Turecký seriál Sultán
@helenkasabinka fuuha no to ti veru presne nepoviem.. to do google som dala. aj na wikipedii, ale aj v telke o tom rozpravali.. a aj do googla som sidala vyhladat aj zahranicne stranky.. takze neviem presne. ale skus napr napr teraz som narychlo nasla toto. http://pique.blog.cz/1008/roxelana-hasseki-hurrem ale neviem co sa tam pise , teraz som tu len na skok, tak si to precitam neskorsie 😉
a doprčic....ja milujem seriál Sultán a až teraz som zistila, že je tu taká téma....lepšie neskoro ako nikdy 😉
@lucka1987 @helenkasabinka baby neviete, či nie je nejaká kniha o Hurem ale myslím o tej skutočnej, ktorá by popisovala jej život z historického hľadiska? díky mooc
tiež sledujeme sultána.... telenovely moc nemusím, ale tento nás (aj mm kuká 😀 ) zaujal... škoda, že skutočná história nie je najsilnejšou stránkou seriálu... nemal by chybu! 🙂
ja tiež nepozerávam telenovely a panelák atd....ale Sultán je iný, je historický...strašne sa mi páčia šaty, korunky a šperky...pre mňa je to ako rozprávka o princeznách....my to pozeráme aj s manželom a 1,5 ročnou dcérkou...nikto z rodiny nechápe, že čo na tom seriály máme...ale nás to baví 🙂 a muž sa ma pýta, že čo budeme pozerať keď Sultán skončí....veď uvidíme
a ešte dodám, že sa muž aj v robote priznal, že to pozerá....chlapi ho nechápali, ale mne sa páčilo, že sa za to nehambí (že to pozeráva)....že to nie je len babská záležitosť 🙂
baby ja mozem sultana kukat, len ked je moj " lev " prec .. teda takmre stale. kedze je doma vacsinou vikendy, obcas to necha zapnute , no mam to potom aj so smiesnymi komentarmi. a ked uz che aby som to vypla , tak povie nieco v style : " pod ty moja hatidže , obstastni sultana , lebo uz nebudes viac favoritkou ... " a podobne 😅 😀 😀 😀 samozrejme , ze zartuje. teda ma v tych menach gulas.. ale kedze to pocuva sem tam a aj v robote sa o tom bavili, tak nejake suvislosti uz vnima 😀 😀 😀 😀
ten môj "lev" hovorí, že škoda, že nie je on Sultán, lebo keby bol tak by sme si spravili aspoň 10 detí (najradšej by bol keby som rodila každý rok) a pekne by sme si tie detičky užívali, nemuseli by sme chodiť do práce, mali by sme navarené, upratané....a žiadne starosti s účtami a hypotékou 🙂....no škoda, že teda nie som Hurem 😉
Len škoda,že to vždy tak useknú,ked končí diel 😖 a dnes to bolo zaujímavé ,ked to končilo ,ich svadba!! 😵 😵 som zvedavá aká bude reakcia v paláci 😀
baby asi som prešvihla nejaký starý diel....čo sa stalo s Gulnihal (Máriou) čo slúžila u Hurem a potom ju dobodali...zomrela? díky
tu je uspavanka , ktoru spievala hurem svojej dcerke ked bola chora.. pekna je ci ? 😉
dúfam, že bude aj nejaká pekná oslava svadby....nie len ten trápny úradný úkon v zastúpení...
@apolenka6
@lucka1987 ja by som mohla pozerať Sultána aj každý deň....a zvládla by som aj 2 diely naraz 🙂 len by musel mať seriál aspoň 500 častí aby mi to vydržalo aspoň rok....potom by ma to možno aj prestalo baviť 😉
@babulatko
@lucka1987 tak 120dielov som teda necakala... je to super, ale keby ho davali kazdy den, lebo vo stvrtok ked skonci a musim cakat zasa do pondelka tak ma to nebavi.... uz aj zabudnem o com to bolo... ale je to po dlhom case konecne normalny serial ktory ma normalny dej 😉 diky baby za info. 🙂
jaj a viete ze ta reziserka vraj zomrela??? a boli obavy ci sa vôbec donataca.... 😕
@babulatko ved aj ja sa bojim, ale vraj preto je to tak historicky pekne podane ze ona si studovala tie podklady k tomu a dost si davala zalezat aby to bolo co najpravdivejsie podane... no a teraz kto to bude ked sa nikomu nebude chciet??? 🙂 ale dufam ze sa len niekto najde.... 🙂

@lucka1987 uplne s tebou suhlasim a kde si citala aka bola skutocnost o sultanovi aky bol jeho zivot?