Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
danula no ani ja neverim na urieknutia no uz som bola zufala z toho ako bola nonstopka hore..akoze spala pat minut a hore..jedine v kocari mi spala..no a cez noc vobec :(
ale tuto noc spala lepsie aspon spala..tak mozno uz to bude ok.. klopklop :D nech to nezarieknem 🙂
uz som si vymyslala dovody preco nespi, no bola najedena,prebalena, brusko ju nebolelo, tak som uz nevedela..a plakala a ked neplakala sa musela pestovat na rukach a aj tak nezaspala.. ako sa ma nasilu uspat ja aj ked zaspala ked som ju polozila do postielky sa zobudila..jedine na rukach by spala :(
ivca presne toto máme my doma, ale cez deň......v kočíku zaspí, ale musím sa s ňou prechádzať, doma nezaspí vôbec, je nervná a stále plače........ale v noci mi teraz spinká veľmi dobre, čo som až prekvapená, bodaj by nie, keď cez deň nie a nie zaspať.......
no a ako ju nasilu uspať????? fakt som skúšala všetko a nič nepomáha...... 😒
presne tak, na rukach bohuzial, robim to niekedy este aj teraz, aj ked uz zacina byt tazky, ale ak je nevyspaty, tak je strasne zurivy a sam zaspi malokedy. ale nam aspon v noci spinka krasne, takze sa mi radi dobre, vsak? dufam ze ti niekto iny poradi lepsie 🙂
maťka, ja dám mišovi cumeľ, vezmem si ho na ruky -na ľavú stranu tak, že hlavičku má pod mojou pazuchou a jeho ľavú rúčku pod mojou rukou. zvyknem si dávať hrubú mikinu, do nej si sám schová tváričku..a takto zaspáva každý večer 😅 😀 a a vlastne cumel si vypluť nemôže, lebo sa s ním opiera o mňa 😀 😀
matulienka to mas dobre..mne spala tuto noc sice aspon hodinu a potom rev a potom po pol hodine utisovania zase zaspala a tak celu noc..no nechce sa mi verit, ze takto to bude stale..ved padnem zachvilku.. sa to neda :( a cez den? to som furt na nohach a prechadzame sa..teraz mi spi, no som ju musela uspat na rukach a som zvedava dokedy vydrzi :(
uz som rozmyslaal,ze kocik domov doniest a uspavaat ju tam, no ked my byvame v cinziaku na 3 poschodi a bez vytahu :( tak asi nie..
danule ale poradila si aspon viem, ze sme neni jedine,co nespia..som si myslela,ze mam "vynimocne" dieta :D
ja nasilu uspim tak, ze s nim chodim po byte alebo s nim tancujem a spievam mu a ked sa ukludni, tak ho natriasam na rukach alebo na kolenach a na 99percent tak zaspi do polhodiny. len chybicku krasy to ma, ak ho polozim, tak sa tiez vacsinou zobudi ☹ . aj teraz ho jednou rukou hojdam a druhou pisem
ale toto nedokaze nikto iny len ja, bohuzial. mm zaspi malokedy a aj svokre. este mojej mame ako-tak
ivka ani mne malý nechce spať. ale on zaspí v pohode, len po hodine už reve a ja neviem prečo 😕
danula ani moja mala nikomu inemu nezaspi..este ako tak mojmu tatovi ci svokre ale aj to posledne dni nechcela zaspat u nikoho len u mna a len na rukach za hupania a potom akonahle som prestala hupat alebo proste polozila ruky,boleli ma, tak sa zobudila a zacala plakat a nieto este polozit ju na postielku :(
vefi89 no aj moja ked reve neviem preco,ono keby som vedela, ze ma len nervy alebo tak tak nestresujem, no ja sa bojim, ze jej nieco je ked place,ale asi nie, bo akonahle ju chytim je vpohode,len sa chce pestovat,alebo citit ma vblizkosti, no je to tazke.. a bojim sa ze zachvilku to nezvladnem.. no baby drzim vam palce a ak na nieco pridete dajte vediet.. uz mam objednany babyvak, mozno tam mi bude spat a to budem mat aspon ruky volne.. uvidim. dam vediet ci pomohol.
