icon

Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

tintiniacik
11. apr 2010

Babulky tak ja som dnes prvy krat cez noc sama priatel je v sluzbe takye sme tu cely den aj noc sami tak som zvedava ako to zvladneme.Dufam ze sa susedia nepridu zajtra stazovat. Ked je priatel doma tak kym ja prebalujem on vari mliecko a drobec dlho neplace a teraz to budem musiet zvladnut sama.A rano vyrazame na Liptov tak sa potom ozvem ako sme zvladli noc a dlhu cestu autom.

matulienka.d
11. apr 2010

tintiniacik držím palce, ale neboj, susedia musia počítať s tým, že bábätka aj plaču a hodinu si nevyberu.
ja som doma s malou stále sama... ☹ mm je v práci vo Zvolene, teraz šiel na tri týždne, takže už týždeň zasa sama bojujem so Sofiou...... 😉
a neboj sa dlhej cesty....teda aspoň moja Sofia prespí v aute úplne v pohodke aj dlhšie trasy. 😀 😀 😀

vefi, no ja dávam espumisan pred každým papaním takže prdkáme aj kakáme v pohodke.....inak ti ja poradiť neviem, našťastie sme ešte taký problém nemali.....ale pre istotu mám aj mastičku na bruško proti vetrom............ 😉
dávam ju často na bruško a pri prebalovaní s ňou precvičím s nožičkami, kolienka k brušku a vystrieť...a to sa jej straaaašne páči........... 😀 😀 😀

katka22r
12. apr 2010

matulienka aj my cvicime s nozkamy skoro kazdy den a strasne sa jej paci ak jej nozky dame az k pusinke 🙂

matulienka.d
12. apr 2010

no a včera večer sme mali prvýkrát zvýšenú teplotu 37, dúfam, že teraz ráno to bude už v pohodke. Stále máme soplíky a kýchame..... ☹
takže odsávam ako najatá aj kvapky do nosa sme už nasadili. len dúfam,že tá teplota nebude stúpať.... ☹ ☹ ☹

katka22r
12. apr 2010

aka ma byt normalna teplota u babetiek?

renatkas
12. apr 2010

ahojte

vefi teeeda pekne rastiete 😀

nemam vela casu, dnes som taka priserne unavena, mame za sebou tazku noc... a musim sa ist ucit.

tintiniacik zohrej si do termosky prevarenu vodu a maj ju aj s umelym mlieckom pri sebe, ked Luky zacne byt hladny ani nemusis vstat z postele a rovno mu to zamiesaj a nemusis cakat kedy sa to zohreje, uz to bude teple. Ja to tiez tak budem robit, len este musim kupit termosku 🙂 tuto noc sme to skusali s ohrievacom na flase, mala som to zapnute az kym maly nebol hladny a v tom mliecko ale ked mal papat tak to bolo podla mna horuce tak sme dlho cakali kym to vychladne.

matulienka 37 nie je u babatiek zvysena teplota, ja tak viem ze 37 je normalna, nemusis sa bat. Prip. ju okup o stupen dva v chladnejsej vode, ked sa ti zda ze ma teplotku.

tintiniacik
12. apr 2010

Mati tak to ti nezavidim ze si na malu sama a manzel chodi na tak dlho prec,ale urcite je to aj pre neho tazke ze s malou je tak malo.A s tou teplotou vzdy treba od nameranej teploty odratat 0,5 takze ak ma 37 tak by to malo byt 36,5 ale to len v tom pripade ze sa teplota meria v konecniku.Niekde som citala ze treba ist k lekarovi vtedy ked je teplota vysia ako 38 takze 37 je u babetiek v norme.Noc sme prezili v poriadku a bez placu a akurat sme vyrazili k rodicom a drobec si uz pekne spinka🙂

tintiniacik
12. apr 2010

Reni presne tak som to aj spravila termosku som mala pri sebe

danula.ch
12. apr 2010

Mati aj ja som mala mm dlho od seba, ale bola so mnou aspon mamina. hned po porode dom sla k rodicom do BS, chcela som tam s dadom ostat 3 mesiace a koli mm to boli nakoniec len 3 tyzdne, tak sme si chybali, aj ked za nami chodil kazdy vikend. teraz chodim k rodicom raz za mesiac na tyzden a je to tak super. my zmenime vzduch, nasi su celi happy a mm so svokrou si aspon oddychnu 🙂
musim pochvalit davidka, dnes v noci spinkal 6 hodin 😎 . a uz sa na nas krasne usmieva, reaguje a preblaboce hodiny denne, najradsej na prebalovacej podlozke s holou ritkou 🙂 . uz mi papuluje aj pri papani
keby dnes nobolo take naprd pocasie, moje stastie by bolo dokonale 😀 , ale takto asi ani do poradne nejdeme, lebo auto si zobral mm a nechce sa mi moknut v dazdi
Jani, si priamo z NR?
Renatka strasne ta obdivujem ako aj skolu zvladas a ja vsetky baby na materskej co este aj studuju 🙂

