icon

Testovanie na zvieratách

19. okt 2021

Ahojte neviem či je to v skupine povolené ale hrozne moc by som chcela aby sa toto dostalo na také čísla že by raz a navždy zakázali tieto zverstvá. Ide teda o petíciu. Ak je to však zakázané zmažte ju kľudne. Som však presvedčená že má zmysel a môže pomôcť tým chudáčikom ktorí si sami nedokážu pomôcť. Dávam sem link na podpis petície https://www.zapokusybezzvirat.cz/ - ak chcete a máte žalúdok na to neplakať a pozrieť si video čo sa deje za dverami v laboratóriách na tých nevinných tvoroch pozrite si Instagram @svobodazvirat na profilovke majú biele pozadie s oranžovým tuším nápisom a hneď prvé video. V tomto projekte je zaangažovaná aj Notsofunnyany, Benny Cristovao atď...nikto z nich nevydržal neplakať. Chcem touto cestou poprosiť všetkých ktorým to nie je ľahostajné podpíšte to. Po tomto videu som si spravila očko u jednej dievčiny ktorá mi dala tipy na netestovanú kozmetiku ako rozoznať ktorá z ponúkaných je naozaj cruelty free a aký certifikát musia mať takisto na akej stránke sa dá toto overiť. Dám len rýchlotip napr. Manufactura je jednou z takých kozmetik a čo ma sklamalo je že aj Yves Rocher aj La Roche Posay aj The Ordinary aj Revolution skincare London ktoré som všetky používala tiež nie najlacnejšie takisto na ZVIERATÁCH TESTUJÚ. Mne to nie je ľahostajné a aj keď som na tento problém žiaľ veľmi malička a v podstate rybou v mori pevne verím že každý jeden kto začne od seba neskutočne dokáže pomôcť. Za rok umrie 10,6 milióna zvierat v labakoch kde im lejú nie len do žalúdka ale do očí a uší na pokožku zahrajte ktorý im dokáže rozleptať sliznice testuje sa rad radom všetko od alkoholu po najväčšie chemikálie aj napr na čistenie odpadu. Je mi ťažko už len čo to píšem. Tú bolesť si nikto z nás nevie predstaviť. Možno už konečne budete mať aspoň predstavu tí čo ste netušili aké kruté to naozaj je keď kliknete na ten profil a uvidíte kvíliaceho psíka akoby ho zaživa rezali alebo psíka z ktorého kvapká krv lebo mu niečo pichli. Veľmi ťažký pohľad. Je to tak hrozne že sa mnohí na to nedokázali dopozerať no nemalo by to znamenať aby sme predtým zatvárali oči a snažili sa tváriť že sa to nedeje a nie je to realita. Keď už nedokážeme urobiť viac prosím kto chce a nie je mu to ľahostajné nech pomôže aspoň takto zmenšiť ich utrpenie nepodporovaním tohto nechutneho biznisu. Prosím nerozputavajte hádky nie je to o nás ale o nich. Pre možno kontroverznosť tejto témy dávam to anonymne. Buďme naozaj lepší aspoň pre tie tvory keď už nie pre seba. Moc ďakujem každému kto to dočítal až sem a kto to naozaj podporí a podpíše túto petíciu proti týmto hyenam

i_s
28. okt 2021

Ahoj, ja som na danej stránke cruelfreekitty našla, že značka The Ordinary netestuje na zvieratách. Odkiaľ máš info ,že tomu tak nie je? Ďakujem. S.

