icon

Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

renatkas
5. máj 2010

jani maleho budes mat na krstinach v nejakej deke? alebo iba tak na rukach?

barbina182
autor
5. máj 2010

baby ja sem vobec nemam kedy pris t a docitat,,
len tolko zajtraideme na gastrovysetrenie s malym dokt.si chce byt ista ze maly ma v poriadku travenie lebo ma zelenu stolicu,,tak drzte palce nech mu nic nenajdu,,

EspumisanL moj Borisko berie pravidelne,,

a v perinke je stale,,asi uz fakt nebudem davať,, 😒

vefi no neviem ci ma malo kg,,ale ved on sa mi aj maly narodil,,tak neviem no na 2mesiace necele 5kg by asi malo stacit ci nie??kolko mali vasi drobci Danulka,Renatka???

Nech vam vidu krstinky Renatka,janyka, 😉

bronula26
5. máj 2010

ahojte baby

vas teda docitat, uff, da mi to zabrat...zatial kym maly spi...🙂
my sme dnes boli s drobcom na poradni, uz ma 54 cm a 3800 g 😀
sa tesim ze takto pekne rastieme 😵

katka pozerala ho dr a aj ona mi povedala ze ma nafuknute brusko, podla mna to z toho UM ☹ chuda moje, po papani sa taaaak stale puci a je nervozny ale davam mu ten EspumisanL alebo mam s nim cvicit, s nozkami

vefi dakujem za radu, skusim napisat do tej temy, a ty si tiez kombinovala UM a MM a teraz davas len MM?

barbi drzim palce, nech vam to vysetrenie zajtra dobre dopadne, ale neboj, urcite ano

baby, a ak nedavate do perinky, ako davate drobcov spinkat, len tak na matrac, aj ich prikryvate a pod hlavicku davate vankusik? alebo???

moj maly ma kazdy den stikutku, aj viac krat denne, je to normalne? na toto som sa zabudla dnes dr spytat...

bronula26
5. máj 2010

inac ja tiez maleho nebambusim, niektori na mna pozeraju ze ho davam len tak nalahko do kocika,ale je nervozny ak mu je teplo, podla mna jak dospelemu, nie? 😉

katka22r
5. máj 2010

bronulka jasne ta stikutka je uplne normalna v prvych tyzdnoch 😉
ja malu na noc davam do perinky lebo ju budia nozky aj rucky

matulienka.d
5. máj 2010

ahojte....
bronulka, no ja sofiu položím na perinku do postieľky a pod hlavičku jej dávam plienku a prikryjem ju dečkou, tak aby sa jej nemohla dostať k nošteku, aby sa niečo nestalo..... 😉 našťastie sa nebudí a v noci krásne spinkáme do 4.00 hod.... 😵

teraz sa aj mne začala Sofia vyhadzovať takými maličkými vyrážkami na tváričke.....ale nemôžem prísť nato, z čoho to môže byť....na stravu si dávam pozor a fakt ju nebambuším ako snehuliaka...... ☹
myslíte, že by to mohlo byť z čokolády????? veľa nejem čoko, ale tak si dám každý deň keksík ku kávičke..... 🙄

renatkas
5. máj 2010

barbi neboj ta vaha je v pohode. My mame sice trochu viac, 5480 a 60 cm, ale je dost tucnucky a narodil sa uz s vahou 3520.
drzim palce na gastroenterologii.

broni ja davam maleho len tak do postielky, pod nim je hruba deka, pod hlavickou plienocka aby to vsetko neogrckal a prikryjem ho dekou, niekedy dvomi, podla toho ake su hrube.
a my mame stikutku za kazdym papanim.

matulienka moj maly to ma z cokolady, staci ze si dam jeden maly bombon, alebo nejaky keksik a hned je vyhadzany. Kup si Holtov krem, to pomaha. Ale ked to doteraz Sofinka nemala tak to moze byt aj tym ze sa este cisti.

tintiniacik
5. máj 2010

Reni a to ake ockovanie ste absolvovali ked to tak zle znasa?Chudatko ☹ ☹ ☹

tintiniacik
5. máj 2010

MAtulka keby si videla aku ma nas drobec tvaricku no strasne nieco ale doktorka mi povedala ze to sa detickam od siesteho tyzdna cisti tvaricka alebo to mozu byt aj potnicky a nic nam na to nepomaha tak len tak kupeme v rumanceku aby sa mu to vysusilo

renatkas
5. máj 2010

tinti to klasicke ockovanie v 10tom tyzdni - pneumokok a 6 vakcina (spolu 3 vpichy do noziciek) a este my sme k tomu mali aj rotavirus ale to mu dali len vypit. Uz je lepsie, okupala som ho, teplotku zatial nema a len papa a spinka. Ani uspavat ho nemusim, len ho polozim a spi.
Ani ta Holtka vam nepomaha?