janyka
12. apr 2010

Dani, tým zaspávaním sa vôbec netráp. Bábo si vždy niečo na zaspávanie nájde 😉 ...aj u nás to bol prsník, potom ruky, potom kočík, cmúľanie prštekov a nakoniec sme skončili na posteli, keď som musela byť vedľa nej...neboj, on si niečo určite nájde 😀

janyka
12. apr 2010

Aha, ešte som chcela, Matulienka a tie kvapky ti kázala dr.? Lebo nám vždy kázala len vytierať noštek, nie priamo nakvapkať! Malá má teraz 4 roky a prvý krát môžme kvapky, alebo sprej!

Dani, hej, priamo Nr 😉

renatkas
12. apr 2010

dani este aj pracujem popri tom, ale z domu po veceroch ked maly spinka.
janyka aj my sme mali kvapky do nosa ked bol maly prechladnuty - na odhlienenie nejake specialne co zarobili v lekarni. mam doma aj kvapky Libenar, ale este som ich nepouzila, boli tusim v klinik boxe...

janyka
12. apr 2010

Reni, vidíš, čo dr., to názor, ale ja som s našou veľmi spokojná, lebo dosť sleduje aj novinky...ide s dobou 😀
...máš môj obdiv! Stíhať dieťa, školu a prácu...klobúk dolu....

Dani, ty si už bola u gyn. po šestonedelí?

vefi89
12. apr 2010

čaute 😉

maťka, no mi máme zase druhý deň s kakaním problém, dnes som bola u dr, tak nám dal duphacol, tak hádam sa konečne vykaká až pod lopatky 🙂 inak toto som počula, že je problém chlapcov, že to majú nejak tie črievka inak dokrútené. ja tiež cvičím nôžkami, teplé obklady dávam na bruško, aj pupíkom mastím, feniklový a kamilkový čaj stále pijeme.

renka, veru rastieme, a dnes mi skoro sánka padla, že 5400g, no to isto pre to kakanie má 😅 ja som ti včera fotky pozerala, no ste prenádherný 😉 🙂

pekný dník ostatným 😉

barbina182
autor
12. apr 2010

ahojte babula aj ja mam za sebou hroznu noc Borisko sa budil kazdu hodinz,, 😒 a ja nevyspata unavena tak musim kavu ale bez mliecka ja od kedy ma Borisko problemy s crievkami som vynechala mliecne vyrobky a mlieko,,

renatka no ja by som nezvladla aj ucit sa hoci ucenie milujeem neviem preco ale rada sa dozvedam a ucim nove veci,, 😅 😀

matulienka aj ja myslim ze 37 je u babetiek normal.teplota,,moj maly ma stale 36,5 hoci sa mi zdabyt horuci,,

a presne ako hovori danuka pri papani sa spotí ,, 😒

Dani ja som s tym bola pri vseob.doktorke a ona s nami nerobi nic,,neviem ze ci ked pojdem k pediatricke tak ma nevysmeje ze ona je na nozky abo co ja som z toho trubka neobjasnis mi to aby som aj ja chapala,, 😀 😀 radis mi ist k pediatricke ci nie..?

Vefi ahooj 🙂 no nova tema podla ved uz sme maminky,, 😉 ani moj maly sa nevie vykakat nie zeby nemohol ale tak pri tom tlaci ze az ja mu zdvihnem nozky a je to,, 😵

a ako cvicite s malymi,,ja len tak ze kolienka k brusku a este akoby sa bycikloval nozkami,, 😕 a vy?

moj maly uz akosy nechce piť z flase davam mu cajik tak vypije iba 10ml,,chce iba prsnik,,este žemam mliecko,, 🤐

vefi malicky pekne pribera,,ja dufam ze moj Borisko bude mať tiež už do 5kg,,minule mal 3880g a to presli skoro 2tyzdne a kazdy tyzden nam pribera cca 330g a vas..?vite odhadnuť na tyzdne koklo priberaju,,

no ja idem paa 🙂

danula.ch
12. apr 2010

Jani prave sa chystam ze sa objednam, este som nebola. A pediatricku mate ktoru? My Jakubickovu a je fakt super, zlata, stara sa. A z ktorej casti NR si, mohli by sme niekedy spolu ist kocikovat 😉
Reni no a este praca, fakt klobuk dolu, ja by som musela mat este dalsich 10 ruk aby som to zvladla

vefi89
12. apr 2010

barbi, môj valibuk do mesiaca týždenne po 250 g a teraz za 2 týždne po 400g, ale to je individi, podstatné je že priberá.
keď ti nechce fľašku (robí to aj môj) dávam lyžičkou, lebo aj čajík musí piť. ale to má také obdobia, že raz chce flašu a raz zasa nie...aj my sme mali hroznú noc, jak ho bruško bolelo, tak len plakať a plakať, takže celú noc hore a prsník stále v ústach. nejedol, len tak si cmuulkal, ale to ho upokojilo. takže tak a spala som od šiestej do osmej 😅 ale cítim sa fajn 😀
nôžkami aj ja tak, že kolinkami k brušku a aj to bicyklovanie

