Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
ivica, vejula, blahozelam k babetkam, krasne su 🙂
babenky ako som tak teraz spala snivalo sa mi ze som isla rodit a to laura ma len 2 mesiace ale ze som cakala dve deticky a jedno bolo troska neskor splodene tak sa vypytalo na svet az teraz sila ne????to preto ze sme vcera s manzelom kecali kedy asi budeme mat druhe babo 😀 😀 😀
hura mame slniecko jak sa tesim 🙂
renatkas, nechci klobuciky, ja som na nich bolla a je to katastrofa. po mesiaci som s nimi smarila a bolo v pohode...
vejula, zmen polohu pri dojceni aby babo malo tu popraskanu cast v kutiku....katka super sen 😀 , pri mojom stasti by bol asi aj realitou 😀
vdaka za rady kočky.
Matulienka mne malý s klobučikom nevie cickať, len si to žumle v puse ale nič nepije... V nemocnici som bola vemi spokojna, až nad mieru. Pri pôrode som mala zastupcu primára Kyšku, bol perfektný, sekciu podla mna urobil na 1* Už sa citim uplne že super a to viem že niektoré kočky maju po sekci problémy ovela lepší čas. A čo sa týka sestričiek boli skvelé, som rada že som bola v CA, nabuduce určite pôjdem tiež 😉
S mastičkou Bpanthenol nemáte skusenosti? ODporučili mi ich v nemocke
ivica, vejula - gratulujem ku krásnym bábätkám 😵
Katka - nie že nemôžem bazén, len s tými kilami navyše sa necítim v pohode...ale čo neurobíš pre svoje dieťa však, keď sa tak veľmi teší? Náš tato nerád vodu, takže to zostáva len na mne.
Neviem už ktorá ste to písala o tom dudlíku. Ja by som určite neučila, ak nechce, tak nechce. Ale určite lepšie, ako skončiť s prstami v pusinke. Ak budem vidieť, že sa o to snaží, radšej naordinujem dudel a budem na tom trvať. Eriku sme od prstov odučili v 3,5 roku! A to bol už najvyšší čas 😠
Reni - aj na FB mi písala známa, že majú také tričko 😵 ...musím už nahodiť nové foto, len neviem ich stiahnuť z foťáku cez kábel...budem musieť počkať na mm 😅
Baby, ako často chodíte na poradňu?
janyka dakujem 🙂
co som pozerala naozaj vsetky babatka sa nam tu podarili 🙂
Tintiniacik som priamo z trnavy.. 🙂 preco?
pekny vecer prajem a vela zdravicka vsetkym a velatrpezlivosti s drobcami 🙂
vejula jaaaj jaky zlatucky je 🙂 krasne babatenko.
nikush ja ale nekojim vobec, len odsavam takze aspon cez klobuciky by to bol uspech. Kolkokrat ho krmim z flasky a tak mi pride smutno ze ho nemozem prilozit, ze by som ho citila a on mna, ale ked to nejde tak to nejde.
baby ako sa venujete svojim babatkam? co s nimi robievate a ako ich rozosmievate?
Ja prikladam jednu fotecku, mame nove Reeboky 🙂
vejula ale krasny je,no proste podareny 🙂
reni tak ja jej ukazujem rozne obrazky macka pu a pritom sa tak smeje alebo jej tvarou idem k jej tvari a to ma strasne rada 🙂 no a lukasko no proste krasavec 😉
janyka mi chodime kazde 3 tyzdne
Vejula, Bepanthen myslis na bradavky? je to slabe a treba ho pred dojcenim zmyvat. na zapareniny ritky je ale super, uz sme vyskusali. fakt skus ten Avent na bradavky, v lekarni za 13EUR, sice drahe ale mne to zachranilo dojcenie ked nic ine nezaberalo 😉
reni nam zaberaju najviac nase tvare ked robime ksichty, bozkavame mu telicko. alebo to slniecko co som pisala a este kolotoc 🙂 . Lukasko bude maly futbalista? 🙂
jani na poradnu sme chodili kazdy tyzden, lebo Dadko mal problemy s bruskom, ale teraz ideme az o mesiac uz aj na ockovania. a mame zvazit aj rotavirusy
Ak mozem poradit tak rotavirusy urcite dajte. Je to dobra vec.
Katka, prosím ťa, ty si nebola s malou na genetických vyšetreniach? Nám prišla pozvánka, dnes sme tam mali byť, len sme neskoro vybrali schránku a ony nám to poslali len pred 3 dňami. Neviem čo to má znamenať, tak uvažujem, či to nemá spojitosť s tým šelestom?!
