Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
dobre ranko tini ja som davala vigantol od 15dna narodenia po 1 kvapke teraz davam 2 kvapky...kazala mi to davat na lyzicku a s mlieckom ale taj ja jej davam do pusy a hned nakojim 🙂
lebo ja tam mam napisane ze 3kvapky od tretieho tyzdna tak mu to uz asi zacnem davat kedze mame uz 16dni
tini, nám kázala Vigantol až od tohto týždňa a to končíme 3.týždeň. Ale ja si už nepamätám, ako sa to dáva? Raz za deň, či raz za týždeň? 😅
janyka vigantol raz za den a kanavit raz do tyzdna v druhom mesiaci uz len raz do mesiaca aspon nam tak kazala nasa dr...
tini a to su len vitaminy tak s tym nic nepokazis len ak nepredavkujes dieta,ale to snad nie 🙂
Dakujem babulky 😉
ahojte tak aspon nieco pozbudive ze a j vase babetka mavaju sem tam tu zelenu stolicu,maly juma uzkusok aj do zlta,,
ja si davam pozor na stravu nejem skoro nic take co by som nemala,,
a chcem sa spytat Rajec vodu mozem piť????
Maly sa ma ok nema nic vyter zo stolice a mocu v poriadku a za tyzden pribral 330g cize ma 3880g,,no som rada ze pribera ked sa mi narodil taky chudunky,, 🙂
Kati, ďakujem 🙂 😉 ....kanavit mi nemáme, ten dáva raz do mesiaca dr. na poradni 😎
Barbi, super, že je to v poriadku a váha je naozaj krásna, tak sa už tou stolicou vôbec nestresuj! Vodu môžeš akúkoľvek stolovú, len nie bublinkovú, tiež spôsobuje nadúvanie. Vidíš, my máme zase problém so zapáleným pipíkom, už asi 2 týždne, tak testujeme, vymenili sme najskôr obrúsky, skúšala som to aj bez nich a teraz sme vymenili plienky a zdá sa, že je to lepšie. Chudáčik môj, som nešťastná z toho jeho pipíka. A ešte že spomínam...idem mu uvariť nový repík...
barbi ahoj. ja pijem rajec normalne..... myslim ze mu to neublizi 🙂 my zase nemame problem so zelenou stolicou..ale s tym ze je trocha redsia..ako by mala byt.. a potom sa pokaka aj za usami hadam. ale zase kaka tak raz za dva tri dni vam ako casto kakaju deticky? 😅
ahojte babulky, ja moc nestiham prispievat, kedze este nemame celkom rezim, ale da sa ......priberame za 9 dni sme pribrali 380 g, mala som zapal na prsniku, zlateho stafylokoka (vraj som to chytila v porodke ☹ ), ale nastastie uz je po tom, len v tom prsku mam malicko mliecka a je aj skoro o polovicu mensi 😢
my davame zatial len kanavit raz do tyzdna a po velkej noci ideme na poradnu, tak uz vyfasujeme zrejme aj vigantol
kati krasnu princeznu mas 😉
barbi pekne Ti borisko pribera 😉, nemaj obavy co chvila ho vykrmis 😉
Nikush4 - to je úplne v poriadku, dojčené dieťa nemusí mať stolicu aj dlhšie. Čím je staršie, tým lepšie vie mliečko stráviť, takže zvyšky na vylúčenie nezostávajú 😉 ....a čo je to redšia stolica? Myslím, že aj to je v poriadku, veď aj náš keď sa pokaká, tak to má až na chrbte 😀 😉
Stani, krásny hm.prírastok. Teda, ten stafilokok ma mrzí, ale teší ma, že už je to ok 😵
barbi no viis a riedku stolicu ma kazde babo ked sa pokaka a je malinke 🙂
janyka no neni to uz vobec prazenicka.. je to take.. ja neviem k comu by som to prirovnala 😀
Nikush, neznepokojuj sa, aj konzistencia sa mení podľa zloženia mliečka. Záleží, čo spapáš 😉
Kati ten hypermangan je asi na kozne problemy, my sme to dostali na vyrazky, moje krsniatko na exem... asi je to aj na tie kiahne.
my mame vigantol od 14 dna kazdy den 2 kvapky, ja mu to len nakvapkam do pusinky. A cebion mame kazdy den 5 kvapiek a kanavit raz do mesiaca.
Vcera sme boli na tie klby a vsetko je ok, postolky nemusime nosit - ani sme nenosili velmi. A lekar ze ten vigantol musime brat pravidelne a v 8 mesiaci kontrola.
janyka bublinky sposobuju nafukovanie? To som ani nevedela, nas maly prdi stale a potom strasne place, uz neviem co s nim ☹ pijem bublinkovu vineu, moze to byt aj tym?