autor
30. okt 2021

@cukricek4 nie len si budú tvrdiť svoje ale to je ich vec ak im to neprekáža tiež by som zaviedla testovanie na trestancoch ktorí vraždia znásilňujú atď bolo by to presnejšie aj vo výsledkoch

autor
30. okt 2021

@i_s lebo oni majú certifikát len od asociácie PETA a tam nemusia nič dokazovať že netestuju ani im nerobia kontroly preto to nie je záruka oni dajú čestné prehlásenie a hotovo to je akoby som tvrdila že som panna a nedolozila to lekárskou správou....jediná záruka je certifikát HCS od leaping bunny program oni im robia aj kontroly a majú prísne nariadenia atd aby tento certifikát mohli získať 🤍

autor
30. okt 2021

@vv88 sú isté veci ktoré by som vedela pochopiť vedela by som pochopiť rodičov ktorí využijú takéto lieky pre svoje deti a tak podobne keď je niečo fakt nevyhnutné a nedá sa to iným spôsobom ja to beriem Lebo tie lieky ľudia potrebujú ale nesúhlasím s takým priemyslom zbytočným ako napríklad kozmetika čo sa dá robiť aj inak bez toho aby pritom trpeli zvieratá a fakt že sa to deje nemôžeš poprieť tie videá unikajú neustále a pochybujem že všetko sú to len akési kampane proste reálne neverím tomu že by toho bol niekto schopný len preto aby urobil kampaň a takíto ľudia proste takýmto spôsobom zvieratám neublížia ľudia ktorí za to sami bojujú.... Pozri viem o čo sa snažíš ale naozaj v živote nebude rovnováha vo všetkom vždy proste niekto bude trpieť ako aj trpia ľudia na základe toho že sú iní ktorí znásilňujú vraždia a tak podobne nájdu sa proste aj takéto veci aj keď si myslím že zvieratá si to nezaslúžia ja beriem to testovanie na lieky napríklad... Ja si myslím že čo sa týka tohto farmaceutického priemyslu že tam to testovanie prebieha oveľa menej drastickejšie než napríklad ten kozmetický priemysel alebo kožušinový priemysel a o tom hovorím proste pokiaľ sa tie lieky nedajú testovať ináč ja to nikomu neberiem nezazlievam nevyčítam ale keď sa proste napríklad dá testovať kozmetika aj na iných alternatívach prečo by som to nemala podporovať? Nemám rada len keď sa ma snaží niekto presvedčiť o opaku z tejto jednej záležitosti pretože jednoducho to ma nikto nepresvedčí inak mi diskusia nevadí Len mi to tak príde že vlastne znevažujete tí ktorí si tento priemysel zastávate tie všetky videá ktoré unikli a robíte z toho akúsi vec ktorá sa v živote nestála ako keby to proste niekto vyslovene robil za účelom kampane pritom to tak nie je tie videá ktoré unikajú z takýchto priemyslov či už priemysel na mäso alebo kozmetického priemyslu sú proste reálne a pravdivé je toho také veľké množstvo že neverím že také veľké množstvo kampaní by vzniklo

karolinakr
30. okt 2021

Akurát Sloboda zvierat dala na svojej stránke fcb petíciu

ziarifka
30. okt 2021

Skúsim to naposledy, ešte raz a pomaly. Autorka, tu nie je ani jeden príspevok, ktorý by spochybňoval to, čo píšeš. Nikto sa ti nesnaží zalepiť ústa, umlčať ťa ani ti neprotirečí. Testovanie kozmetiky je ohavné a zbytočné. Všetky s tým súhlasíme a je skvelé, že robíš osvetu. Je to síce veľmi stará téma, sloboda zvierat už bije na poplach roky. Zrejme je ale stále kopec ľudí, čo to nevedia. Ja som naozaj rada, že to šíriť a dávaš do povedomia.

Ja som iba reagovala na vaše rečnícky otázky, prečo sa stále testuje na zvieratách, keď existujú alternatívy. Na alternatívach sa proste nedajú otestovať tie najdrastickejšie chemikálie. Aby boli lacné a mali zázračný účinok. My nevieme na izolovaných bunkách nasimulovať to, že si striekneš osviežovač vzduchu, vdychneš ho a on sa ti bude čuchovým nervov šíriť rovno do mozgu. Osviežovač z éterických olejov testovať nemusíme na zvieratách, lebo to je obyčajná voňa kvetin o ktorej vieme, že nikomu neublíži (zjednodušene povedané).

