icon
helenkasabinka
3. jún 2012

@lucka1987 uplne s tebou suhlasim a kde si citala aka bola skutocnost o sultanovi aky bol jeho zivot?

lucka1987
3. jún 2012

@helenkasabinka fuuha no to ti veru presne nepoviem.. to do google som dala. aj na wikipedii, ale aj v telke o tom rozpravali.. a aj do googla som sidala vyhladat aj zahranicne stranky.. takze neviem presne. ale skus napr napr teraz som narychlo nasla toto. http://pique.blog.cz/1008/roxelana-hasseki-hurrem ale neviem co sa tam pise , teraz som tu len na skok, tak si to precitam neskorsie 😉

babulatko
6. jún 2012

a doprčic....ja milujem seriál Sultán a až teraz som zistila, že je tu taká téma....lepšie neskoro ako nikdy 😉

babulatko
6. jún 2012

@lucka1987 @helenkasabinka baby neviete, či nie je nejaká kniha o Hurem ale myslím o tej skutočnej, ktorá by popisovala jej život z historického hľadiska? díky mooc

apolenka6
6. jún 2012

@babulatko ešte nie je neskoro 😀 kto vie koľko bude ešte seriál sultán trvať ,tak téma je aktuálna stále 😉

dejnas
6. jún 2012

tiež sledujeme sultána.... telenovely moc nemusím, ale tento nás (aj mm kuká 😀 ) zaujal... škoda, že skutočná história nie je najsilnejšou stránkou seriálu... nemal by chybu! 🙂

babulatko
6. jún 2012

ja tiež nepozerávam telenovely a panelák atd....ale Sultán je iný, je historický...strašne sa mi páčia šaty, korunky a šperky...pre mňa je to ako rozprávka o princeznách....my to pozeráme aj s manželom a 1,5 ročnou dcérkou...nikto z rodiny nechápe, že čo na tom seriály máme...ale nás to baví 🙂 a muž sa ma pýta, že čo budeme pozerať keď Sultán skončí....veď uvidíme

babulatko
6. jún 2012

a ešte dodám, že sa muž aj v robote priznal, že to pozerá....chlapi ho nechápali, ale mne sa páčilo, že sa za to nehambí (že to pozeráva)....že to nie je len babská záležitosť 🙂

lucka1987
7. jún 2012

baby ja mozem sultana kukat, len ked je moj " lev " prec .. teda takmre stale. kedze je doma vacsinou vikendy, obcas to necha zapnute , no mam to potom aj so smiesnymi komentarmi. a ked uz che aby som to vypla , tak povie nieco v style : " pod ty moja hatidže , obstastni sultana , lebo uz nebudes viac favoritkou ... " a podobne 😅 😀 😀 😀 samozrejme , ze zartuje. teda ma v tych menach gulas.. ale kedze to pocuva sem tam a aj v robote sa o tom bavili, tak nejake suvislosti uz vnima 😀 😀 😀 😀

babulatko
7. jún 2012

ten môj "lev" hovorí, že škoda, že nie je on Sultán, lebo keby bol tak by sme si spravili aspoň 10 detí (najradšej by bol keby som rodila každý rok) a pekne by sme si tie detičky užívali, nemuseli by sme chodiť do práce, mali by sme navarené, upratané....a žiadne starosti s účtami a hypotékou 🙂....no škoda, že teda nie som Hurem 😉

apolenka6
7. jún 2012

Len škoda,že to vždy tak useknú,ked končí diel 😖 a dnes to bolo zaujímavé ,ked to končilo ,ich svadba!! 😵 😵 som zvedavá aká bude reakcia v paláci 😀

babulatko
7. jún 2012

@apolenka6 ja som dnes nepozerala....stiahnem si to zajtra z netu a pozreme si to s mužom spolu, lebo je teraz v robote.....o čom bol dnešný diel? mala som tušáka, že to bude svadba....

babulatko
8. jún 2012

baby asi som prešvihla nejaký starý diel....čo sa stalo s Gulnihal (Máriou) čo slúžila u Hurem a potom ju dobodali...zomrela? díky

pami27
9. jún 2012

@babulatko Ona proste zmizla zo seriálu. Tiež som sa čudovala.

babulatko
9. jún 2012

@pami27 divné....možno im niekto v scénári vytrhol stránku a preto na to nejako zabudli 😉

apolenka6
10. jún 2012

@babulatko už ste si s m pozreli asi štvrtkový diel ,bola svadba no a som zvedavá na další dej ....