vejula
5. máj 2010

nooo naš mal ma tiež také biele vyražtičky po tvari, dufam že to nieje z čokolady, ale tak jedla som ju už davnejšie a tie vyražtičky sa mu dali tak týžden dozadu 😒

bronula26
5. máj 2010

baby pomoooooooooooc, neviete co moze byt drobcovi? okupala som ho, napapal sa, vypil 80 ml mliecka, zaspinkal o stvrt na 10, tak na pol hod, potom strasny plac, z nicoho nic, cerveny, kope nozickami, zobrala som si ho na ruky, poprdkava, a akoby hladal prsnik. tak som mu ho dala, trosku papal, zaspinkal a potom sa to zas opakovalo. tak znovu na ruky, prso, zaspal a znovu sa zobudil so strasnym placom a ak mu aj prsnik davam, hadze take grimasy akoby som mu citron davala, a strasne rozmeta rucickami a je taky nervozny ze sa az skriabe rucickami ☹ ☹ ☹
tiez vasi drobci niekedy takto vystrajaju? 😨

garonka
6. máj 2010

veji aj my sme mali take vyražtičky v pôrodke mi vravela, že to je novorodenecke akne 😕 a najlepšie čistiť tvaričku prevarenou vodou, kupila som aj Holtov krem ale ten zabral takisto
my mame take mini bodky na brade zo cumlíka 🙂

broni nebolelo ho bruško? ak hľadal prsník potreboval sa utíšiť juj mne až srdce trha keď neviem čo tym našim deťom niekedy môže byť keďže nerozpravaju uf ☹

katka22r
6. máj 2010

dobre ranko,sice komu ako ale snad ste mali dobru noc 😒 laura mala zvysenu teplotu bola taka mrzuta,od 3.15 do 5 sme boli hore sem tam plac inak stale pri prsniku ani nepapala len sa s nim hrala ale aspon to ju ukludnilo 😉 teraz zasa spinka dr.vravela ze to ockovanie sa moze prejavit do 48hod...tak sa prejavilo teraz ☹

bronulka nasa laura tak vystraja este teraz ale mne sa ju podarilo utisit na prsniku alebo na fit lopte a ak nie dala som ju mm a prinom bola kludna...vravi sa ze deti su niekedy nervozne ak je aj matka nervozna

ten holtov kremik je moc dobry 🙂

tintiniacik
6. máj 2010

Reni ta mast pomohla ked to mal tak troscku no teraz to ma asz take draplave ale tak hadam mu to samo nejak prejde nechcem mu na to davat hocico aby som mu to ese nzhorsila

katka22r
6. máj 2010

tini ono by to malo same zmiznut

tintiniacik
6. máj 2010

ved aj mama mi hovori ze to mu naraz zmizne ale ked je to take nepekne

vejula
6. máj 2010

tintini moj ma tiež vyražky a v noci si jednu taku väčšiu škrabol... Tak som mu to biele nechtom dala preč, aby sa mu to nezapalilo a neviem či som urobila dobre. Sakra... Snad sa mu to nezapali a neostane mu nejaka jazvička na tvári 😖

katka22r
6. máj 2010

kde ste vsetky???

renatkas
6. máj 2010

ahojte.
baby ja som vcera zazila najhorsiu noc svojho zivota. V noci sme sa zobudili na to ze strasne pipa monitor dychu, tak som sa zlakla ze mi skoro srdce vyskocilo z hrude a bilo intenzivne este pol hodinu. Rychlo som kricala na manzela, zacala som v panike s malym mykat nech sa prebudi, som sa bala ze nedycha. Nakoniec sa zobudil, len neviem ci vdaka tomu ze som ho mykala alebo len spal a zlyhal monitor dychu. Do rana som potom sledovala ci dycha. Neprajem to nikomu 😒

ale potom sme boli nakupovat, malemu veci na krstiny a nakoiec som si kupila veci aj ja a obuchala pekny balik.

broni nam sa takto prejavuje kolika, pomaha nam espumisan L.
veji aj ja som malemu odstipla zasuseny jebak a nic tam nema.
kati a horucka preslasama? uz je dobre?
garonka tebe som minule pisala ip, ako sa ti podarilo dosiahnut ze maly prespal celu noc?

