Tovar do predajne

jana612
24. jún 2017

Dobry vecer prajem. Otvaram predajnu oblecenia bavi ma to s oblecenim s modou a tak🙂. Nakolko som dlhsie bez prace tak idem tputo cestou podnikania. Zivnost,zmluvu na predajnu už mam. Stale rozmyšlam či budem brat od velkoskladu tovar s vysačkami alebo vyskusam skôr taky second hand ale taky luxusny. Brala by som drahši tovar ktory ani nebol použivany a niektory aj s vysačkami. Viac znamych hovori ze dobre mi pojde luxusnejši second s nepouživanym tovarom. Ale zase možem aj tovar s vysačkami. Poradite mi? Tovar chcem dmsky pansky a samozrejme aj detsky 🙂

lasina
24. jún 2017

Neviem či si sa vybrala správnou cestou,obchodov s oblečením je viac než dosť a niekedy vo výpredaji nakupis za pár centov.Ale ak si sa rozhodla už,tak držím palce.Robila som v obchode a viem aká je tam práca, viem aké sú náklady a tak.Skus sa zamerať skôr na niečo,čo iní nemajú alebo neponúkajú.Navyse zákaznícky servis,alebo niečo,čo ľudí presvedci,že pôjdu k tebe a nie ku konkurencii.Mozno pekne priestory,proste niečo,čím sa budeš líšiť od druhých.Vela závisí na detailoch.Predajna aby pôsobila vkusnym dojmom,aby sa u teba zákazník cítil dobre napríklad.

tyelde
24. jún 2017

Ja poradím napr. , že všetko čo visí je mäkké (visačka)... Aj na gramatike záleží, ak by mal niekto v predajni alebo e-shope veľa chýb, asi si to rozmyslím.... Ale inak, oblečenie už predáva pomaly každý, bude ťažké sa presadiť... Ale držím palce

jana612
autor
24. jún 2017

@tyelde reštik maš malo? Potravin malo? Keby takto rozmyslam tak nikto nic neotvara. Ja idem otvara

jana612
autor
24. jún 2017

Idem otvarat lebo velmi mam rada modu 🙂

tyelde
24. jún 2017

@jana612 veď som len povedala, že to bude ťažké a držím palce, neurážaj a hneď...

sintra
25. jún 2017

Ked secondhand, tak s fakt zaujimavymi vecami. Obycajnych "handrarni" so spratymi, nezaujimavymi vecami je vsade ako maku.

Poznam jeden takyto obchod u nas v meste, ked otvarali, chceli sa profilovat presne ako secondhand, ale s luxusnejsimi, vyberovymi kuskami. Lenze nevyslo im to, lebo aby zaplnili pomerne velky priestor, nakoniec zacali predavat aj uplne tuctove, nezaujimave a nemoderne veci. Ludi (vratane mna) to odradilo, nemali dovod tam chodit a nakoniec do roka skoncili.

bosoriak
25. jún 2017

@jana612 Co specialne, ine, budes ponukat? Znackove veci ako modnych navrharov? Alebo sa budes specializovat na specialne velkosti, napr. petite alebo tall, tehotenske veci? Topanky nejake specialne?

Totiz, problem je v tom, ze ti, ktori zhanaju zaujimave veci za dobre ceny mavaju vacsinou uz vychytanych ebay predajcov, pripadne rovno objednavaju zo znackovych obchodov. Louboutin topanky aj ked za 500 eur ti na Slovensku nikto nekupi, radsej to kupia v original obchode za 1000.

Nechcem ta demotivovat, ale proti lacnemu second-hand obleceniu nemas ako konkurovat tej nemenovanej najvacsej sieti second-handov a male sekace jednoducho nepreziju. Budes si musiet stanovit naozaj dolezity bod, cim budes ina, lepsia, oproti retazcom ako CaA, HaM, oproti drahsim znackovym obchodom, ktore uz maju svoju klientelu a oproti sekacom. Neber to v zlom, drzim ti palce, ale ak chces uspiet, musis mat nejaky konkretny plan, nielen ten, ze mas rada modu.