Neviete či sa to bude vysielať aj v lete? ,alebo bude pauza 😕 v piatok bežal na dome nový seriál až 2 diely! to radšej mali dať sultána 😠

lucyka1
11. jún 2012

@babulatko gulnihal poslali po vylieceni prec z palaca... a s hurem sa zmierila... 🙂

lucyka1
11. jún 2012

@apolenka6 v lete??? ved uz bude koniec... ma okolo 90casti, nie? 🙂

lucka1987
11. jún 2012

@lucyka1 no koniec asi nebude.. u nas bezi sice 85 diel.. ale v turecku je to jel cca 40 diel. kedze ich jeden diel je za nase dva, kedze nasi magori tam davaju reklami stale a vyslieaju ho len hodinu ... v turecku am 1 cast dve hodiny skoro ..

lucka1987
11. jún 2012
https://www.youtube.com/watch?v=EAl_SE-SOts

tu je uspavanka , ktoru spievala hurem svojej dcerke ked bola chora.. pekna je ci ? 😉

babulatko
11. jún 2012

dúfam, že bude aj nejaká pekná oslava svadby....nie len ten trápny úradný úkon v zastúpení...
@apolenka6
@lucka1987 ja by som mohla pozerať Sultána aj každý deň....a zvládla by som aj 2 diely naraz 🙂 len by musel mať seriál aspoň 500 častí aby mi to vydržalo aspoň rok....potom by ma to možno aj prestalo baviť 😉

apolenka6
11. jún 2012

@lucyka1 koniec? 😝 no ja by som to sledovala stále 😀 😀 ..ani ma nenapadlo,že to už končí 😅

lucyka1
11. jún 2012

@lucka1987 ved praveze tym natahovanim sa z toho stalo nejakych 90dielov, a kedze uz je nieco cez 80-ty diel tak coskoro bude koniec, nie?

babulatko
11. jún 2012

@lucyka1 ževraj to má byť 120 dielov

lucka1987
11. jún 2012

@lucyka1 120 dielou v sk verzii ma byt . no sultan sa stale nataca a ani v tureckej tv neskoncili vysielanie premierovych casti.. takze ja to vidim ta, ze aj ked sultan skonci napr na ptrazdniny alebo tak.. tak bude mat dlhsie pokracovanie ako len par casti ..

lucyka1
12. jún 2012

@babulatko
@lucka1987 tak 120dielov som teda necakala... je to super, ale keby ho davali kazdy den, lebo vo stvrtok ked skonci a musim cakat zasa do pondelka tak ma to nebavi.... uz aj zabudnem o com to bolo... ale je to po dlhom case konecne normalny serial ktory ma normalny dej 😉 diky baby za info. 🙂

lucyka1
12. jún 2012

jaj a viete ze ta reziserka vraj zomrela??? a boli obavy ci sa vôbec donataca.... 😕

babulatko
12. jún 2012

@lucyka1 joj nestraš...nech to dotočia....ja to chcem vidieť do konca ☹

lucyka1
12. jún 2012

@babulatko ved aj ja sa bojim, ale vraj preto je to tak historicky pekne podane ze ona si studovala tie podklady k tomu a dost si davala zalezat aby to bolo co najpravdivejsie podane... no a teraz kto to bude ked sa nikomu nebude chciet??? 🙂 ale dufam ze sa len niekto najde.... 🙂