katka22r
6. máj 2010

reni 😖
a teplota hej a vam?klopi klopi klop nech uz neni
mna tak nasral mm 😠 😠 😠

renatkas
6. máj 2010

kocky aj vasim babatkam sa robi taka penicka v puse? uz to ma maly par dni

matulienka.d
6. máj 2010

renatka, skúsim kupiť ten krémik veru, uvidíme, dnes pre istotu nejem žiadne sladké a uvidíme..... 😉
joj, no s tým monitorom..... ☹
my ho nemáme, ale asi ho kúpime,......tiež sa bojím, aby sa niečo nestalo.... 😒 😒 😒

a dnes sme boli prepichovať ušká konečne..... ☹
moja zlatučká tak strašne plakala, že som plakala pomaly s ňou.....mm zbledol ešte viac ako ja, keď spustila.... 😀
teraz pekne spinká doma na gauči čo som prekvapená, lebo cez deň doma nezaspala ešte ani raz a teraz už spí skoro tri hodky...... 😉 to som zvedavá aká bude noc.... 😒

a inak, túto noc sme boli prekvapení s mm..........Sofinka zaspinkala o 22.00, zobudila sa o 3.00, napapala sa, prebalila som ju a potom sa zobudila o 8.00.......joooooooooooooooooooooj, som dnes bola taká aktivna, že som poupratovala celý byt..... 😵 😵 😵 😵 😵

renatkas
6. máj 2010

kati nam ta teplota presla po studenom zabale a potom uz ok. a preco ta nasral manzel?

matulienka to sa vam ako podarilo ze vam spala Sofi tak dlho? aj ja chceeeem. a hod foto s novymi nausnickami 🙂

renatkas
6. máj 2010

kati ty ides na tu milu pre mamu, ze? ako budes riesit to ked mala vyhladne? niekde sa odparkujete a nakojis ju?

tintiniacik
6. máj 2010

Matulienka my mame tiez monitor dychu nekupovali sme ho ale s,e si ho zapozicali na pol roka s tejto stranky http://www.chrapanie.sk/?page=novorodencov na mesiac sa tam plati nejakych 7eur takze oplati sa to aj pozicat ak chces. Ja som im pisala email a do tyzdna sme ho mali doma. Inak Reni nas drobec chodi spinkat okolo pol osmej a potom vstava o tej jednej a piatej ale dufam ze to nezarieknem tak klop, klop lebo ja ked t drobca vychvalim tak on je potom zlostny tak zajtra dam vediet ci som to nezariekla to spinkanie 🙂

renatkas
6. máj 2010

baby my mame 3.6. s manzelom vyrocie svadby, myslite ze by sa mu mohlo lubit nieco taketo? http://www.bess.sk/detske-oblecenie/kategoria/r...

renatkas
6. máj 2010

tinti a v com spinka drobec? ja uz som rozmyslala ci nasmu neni aj teplo, my mame v izbe 23 stupnov vecer tak mozno preto nevie spat tak dlho.

matulienka.d
6. máj 2010

ďakujem tinti, určite si to cez to objednám, to je super.......a na ako dlho si si to ty objednala???? a ako to platiš? každý mesiac alebo naraz?????

renatka, odfotím zajtra ráno, lebo dnes som jej už dala čiapočku aj som jej to prečistila......ale tak zatiaľ to nieje až také strašné, len dúfam,že noc prežijeme, dr. nás upozorňovala, že môže byť dosť nervná hlavne v noci.... 😒

no a to spanie fakt netuším........hneď po krste začala spávať lepšie....budila sa o tej 3-tej pol 4......a potom kolo 6-tej ráno a spali sme do deviatej.....no a dnes takáto zmena preveliká...... 😀 😀 😀
zajtra budem informovať, ako to bude dnes v noci.......mm si to dnes užije, lebo zajtra ráno zasa odchádza do práce do konca mesiaca, teraz bol doma skoro tri týždne, tak som bola riadne happy.......tak pekne prebaľoval, kúpal, prezliekal, obliekal, krmil z flašky keď bolo treba, nosil na odgrgnutie..............ako mi bolo faaaaaaaaaaaaaaaaaaaajne............ 😵

matulienka.d
6. máj 2010

renatka, ten nápad s tričkami je úúúúúúúúúúúúplne supeeeeeeeeeeeeeeeeer......................... 😵 😵 😵