To naozaj niektoré neviete základy pravopisu?
Babyyy... ide ma slak trafit,ked tu citam niektore diskusie. To naozaj neviete niektore ani ZAKLADY pravopisu? Nominativ mn.cisla, obcas nejaka ciarka... ja nerozumiem,ako mozu niektore zeny zacat s cistym svedomim rodit deti a prezentovat svoje nazory,ked ledva vedia dat dokopy 1vetu bez chyby
@akje my sme mali štátnice zo strojopisu na SOŠ obchodnej, v nadstavbovom ročníku..
@akvi úplne hej toto presne len ja 4-5, a pravidelnú bitku za známky e ze by niekto skúsil rozumne bez kriku... to nie, len krik krik krik a bitka
Autor, ty nemas co ponuknut na ludskej urovni. Keby som aj dostavala medaily za gramatiku, napisem ti uplne rovnako. Ty si telo bez duse, srdce bez lasky, si chodiaca prazdna schranka. Ty si ako taky nepodareny klon, aspom sa tak chovas.
Keby si sa zamyslela nad svojim zivotom a riesila svoje realne problemy a charakter, nemas ani sekundu cas urazat, osocovat a nadavat ostatnym. A to ani nehovorim o nejakom tom povysovani sa. Zistila by si totizto, ze si uplne hrozny (ak vobec) clovek. Keby si mala znasat rovnakym dielom to co druhym rozdavas, nerozdychala by si to po dni.
Ty trpis okrem ineho sama nedostatkom lastky, muza preto aka si bud nemas alebo sa k tebe asi pekne nechova a keby ti mali tvoje deti, ak niake mas, anonymne povycitat, ako si im uz ublizila, tak haleluja.
A k tej tvojej statnici - podla toho aka si mudra, ked si teda koli statnici tak tvrdo makala ,;o)
Kamaratka ma 25, dvakrat na zakladke preskocila rocnik, robi si doktorat a sucasne vystudovala dve vysoke skoly v dvoch roznych jayzykoch, nie jazykovky.
Ty by si teda v tvojom veku mala byt uz, ked teda nie polobohom s tvojou mudrostou, tak aspom prezitentom zemegule ;)
Ale kde nic tu nic.
Mimochodom, tu kamosku by ani v najdivsom sne nenapadlo pozastavovat a vyvysovat sa nad niekym, kto nieje taky chytry ako ona. A ze teda ona je kocka. Ale narozdiel od teba si zachovala nieco velmi dolezite - ludskost a lasku.
A dufam ze ta z tych mojich chyb budu bolet aspom oci ked uz nic ine, ty gramaticky atlet 🙂
A jasne, temu treba zrusit, lebo tu svoju ani neviem ako to nazvat - hlupost - uz nevykryvas a chovas sa ako zaseknuta v o obdobi vzdoru :D Super napad
A pre vsetky ostatne normalne zeny tu 🙂 - viete si predstavit, aka by bola vyburana autorka, keby nedostala jedinu odpoved na jej prispevok 🙂 ? Taka nehoraznost ak by si dovolil ju, pani velebenu ignorovat.
deti sa rodia, pretoze to tak zariadil panboh a pan tvorstva muz ma to ako najvyssiu prioritu bytia. Plodenie deti teda nema nic s pravopisom. Casto je plodenie neplanovane ...
@svetlonos Nie, nehram sa na najmudrejsiu. To ani nahodou nie som! Ja som len napisala svoj nazor a pochopila som, co tym autorka chcela povedat. Napisem priklad. Syn mal na ZS ucitelku, ktora ho ucila geografiu. Vzdy sa stazoval, ze im nevie nic vysvetlit, ze len opisuju poznamky z tabule. Na prvom rodicovskom som zistila, ze ine decka uci aj nemcinu a tiez sa stazuju, ze nic nechapu. Paradoxne mali super znamky, lebo na pisomkach mohli kludne opisovat, alebo mat zapnuty mobil a otvorenu knihu. No a vtedy sme to pochopili aj my, rodicia. Pani ucitelka nevedela vyjadrit myslienku! V jednej vete dokomolila dve temy, na rodicovskom sme sa dozvedeli vsetko, len nie to, co sa tykalo nasich deti. Ako moze ucitel nieco vysvetlit detom, ked nevie vyjadrit svoju myslienku a drzat sa temy?
A ja som len vyjadrila nazor, ze si tiez myslim, ze vsetci, ktori mame ukoncenu ZS by sme mali ovladat zaklady SJL. Samozrejme sa to netyka tych, co maju napr. poruchu ucenia. Nemyslim si, ze ti, ktori ho naovladaju su horsi ludia.