Sama si si už musela všimnúť, že tá netestovaná kozmetika je oveľa drahšia. Lebo obsahuje luxusné originálne zložky. Avon keď si chce držať cenu, musí v laborke vyrobiť chemický koktejl, ktorý bude mať rovnaké luxusné účinky ako trebárs pravý arogánový olej z Maroka. Tie chemikálie stoja neporovnateľne menej ako práve originálne prírodné zložky. Krém za 4e si kúpi viac ľudí ako za 40e.

Ja to naozaj neschvaľujem, ani neobhajujem. Myslela som len, že na otázku chceš odpoveď.

V prvých príspevkoch sa strhla nenavistná debata, že nechápete, ako vedci môžu žiť sami si sebou, keď TOTO (pokusy, ako ich vykresľuje video od teba) robia. Až že nech radšej nie je ani žiadny pokrok v liekoch. Tak som uviedla na pravú mieru, že TOTO žiaden príčetní vedec nerobí. Opakujem este raz, nespochybňuje, ze sa to robí a dávam ti za pravdu, že to treba zastaviť. Chcela som vás iba upokojiť, že nemusíte užívať Paralen so strachom, že kvôli nemu takto trpeli zvieratá.

A pokiaľ toto číta nejaká umelohmotná blondínka, ktorá si silou mocou chce zachovať lacnú jedovatú kozmetiku, tak môže hlasovať aspoň za to, aby sa to testovali tak humánne, ako sa testuje v medicíne a farmácia.

Keď vychladneš, skús si ešte raz prečítať celú diskusiu. Ja píšem niečo úplne iné, ako tu ty vykladáš moje slová.

ziarifka
Autor odpoveď zmazal
ziarifka
30. okt 2021

Nepresviedčam ťa, že sa kozmetika musí testovať. Nemusí, ved je to úplne zbytočné odvetvie priemyslu. Sú ale chemikálie, ktoré musíš otestovať aj na zvieratách, už som vysvetľovala prečo. A jediné riešenie ako donútiť vedcov, aby ich prešla chuť také zverstvá pchať do kozmetiky, je také, že to prestaneme kupovať. Lacné alebo naopak zázračné výrobky. Sama si písala, že si otvorená tipom, ako ekologickejšie žiť. Toto je jeden z nich.

ziarifka
30. okt 2021

Fantasmagorie, čo vedcov napadnú pri honbe za objavom, sa otestovať na zvieratách nemusia. Ale fantas-fantas-fantasmagorie, na to tie bunky, skúmavky a tkanivá fakt nestačia. Ak ich chcú do kozmetiky strčiť, musia tým zviera otestovať. Je veľmi dobré (poznamka pod čiarou, súhlasím s tebou, dávam ti za pravdu vo vsetkom), že bojuješ/bojujeme za to, aby také veci nešli do kozmetiky vôbec, lebo v konečnom dôsledku škodia aj nám.

Ak je niečo testované na zvieratách, tak to v preklade znamená: napadla nám blbosť, ktorá vás mohla zabiť, spáliť, rozleptať, spôsobiť hormonálne zmeny, zmeniť vašu psychiku... Ale je to lacné, tak sme to riskli. Taký krém je na ľudskú kožu proste nevhodný.

autor
31. okt 2021

@ziarifka ja som sa nevyjadrila len o vedcoch ( napísala som že nehovorím že všetci vedci sú takí) ale je jedno či vedec alebo laborant biológ či obyčajný človek ak toto dokáže takto zaobchádzať so zvieratami je to pre mňa odpad spoločnosti....keď sa dajú tie veci robiť humánne človek by to prekusol ale aj v praxi vidíme že nariadenia a pravidlá sú jedna vec a ľudia druhá ....to je o človeku ako sa správať chce ....a keďže toto sa nedá zastaviť len tak zákonmi ktoré ako vidíme nefungujú absolútne v žiadnom odbore pretože sa vždy nájdu ti ktorí to porušujú preto sa práve snažia ľudia aby to radšej nebolo vôbec lebo ak má pri tom trpieť čo i len 1 zviera takým krutým spôsobom nestojí to za to....a vďaka za vysvetlenie 🙏