ahojte baby hadam sa mozem pridat do diskusie 🙂 lebo citam podobne problemiky ake sme mali aj my 🙂 tiez sme presli obdobim ked moja mala bola nalepena len na mne a to hlavne kazdy vecer od tej siestej do osmej kym som ju nedala spinkat, bolo to pre mna utrpenie poviem vam, v kuse s nou len narabat a nedajboze ju niekde polozit alebo dat ockovi......ale uz to je asi za nami.....uz to nie je take strasne vecer.....a co sa tyka toho spinkania, tiez mi mala cez den nenaspi skoro vobec, a mali sme aj tak ze ked mi cez zaspala tak mi spala na rukach nemohla som ju polozit lebo to by sa zobudila a kedze som si chcela co len troska oddychnut tak spala na mne 😅 a teraz uz je aj pocasie lepsie tak chodime vonku tak aspon tam mi spinka....a vobec nepouzivame vanicku v kociku lebo to je hruza des, pre nu, lebo nic nevidi, tak mi chodime len v autosedacke uz asi 2 mesiace 😅 takze moja rada je len vydrzat a ono sa to zlepsi, tiez som si myslela ze to len moja tak vystraja ale vidim ze nie som jedina normalne mi odlahlo 😝 uvidite casom to bude lepsie 🙂
Maatulienka - tak tíško závidím, že sa páči v kočíku. Toto som mala pri Erike, spala v kočíku 3 hodiny, ale len vonku. S Adrianom nechodím von, lebo sa mu vonku v kočíku nepáči. Ešte že máme ten balkón. Keď idem pre malú do škôlky, tak je hore a väčšinou to preplače 😠 ...A doma často zaspí sám, bez hojdania alebo na prsníku. Eriku som uspávala na rukách, neskôr, keď už bola ťažká, tak v kočíku. Treba vyskúšať všetko. Ja tie spôsoby uspávania neriešim. Nech zaspí ako chce, len nech spinká a nech sa netrápime, veď do 18-tky nám na prsníku nebudú zaspávať. Ono to tak rýchlo utečie ☹ ....zlatá Sofinka, aké chutné líčka 😵
...u nás je to tak, že keď nemôže zaspať, tak tatino uspí skôr než ja. Hlavne musím vystihnúť čas, keď sa mu chce spinkať, ale nieje ešte príliš unavený, potom ťažko zaspáva. Ešte keď je kludný ho položím do lehátka, už sa mu neprihovárame a on zaspinká.
barbinka - ešte vás trápi bruško? 😒
natalia - jasné, pridaj sa 😉
Fuuuuuu baby tak vy to mate riadne tazke s tym zaspavanim toto zatial my nepozname musim si ale poklopat klop, klop aby som to nezariekla. Ja maleho nakrmim odgrgne si dam ho do lehatka trosku popozera porozhadzuje rukami a nohami vydrzi taku hodinku a sam zaspinka a vecer ho okupeme napapa sa dam ho do postielky niekedy zaspi hned niekedy mu par krat vypadne cumlik tak si mrnci ale zaspinka sam. Ja som ho na rukach uspavala asi len jeden krat. A tuto noc sme spali uplne super o siedmej kupel potom vstal o jednej napapal sa a potom sa zobudil o piatej. O siedmej som sla k zubarke tak som ho zobrala a vydrzal az do desiatej bez papania. JAni tvoj drobec asi tiez vela casu stravi v lehatku nasmu sa tam paci viac ako v postielke aj skor tam zaspi len sa bojim aby nemal potom krivy chrbatik. Chcem sa este opytat Lukasko nejak tazko dycha ako keby mal zapchaty nostek aj si tak chrci skusala som mu odsat soplik no nic neslo neviem ci ist k doktorke 😒 😒
tinti choď pre istotu. Môj Miško má niečo podobné, ale vždy iba ráno a ja to riešim, že ho dám na brucho, nechám ho vyrevať, aby mu sople frkli a potom ich odsajem...ale keby sme mali na dedine normálneho doktora tak by som šla aj ja bez váhania, ale máme tu zrovna takého diliho, čo ma vždy odbije že zbytočná panika 😕
tak to ti teda závidím také dieťa...že si sám zaspinká...a v noci ti tiež pekne búva....čo by som ja za to dala.
my sme včera zaspali s Miškom o pol dvanastej, o pol druhej už hladný, o štvrtej zase a o piatej sa už so mnou debatil 🙄 a ja som taká ako máčik
matulienka dali sme prepichovat uska ked mala 7 tyzdnov av pohode ja som jej to potierala framykoinom a necistila ziadnym liehom skus si dat na ranu lieh ako to stipe....ja som jej sem tam striekla aj spray z aloe vera a ako som pisala len mastickou a este prvy den aj harmancekom,aby jej vysiel hnis...
