icon

Tipy na výlety pre 8 ročného chlapca, KE a okolie

alainroger
24. jún 2018

Dobry den,

neviem ci je to spravny forum na to ale stale pozeram webove stranky kamdomesta alebo kamsdetmi, aby som nasel pre synceka nieco zaujmave a lepsie ako zostat doma s tabletom 🙂

Okrem toho ze sportujeme, stale sa snazim aby syncek zazil a videl nieco nove a zaujmave pre obidvaja.

Malokedy pre synceka (aj pre mna) kamsdetmi ponukne nieco zaujmave pre 8r. dieta. Resp. uz vela veci sme urobili. Mozno ze syncek je tolko nalepeny na mna ze fakt lepsie zostat doma a sa pritulit, ako byt vonku.

Napriek tomu, hladam podujatia, ci vylety (aj so skupinou) aby sme zazili nieco a aby mal super program.

Chcel by som vediet ci mate nejaku radu. Byvame v KE ale mozeme aj cestovat (ak sa to oplati), takze nevahajte napisat ak mate dobre napady 🙂

Dakujem pekne.

Strana
z2
eva8
24. jún 2018

V Košiciaach je mnoho zaujímavého - ZOO, múzeá, dá sa ísť na výlet do okolitých jaskýň - Jasovská, Dobšinská, vo Východoslovenskom múzeu sú rozne výstavy, mnohokrát aj s interaktívnymi hrami pre deti, imo prázdnin detské divadelné predstavenia. A kúpaliská patria k letu

vanesanova
24. jún 2018

Sdetmi.com tam mas vsetky mozne programy a vylety pre deti

eva8
24. jún 2018

okolie - Spišský hrad, treba si pozrieť, kedy tam majú vystúpenia v rámci prehliadky. Tatry sú vďačným iestom - Hrebienok pre deti...

alainroger
autor
24. jún 2018

Este dnes sme boli v Zoo...asi kazdy mesiac ideme, aj museum sme urobili mnoho krat. jaskyny tiez urobene uz viac krat... na kupalisko ideme do Madarska lebo su lepsie a lacnejsie ako na Slovensko 🙂

eva8
24. jún 2018

@alainroger nezmokli ste? Ako ste zvládli búrku a ako ju zvládli zvieratá?

alainroger
autor
24. jún 2018

Spissky hrad (urobene viac krat), tatry (uz vela urobene, ale verim ze este nieco zostane...ale kde ??) :D

@eva8 Ano dnes sme odisli ked zacinalo prsat popoludni.. ale sme mali uz urobene Dino park a fakt ideme tolko krat do zoo... ze zvysok uz to pozname... stale nedokoncili priestor pre tigry

alainroger
autor
24. jún 2018

@eva8 zoo: zvierata sa skryvali 🙂 okrem DINO, tucniakov a tulen

eva8
24. jún 2018

...... vyhliadková veža, golf na Aničke, Alpinka.... Dlhé pešie prechádzky po okolí, Botanická záhrada.... len tak, centrum so zmrzlinou.... Nad jazerom....

alainroger
autor
24. jún 2018

@eva8 Golf (anicka / bankov) : urobene viac krat, Vyhliadkova veza : 4 krat urobena, botanicka zahrada: 3, 4 krat do roka 🙂 chodit len tak do mesta...LOL uz nepocitam... aj palacinky (Cathedral), zmrzlinky tiez..., Bojnice urobene 3x, Aquarium Budapesti 2x, Tisaujivaros (uz nepocitam), Miskolc tiez, Hajduszoboszlo, nyiregyhaza (spa, zoo) viac krat, zookontakt, aquacity, besenova, tatralandia, atd... vsetko uz viac krat urobene :(

dendy1
24. jún 2018

Ide leto, čo tak zbaliť deku, občerstvenie na piknik, zaujímavú knihu, loptu a len tak v parku či na lúke zahrať si futbal, alebo niečo podobné, len vy dvaja. potom ľahnúť na deku a navzájom si čítať, napr niečo dobrodružné. 8 ročný už vie čítať a precvičenie čítania mu neuškodí a potom na oplatku otec synovi niečo prečítať...nuda?

alainroger
autor
24. jún 2018

pltnictvo : urobene, Cerveny klastor: urobene, wildpark : urobene

alainroger
autor
24. jún 2018

@dendy1 nie je to nuda... len to urobime kazdy rok 😃 a cita vela doma uz (po SJ cca 100 str / mesiac a nepocitam ostatne jazyky).