@inom75
@inom75 Ahoj, tebe som to odoslala nedopisane. Este som chcela dopisat, ze v podstate chapem ako si to myslela, ale v takychto prispevkochto vyznie vela krat povrchne. Podla toho ci pises, si to nemyslela asi zle, len to tej pani ktorej si pisala isto dobre nepadlo. Asi keby ste sa bavili zoci voci bolo by to ine. Rozdiel medzi tebou a autorkou je v chovani, obrovsky. Ty si totizto slusna, aj ked ovladas sj 🙂
Beriem chrumky a budem čakať, ako sa bude táto diskusia ďalej uberať.... ☕🥤🥜😀
@jana_eyre_2 ;) robila som si len srandu.. autorka sa stazuje na ostatne, vychvaluje sa, no sama robi chyby.. 🙂 ale dakujem za info ;)
@akje jaaj 😅 ja som nepochopila..
@jana_eyre_2 nevadiiii 😊😊
Mne tiež vadia tie pravopisné chyby. Ale čo narobím. Pre mnoho ľudí nepodstatná vec.
Tiez nepouzivam diakritiku a rovnako niekedy zasnem s akymi zasadnymi pravopisnymi chybami sem niektore pisu. Ved aj ked neprikladam az taky doraz na gramatiku, tak uz minimalne vizualne to bije do oci. No a pre autorku, ze rodit vedia aj tie, ktore pisat nevedia vobec. Aj tak je to smutne.
Tak keď máš štátnicu zo strojopisu mala by si dávať správne čiarky a bodky, aby si edukovala ostatné. Sprav niečo pre ten ľud z modrého koníka 🙂
@akje strojopis sa vyucoval niekedy na Strednej ekonomickej skole. Pisali sme na klasickom pisacom stroji a islo o to, aby sme sa naucili pisat vsetkymi desiatimi prstami. S gramatikou to nema nic spolocne. Dokknca to nebol ani maturitny predmet. Vazne pochybujem, ze sa z toho niekde robi statnica. Ale necham sa poucit.
@oli18 davala som odkaz na statnicu, to ale neznamena, ze je to taka statnica ako na VS, proste absolvent dostane certifikat, ze vie tukat tak ako treba.
Akože čo ja viem, podľa mňa pravopis viem celkom dobre a stane sa aj mne fakt že v rýchlosti spravím hrubku a potom sa už len zamýšľam že ups ako to asi vyzerá.
@dskjhfdlkdjhl uz som si to pozrela. Bude to skuska pre nejake "pisarky", ktore nemaju obchodnu akademiu, kde sa to vyucuje. A kedze sa to robi na VS, povysili to na "statnu skusku". Ako som pisala, ucivo 1. a 2. rocnika SEŠ, ked som ja chodila.
@1natasa1 stane sa kazdemu, obzvlast pri pisani na pocitaci/mobile-ked clovek pise perom, tak sa mu to nestane (ak ten pravopis vie), aspon ja som si to vsimla u seba.
@oli18 Áno, je to tak ako píšeš. Aj ja som mala strojopis na OA. A to pred 20 timi rokmi sme sa učili písať na mechanickom stroji. Neskôr na elektronickom stroji. Dôraz sa kládol na počet čistých úderov za jednu minútu na písacom stroji. V 4. ročníku sme mali štylizáciu a úpravu povinných písomností. Avšak stále sme nemali na strojopise gramatiku! Na to sme mali SJL. A čo sa týka tej štátnice, mám ju aj ja. Tá štátnica bola dobrovoľná na OA. Samozrejme, že ako 18 ročná sa tomu tešíš. Toto aj pochopím, ak má autorka 18 rokov. Keď má viac rokov, tak to je problém. Pretože autorka postavila na piedestál tieto štátnice, ako niečo extra dôležité v živote, ktoré dáva právo jej súdiť, ba odsudzovať ženy s gramatickými chybami. To je smutné. Chýba jej rešpekt a úcta. Nuž, najlepším učiteľom je sám život!
Nechapem naco taka vyryvacna tema. Preboha, kazdy moze byt v nejakom rozpolozeni, pomyli sa alebo nevie. Niekomu zas tie icka vobec nemusia ist, no to zas nemusi znamenat to, ze nie je sikovny alebo je hlupi
@oktobermimi 😅Dosky nepredám 🤣

@oktobermimi ano, podobne som sa cítila aj ja. Všetci ziapali, nutili ma nad tým sedieť a ja som si pripadala ako blbec, pretože mi nedochádzalo a diktát som vzdy dovrzala a mala z neho 3-ky 4-ky. Proste som si všetky i-cka tipla 😅.