icon

Toyota Corolla 2015

3. jún 2025

Ahojte, plánujem kúpiť auto a veľmi ma zaujal model Toyota Corolla z roku 2015. Máte niekto skúsenosti s týmto autom?

magic08
3. jún 2025

skusenost nema, ale 10ročné auto by som teda nekupovala

wade
3. jún 2025

To je asi vec budgetu, kolko rocne. Kazdopadne - zavisi od stavu a historie - to je najdolezitejsie. Toyota Corolla je spolahliva klasika. Ale iba benzin.

madeincssr
3. jún 2025
@magic08

@magic08 nie je rozumne veci takto generalizovat. Nepozname detaily. Auto (zvlast benzinova Toyota bez korozie po starostlivom majitelovi, neburana, s rozumnym najazdom) nie je potravina, ktora ma doporucenu dobu spotreby/trvanlivosti.

magic08
3. jún 2025
@madeincssr

@magic08 nie je rozumne veci takto generalizovat. Nepozname detaily. Auto (zvlast benzinova Toyota bez korozie po starostlivom majitelovi, neburana, s rozumnym najazdom) nie je potravina, ktora ma doporucenu dobu spotreby/trvanlivosti.

@madeincssr ale stale je to 10 rocne auto, ktore si uz bude len pytat

madeincssr
3. jún 2025
@magic08

@magic08 nie, nemusi. Naopak, sucasne nove extremne komplikovane auto moze (nielen) po uplynuti zaruky majitela potrapit viac. Nehovoriac o drahom havarijnom poisteni a drahom znackovom servise.

wade
3. jún 2025
@magic08

@magic08 ale je rozdiel kupit male benzinove auto a napriklad (ako sa tu minule niekto pytal) Volvo XC90. Proste na benzinovej Corolle nie je ziadna draha suciastka (Turbo, vstrekovace, atd.). Ak si nieco vypyta, tak to nie je ziadna tragedia. Normalne do rodiny kupujeme starsie auta na jazdenie okolo domu.

gas1201
3. jún 2025

určite treba skontrolovať spomínanú hrdzu ale hlavne aj na podvozku. toyoty ľúbia hrdzavieť. ak sa do aút nerozumieš, skús si zaplatiť niekoho alebo cez známych aspoň nejaké autičkára/mechanika nech sa na to auto pozrie.
@magic08 chalani vyššie majú pravdu, 10 ročná toyota atmosfera ti vydrži oveľa viac ako barsake dnešne nove auto. chod si prečítať ako sú na tom napríklad také octavia 4. generácie ohľadom infotainmentu, prevodovky. choď si prečítať ako na nových rav4 hnijú káble na podvozkoch a pod a pod. niekto na nové nemá niekto nové ani nechce. aj mne príde blbosť si kúpiť funglovku a už len tým že vylezem zo showroomu stratí 15% svojej hodnoty a tá hodnota následne už rapídne klesá.

magic08
3. jún 2025
@gas1201

určite treba skontrolovať spomínanú hrdzu ale hlavne aj na podvozku. toyoty ľúbia hrdzavieť. ak sa do aút nerozumieš, skús si zaplatiť niekoho alebo cez známych aspoň nejaké autičkára/mechanika nech sa na to auto pozrie.
@magic08 chalani vyššie majú pravdu, 10 ročná toyota atmosfera ti vydrži oveľa viac ako barsake dnešne nove auto. chod si prečítať ako sú na tom napríklad také octavia 4. generácie ohľadom infotainmentu, prevodovky. choď si prečítať ako na nových rav4 hnijú káble na podvozkoch a pod a pod. niekto na nové nemá niekto nové ani nechce. aj mne príde blbosť si kúpiť funglovku a už len tým že vylezem zo showroomu stratí 15% svojej hodnoty a tá hodnota následne už rapídne klesá.

@gas1201 ja nevravim, ze ma kupit nove, tiez kupujem len jazdenky, presne pre to o čom pises, ja len tvrdim, ze kupovat 10 ročné auto je uz len zrac penazi, vzdy bude niečo, co bude treba vymeniť, bez ohladu na cenu

gas1201
3. jún 2025
@magic08

@gas1201 ja nevravim, ze ma kupit nove, tiez kupujem len jazdenky, presne pre to o čom pises, ja len tvrdim, ze kupovat 10 ročné auto je uz len zrac penazi, vzdy bude niečo, co bude treba vymeniť, bez ohladu na cenu

@magic08 pohode, ja tvrdím že ak niekto nemá peniaze na nové, tak aj jazdenka typu škoda/toyota/kia a pod s rozumným motorom za rozumné peniaze je vhodné riešenie. iná káva je samozrejme to ako tu niekto dopytoval XC90 10 ročnú za skvelý peniaz v aaa...

ajka19
3. jún 2025

ja mám omnoho staršie auto, a nesťažujem sa, práve tie staršie autá sú viac bezpečnejšie, kvalitnejšie ako tieto súčasné

magic08
3. jún 2025
@gas1201

@magic08 pohode, ja tvrdím že ak niekto nemá peniaze na nové, tak aj jazdenka typu škoda/toyota/kia a pod s rozumným motorom za rozumné peniaze je vhodné riešenie. iná káva je samozrejme to ako tu niekto dopytoval XC90 10 ročnú za skvelý peniaz v aaa...

@gas1201 možem ti napisať SS?

tundra
3. jún 2025

Konkretne s Corollou nie,ale Avensis sluzil dlhe roky k spokojnosti.Corolla je legenda a za mna super volba.Ja som Toyota,Lexus pozitiv,takze drzim palce💪👍.Rok vyroby nie je dôlezity,skôr celkovy stav auta.

gas1201
3. jún 2025
@magic08

@gas1201 možem ti napisať SS?

@magic08 samozrejme

olimuc
3. jún 2025
@magic08

@magic08 vobec nemusi pytat … staci, ze je udrziavane. Mam podstatne starsie auto a tento rok som zatial doliala 1 L oleja a kupila 1 Plastovy hacik do kufra. Samozrejme, ze vymenu oleja a filtrov robim podla km a vlastneho uvazenia (inak ako odporuca vyrobca, rozvody su menene 2 krat a buduci rok menim znova) … kym nas STK nerozdeli

ma77
3. jún 2025
@magic08

@magic08 Radšej 10 ročnú Toyotu ja fungel novú Daciu nie každé 10 ročne auto je potreba hneď dat do servisu ak je auto po 1 majiteľovi ktorý sa stará chodí pravidelne do servisu nie je o com váhať ale keď je po nejakom kseftarovi co ,kúpi a hneď predá tam by som uvažovala detaily nevieme alebo z AAA