali a vybielili

maranco
3. feb 2025

Ten čo ti volal je nahratý od 9 minúty v tomto videu

https://www.youtube.com/watch?v=bFksR2LURRA
cacianka
3. feb 2025

Že mne nikto nevolá ?!....
Teda raz mi jedna ponúkala nový mobil, a na záver že nech nadiktujem rodné číslo, číslo OP .
Ja že veď voláte v mene operátora, takže tam máte moje údaje. Ona sa už rozčúlila, že ako si dovoľujem spochybňovať ?
Ako som sa ja pustila do nej, tak doteraz asi jej hučí v hlave. Že robím v NBU, sis pošlem na ňu, naka jej klope na dvere ....
Takým trúbám treba riadne naložiť, alebo si kúpiť píšťalku na futbal a zapiskať. Tak !

rozculena
3. feb 2025

@maranco prečo by som volala naspäť nejakej ženskej s ukrajinským prízvukom

noami12
3. feb 2025

Mne tak volali minulý rok, podvod. Chvíľku som zaváhala ale, lebo som pred pár rokmi bitcoin a podobne tomu pozerala a nejakú malú sumu na skúšku som "investovala" 😀 poslali by ti link a chceli by údaje podvod.

maranco
3. feb 2025

@rozculena lebo som si chcel otestovať či používajú slovenskú SIM kartu ktorá musí byť na niekoho registrovaná a dá sa pátrať po stope, alebo len sfalšovali náhodné číslo

slovenský operátori neoverujú správnosť čísla preto ti podvodník môže volať s ľubovolným číslom a tebe na mobile napríklad ukáže uložené číslo na tvoju banku
v Česku už to začali niektorý operátori kontrolovať a zabránili tak množstvu podvodných volaní

maranco
3. feb 2025

@rozculena Operátoři O2 a T-Mobile zavedli funkci proti podvodným voláním mezi sítěmi
https://mobilmania.zive.cz/clanky/operatori-akt...

autor
4. feb 2025

@maranco súhlasom spoofing... keď som volala spätne na pár z tých čísiel zodvihli mi skutočný majitelia tých čísiel

jankak055
3. apr 2025

Aj mne dnes uz volali hadam 5x vzdy z ineho cisla. Pani tvrdila ze je polka a ja som si furt isla svoje ze jej nerozumiem. Podvod vzdy poslat doprdele. Ale su otravni neskutocne. Pani drza teda neskutocne... Kazde cislo blokujem. Ale tiez zdvihnem lebo sak co ked volaju zo skolky alebo skoly.

sisska96
3. apr 2025

Čosiiiiiii. Podvod. Zablokovať

denda2301
16. apr 2025

Mne zacala vyvolavat minuly tyzden,vraj som investovala do bitcoin a kryptomeny a ze mam na ucte uz 7900eur. Zakazdym vola z ineho cisla,uz nedviham ziadne cislo ktore nemam ulozene v tel. Ale dnes mi volalo az 9 roznych cisiel,tak na 2 tel.c. som zavolala spat. Nikto nechapal,vraj mi nevolali. Pan z druheho telefonatu mi povedal ze aj jemu vyvolava nejaka ukrajinka alebo indka ci co to je. Takze nabuduce ked mi zavola poslem ju do....este ona drza ako keby som neviem co spravila,leze mi na nervy

wilagrande
16. máj 2025
@denda2301

Mne zacala vyvolavat minuly tyzden,vraj som investovala do bitcoin a kryptomeny a ze mam na ucte uz 7900eur. Zakazdym vola z ineho cisla,uz nedviham ziadne cislo ktore nemam ulozene v tel. Ale dnes mi volalo az 9 roznych cisiel,tak na 2 tel.c. som zavolala spat. Nikto nechapal,vraj mi nevolali. Pan z druheho telefonatu mi povedal ze aj jemu vyvolava nejaka ukrajinka alebo indka ci co to je. Takze nabuduce ked mi zavola poslem ju do....este ona drza ako keby som neviem co spravila,leze mi na nervy