Baby ja uz som zufala, ten nas tak strasne place, krce ma, ked ide na neho prd tak reve ako o dusu ☹ a strasne ho to musi boliet, ja uz revem s nim ☹
reni a ty si maleho uz v tom kupala?kolko mam toho dat??
no kocky nasa laura sa uz meni zo zaciatku bola strasne dobrucka ani neplakala a teraz mame kazdy vecer uplakany a teraz podla najnovsieho uz velmi ani lezat nechce len aby sa prechadzala na ruckach a to je oki 😉 no co uz musime prejst vsetkym
janyka dakujem,moj maly ma tu stolicu uz lepsiu a je mi luto tvojho maleho neviem ti poradiť co by mu pomohlo,,skus nieco na nete ,,a moze to by t s plienok aj ja som teraz zmenila pampers na huggies a asi mu nevyhovuju ma zavarenu ritku 😠
nikush nas maly kaka na den aj 6-8krat,,a rajec sompila len som nevedela ci je to dobre,,
stani no dufam ze ho vykrmim ja sa tesim z kazdeho jeho gramu,, 😅 a tvoje babo kolko malo ked sa narodilo ?
kati hej ten prispevok co si dala tak ma upokojil dobre ze si ho sem vsunulaa 😉 😲
renatka no ti sa mas asi take daco ako ja aj moj malinky plackal vcera velmi,,ale dnes je kludnejsi,,vigantol som zacala davat len od dnes 2kvapky denne,kanavit dokt.raz za mesiac,,inak berie aj ProBioGa take zive kultury na to kakanie,,a myslim renatka ze to aj s vineii ved tam su bublinky.. 😒
Barbi, no mne je ho ľúto, ja by som chcela, aby to šlo rýchlejšie vyhojiť, ale že vraj to trvá dlhšie ☹ a má to aj na stehienku, kde sa mu ten pipík opiera 😒
Reni - no nám to aj v pôrodnici vraveli, že nie bublinkové, potom má bábo problémy. Skús nepiť bublinkové a uvidíš. A neskúšali ste masáž bruška? Ja pijem aj čaj pre kojace, aj to je vraj dobré na bruško bábätka. odporúča sa 0,5l denne vypiť, tak skús.
juuuuj, Katka, tak sa teš 🙂 my sme mali malú strašne uplakanú. Malý je dobručký, plače len keď je hladný. Ani pri kupaní nám neplače kolpy-klopy-klop
Kati....nedopísala som a omylom odoslala...ony čím ďalej budú vyžadovať viac pozornosti, ale už bude lepšie, lebo ich lepšie zaujmeš nejakou činnosťou, hračkou...ale však Laurika je aj tak zlaté dieťa 🙂 😵
Kati len stipku, ako ked solis nieco, proste si zoberies trosku medzi palec a ukazovak a das do vody a poriadne budes miesat aby sa vsetko rozpustilo. ale daj bacha aby sa naozaj vsetko rozpustilo, lebo ked ostane co i len zrnko na spodku tak to moze malej vyzrat chrbatik a bude sa jej to dlho hojit, je to zieravina, na to nas lekarka upozornila.
janyka a bola si s tym zapalom u lakara? ale nepretahujes mu pipika, ci hej? nas na to upozornili ze pipika sa mu nesmiem ani dotknut do tusim 2 rokov.
prave sa vratil manzel z lekarne a vymiename Infacol za Espumisan, som zvedava ci to pomoze na koliku. A ja ze ma zase zachvat, plakal ako o dusu a az po 10 minutach ma napadlo pozriet plienku, keby ste videli co tam nalozil, mal od toho aj cele svoje chlapske vybavenie 😀 jaaj sa tesim, lebo sa nevedel vykakat.
Reni, no supeeer! 🙂
...bola som na poradni, dr.ho pozerala, ale nevravela nič....a sestrička, že to má od plienok a treba ho umývať repíkom. A vravela že preťahovať pri kúpaní, ale len koľko pôjde. Pri tomto sa názory lekárov rôznia....ale ja mu to nerobím a do 2 rokov ani nemienim. Pokiaľ s tým nebude problém. Bože, ja sa toho tak bojím, s dievčatkami sú neni takéto problémy 😕
janyka no dakujeme 😀 sak hej cim viac tyzdnov maju tym viac vymyslaju 😀 😀
a bavenky ostatne v com kupete drobcov?
janyka ja by som si tiez netrufla pretahovat mu to, ja sa mu vtacika radsej nedotykam, aby nemal neskor s niecim problem.
Kati my sme akurat vcera kupovali vacsiu vanicku pre maleho, lebo ta co sme mali bola uz malicka a s malym som zacala plavat vo vani podla jednej knizky, ze podopries hlavicku odspodu a druhou rukou chytis bradicku a on si potom plava. Vana plna, on sa nedotyka spodku a uzasne sa mu to paci 😀
kuk foto:
inac mam aj podlozku na kupanie do vanicky, aj taku latkovu aj taku umelohmotnu ale este sme to ani neskusali, tam by nevedel velmi dobre kopkat nozickami tak kupeme len tak cisto vo vani, vanicka polozena vo velkej vani a ja sa sklanam... nemam miesto v kupelke takze toto bolo jedine riesenie.
Reni, malý je úžasný, fešáčisko jeden 😵
Ja mám na vani položené 2 dosky, podbité ešte dvoma doskami, aby sa nehýbali. Neviem, či si to vieš predstaviť. Ak bude čas, odfotím. Úžasná pomôcka, netreba sa zohýbať 😉
Kati - my tiež vo vaničke. A dávam si tam to látkové lehátko a páči sa mu, len sa ma musí držať ručičkou, aby mal takú istotu, tak je spokojný 🙂
no baby mi mame vanickua podlozku tak sa kupka tak a tiez mi neplace pri kupani...klop klop klop.. 😵

tintiniacik davaj normalne uz teraz...to je vitamin D, ktory je potrebny, ja ho davas uz od 1tyzdna