icon

Tínedžerka podpálila muža. Je to dôsledok rešpektujúcej výchovy?

terezkaarthuramax
12. feb 2025

Druhá si to natáčala na mobil..Muž zomrel.

zuzanita1609
12. feb 2025

@karolinakr sú ľudia a ľudia. Choď do prdele s videami. Ja poznám dobrých cigánov,tak ...toto je už segregácia a rasizmus,admin? 🙄

zuzanita1609
12. feb 2025

A to,že naposledy zachránili v Ba mladú ženu na bicykli rómovia,keď ju napadnú chlap s nožom,to nikto nevidí? Mladý rómsky chlapec sa zastal a spacifikoval chlapa,nik nepočul, že?

lucia11kob
12. feb 2025

@zuzanita1609 nie fakt toto som ani nečítala ani nepočula..je škoda, že sa o tom nehovorí..

zuzanita1609
12. feb 2025

@lucia11kob pred dvoma dňami to dávali v krimi. Nik sa ani nepristavil a slušný mladý človek sa vyjadril do médií. Bol Róm. Hľadaj kým v tejto rasistickej krajine nezmažú.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 sú Rómovia a Rómovia, bohužiaľ. A tiež mám kamarátov medzi Rómami. Sami povedia, že sú aj takí, aj takí.
Ten tvoj idealizmus je pekný, ale mimo reality. Bola si už niekedy aspoň na okraji takej osady? Bola si v miestach, kde ani vodiči autobusov/áut nechcú chodiť?

20erika07
12. feb 2025

@zuzanita1609 ty si asi ešte nežila vedľa osady trebars, ze? Nie si denne v styku s týmito ľuďmi? Je super poznať pár dobrých a slušných Rómov, aj ja ich poznám a beriem ich normálne, dokonca niektorých aj obdivujem. Tí ľudia v osadách a je jedno akej rasy, lebo žijú tam rôzni, to je niečo úplne celkom iné ako poznať zopár slušných a dobrých Rómov. To je tam hrozné, brutálne,nasilné a velmi velmi neslušné. Tam sa nedá hovoriť o láske a porozumení, od narodenia žijú proste v inej mentalite.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@20erika07 veď nech ide sa pozrieť, skončí ako istá EÚ aktivistka, ktorú tiež plnú ideálov okradli a ideály ju rýchlo prešli

zuzanita1609
12. feb 2025

@20erika07 bola si v tej osade? Ja som v pár bola. Je to strašné,ale strašné tým,že to majorita dopustila. Sme tak slepí,keď nevidíme veci, ktoré sme my ako národ dopustili a odsudzovať vie každý,kto vopchá hlavu do piesku. Naša chyba,nie ich.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 je to pekný príklad s tým mladým Rómom, neverím, že by to niekto zmazal, normálny človek je rád, keď vidí slušného Róma.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 majorita dopustila? treba si pozrieť, kde majorita pomohla, dala k dispozícii bývanie atď. čo takú podporu ani majorita nemá od štátu, a ako tie byty, bytovky atď. dopadli.

nekonecna_katastrofa
12. feb 2025

@terezkaarthuramax Ty vieš vôbec čo je rešpektujúca výchova? Trúfnem si povedať, že dieťa, ktoré je takto vychovávané (pozor, nezamieňať s benevolentnou výchovou) vie veľmi dobre, že nemá podpaľovať nielenže ľudí, ale ani veci, rastliny atď. Rešpektujúca výchova nie je výchova bez hraníc!

zuzanita1609
12. feb 2025

@zmrzlinka8 zmrzlinka,budem rada,keď začneš mať rada ľudí,od Rómov po Ukrajincov. Nikdy totižto nevieš, kedy sa ocitneš v koži iného. A keďže viem,že karma funguje,bola by som opatrná,koho budem odsudzovať.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 ja ľudí mám rada, všetkých. aj Rómov. povedala som, že mám medzi nimi kamarátov rovnako ako ty. ale vidím realitu, snažím sa byť objektívna

zuzanita1609
12. feb 2025

@zmrzlinka8 nie si vôbec objektívna, stačí to povedať národ a rasu,už odsudzuješ. Bolo to aj pri téme Ukrajincov. Opýtam sa ťa ináč. Čo ťa vábi k tomu,aby si zaškatulkovala človeka? Tvoje verzie moderného človeka,pri ktorom dokážeš fungovať v pohode?