Ďakujem kočky 🙂
renatkas, malý je už riadna chlapina 🙂
danula ten Bepanthen netreba zmývať pred dojčením. Aj v nemocke mi povedali nech si ho kupim, a že ho netreba umývať... tak teraz neviem.
janyyka neeee nic nam neprislo....to prvykrat pocujem
ahoj zuzi, davno si sa neozvala, zvazujeme stale, mame na to este mesiac
vejula no pokial viem tak Bepanthen zmyvat treba. inak mozno ako prevencia je dobry, ale na moje chrastave bradavky nestacil
dnes Dado prvy krat zaspinkal bez prsnika alebo nosenia na rukach 😀 . dala som ho po ranajkach 😎 na brusko, ze si ho tak pofotim a on tak normalne zaspal. bali sme sa ho zatial davat na brusko, tak som to doteraz ani neskusala
vcera sme boli na klbikoch no a katastrofa. po obede bola v nitre taka zapcha ze cesta mi trvala pol hodiny, zase prsalo tak sme sli autom. cely cas som lavou rukou soferovala a pravou mixlovala so sedackou, aby sa Dado nezobudil. prisla som tam nacas, predo mnou uz aspon 6 deticiek, vsetky objednane na ten isty cas. doktor si stvrt hodiny meskal, potom som este cakala, ale dlho nikoho vbec nezobral. do toho som este pred poliklinikou stupila do takej mlaky, ze som mala mokre ponozky a rifle-teraz ma boli hrdlo a tecie mi z nosa. ked som si to zratala ze jedno vysetrenie minimalne 10 minut, tak aspon hodinu by sme tam este cakali, zvrtla som sa a sla som domou, lebo inak by som Dadovi nestihla dat papat a bol by nervozny. a na ten termin som cakala mesiac. skusim ist v pondelok do nemocnice uz aj s mm, aj tam tie vysetrenia robia.
Dani - a vy ste boli kde na klbikoch? My sme boli v nemocke. Prvovyšetrenia sa tam robia v pondelok, bez objednania a potom už ony objednajú. My sme boli v troch týždňoch a vtedy povedal, že kontrola o 9 týždňov. Vy balíte naširoko? My nie....Dadko je zlatý...asi ho to vyčerpalo 😵
Katka - volala som mojej dr., vraj má zpísanú v karte diagnózu, vrodená srdečná vada a na vrodené chyby volajú na genetiku. Tak som kľudnejšia, že viem, čo to je a čo nás čaká a zároveň sa ešte viac bojím. Na budúci mesiac ideme na kontrolu, dovtedy nebudem mať pokoj ☹
Reni - Lukáško je krásny, malý futbalista 😵
danulka davidko super foto a sa nebojis ho nechavat spinkat na brusku?
janyka aha tak nasa nema ziadnu vrodenu chybu,drzim adkovi palce 🙂
Ahojte,
dani aj ja by som sa otocila na tvojom mieste, inac je to podla mna dost nezodpovedne ked vedia ze mamicky koja a vsetkych objednaju na jeden cas. My sme takto boli s tym zapalenym vredom po ockovani TBC, tam sa neda objednat, su tam same babatka a musis cakat. My sme cakali sice len pol hodinu, ale za nami prislo este asi 15 mamiciek z detickami. Som sa cely cas modlila aby sa maly nezobudil, lebo by tam spustil taky krik ze az. A buduci tyzden ideme na kontrolu, takze dufam ze zase budeme medzi prvymi.
A ja maleho davam na brusko kazdy den aj na dve hodiny, jemu sa tam strasne paci a najlepsie sa mu tak spinka. A tuto noc sme ho dali spinkat aj v noci na brusko, maly sme zapnutu nannynku tak sme sa nebali a aj ja som spavala stale na brusku ked som bola mala. Podla mna to teraz strasne nafukuju s tym spanim na brusku.
Janyka uvidis ze sa to Adkovi upravy, neboj 😉
ahaa tak ja nie zeby som sa bala ale nasa napr.cez den je na brusku a krasne dviha hlavicku ale spat by nezaspala...raz sa v noci ked bola na boku pretocila na brusko a hned sa zobudila taky plac v postielke a ja ze co a ona asi po dlhom trapeni na brusku zacala plackat
ahojte,
renatka, ja kojím už len s klobúčikmi lebo inak mi už bradavku ani nechytí tá moja a ja ju počujem ako hltá.....ale je pravda, že necítim ako saje cez tu gumu,ale vypije lebo ju aj doma teraz skúšam vážiť pred aj po jedení, aby som vedela koľko vypila......
na bruško dávam aj ja Sofiu spinkať vždy doobeda na dve hodky, ale mám ju pri sebe v obyvačke, aby som na ňu videla.....
vejulka, tak to som rada, že si bola spokojná, inak Kyška je fest super, mňa prijímal do nemocnice a on bol zo začiatku aj pri mne, on mi dával aj tú vyvolávačku a myslím, že mi ju fest dobre zaviedol....... 😉 je fakt šikovný a strašne milý......... 😵
aj sestričky ok, len niektoré boli také.......ale v podstate som bola aj ja spokojná...... a kedy ti dali malého na priloženie?????
