Transfer na letisko Budapešť

jaja1979
9. máj 2021

Ahojte, prosím o info, ak niekto išiel v poslednej dobe... Máme u seba dlhodobo zahraničnú študentku, ktorá by mala ísť v nedeľu domov s odletom z Budapešti. Ak som správne pochopila, odvoz autom z SK do Maďarska nie je možný, busy nepremávajú, takže jediná možnosť je vlak alebo taxík. Nemáme problém priviesť ju na ktorúkoľvek štátnu hranicu s maďarskom. Vie mi niekto pomôcť, čo je najjednoduchšie a najlacnejsie, ako sa dostať čo najmenej komplikovane na letisko? Dievča má čerstvých 18, nie je veľmi zbehnuté, tak aby sa nestratila hneď za hranicou 😟 a takisto nemá peňazí nazvyš...už jej zrušili 2x letenku, peniaze zatiaľ nevrátili, musí si kúpiť novú, čo sa šplhá do stoviek 😥, bohužiaľ . Ďakujem za info

nika82
9. máj 2021

Výnimka pri preprave osôb na letisko
https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/formular-...
mozte ju tam aj odviest ak som tewn popis pochopila dobre

evka_s
9. máj 2021

@jaja1979 odvoz autem je možný, pokud se prokážete, že jedete na letiště. Transfer z/na letiště je výjimkách, pokud ho tedy od marca nezrušili. Maďarsko je nutné potom opustit do určitého času (8 nebo 12 hodin, už nevím přesně).

jaja1979
autor
9. máj 2021

@nika82 ja som práveže našla toto, aktualizované 7.maja: Občan SR môže pricestovať na Letisko Ferencza Liszta s cieľom tranzitu, respektíve odtiaľ odcestovať domov. Podmienkou takejto cesty je, aby potvrdil svoj cieľ tranzitnej cesty (letenkou), respektíve môžu využívať len tranzitné trasy uvedené na stránke polície. Povinnosťou je opustiť maďarské územie do 24 hodín. Rodinní príslušníci alebo známi nemôžu pricestovať s tým cieľom, aby na letisko priviezli alebo z letiska odviezli cestujúcich.

Občania SR môžu využiť medzinárodnú železničnú prepravu z/do Budapešti, resp. miestnu maďarskú taxi službu z letiska (z/na slovenské hraničné priechody).

To je všetko taaaak diskutabilné.... Asi zajtra zavolam na ministerstvo...

haley7897
9. máj 2021

Ak náhodou nie autom, tak vlak ba - Budapešť a potom zo stanice taxi na letisko. Ak nie taxi v Budapešti, tak ak sa nič nezmenilo tak cesta MHD na letisko bývalá dosť zložitá 2x metro + ďalší bus. TJ kopa prestupov. + odporúčam mat hotovosť v ich mene. Inými slovami určite odporúčam vlak +taxi na letisko