Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
Bronula zlaty je maly Simon, aj nas tak spulil pusinku na zaciatku 🙂
Kanavit sme prvy mesiac davali raz do tyzdna a dalsich 5 mesiacov 1x mesacne - do mliecka. Vigantol kvapku denne tiez do mliecka a tiez 6 mesiacov. To mliecko je dolezite, lebo su to vitaminy rozpustne v tukoch 😉
Katka co to je ta mila? budes bezat s kocikom nejaky maraton? 😀 je to v kazdom meste?
Barbinka tak teda veselo mate doma, az taka kolika? No pekne, dufam ze bude Borisko coskoro ok. nam espumisan krasne zabral, odkedy davam pred kazdym papanim 20 kvapiek, nemame problem s bruskom. Do mesiaca minieme 4-5 flasticiek, ide to dost do penazi, ale za tie pokojne dni a noci to stoji za to 😉
tintiniacik aj my mame na tie vyrazky holtov krem, da sa to volne kupit v lekarni, maly je casto vyhadzany z toho co zjem alebo mozno aj potnicky su to lebo to ma aj na hlave ale do 2-3 dni to Holtka pekne vylieci, len to strasne smrdi a maly pri tom strasne zuri.
barbi aj nam espumisan zabera, tiez mavame take zachvaty ze je az fialovy ked mu to zabudneme dat. lekarka povedala ze je to tak do 3 mesiacov a potom zo dna na den to zmizne.
dani ja som nevedela ze tie vitaminy su rozpustne v tukoch, ja to malemu len kvapkam do ust, no zacnem to tiez davat do mliecka.
broni kanavit prvy mesiac sa dava raz do tyzdna ten isty den, potom uz len raz do mesiaca. Vigantol my sme mali uzivat od 14 dna po dve kvapky kazdy den.
baby ja som si tiez myslela ze mame dlhe babo, strasne rychlo rastie, ale pri vas sa mi to uz nezda 😀
dobre ranko 🙂 tak dnes u nas padol rekord len 3x kojenie za celu noc 🙂 zeby si pomaly uvedomovala ze mamka chce aj spinkat? 😀 tak klopi klop snad to bude uz castejsie 🙂
danulka no presne tak je to maraton s kocikmy...vraj v kazdom meste a v ten isty cas aj ty sa chystas?
renatka ja to do mliecka nedavam lebo kojim ja to dam tak ze nakvapkam a hned za tym cica,ale ma sa podavat s mlieckom no v mliecku 🙂
pekny den kocky
ahojte
kati ty este tak casto v noci kojis? a ja sa rozculujem ked sa maly v noci zobudi po 3-4 hodinach 😀 mame doma knizku kde je napisane ze v 2 mesiacoch by mohli uz prespat 5 hodin, tak malemu stale dohovaram, ze v mudrej knizke je napisane, tak by sme sa podla toho mali riadit 😀
inak dnes rano sa mi po neviem akom dlhom case maly konecne prisal, jupiiii 😀 a ani ma to nebolelo, tak som zvedava ako dlho mu to vydrzi.
ahojte,,musim zaklopať vcera mu to preslo,,
neviem ci zabera espumisan ci take mame Infants Duphilos len 1x denne to berie,,
som happy 😀
danulka ti to davas davidkovi pred kazdym papanim 20kv,takze aj ked papa asi 12x na den tak davas tolko,ja davam len 3x denne po 10kv,,malo davam,,
???
monicka101210,dakujem za radu,,ved doma mam uz skoro celu lekaren vseliake pripravky aj masticku pupik,,proti plynatosti som si kupila a natieram mu brusko,,no zatial vcera plackal len troska a zaspal,,klop klop klop,, 🙂
Baby ake pouzivate masticky na zadocky,,ake znacky mylsim??a ako su cenovo dostupne???
Použivate aj pytiol???
A co Sudokrem a ako stoji to nor.ja som mala len vzorku s kufrika aka je cena ???
no ja bezim k malemu,,pekny den,, 🙂
renatka nooo tak nasa laura je hladosko 😀 ale akosi mi to problem nerobi....
barbi my pouzivame aviril a sprey aloe vera 🙂
sprey je naco dobry?a kolko stoji kupila si v lekarni?? 😵
kati ten maraton som len tak tipla 😀 , nic som o tom nepocula doteraz, ale asi nepojdem s tym mojim malym zurivcom 😒
tintin zlati ste 🙂
barbinka mame rybaciu masticku v lekarni namiesanu, v pohode nam staci. a espumisan davam tak ako si pisala, ked polavim, tak davidka boli brusko. borisko je krasny 🙂
barbi nee to sa objednava cez niekoho kto robi z aloe vera...a 80ml flasticka stoji 5 eur...
barbi booozinku ten tvoj maly je nadhernucky, taky drobnunky, kolko ma cm a kg? ja davam espumisan len 4x denne po 25 kvapiek a zabera skvele, aj ked nedam tak koliku nema, max.raz za den.
a ja mam sudocrem a je skvely, zaparenina zmizne hned. Ja mam sudocrem 250g za 9,40Eur, ale kupovali sme ho ked sa maly narodil a este stale to mam na 3/4 plne. Ja si ten sudocrem nemozem vynachvalit, je to dobre aj na kozne problemy a vyrazky. lekarka mi sice povedala ze to nemame pouzivat, ze bioderma je lepsia, ale kaslem na drahu biodermu ked toto je uplne paradne.