Ahojte babulky tak mne sa pomaly ale isto koncia dobre casy ☹ Uz je dnes piatok a my sme doma u mojej maminky iba do nedele a zase budem na vsetko sama. Jooooj ako ma to hneva ze som tak daleko od rodiny. Mamina chce aby som tu sice este aspon tyzden ostala no priatel nechce o tom ani pocut ☹ ☹ Dnes som bola na nakupe a drobcovi som kupila take lehatko na hranie a spinkanie tak dufam ze sa mu bude pacit a ze sa v nom bude pekne hrat 😀
dnes som kupila deku laurinke macka puuu strasne ide ponom 😀
Dani Dadko je hrozne zlatucky. My sme boli na klbiky tiez ako 6 tyzdnovy a tiez nas tam blo vela. Ale vtedy to islo rychlo. Ked som videla tu frontu chcela som sa otocit a ist prec ale za pol hodku sme uz boli vybaveni. A potom ked sme boli na opakovanej kontrole ako 3 mesacny tak to tiez islo rychlo. Boli sme v NR v nemocnici na tie klbiky.
my sme boli na klbikoch v 8 tyzdni....
ahojte baby nemala som cas sem zbehnut,,
Renatka malinky je peknyv tej supravicke,,frajer,, 😉
Vejula blahozelam,,k malemu,,bepanthen mast som mala ajja ale nepomohla potom som mala cicadermu kalciovku,,ale to treba vyckat asi mesiac no ccc5tyz,,u mna a presla bolest bradaviek,, 😉 vdržat t o hoci viem ze sa to neovori najlepsie,,
janyka nbeoj malemu sa to upravi male deticky niektore to maju,,uvidis co ti povedia dalej,
matulienka a to ti sofia sama zaspi na brusku ked ju das?
cumlik?tak nebudem ucit,,a flasu mi nechyti a teraz sanmozemnikam pohnut ani do obchodu nechat ho bez prsnika poradte daco,,
a Boriska zabavam hrkalkov a rozpravam sa s nim tak sa smejka,,
fotky pridam neskor,,kupila som mu peknu mykinku na 2meisace,,ma ich dnes,,
caute, Dado ma uz cez 9 tyzdnov, tak ma tie klbiky vytocili, najvyssi cas si myslim tam ist. boli sme na poliklinike na chrenovej, ale v pondelok ideme do nemocky
Katka nebojim sa ho tak nechat spat, vzdy som pri nom ale aj tak vie hlavicku uz otocit, inak by som ho tak nedavala
😉
ahojte kočky,
barbinka, no jasnačka, sama, a to som fakt prekvapená....odkedy som ju začala prikrmovať, tak krásne spinká, neplačká, je usmiatá....proste bez problémov, ona chúďa bolo strašne hladné a preto bola taká zlá, nemám proste toľko mliečka, ajkeď som robila všetko možné.....ale som rada, že je to už s nami OK.....a teraz aj sama zaspinka v postieľke aj v kočíku, nemusím ju na rukách nosiť ako predtým a uspávať.... 😉 😉 😉
ja malej dávam aj cumlík......podľa mňa je to menšie zlo, ako sa má naučiť cmúľať si pršteky.....doteraz ho odmietala, vypľúvala ho aj meter od seba, ale včera prvýkrát si ho pekne v pusinke prežúvala....boli sme v ZA a v CA povybavovať veci na sociálkach, takže už ku koncu bola riadne nervná......a cumlík pomohol, aj večer ho mala v pusinke a bolo božské ticho......tak nevidím problém, prečo cumlík nie................
my sme boli na klbikoch v 3týždňoch a teraz pôjdeme až budeme mať 4 mesiačiky...... 😀 zatiaľ všetko v pohodke, ale ešte balim naširoko......a inak takto o týždeň budú krstiny....už aby bolo potom.... 😀
matka a ked vsetko oki tak ti kazali este balit na siroko???ja som bola s laurou len raz ked mala 8 tyzdnov a nemusime uz ist 🙂
babenky skusali ste uz dat cumlik do cukru a tak drobcom do pusinky?my hej ked plakala o stoset a to bol vyraz tvare...ale viete jak zabral? 😀
no a este kto sa chysta na milu pre mamicky?ja idem 8.5 to je v kazdom meste juuj sa teskam

tintiniacik nemusis cakat na vyjadrenie lekara... kludne mozes po sestonedeli, niektore aj pred tym uz ficia naplno. My sme mali len jednu snahu zatial, ale tahal ma tam strasne jeden stych tak som bola u lekara a ten ze je to cele zahojene, ze sa nemam bat a mame to skusat akoby sme to robili prvy krat. Ale nejak nevysiel cas, lebo maly zacal od vtedy stale po nociach buntosit a cez den tiez neni kedy. A vcera sme tiez chceli, lebo streda zastrckovy den ale maly si povedal ze on nechce byt v postielke tak nakoniec skoncil medzi nami...