icon

Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

matulienka.d
14. apr 2010

jej, katka, zlatučkí su........ 😉

ako je u vás? tu stále prší a vraj bude pršať do nedele...... ☹
chodíte von za každého počasia? my musíme, lebo Sofi by to neprežila doma..... 🙂
a vraj je to zdravé, dr. nám povedala, že treba každý deň ísť von......... 😵 a mne to vyhovuje veru, taká fajna prechádzka..... som si myslela, že aj pochudnem keď budem mať toľko pohybu, ale tie zvyšné kila nie a nie dole...... asi začnem cvičiť...... 😀

tintiniacik
14. apr 2010

Mati ani nehovor ja som za cele tehu pribrala 22kg a este mi ostalo 10 😠 do septembra musia byt dole bo chcem byt pekna v svadobnych satach 😀

tintiniacik
14. apr 2010

pridala som nove foto

katka22r
14. apr 2010

matka dakujeme 🙂 no prsi aj u nas ale tiez chodime za kazdeho pocasia vonku,aspon budu deticky otuzile 😀

tini a ktoreho septembra to mas svadbu?lukasko bude druzba???

tintiniacik
14. apr 2010

11september a mame to spojene aj s krstom takze najskor nas zosobasia a potom sa pokrsti Lukasko 😀

janyka
14. apr 2010

Tinti - Takú tepláčkovú súpravu máme aj my 🙂 tiež som pribrala 22kg a zostalo mi 11! A o mesiac máme také víkendové, rodinné stretko a bude tam aj bazén 😠 no, ja sa asi tento krát neokúpem 😎 ...inak máte krásne deťúrence, aj Dankin Davidko je krásny chlapček 😵

Nikush - sa musím šúlať na tvojich výrokoch že ,,za mladi"!!! 😀 a čo budeš robiť, keď začne behať? ...nie všetky kojené detičky odmietajú flašu a dudlík 😉

Matulienka - aj ja som chodievala von za každého počasia. S Adriankom sa mi už tak nechce. Toho vystrčím na balkón v kočíku a ja si zatiaľ navarím, upracem....

renatkas
14. apr 2010

babulky pokukala som albumy, krasne babatka mate 🙂

dani mne na maleho zabera ked ho dam na brusko, to vzdy zaspinka, alebo ked ho dam do kocika, obleciem poriadne a otvorim do koran okno, alebo na balkon... to tiez spinka. takze ked si potrebujem nieco porobit tak maly povinne spinka 🙂 alebo vecer ked je tma tak sa mu velmi paci projektor od chicco co ma 4 relaxacne hudby, na strop to premieta hviezdicky co menia farbu a jemu sa to uzasne paci. Potom ale vzdy kam prideme pozera iba na strop a hlada hviezdicky 😀 a napr. na plac nam zabera ta najlacnejsia najskaredsia hracka co som si myslela ze aj vyhodim, obycajna umelohmotna hrkalka co ked s nou hrkas tak trieska taky plechovy zvuk ze neskutocne, to maly hned stichne 🙂

baby len pre info - v Carrefoure (neviem ci mate niekde poblizku) maju Pampers Sleep and Play 70ks 3-6kg za 6,99 Eur 😉

kati uz si sa zbavila tej suchej koze na hlavicke? ci to nie Laura mala ten problem? Ja som minule pisala ze olivovy olej, ale moj Luky je uz nejak voci tomu imunny a celu hlavicku mal vcera supinatu, strasne tvrde supinky a dost to aj smrdelo, ako nohy... tak dnes som mu skusila hydratacne telove mlieko, natrela nahrubo, vycesala kefkou a nema tam uz nic.

ja nechodievam von ked je taketo hnusne pocasie, balkon to isti... my byvame na medziposchodi a ked chcem ist von zadnym vchodom tak mi stoji vytah presne tam kde je zadny vchod, ale tam nemame chodnik iba zem a ked prsi tak je tam blato. a ked chcem ist prednym vchodom tak musim zniest kocik po asi 20 schodoch a samej mi je to dost problematicke..

renatkas
14. apr 2010

janyka a vcera som pozerala Adkove fotky na FB a mate take iste tricko Macko Pu ako my, to pasikave modre 🙂

barbina182
autor
14. apr 2010

ahojte,,ale ste toho popisali,,aj nam zabera renatka taka hrkalka na plac a hned stihne a aj ked mu spievam tak uz mamvyspiebvane hrdlo 😀

ja mam navyse 8kg,,a ako ich dat dole..? 😒

ako naucim Boriska na cumlik dajte dajaky tip,,lebo nechce mi stale vypluva,,

katka tvoja mala je statocna,, 😉 a aj ty s nou,,my mamini sa bojime za nase babetka,,ze 😅

nemam cas sem ani nakuknut musim byt stale s &Boriskom lebo dnes je akysi zly,, 😠 😒

pekny dnik

renatkas
14. apr 2010

ja som po porode schudla na skoro povodnu vahu a teraz som nejako rozkysla, take mam stehniska ako kulturista, lebo sa mi velmi nechce varit tak jem len same vianocky a take debiliny...