autor
31. okt 2021

@ziarifka preto som prešla na netestovanu kozmetiku zároveň sa snažím vyberať výrobky eko vegan s rôznymi certifikátmi napríklad aj čo sa týka drevo priemyslu a výrubu lesov majú niektoré produkty certifikáty o udržateľnosti lesov a tak a vždy ma poteší pridať ruku k dielu správnym smerom

autor
31. okt 2021

@ziarifka to posledné vysvetlenie je dosť výstižne o to viac som rada že si to spomenula....budem mať odpor k týmto kozmetikam už asi navždy

0adka0
31. okt 2021

@tara42 ty si po sebe aj čítaš, čo si sem napísala? V prvej vete píšeš, že si vážiš každý život a hneď na to v druhej, že nenávidíš vedcov a nech zhoria v pekle. Tak poďme stavať zvieratá na piedestál a nenávidieť ľudí, kvôli ich povolaniu, dvojitý meter ako vyšitý. Používaš kozmetiku? Si vegánka? Nemáš doma ani jednu koženú vec? Vzala si si niekedy už nejaký liek? Bola si na operácii alebo vyšetrení? Gratulujem, podporuješ testovanie na zvieratách. Všetky tie veci museli byť raz vyskúšané. Procesy v živom organizme prebiehajú v metabolických kaskádach, ktoré sa nedajú real time vyskúšať v in vitro podmienkach, pretože sami ešte všetko v tak dokonalom mechanizme, aký má ľudské telo, nepoznáme. Odporúčam si niečo naštudovať, vedci chodia roky do školy, na konferencie, na stáže, čítajú štúdie z celého sveta a bude ich poučovať niekto, kto si pozrel jedno video na youtube. Podmienky na medicínsky výskum a experimenty na Slovensku sú tak prísne, že možno 1% prepracovaných návrhov, ktorými niekto môže stráviť aj celý svoj život, je schválených etickou komisiou. Zvieratá majú v laboratóriach lepšie podmienky ako zvieratá vo veľkochovoch, na uliciach, v útulkoch, v osadách a koľkokrát aj ľudských domácnostiach, lebo ty si môžeš myslieť, že pre svojho havinka robíš to najlepšie a pritom ho navliekaš do oblečkov, čo je totálne neprirodzený stav a dávaš mu jedlo zo svojho obeda namiesto kvalitných schválených granúl, ktoré sa používajú v labákoch. O psoch na reťaziach a mlátení palicou starými ľuďmi sa nemusíme ani baviť, takisto chovanie v byte a nechávanie zvieraťa samého celý deň, nech pekne šteká susedom. Želám ti, aby si bola po celý svoj život v takom zdravotnom stave, aby si nemusela užívať vynálezy tých vedcov, ktorých tak nenávidíš. V 70ke možno budeš užívať 10 liekov denne a bozkávať im nohy, že vďaka nim prežiješ ďalší deň so svojimi vnúčatami.

0adka0
31. okt 2021

A tie, ktoré tu píšete, že by ste sa kvôli tomu, že vedci pracujú v labákoch aj so zvieratami s nimi nedokázali rozprávať, tak sa nebavte ani s farmármi, veď zvieratá zabíjajú, ani s mäsiarmi, predavačkami, veď predávajú mŕtve zvieratá a dostávajú za to peniaze, ani exekútormi, veď posielajú ľudí na ulicu. A to, že vedci majú o svoje IQ menšie EQ, tak to je taký hlúpy názor, že sa k nemu nejdem ani vyjadrovať. A keby to ja poviem o vás naopak? Že keďže máte také vysoké EQ (alebo si to aspoň o sebe myslíte), tak ste na IQ veľa toho nepobrali, páčilo by sa vám to? Tomuto sa hovorí pokrytectvo, milé ženy.