A suhlasim s @tyelde - neurazaj sa hned, skor sa nauc reagovat slusne a s humorom, to budes rozhodne potrebovat viac.

alex49
25. jún 2017

to je síce pekné, že máš rada módu, ale bude ti tam mať kto nakupovať? robila si si prieskum trhu, čo ľudom vo vašom meste, okolí chýba? ja keby si chcem kúpiť niečo značkové, tak si to kúpim v značkovom obchode, aby som si bola istá, že to nie je fejk

jana612
autor
25. jún 2017

@alex49 Ahoj. Tak luxusnejsi second tu rozhodne chyba. V meste su sekace ale tovar beru podradny lacny aj tak vyzera(osuchane a nemoderne veci)
Aj som si zistovala kde beru a tak,sami hovoria ze drahsi neberu lebo maju strach ci to predaju. Prave v tom by bol moj obchod iny. Sekaca u nas poriadneho niet. 🙂

jana612
autor
25. jún 2017

@bosoriak Tak dakujem beriem si radu🙂 ako som pisala vyssie su sekace u nas ale ludia ta nechcu ist hovoria ze ma nemoderne veci. Jedna majitelka second u nas berie tovar za 1,50€ kg. Je to strašne malo. Ja som si už obehala velkosklady brala by som krasny tovar ktory ani vobec nenoseny vyzeral aj s visackou. Cena 9€ za kg balenie ma 25kg. Aj detský tovar mamičky u nas a z okolia hovoria ze vecicky su drahe napr kik. Aj detsky by som brala pekny a predala za dostupnu cenu

bergsta
25. jún 2017

Z toho, co pises sa da pochopit, ze si rozhodnuta a presvedcena o uspechu. Aku radu vlastne potrebujes? Ci Ti ide skor o potvrdenie toho, ci je Tvoje rozhodnutie spravne?

Odporucam Ti dat tento príspevok do skupiny Tvojho bydliska a opytat sa na zaujem. Su/budu Tvojou podstatnou potencionalnou kupnou silou.

alex49
25. jún 2017

okej, plán máš, záujem je, miesto tiež, tak už len zaželať veľa šťastia

bosoriak
25. jún 2017

@jana612 Inak sa da aj obehat Textile-house (da sa to urobit aj vo viacerych mestach, ak to teda mas ako zamestnanie), castokrat sa tam daju najst fakt znackove takmer nove veci. Mavaju aj tie ich akcie 3-2-1-0.75-0.5 eura, vtedy treba chodit a pozerat. Ak si das naozaj zalezat a potom nastavis normalne ceny, to by mohlo fungovat.
Plus overene ebay.com, tam dostat aj cele baliky za vyborne ceny a je to presne ten typ "ineho" tovaru, ktory normalne v sekacoch nie je. Ja teda nie som cielova skupina, lebo ja si take veci kupujem priamo, ale urcite si niekto rad priplati za to, ze to niekto "ulovi" za neho.

jana612
autor
25. jún 2017

@bosoriak parkrat som v textile hpuse bola. Mali novu kolekciu neboli akcie vtedy. Ceny podla mna boli vyssie nasadene ale tovar fajn. Baby vy kde radi nakupujete? Tiez je to u vas tak aby to ina na sebe nemala?

sintra
25. jún 2017

Ja mam napr. velmi rada sekace, ale tu na SK je to podla mna bieda. V Textile House sa daju obcas zohnat aj fajn kusky este s visackou, ale z mojej skusenosti hlavne v den, ked dostanu novy tovar a to tam kopec ludi nabehne uz rano pri otvoreni a to najlepsie sa rozchyta, nehovoriac o tom, ze to uplne top si preberu predavacky a ich zname, to viem velmi dobre, ze to tak funguje. Ja chodim do prace, nemam cas tam striehnut na novy tovar a brat si kvoli tomu dovolenku. To, co tam ostane potom, je uz povacsine nezaujimave.
Chybaju tu presne take vyberove lepsie second handy, clovek ked pride do sekaca napr. v UK, tam sa da fantasticky nakupit.

bosoriak
25. jún 2017

@jana612 sekac mi vobec nevadi. dolezitejsie je, ci je vec kvalitna, sedi mi, je nejakym sposobom zaujimava a ma dobru cenu. Pre mna je to vzdy dobrodruzstvo, kolkokrat som kupila take veci, co by ma ani nenapadlo, ze sa mi budu hodit. len to na mna vykuklo z vesiaku. ale mnohokrat som presla aj 3 predajne, aby som nasla jednu vec.

@sintra presne tak, to najlepsie byva davno prec uz pri vykladani. ja som tam rada chodila, ked mali tie akcie vsetko za 3 a menej. ale ja som nekonfekcna postava a viem sit, takze mam vyhodu 🙂

jana612
autor
25. jún 2017

@bosoriak Neviem ci aj pre muzov chalanov mam zobrat na zaciatok viac tovaru ci neprerobim:D presne tak vsade v obchode s oblecenim to tak je najlepsie kamoskam rodine atd. :D