barbi preco chces naucit Boriska na cumel? Bud rada ze cumel nema, moj je cumel zavislak a poviem ti najradsej by som vsetky cumle skovala.
Vyhody cumla: stichne na chvilu, ale fakt len na chvilu
Nevyhody: nevie sa prisat na prsnik, cumel mu vypadava kazdu minutu a to nic ine nerobime len mu ho zase pchame du pusy inak zacne strasny plac, alebo ho hladame vsade kam ho vyplul, nevie zaspat bez cumla a to ti poviem je pekna otrava ked musis byt celu noc hore lebo on si zmyslel dudlovat a furt mu to vypadne, uz som mu ten dudlik chcela priviazat gumickou o hlavicku 🙂 a odvyknut ho od toho je strasne tazke, keby sme byvali v rodinnom dome a nikoho by sme nezobudili tak ho necham nech si place, ale takto by sme zobudili vsetkych susedov a ja nemam to srdce ho nechat v tych slzickach...
barbi ked kojis a on nechce dudlik, tak ho na to ani neuc, mohla by si si to pokaslat s tym kojenim.
a skus ho dat na brusko, nam to zabera uplne zazracne aj na plac aj na koliky

katka22r
14. apr 2010

janyka mozem otazku preco nemozes na bazen?ja som uz 2x bola a teraz na nedelu idem zasa 🙂

danula.ch
14. apr 2010

ahojte, davidko dakuje za vsetky pochvaly, ved sa aj foti strasne rad, pozoval mi ako nejaka modelka 😀

Renatka vdaka za rady, ten kocik bu bol parada, ale to by sa musel stale hybat, lebo ak kocik stoji, tak Dado sa zobudi a place. A bez toho hojdania ani len nezaspi ☹ . a inak tiez najskaredsia hrkalka co som kupila ani neviem preco, ma uzasny uspech. je to take plysove slniecko s vyraznou tvarou a v drziaku behaju farebne gulicky, tie ho fascinuju 🙂
ale rozmyslam o nejakych hrackach od fischer price, mame kolotoc a je super, aspon ten ho bavi. a vraj dazdovy prales a zvieracia farma su super, len tie ceny...... 😕

tiez nechodime von ked prsi, ale dnes sme boli u pediatricky, tak sme sli autom lebo prsalo, prvy krat som s nim isla autom sama, ale sme to zvladli, krasne spinkal. vazi 4700g a meria 56cm, rastie ako z vody. tyzdenne pribera 200g 😎
a ja mam navyse este 3kg. pribrala som 14kg, hned po porode slo dole 8kg, ostatne postupne same od seba. ani neviem ako, to asi aj to dojcenie pomaha 🙂

Katka a paci sa Laure plavanie? aj ja chcem zacat chodit o nejaky mesiac, tak dufam ze to bude mat uspech 🙂

Zajtra ideme na nozicky, hadam uz nebude prsat a vytiahneme kocik

katka22r
14. apr 2010

danulka ja chodim sama na bazen s laurou tu mame az od pol roka...bolo a od 3 mesiaca ale zrusili to

nikush
14. apr 2010

barbi, suhalsim s renatkas...prec s cumlooom

nikush
14. apr 2010

katka: ano kojim, preco nie? sak mlieka mam dost, jednu cicku ako bombu druhu jak handru 😀 ale uz to neriesim...

nikush
14. apr 2010

no a moja prva poradna bola autobusom a ked som z neho vystupila, ta sa spustil taky lejak, ze mi z prstov voda kvapkala, ked som mala ruky na kociku. skoda, ze sa neda tlacit myslou...skoda, ze sa vsetko neda robit myslou, to by uz maly lezal v postielke a tuho spal a ja vedla neho...to pocasie ma ubija, som unavena jak pes a este za PC musim sediet...sa nato asi vybodnem ☹

renatkas
14. apr 2010

Dani to slniecko mame aj my a maly sa na nom strasne rehoce 😀 Zdedil to po svojej sesternicke lebo aj u nej to malo obrovsky uspech 😀

renatkas
14. apr 2010

baby neviete mi pomoct najst na polskych strankach polohovatelne cestovne postielky? ja vobec neviem ako to mam hladat, chcela by som odtial taku postielku objednat cez e-shop.