charlie1980
24. jún 2018

Choďte stanovat, rezervuj mobilný dom, kúpalisko s ubytovaním, rezervuj dovolenku pri mori, daj dieťa do tábora, choďte na ryby a opekajte si, sadnite do auta, choďte do Prahy, do Brna, do AT. Veď možnosti máš milión, tam u vás ste už všetko "urobili" asi 😀Nechápem, keď "všetko urobene", prečo to nerobíte dokola 😀

janinah
24. jún 2018

tvoj syn má super otca😉
pozeraj už niečo "pre veľkého chlapca" napr. technické múzeá,lanové centrá /jedno je aj v PO/,rafting,splav po hornáde býva v zľavách v ponuke, cyklotúry jeho veku primerané trasy

alainroger
autor
24. jún 2018

@janinah som rozmyslal na rafting ale ma bude mat 8r o chvilu a neviem ci je este mlady na to. Bicyklujeme uz 50 kms / tyzden ked pocasie nam to povoli. lanove centra ho netaha, technicke museum uz sme urobil 2x. Sme aj boli v PO na letisko :D
Ideme niekedy do Viedne ked program na to dovoli, aj do CH, do SPA, do FR, do PL.

Planujem toho leto ist PL na ten park

beky1813
24. jún 2018

Ze "urobili" 😮 to nemozes pouzit slovo navstivili? Tak ked ste uz vsade boli a vsetko videli, tak ostante doma. Ci sa chces ukazat, aky si super ocko? Aj chodnik v korunach stromov ste navstivili? A tak zober bicykle, stan a chodte stanovat. Alebo prirucku prezitia v prirode.

takaakoty
24. jún 2018

Nechces si ma adoptovat? Tolko vyletov som nezažila za celý život, co tvoj syn za 8 rokov 😉☺

ukulela
24. jún 2018

@alainroger mate vela zazitkov, zrejme je to spojene aj s tym, ze ty mas moznosti. je to parada a mnohi vam mozu zavidiet. ... ono, ked si uz "vsetko" navstivil, skus ist inym smerom - rozvijat nejake specialne zurucnosti, alebo specialny sport a ist za tym. skus uz aj narocnejsiu turistiku, nie len vysoke tatry, ale aj ine pohoria, trasy, kde jedinou odmenou je vyhlad a namaha 🙂 alebo geocatching, alebo si napr vytipovat jeden utulok pre psy a chodit tam pravidelne pomahat vencit psiky, chodit na akcie ako cistenie lesnych chodnickov/parkov a pod. to da dietatu vela aj vo formovani osobnosti a pristupe k spolocnosti ... nech vidi, ze zazitok netreba "len kupovat a platit", ale da sa aj odpracovat ...

alainroger
autor
24. jún 2018

@takaakoty : LOL ake budu naklady ? 😃 seriozne, skusim aby syncek mal zazitky a aby sa mal dobre. je to pre mna normalna a prirodzena vecco urobim pre neho...nic specialne

charlie1980
24. jún 2018

@alainroger Tak potom máte vždy čo robiť 😂 Načo sa vlastne pytas ? Chod s ním niekde na salaš a úkaz mu, ako sa spracováva mlieko, mäso, ako treba kravu podojit, obilie spracovať, kona ocistit, to ešte určite nevidel 😀
Pošli ho na brigádu počas leta a nech zorganizuje niečo sám za zarobené peniaze. Podľa mna veľmi žiadúce 😀

alainroger
autor
24. jún 2018

@ukulela : uz hral 2 roky futbol, teraz uz hral hokej rok a pokracujeme, motokarty tiez viac krat soferoval. Slovensky raj by som chcel urobit s nim (sme uz isli 2 krat) ale teraz na rebriky... len je este mlady a sa bojim aby nespadol.

eva8
24. jún 2018

@alainroger nechaj ho aj vydýchnuť, len niekde ísť bezciešne s dekou a ruksakom, ako bolo spomínané. Ľahnúť, pozerať na oblaky, snívať.... Hrať sa s loptou, bedbinton, chytať ľúčne koníky, stavať z drievka mlynček do potôčka, strúhať ražeň.... Nech si nejakú činnosť zorganizuje aj sám. Keď má stále nabitý program, nenaučí sa, čo s voľným časom, premení sa na stroj, čo stále vykonáva nejakú činnosť. Trošku slobody, výdych, nech sa mu neprestane rozvíjať fantázia 🙂

