icon

Tovar na dobierku a daňová kontrola

jenifer321
16. mar 2017

Prosim vas,viete mi niekto vysvetlit ako to teraz funguje pri postovych dobierkach pri daňovej kontrole?mam na mysli to,ze ak sa posiela tovar na dobierku,tak posta posiela info aj financnej sprave.takze pri DK sa kontroluju vsetky dobierky,alebo len tie,co su v DP,alebo si DK nahodne vyberie fakturu s potvrdenim z posty,a len to si skontroluje na poste? Ide mi hlavne o to,ze na jednu adresu som prijamala potvrdenky a prebrati sumy za sukromnu dobierku (detsky bazar),ale aj dobierky zo zivnosti(e-shop).

balsamea
19. mar 2017

V oznameni o DK sa uvadza co konkretne sa chystaju kontrolovat. Ale urcite sa to nerobi tak, ze DU pride s konkretnu dobierkou. Tieto hlasenia sluzia skor na odhalenie podnikavcov bez zivnosti resp. takych co predavaju na cierno. Ak tebe sedia vsetky doklady a sklad v uctovnictve a sukrome dobierky su len narazove a v nejakej rozumnej miere, nikto z toho ofuky robit nebude. AK si vsak sukromne prijala styri mesiacov za sebov dobierky trebars za 8 tis, eur tak tomu ziadna kontrola neuveri..