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 nikdy, nikdy neodsudzujem na základe uvedenia národa či rasy. Nesprávne ma chápeš. Zdá sa mi, že ty nevieš čítať s porozumením. Veci nie sú iba biele alebo čierne.

dota6
12. feb 2025

Tam sa nedá hovoriť o výchove. Pracovala som s nimi a žiaľ, tam ich to prostredie formuje a deformuje.

zuzanita1609
12. feb 2025

@zmrzlinka8 nie, práveže čítam veľmi pocitovo. Naposledy sme sa si vymieňali názory pri Ukrsjincoch a ich "umývaní rúk". Prestaň ľudí riešiť podľa národa a rasy,farby , budeš možno šťastnejšia. Ja osobne poznám dobrých ľudí aj Ukrajincov,aj Rómov,aj Maďarov ba dokonca aj Rusov. Nie je to od farby,či mentality, všetko je to od povahy. Zároveň poznám dosť zlých ľudí, medzi mojimi. Ale nikdy som to neriešila na základe tých niektorých pochybných hodnôt ako je národ a rasa.

zmrzlinka8
12. feb 2025

@zuzanita1609 opakujem už naposledy, nedávaj mi do úst, čo som nepovedala. ďakujem!

karolinakr
12. feb 2025

@zuzanita1609 pokiaľ sa budeš zastávať kriminálnikov, si posledna vo vesmire, ktora tu ma pravo ukazovať prstom na druhých a poučovať ich o morálke

aandrea9
12. feb 2025

@terezkaarthuramax je to absencia výchovy. Psychiatri a psychológovia isto nájdu nejaké odchýlky od normálu...okrem IQ tykve.

zuzanita1609
12. feb 2025

@karolinakr kto je podľa teba ten kriminálnik? Definuj!

aandrea9
12. feb 2025

@zuzanita1609 aké majorita dopustila? Už za socíku bola snaha začleniť ich do spoločnosti, vtedy pravda všetci aspon pracovali lebo kto nepracoval išiel do basy. Ale darmo, sú to kočovnici a neprispôsobiví. Taka je pravda a nik ani majorita ani minorita ich nezmení. Cest výnimkám, ale tých je strašne málo. Stačí pozrieť stav Lunik...do toho stavu ho dali Rómovia, nie bieli. Videla si niekde takú devastaciu na sídlisku, kde nežijú? Ja nie. Ziadne majorita dopustila....spoločenské pomery dopustili. Dnes poznajú viac svoje práva ako povinnosti.

zuzanita1609
12. feb 2025

@aandrea9 ok. Tvoj názor a ja sa rasistkam snažím vysvetliť,že nie je to rasou,bo aj u nás sa nájdu veľmi čierne ovce, dokonca aj medzi tými,čo lásku hlasajú-knazmi. Čiže kto je ten,čo bude súdiť a vytvárať názory?

zuzanita1609
12. feb 2025

A budem sa ich zastávať, pretože nie všetci sú takí a nie všetky deti majú možnosti už len preto,že sú rómske deti. A kým bude na svete delenie podľa farby pleti,pritom každému bije to isté srdce, tečie tá istá farba krvi,tým budú naďalej vo svete vojny a hlúposť niektorých ľudí.

lulua15
12. feb 2025

@zuzanita1609 sa spamätať aká rasa a národ? Veď cigáni sú biela rasa a národnosť majú Slovensku čo sa tu ohanas rasizmom...chod žiť k nim kúp si dom na východe a potom tu vyrevuj slnieckarka..keď sa nebudeš môcť prejsť po dedine lebo sa budeš báť 😡zmenili sa na opice to už má s človekom malo čo títo osadníci

lulua15
12. feb 2025

@zuzanita1609 kedy vy bludari pochopíte že to nemá nič s farbou tváre ale s ich zvieracím chovaním...smrdia,ničia fetuju, prenášajú vsi blchy žltačky robia bordel žijú na smetisku...choďte sa liečiť čo týchto zastavate

zuzanita1609
12. feb 2025

Sú len povahy, ktoré robia z ľudí zver. A sú len smutní ľudia, ktorí to nepoznajú.

lulua15
12. feb 2025

@zuzanita1609 no jasné a my sme povinní všetko trpieť a im len dávať a dávať nech sa množia a naše deti tu s nimi nebudú môcť žiť sa pozabíjaju navzájom. A oni nás rovnako nemajú radi gadzov a biele huby . Tak sa upokoj a prstan dvíhať ľuďom tlak čo s nimi žiť musia. Dakuj Bohu že osadu nemáš pri sebe ti ľudia trpia a nie osadníci..

zuzanita1609
12. feb 2025

@lulua15 ja mám osady všade naokolo,len som ten typ človeka, ktorý vidí všetko,nie len to,čo mu povedia. To čo vyžaruješ,to si pritahuješ 😉

lulua15
12. feb 2025

@zuzanita1609 ale nehovor ja s nimi robím si predstav denno denne to vidím...zbytočne dačo hovoriť zaslepenym