inak zavidim ti ten spanok malej,aspon sa poriadne vyspis u nas sa to este nestalo ani raz
a k tomu spaniu tak nasa laura mi zaspi len pri prsniku potom ju dam do postielky lahnut na bok ale to musim jej rychlo dat cumel do pusy....zo zaciatku ani ona nechcela spinkat v postielke no dali sme ju na ine miesto a tam akosi spinka klopi klop...len tie noci mame strasne...ona ani neplace len murci a pripada mi to tak akoby stale potrebovala aby som bola pri nej a kedze nemam nervy zo zlata dam si ju k sebe a tak spinkame... 🙂 a kedze sa potom zacne kazdu hodinu prepudzat spi pri mne ja jej dam cicu a tak zaspime spolu 😀 mm ma aspon naco kukat 😀 😀 😀
inak rozmyslali ste mamicky co mate prve deticky kedy tak chcete mat druhe???ja by som o take 2 roky 🙂 my chceme len dve deticky
a co v lete chystate sa niektore na dovolenky?my len do bojnic a v oktobri do plzne k moru neideme este som ani raz nebola ani am to tam nelaka ja skor po takych krajoch slovenskych pochodim a popozeram 🙂
tini skus este s kvapkamy libenar ci sa mu to neuvolni moja raz tak mala v noci a len som jej precistila s kvapkamy libenar a bolo dobre tiez nic neislo cez odsavacku
moja chiarka sa cez den zabavi sama maximalne polhodinu inac sa jej treba stale venovat, hrat sa s nou, ukazovat jej vsetko dookola......od malicka bola velmi aktivna a vyzaduje si strasne vela pozornosti, to sa dokaze takto aj cely den presmiat.....sama mi zaspala raz v zivote zatial 😅 inac zaspavala kolisanim na rukach, teraz uz len na cici 😅 chvalabohu.......
janyka adrianko je uz velky fesacisko 🙂 zlatucky je
inac katka ja som tiez z presova v juni sa stahujeme na slovensko spat, tak budeme kocikovat 😀 v ktorej casti byvas, ja byvam na cemjate
natalka priamo s po zo sekcova
inak kocky aku fontanelu maju vase deticky?
katka ja som byvala na sekcove na justicnej 🙂 a co tym myslis ze aku fontanelu maju? 😅
no ci je spadnuta
no moja ma este riadnu spadnutu, makkucku a niekedy vidim ako jej to tam pulzuje 😔
upps tam mal byt iny smajlik 😅 tento
Dani - nepreváram vodu, kupujem Lucku(úplne neperlivú), tú netreba prevárať. Naša mestská voda nieje vhodná pre dojčatá, neviem či ti dr. vravela. Neprihrievam.
Ešte ma napadlo, lebo som varila a malý zaspal pri zapnutom digestore, niektoré detičky zaspia pri monotónnych zvukoch, napr. vysavač, fén. Náš malý zaspí vždy keď zapnem v kuchyni digestor 😵
a vadi to ci ne?
janyka a to mas zapnuty celu noc?? 😀 😀 😀
inak musim sa pochvalit laura uz druhy den vie udrzat hrkalku v rucke a vie sa pretocit na bok 🙂
Tinti - no veru, trávi, tiež mám výčitky, ale jemu sa tam dobre buvá. Tak sa to snažím striedať, raz kočík, raz posteľ. Postieľku máme len na okrasu 😅. Tak to ti malý krásne spinká 🙂 ...aj náš tak zaspí večer, potom vstane okolo pol noci a potom ešte do rána 2-3x, ale to je v pohode. Lebo pri papaní zaspinká a ja s ním 😅
Natalia - ďakujem a kde teraz bývate?
Kati, prečo sa pýtaš? Sa ti niečo nezdá s tou fontanelou?
Kati, v noci spíme chvalabohu už dobre 😀 klop-klop-klop
Katka - no šikulka je Laura 😵

ahoj Ivica, aj mne sa najprv zdalo ze maly nepotrebuje spat, v noci spinkal, ale cele dni bol culy ako rybicka. potom som niekde citala, ze deti niekedy nevedia zaspat, ked su prilis unavene a vtedy by sme ich mali nasilu uspat. malinky by nemal byt hore viac ako dve hodiny, potom by mal buvat. takze som to vyskusala, Dadko sa vyspinkal aj cez den a bol o to pokojnejsi a to dokonca aj v noci 🙂 na urieknutia neverim, na to som prilis velky materialista 😀