ukulela
24. jún 2018

@alainroger tak ho vezmi chopok-dumbier, nie lanovkou, ale pekne peso .... alebo spat pod stanom. to uz v 8 rokoch da. skratka chodit sa da - nemusi to byt len znama turisticka destinacia, v kazdej druhej dedine sa najde zaujimavy kostol, alebo potok, alebo rodny dom - treba to spajat so zazitkami, s vysvetlovanim ... ako je paradne, ze malemu davas vsetko a nehladis na peniaze, ale z tvojich zazitkov ide to, ze za vsetko platits. hokej/... ako jasne, ked rodic ma, da aj posledne, ale fakt skus najst nieco, co bude pravidelne a bude to dieta aj formovat ako osobnost. pomahajte utulku/noste veci na charitu/alebo ho zapajaj do aktivit, kde sam musi byt aktivny, vyrabat veci, tvorit ... na kazdej druhej akcii su tvorive dielne pre deti. teraz bude kopa floklornych festivalov - nemusite hladiet na program a folklor, ukazuju tam tradicne techiky vyroby, inde pecu chleba, mlatia zito, doja ovce, struzlikaju pistalky s detmi .... nesnaz sa dietatu zazitok len zaplatit, ale nech si ho aj "odmaka".

ukulela
24. jún 2018

... a teda tiez, ako pise @eva8 - napr hokej, ak sportuje, je zaberak, dieta treba nechat sa aj nudit.

lintu
25. jún 2018

uff, ste nejakí prehnane akční... tebe sa aj ťažko radí, kam ísť, keď má človek dojem, že ste boli už snáď všade 😅 podľa mňa malému je jedno kde ste a čo robíte... hlavne, že ste spolu... v jeho veku je isto zážitkom aj motať sa len tak po okolí... máš ešte pár rokov na to, aby si ho dokázal zabaviť aj hrou... mrkni na internete nejaké hry trebárs v prírode... niečo si spolu vyrobte, hľadajte stopy, zapisujte si zoznam takej a onakej veci, čo ste videli, spoznávajte hmyz/rastliny... možností máš milión, len treba chcieť... nie každý rodič má možnosti cestovať a predsa dokáže naplno zabaviť svoje dieťa

Ak by ťa to predsa len stále ťahalo na výlety, mrkni na facebooku skupinu Turistika na Slovensku... prípadne pozri či nemáte v meste agentúru venujúcu sa jednodňovým výletom.... aj tam sa občas objavia fajn inšpirácie 🙂

17juraj17
25. jún 2018

@alainroger I podla mna si az prehnane akcny. Nemyslim to v zlom ale trosku mi pripada ze si bud nieco kompenzujes ty alebo jemu. Poobzeraj sa radsej po okoli po buducej mamicke ak bude mat deti maly bude mat surodencov bez prace 😉
Ale vazne. Treba mysliet v jednoduchosti. Moja mala 7 si skvelo uziva ked ju vezmem na chalupu. Teraz cez vikend sme sa hrali v zahrade grilovali sme kukuricu, pol dna ma nutila hrat sach,clovece,karty , druhu polku kreslila a hrala s mackami... a vcera sme sa uz len valali u rozpravok a pocitaca. Jednoduche, nestoji to moc energie. Zober maleho niekam na chatu kde su deti a on si vytvori program aj sam. Alebo sa tam iba potulijte a spoznavajte ludi. Take poflakovanie je tiez dobre. Ak to mas pobehane doma chod na zahorie alebo moravu.

chiara8
25. jún 2018

Ked ste uz vsetko ,navstivili" Skuste neaku peknu dovolenku .Moj syn ma 8 a o Zoo ,muzeach atd nechce uz ani pocut ...Trosku vypnut mozocek...oddych od skoly..ucenia...Ja by som Vam poradila neaku super dovolenku pre vas dvoch ☺

ivana11155
25. jún 2018

Z toho co si nespomenul ma napadli: motokary - u nas v TN su od 7rokov, v KE urcite mate pozistuj, bowling - Galeria KE - su tam aj drahy s detskymi mantinelmi t.z. nikdy mu nespadne gula do jarku - super cas pre syna s otcom - chodia aj s mensimi detmi ako 8r. Dalej vylety: lahsia turistika: Zadielska dolina, Turniansky hrad, tazsie: podla mna vsetky vysokohorske chaty vo Vys.Tatrach su uz vhodne pre 8r. dieta okrem Rysov, ked ste este neboli zacni od tych nizsie polozenych.

sendy1977
25. jún 2018

@alainroger moravský kras- Punkevný jaskyňa posledný úsek ideš na loďke (lístky si ale musíš objednať vopred cez nett ), priepasť Macocha a celé okolie je zaujímave. Brno a okolie. 🙂

kahanikova
25. jún 2018

Skúste ísť viac na západ bojnice, prípadne viedeň prather určite je toho ešte veľa alebo na sever, napríklad na víkend do poľska park miniatúr, dinopark, energylandia, chocholowske termi (aquapark) cestou je oravský hrad, krásne je aj v zakopanom, alebo nejaké športové podujatia ak máte radi šport ;) vždy sa dá ísť aj ďalej, keď máte okolie pobehané

Strana
z2