karolinakr
31. okt 2021

Obhajuješ neobhajitelne adka. Zvierata služia na užitok, preto sa spracovavaju v priemysle a hlavne chovaju, a netyraju a nerobia im nehumanne zasahy do tela. To, že niekto nedodržiava podmienky pri chove alebo na jatkách sa správa hrubo,my neovplyvnime a nesúhlasíme s tým. Nie som Boh a nemám dosah na správanie všetkých ľudi, petícii, financií, apel do médií som poslala milión. Ked ma zvolite za ministra, humánne správanie zvierat na 1. mieste, zatiaľ nie som na tak vysokom poste, aby som to mohla celoplošne ovplyvňovať poziťívnym smerom, dokonca som žiadala o pomoc aj zahranične organizácie, všetci sa na mňa vyprdli..To, že si polícia nekoná povinnost, Štátna veterinárna a potravinová správa kašle na podnety, to je ich hriech nie môj, sú za to platení a maju si robiť svoju robotu. To, že tam stale sú, znači, že v tomto štáte je vysoka tolerancia k darebáctvu a preto je tento štat na úrovni, akej je ...Ked v labákoch robia bezchybne prácu, nech si daju kamery a vysielaju online, aby mali všetci ľudia kľud na duši, že všetko je ok. Ale chrliť síru a robiť si za zavretymi dverami, to na dôveryhodnosti neprida. A čo sa chovania zvierat týka, moj zajkosa má u mňa ako v raji, nenosím ho do postele ani mu nedávam granule zo zlata, ale chovám sa k nemu tak, akoby som ja chcela, aby sa ku mne chovali, keby som bola ja v jeho kožúšku. V klietke nebol zavretý ešte ani raz..chodi tam len cikať, má voľný výbeh a chodí si, kam zatúži.

0adka0
31. okt 2021

@karolinakr presne toto som čakala. Ja som sa nevyjadrovala, či s tým súhlasím a v akom prípade, alebo či robím niečo také, reagovala som na konkrétne výroky, ktoré boli ,,vážim si každý život ... nenávidím vedcov a nech zhoria v pekle ’’ , ,,nedokázala by som sa rozprávať s niekým, kto pracuje v laboratóriu so zvieratami ‘’ ,,vedcom Boh ubral na EQ to čo majú na inteligencii ‘’. Treba čítať napísaný text a nie domýšľať si a vkladať niekomu do úst slová, ktoré nikdy nenapísal. Chcela som poukázať na to, aké ste tu niektoré bojovníčky a pritom nenávidíte a pred svojím prahom si neupracete.