tintiniacik
14. apr 2010

Baby mam este jednu intimnu otazocku.Cakali ste so sexom az do konca sestonedelia?Neviem ci treba cakat az na kontrolu u gynekologa ci potvrdi ze je vsetko ok alebo netreba

vejula
14. apr 2010

ahpjte kočky tak sa pripajam do klubu... No tak pôrod vyzeral asi takto
V noci o tretej zobudila na kontrakcie - každých 5 min... Tak som behala pobate a čakala či to prejde.... ale neprešlo. Tak sme s mm vyrazili do nemocky.... No a tam mi robili sono merali mi panvu a boli taky na vážkach či to pôjde... Ale neriešili hned. Napojili ma na monitor tam sa im stále čosi nepozdávalo s maličkým ani sim nevedela čo presne. No ale stále to nechali otvorené...Otvarala som sa velmi pomaly. Doky mi prepichol plodovku nech sa to rozbehne, to som dostala nenormálne bolesti... Manžel bol so mno ked ma videl čo preživam tak skoro odpadol.... Kontrakcie som mala každu minutu, ale dolu stále nič moc, otvorená stále málo, stále napojena na monitor. Doky skonštatoval že by som rodila ešte minimálne 6 hodin a malý by tie tlaky nemusel vydržať, tak rozhodol že sekcia. Tak ma previzli na operačku kde sme museli čakať na anesteziologa. Tam ma priviazali a čakali sme,možno ani nie dlho ale pre mna to boli najdlhšie minuty v živote. No ale ked som sa zobudila a mm mi ukazal fotky malého slzy mi tiekli o dušu a všetko zle bolo zabudnute. Sice som sa po sekci nemohla celý den ani otočiť na druhy bok bolo mi to jedno. Bola a som najšťastnejší človek na svete...

No a teraz malá praktická otazočka na jednom prsniku mi maličký dnes urobil ranku a ked z neho pil tak mu išlo ružové mličko asi zmiešané aj s krvičkou tak musim ten prsnik uplne odstaviť... A ručne odstriekavať, lebo odsavka mi odsava aj tu krv... Čo je najlepšie na popraskané bradavky??? Najlepšie niečo čo sa nemusí pred kojením umývať???

ivca17
14. apr 2010

ahoj veji!! gratulujem! tak si to zvladla 🙂
no nakonec sekciou ako aj ja 🙂 tiez u nas komplikacie,aj ked ine.. slabe ozvy a zla plodovka k tomu.. ale zvladli sme to 🙂
tak vam prajem vela zdravia a drz sa..
PS: na popraskane bradavky je naj kalciovka, no tu musis umyvat, este je celkom dobra,aj ked nehoji tak rychlo,ale hoji v DMke masticka na bradavky.. nemusi sa umyvat..a v lekarni maju tiez masticky,co nemusis umyvat,no ci su dobre neviem..mam odskusane len tieto, no my sme presli aj tak po dvoch tyzdnoch na klobuciky, bo som mala moc dohryzene bradavky mam taku hladosku 🙂

katka22r
15. apr 2010

caute sekciovky 😀 tak aspon niesom sama co sla sekciou 🙂 vejulka s celeho srdiecka blahozelam tak si sa dockala 🙂 ano mas pravdu ked vidis male uplne zabudnes na bolest ze?
vejulka skus tee tree olej v lekarni ten nemusis umyvat ja som ho asi tyzden pouzivala a pomohlo 🙂

renatka s postielkou ti nepomozem

matulienka.d
15. apr 2010

ahojte,
vejulka gratulujem k pokladíku a vitaj medzi nami..... 😉
čo sa týka tej bolesti, to všetko ozaj človek zabudne,keď uvidí svoje dieťatko....je to krásny pocit... 😉
ja som mala tiež problémy s bradavkami, dokonca s jednou doteraz, ale tiež používame klobučiky, lebo som ich mala v takom stave, že sa to nedalo proste vydržať....no a mne nepomohla žiadna mastička, mala som aj kalciovku, z dmka, cicadermu....všetky mi to ešte viac rozdráždili a stále mi to mokvalo. tak som nasadila klobučiky a už je to OK....veď po mesiaci by aj bolo načase......ale problém je, že bez klobučika už mi bradavku nechytí.....no tak čo už........ ☹

matulienka.d
15. apr 2010

vejulka a ako v nemocke???? všetko OK? bola si spokojná???? som zvedavá...... 😉

matulienka.d
15. apr 2010

a tvoj drobček je podarený.... 😵

katka22r
15. apr 2010

vsetky deticky krasnucke som pozerala vsetky albumiky,kym mala spala 😀

mamicky ta aku teplotu to vlastne ma mat mimi???telesnu ktora je normalna a ktora zvysena

matulienka.d
15. apr 2010

no vraj 37 je u malých detičiek v norme......kritická je nad 38............takže do 38 by sa nemali dávať žiadne lieky na klesnutie....vraj............

tintiniacik
15. apr 2010

Ivca17 ty si priamo z Trnavy???

danula.ch
15. apr 2010

vejula, na bradavky som skusala viac kremov a naplasti, jednoznacne Avent masticka zabrala neporovnatelne lepsie a pouzivam stale 😉

renatkas
15. apr 2010

veji este raz gratulujem. calciovka sice dobre zahoji, ale treba ju umyvat a to tiez drazdi bradavky, teda aspon mna to strasne bolelo ked som si ich umyvala. O tej Aventke som aj ja pocula ze je skvela.

matulienka ty kojis cez klobuciky? daj navod, ja som to skusala, ale nejak mi tie klobuciky nedrzali a musela som ich pridrziavat a vobec som nepocula ze by maly prehltal tak ani neviem ci sal alebo to len tak cmulal. Na bradavku ho ani ja uz nedostanem...