aku velkost davate malym? este sa zmestia do 56, alebo uz 62?
my 68 a niektore 72-82
ahojte,
no katuš, teším sa na krst, už aby bolo potom, akurát mám obavy z tej spovede, lebo neviem, či budem vôbec stíhať sa spovedať....a to ja veru moc nemusím.... ☹
barby, ja tiež používam sudocrem a teda ako aj Renatka, ani ja nemôžem nič zlé povedať.....vyhodila sa nám malá vyražtička na cikulke a pekne jej to zišlo ako sme začali sucorem používať...takže samá chvála na tento kremik. Ja som si teraz kúpila 125g balenie v lekárni a zaplatila som 5,70 eur.....a dlho vydrží, takže sa to oplatí....
baby, krásne detičky veru máte, musím aj ja pridať nejaké nové foto, len keď je teraz tak pekne a ešte tie krstiny dotoho, tak nemám čas nahrávať foto do PC..... 😀 😀 😀
na poradni všetko OK, pekne priberáme, vážime 4150g ale nevieme koľko meriame, lebo nás tam nemerajú, tak musím doma metrom zmerať Sofiu, som aj ja zvedavá, lebo sa mi zdá, že podrástla poriadne.... 😀 😀 😀
a bronulka gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem............ 🙂 🙂 🙂
Renatka my vyrastame z 56 a davam 62, ale do mesiaca to urcite bude uz 68. Kati tak to vy ste uz velkiiiiii 🙂
baby a co vase kila navyse? ubudaju? ja mam uz len nejake 2-3 kila, len to brucho este stale nie je v pohode a hnusnu kozu tam mam, aj ked sa poctivo kremujem. snad to do leta zmizne, lebo budem musiet kupit tankini, alebo cele plavky 😉
baby tak nám su už niektoré dupky 56 malé 😅 a to máme 2 týždne... Ydá sa mi strašne velký na 2 týždne, normálne riadny chlap... Tak ale on pri narodení mal 53 cm...
Tiež používam sudokrem 😉
no my ešte v pohodke 52 oblečieme.... 😉
ale už ani 62 nieje až taká veľká...... 😵 😵 😵 takže krááásne rastieme......
ja sa teraz pre istotu ani nevážim, lebo keď je mm doma, a teraz je už doma týždeň, tak nič nerobíme, len vyvárame kadejaké mňamky a tie kilá takto veru ťažko zídu..... ☹
No ani nehovorte o kilach mne ostalo este 10kg ☹ a to sa v septembri vydavam. Neviem, neviem ako to dam dole ☹ ☹
noo ja som spat na svojej vahe ako pred tehotenstvom ale brusko mam stale este ovisnute co na to pomaha....a pritom ani sladkosti nejem ja sa zblaznim 😠
noo tak rastieme ale to fakt zalezi od vyrobcu a strihu....ale body uz 68 su male a zasa 72 velke 😀 ta to tak a jedne oblecie 82 dupacky ta to tak s tymi deturancamy
babz tak ja som sa po pôrode ešte ani nevážila 😅 Ale nemyslím že to bude nejaká sláva 😝 Kedže vyžieram ostošesť... Uvidíme ked sa odhodlám sa postaviť na váhu tak vám poviem
vejulka a kojis?
noo kocky ja som bola na masaz krcnej chrbtice no ty koki to vam bolo uzo 😀
jj kati kojim, aj ked trošku bolestivo, bo mam bradavky trocha dobližené ale spolu to nejako zvládame.
Jej kati aj ja by som brala taku masáž 😵
noo moja ak by si mala moznost tak chod
joj len ked ešte čas moc nieje, ale snad sa to čoskoro tak ustáli, že budem môcť na hodku odísť y domu, lebo už ma to tu trocha ubíja, byť stále doma 😖 S malým som bola ešte len raz vonku, cez víkend ked bolo tak pekne teplučko ale už dosť fučí tak nechcem riskovať 😒
Baby s tohto apriloveho pocasia ma raz porazi ☹ Neviem ako mam toho nasho drobca obliect raz svieti slnko potom fuci vietor juuuuuuuuj aj s pocasim.Ja mu obliekam body, pancuchace, teplakovu supravicku a prikrijem ho dekou ale niekedy sa mi zda ze som ho naobliekala moc a niekedy sa mi zda ze malo 😠 😠
tintiniačik, vraj teraz o jednu vrstvu navyše ako si obliekame my.
Inač máš riadneho baculka tiež 😵 podarený 😉

barbi
ahoj ja som to tu len tak citala mam drobca v podobnom veku jak vy,ale chcem ti len poradit lebo moj robil to iste odbylo 17.00 a taky rev ze bol az fialovy a mohla som hoci co robit tak neprestal,odreval 2hodiny a zaspal.potom som mu zacala davat kvapky BABYCALM a odvtedy ani raz nemal taky zachvat placu, zabralo to hned v prvy den.je to volne predajne stoji to cca 4eura a treba to davat pri KAZDOM papani 10kvapiek.skuste je to vraj lepsie jak espumisan ale za dva tri dni uvidis ci zabera .jaj a este tieto kvapky su cisto prirodne takze neni to liek a precitaj navod lebo treba to riedit s prevarenou vodou