autor
31. okt 2021

@0adka0 sudis na základe napísaného niekto súdi na základe videného 🙂 nie si o nič lepšie ako sa tu snažíš prezentovať....za prvé asi sama nevieš čítať keďže som sa jasne vyjadrila že nie sú všetci rovnakí ale práve preto že sa nariadenia zákony príkazy atď porušujú v každom odvetví pochopiteľne nejaké zákony nestačia.... A nešlo len o vedcov ale hocikoho kto pripraví o život zviera KRUTYM spôsobom keby sa robili veci humánne a naozaj citlivo inak by sa to bralo žiaľ realita je aj taká že sa správajú ako k handram k tým zvieratám ...a neplatí to len čo sa týka vedcov. Pokrytectvo je to že niekto povie napr že autisti sú veľmi múdri až moc naozaj že majú aj väčšie iq ako niektorí "normálni" jedinci ale že niekde človeku pán Boh nadeli a práve preto mu aj niekde uberie toto je pokrytectvo ze na takéto prípady sa to používať nikto neštíti ale keď poviem že žial sú ľudia ktorí vidia len svoj úspech a dru sa dopredu cez mŕtvoly že zabúdajú na ľudskosť humannost ale idú si za svojim že cez tú svoju inteligenciu nevidia empatiu zrazu je to extrémny problém....nejdem sa ďalej zapodievať tvojimi komentármi pretože si robíš vycuc z komentárov len na základe toho čo sa ti hodí a nezamyslis sa nad tým že v tom môže byť kúsok pravdy a áno stojím si za svojim nech zhorí v pekle každý kto týra zvieratá dopúšťa sa na nich týchto nechutnosti (kruté necitlivé zaobchádzanie keď už teda musia byť testované ale nie humánne) presne tak isto ako nech zhoria v pekle ľudia ktorí znásilňujú vraždia ubližujú a sú zlí... Také isté merítko mám (neboj sa) aj na iné neprávosti ktoré sa dejú len nech proste každý dostane to čo si zaslúži....🙂 Neviem prečo sa chces silou mocou dostať do konfliktu áno je to z tvojej strany útočné teda vyznieva to tak uvediem to na pravú mieru keď som napísala že nie je mojím zámerom tu sa hádať určite nie o tejto veci buď s tým súhlasiš alebo nie svet sa nezrúti dala som to sem pre ľudí ktorí zdieľajú takisto tento názor a ešte napr nevedia o tejto petícii a chceli by podporiť nie sa tu doťahovať a hádať 🙂 kto má pravdu svojim spôsobom ju majú všetci preto sa k ničomu týmto nedopracujeme

ziarifka
31. okt 2021

Autorka, jediné hádky tu vyvolávaš ty. Od začiatku. A to len preto, že nerozumieš písanému textu. Reagujeme na diskusiu všetkých, nie konkrétne na tvoj príspevok. Tara písala to, čo Adka komentovala a ty si sama s tarou súhlasila hneď na úvod. Chystáš nás za slovíčka, hadáš sa a mňa si pourážala iba preto, že nerozumieš písanému textu. Keď sa ma niekto zastal a snažil sa ti v dobrom vysvetliť, skočila si aj do neho. Teraz úplne zbytočné skáčeš do @0adka0 Vo svetle týchto skutočností vyzeráš naozaj ako fanatik a slobode zvierat robíš veľmi zlú službu.

0adka0
31. okt 2021

Autorka, nikto, opakujem nikto ti tu nenapísal, že s tebou nesúhlasí a že podľa neho je v poriadku, keď sa rúže testujú na zajacoch, ktorým sa na konci experimentu odreže hlava a vyrobia sa z nich kľúčenky. Ale napísali sme ti, že problematika testovania na zvieratách je veľmi komplexná a nezainteresovaný človek nevidí niektoré veci, pretože na základe pár informácií sa nedá vytvoriť ucelený názor. Navštívila si naživo takéto labáky a videla si, ako v nich pracovali? Čítala si si teoretické východiská testov, bezpečnostné predpisy, schvaľovacie procesy etických komisií? Reálne poznáš niekoho, kto tam pracuje? S tvojím utočením a prístupom mi pripomínaš Gretu, bojuje za skvelú vec, aby sme našej planéte už neubližovali, ale jej arogantným excentrickým správaním a neschopnosťou prijať pripomienky k jej názorom ju nemajú radi ani ľudia, ktorí súhlasia s tým, čo hovorí. Nie je dôležitý len obsah, ale aj forma. Keby si nechrlila síru na každého, kto ti chce rozšíriť obzory, tak by tú petíciu možno aj podpísalo viac ľudí z tejto diskusie, ale takýmto prístupom im to iba znechucuješ. Žiaden extrém nie je správny.