janyka
12. apr 2010

baby, tu som niečo našla, kuk: http://zdravedieta.rodinka.sk/index.php?id=151

vefi89
12. apr 2010

my teda priberáme trošku rýchlejšie 😅 ale je to super link 😉

janyka
12. apr 2010

vefi, veď lepšie ako málo, no nie? 😉 ...ja sa už netrápim, že tak často papáme, hlavne že priberáme, len v noci by tak často nemusel papať 😅
a ešte niečo o kolikách... http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=ko...

janyka
12. apr 2010

Barbi - a všeobecná alebo pediatrička, to nieje to isté 😉

Dani - ja som klokočina(na samom vrchu) a ty si myslím čermáň? Môžme dať dakedy stretko 🙂 ...nemám nikoho na kočíkovanie ☹

janyka
12. apr 2010

Barbi - na konci mal byť otáznik 😉

janyka
12. apr 2010

Barbinka, ešte ma napadlo, ty zrejme myslíš ortopéda...lebo pediater je všeobecný lekár 😉 ono záleží od doktora, aké vyšetrenia urobí. Nie všetci postupujú rovnako 😒

janyka
12. apr 2010

wooow, ja som dnes akčná, upratala, požehlila, prispievať stíham....malý je dnes nejak výnimočne dobručký(ešte ani nepípol), to bude asi tým počasím...

renatkas
12. apr 2010

vefi vdaka, aj vy ste nadherni 🙂

barbi tak povedz lekarke ze by si chcela ist s tym na nejake odborne vysetrenie, sono alebo nieco, prip. nech ta posle na gastroenterologiu

janyka sikula, ja som maleho supla do spalne do kocika, dokoran som otvorila okno a pekne spinka, takze tiez som mala chvilu casu co to porobit...

a prave som krpcovi objednala piratsku capicu a osusku s kapucnou na kupanie, lebo doteraz som ho utierala len do velkej plienky a toto je aj na hlavicku.

katka22r
12. apr 2010

podla mna pediater aj obvodny je to iste ci sa mylim????

katka22r
12. apr 2010

dnes na hovno den...som nervozna zo zajtrajska...idem s laurou na ocne na vysetrenie ocneho pozadia vraj je to otras vysetrenie 😠

tintiniacik
12. apr 2010

Ahojte babulky tak ja sa Vam hlasim z Liptova cestu sme prezili v pohodke malinky zaplakal len ked ocinko zastavil a ked sme sa pohli tak hned zaspinkal . Doma ma cakalo prekvapko moja mamina je z neho uplne mimo ta mu pripravila postielocku s kolotocom, zase nove oblecenie a este aj vanicku mu kupila no to je ale luxus. Uz sme boli na navsteve aj u priateovich rodicov ale kedze drobec navstevu prespal ta si ho moc neuzili.

matulienka.d
12. apr 2010

ahojte kočky,
no tak bola som pre istotu u dr. lebo aj som potrebovala, aby mi ju prevážili, keďže máme stále problém s mliečkom. takže za 12 dní sme pribrali 200g, čo nieje veru bohviečo....tak mi ju tam odvážili oblečenú, musela som jej tam dať jesť, keďže strašne plakala od hladu, tak sa nám to šiklo, a po papaní ju zasa odvážili....no a zistili sme, že je straašne hladná lebo mám málo mliečka.....vypila 60ml a to som dávala oba prsníky ☹ ☹ ☹ ....takže dr. mi odporučila dokrmovať v prípade potreby, ak by bola moc zlá a plakala od hladu..... ☹ som z toho nešťastná, ale tak čo už narobím. aj odsávam aj stále prikladám a nič.......A nenechám ju veru trápiť od hladu chúďa moje.

tintiniacik, no vidíš, som ti hovorila, že to bude v pohodke. Detičky sa vozia v aute asi najradšej. Naša Sofinka je taká istá. Nesmie auto zastať. 😀

No a tá teplota je v pohodke, vraj to malé bábätka mávajú často, pokiaľ nieje nad 38 je to ok.
A tie kvapky do nosa.....To sú kvapky pre novorodencov a kojencov, takže je to bez problémov, ale dr. mi odporučila v prípade núdze použiť radšej spray - morskú soľ, napr. Physiomer /alebo tak nejak sa to volá/. Musím do lekárne kúpiť. 😀

vefi89
12. apr 2010

maťka a nedoporčila ti dr glukozku??vraj je to veľmi dobré na priberanie, namiesto umelého mliečka. skús sa na to spýtať v lekárni 😉