@denda2301 haha mne dnes volal nejaky ukrajinec, ze mam na ucte 10000… ja som mu do podvodnikov a ze on nie je ziden podvodnik, ze mi poslal email a ja reku serem ta aj s tvojim emailom. Vravim ok pracujem pre mobilneho operatora a idem si Vas overit a stale mi ja nie som podvodnik🤣 a uz ma nebavil tak som mu zlozila.

eviq
16. máj 2025

Btc nekúpis tak, že len omylom niekde klikneš. To by si o tom vedela. Určite podvod, neskoc im na to.

zuzana9393
23. jún 2025

Mne presne toto isté akurát volal chlap. Tiež 2 roky, vedel aj ako sa volám. Najskôr volal zo zahraničného čísla,potom z utajeného a nakoniec z normálneho

zvedavamt
17. júl 2025

NBS varuje pred podobnými podvodmi.

https://share.google/lZi2zZqG2ghrPgZHZ

No mne ti hňupi volajú už tretí rok takmer každý mesiac. Čísla blokujem,aj cez apku Kto mi vola? No stále volajú z nových. Najprv sa zlakli,keď som povedala,že to rieši polícia,že zneužil niekto moje osobné údaje,no už volajú zas. Ako to ukončiť?

sandy315
31. júl 2025

Včera mi volal, ukrajinec, ja som mu zložila, ale on volal opäť, vraj nejaké investície, opäť som mu zložila, že nechcem, opäť volal, že mam 1200, lebo som pred 2 rokmi klikla na ich stránku a oni za mňa zainvestovali do bitcoinu, že si to viem overiť na stránke: Coin Market Cap, potom že si mám stiahnuť stránku Hop To Desk, a ja som chcela vedieť viac, tak som stiahla, na to prišiel nejaký kód, ktorý chcel a zrazu pozerám, že mu dávam vzdialený prístup na môj mobil, samozrejme som to hneď zrušila, hovorím mu, že toto mu neodkliknem, on stále že to treba a ešte tam hučal niečo, ja som však ukončila aj hovor, s tým, nech mi to pošle na účet :D
Ešte mi volal z ďalších slovenských čísiel, mobilných, ale aj z pevnej linky, že z Prešova, no nedvíhala som, takže asi 6 čísiel mám, ktoré určite zneužili, a čakám, až opäť zavolá, že si s ním pokecám

monia123
29. okt 2025

@anonym_autor mne volaju niekolkokrt za den...problem je ze to musim brat lebo sluzobny tel.a neviem kto realne to je. Vzdy zablokujem a volaju z ineho. Presne, ze som sa prihlasila,mam tam peniaze,musim sa zaregistrovat znovu a vybrat ich,lebo budem platit dan...a ze oni to nebudu platit za mna...max drzi su,arogantni...x krat poviem ze som nic neregistrovala a nech daju pokoj...a dokola

maranco
29. okt 2025
@monia123

@anonym_autor mne volaju niekolkokrt za den...problem je ze to musim brat lebo sluzobny tel.a neviem kto realne to je. Vzdy zablokujem a volaju z ineho. Presne, ze som sa prihlasila,mam tam peniaze,musim sa zaregistrovat znovu a vybrat ich,lebo budem platit dan...a ze oni to nebudu platit za mna...max drzi su,arogantni...x krat poviem ze som nic neregistrovala a nech daju pokoj...a dokola

@monia123 aký zmysel má blokovať náhodné vygenerované čísla? potom sa ti nemusí dovolať riadny zákazník

monia123
29. okt 2025
@maranco

@monia123 aký zmysel má blokovať náhodné vygenerované čísla? potom sa ti nemusí dovolať riadny zákazník

@maranco ja to blokujem az ked dvihnem a viem ze je to to iste...ovsem ze 🙂

Strana
z2