autor
31. okt 2021

@ziarifka ja by som naopak povedala to isté o tebe nikde som ťa nedourazala ako sa tu snažíš tvrdiť prosím ťa na teba to ani nebolo mierené.... reagovala som na ňu len preto že spomenula aj veci ktoré som písala ja aj napriek tomu že označila niekoho iného inak by som sa nad tým ani nepozastavila myslím že som to napísala mierumilovnejsie než slečna Aďka ktorej očividne stúpol tlak pri slovách ako EQ a IQ tak mala potrebu napísať 30 výkričníkov a aké sme my ničím sa vy nelisite takisto píšete "tónom" ako aj ja alebo slečna ktorej to bolo adresované čiže každý presne nech si zameria pred vlastným prahom očividne by neviete čítať keď som napísala JE TO PRE LUDI KTORI CHCU PODPISAT A PODPORIT to okolo bolo len rýchle zhrnutie nehovorím ani som nikde nenapísala že všetko sa deje tu alebo je to v každom labáku napísala som že sa to deje čo sa poprieť nedá vy ste sa začali obúvať do toho že som napísala svoj názor 🙂 ja ho nezmením ani vy nie preto som ďalej napísala že sa nemusíme zbytočne vadiť proste každý sa zhodnúť nemôže ja rešpektujem čo si myslíte vy je to váš názor presviedčať nikoho nebudem len som napísala že pre mňa človek ktorý testuje na zvieratách (tu trebalo čítanie s porozumením bolo tým myslené presne to čo je na videu nie humánne testovanie) je proste človek pre mňa bez charakteru ktorý je pre mňa osobne odpad (presne takisto ako ľudia ktorí budem sa opakovať vraždia a znásilňujú rovnaké merítko) prípadne sa začala slečna Aďka obúvať do mňa že som zvolila tie slová áno žial je to tak v rodine máme človeka s vysokou školou v IT oblasti naozaj hlavička dobre sa uzivi svojou šikovnosťou ale čo z toho keď dali odstreliť psa ktory nebol chorý ani nič proste im už nevyhovoval časovo ani tým že furt chcel žrať (oni si ho rozjedli urobili si z neho psí kôš a potom toto) netvrdím to preto že chcem urážať ale ja som videla toho dosť a takéto prípady proste vo mne vynárajú otázku či to tak ozaj nie je? Niekde im proste je pridané ale niekde žiaľ nedokážu prejaviť tú druhú stránku myslím si že je to fakt niekto je viac múdry niekto inteligentný a niekto možno oboje ale nemyslela som to v tomto prípade ako urážku proste myslím si to naozaj 🙂 to že to tak niekto pochopil ma mrzí ale myslené to je vážne a už si myslím že aj stačilo ako som povedala by máte iný názor beriem oki 🙂 a prajem pekný deň

bimbambom
31. okt 2021

Dievčatá , ja som bola presne taká istá. Veľmi mi na tom záležalo , okolie som presviedčala. Raz som rodičom vyhodila všetko čo bolo testované na zvieratách do koša ,lebo som cítila povinnosť , aj zle mi z toho bolo. Zbytočne , každý má právo na názor aj keď s ním nesúhlasíme .... Kto má pochopiť pochopí , kto nie nepomôže nič.

liusa82
31. okt 2021

@bimbambom Lenže najhoršie je že toto sa podla mňa bude diať už stále.Moc neverim že niekedy sa to úplne stopne a hlavne všade vo svete.Aj keď sa neviem aké peticie budú podpisovať.Proti tomu sa už tolko rokov bojuje a moc sa to teda nepohlo velmi málo.Proste to tu bolo,je aj bude čo je teda velmi smutné ale je to tak

bimbambom
31. okt 2021

@liusa82 petície sú pravideľne , ale od neviem ktorého roku máme zákon na SVK , že nesmú zložky ani produkty takto testovať. Certifikáty nemajú zväčša ( použijeme logiku - naše firmy na tom nie sú tak dobre aby toto mohli zafinancovať) . Kupujme aspoň eko vegan výrobky ,na umývanie stačí ocot , aspoň ich nepodporíme.

dorinecka45
1. nov 2021

https://www.svps.sk/zvierata/ochrana_pokusne.asp nech sa paci nieco na postudovanie. odporucam hlavne preklikat sa na "netechnicke zhrnutie projektov" aby ste vedeli co sa u nas testuje... kedze pochybujem ze ktora kolvek z vas si to niekedy sama vyhlada..

autor
2. nov 2021

@dorinecka45 vidíš napríklad mne nešlo o to čo sa testuje tu na SVK ja som tu petíciu sem dala práve preto že väčšina týchto nechutnosti sa deje práve v zahraničí a je platná pre celú EU to si si pre zmenu asi nevyhľadala v komentároch ty 🙂 vidím že presne tie ktoré tu mudrujú o tom kto je schopný čítať s porozumením sami nevedia čítať s porozumením keďže sa to opakuje už asi 30 krát že tu nejde o to čo je tu na Slovensku tu ide o všeobecný problém ktorý sa deje lenže väčšina je taká že keď sa to netýka tu Slovenska tak to nebudem riešiť alebo si to teda sami pre seba povedia mne záleží aj na tom čo sa deje aj vonku pretože celá táto problematika mi nie je jedno bezohľadu na to kde v akom štáte sa toto deje a robí vykonáva a praktikuje.... aj tebe prajem pekný deň 😌

dorinecka45
2. nov 2021

ja neviem ci ty nevies citat ale to by si si ten link musela asi pozriet a trosku si postudovat.... toto je vseobecna platna legislativa pre celu EU... mas tam aj posudzovanie stupna krutosti, mas tam aj povinnosti ktore musia zariadenia splnat...mas tam vsetko...pre celu EU haloooooooo.. to ze su tam netechnicke zhrnitia projektov ktore sa schvaluju u nas na sk je len ceresnicka, aby si mala prehlad.

autor
2. nov 2021

@dorinecka45 áno prepáč ešte nemám čas študovať pozriem si to keď ten čas mať budem odpísala som na základe slov ktoré si zvolila " u nás" keďže vyššie spomenuté sa točilo okolo svk čo som prízvukovala že o tom som zas ja nehovorila keďže viem že kruté to tu nie je tak ako za hranicami tak som sa zľakla že ďalší človek ktorý bude schválne spomínať SVK čo nebolo predmetom...vďaka za link

dorinecka45
2. nov 2021

niet za co..niekedy je to na ich stranke tazko najst,chcela som iba pomoct trosku sa viac vyznat v problematike. drzim palce, nech vas je cim viac a nech ma peticia hlavu a patu.a nech sa dostane do spravnych ruk aby sa nieco pohlo...len jedna mala rada,trosinku krot emocie,lebo potom si niekto moze pomysliet ze si len dalsie naivne tupelo co bliaka a ani nevie o com. zelam pekny pekny zvysok dna a odpajam sa ;)

zuzliq
2. nov 2021

Ja nesúhlasím so zákazom testov na zvieratách. V istej fáze výskumu sú nenahraditeľné a nedajú sa zameniť za bunkové línie, či iné testy. Každý z nás využíva výsledky týchto testov v každodennom živote. Či už ako diagnostické metódy, rôzne lieky, vitamíny, ale aj ako potraviny (napríklad rôzne vegetariánske a vegánske náhrady jedál). Ďalej rôzne produkty dennej spotreby. Testovanie na zvieratách v rámci EU má veľmi prísne pravidlá a nedeje sa tak, ako to ukazujú tie videá. Nevieš, kde a kým boli natočené. Či skutočne zobrazujú testy na tie účely, ako deklaruješ. Rovnako nevieš, ako to skutočne funguje s certifikátmi. Kto ich získava a ako, nečítala si si legislatívu, čo je povolené a ako sa to kontroluje. Ak skutočne úprimne chceš zastaviť testy na zvieratách, musíš prestať používať takmer všetko. To nie je len o kozmetike a chemikáliách.

liusa82
2. nov 2021

Ja som si tiež pozerala tie linky včera večer čo tu boli spomínané ohladom testovania u nás.Keby sa takto testuje všade vo svete v takýchto podmienkach ako tu,teda ak je to pravda lebo vieme ako to u nás na sk funguje že papier znesie všetko tak človek na to nepovie mäkké f