icon

Ubytovanie Ukrajincov

26. feb 2022

Ahojte. Ak tu uz je obdobna tema, ospravedlnujem sa. Ak ste z vychodu, popripade mate tam rodinu, rozoberali ste uz situaciu, ci by (ste) boli ochotni prijat utecencov z Ukrajiny? Moja rodina ma na to pomerne otvoreny nazor, ale ja sa toho bojim.... keby bolo urcene, ze je to na vikend, tyzden, dva... Ale v tomto momente nik nevie co bude...

Strana
z4
lukina20
26. mar 2022

Ja som niekde (zda sa mi, ze aj tu na MK) citala, ako jedna pani chodi robit dobrovolnicku. Ako su ukrajinci nastahovani vo velkokapacitnych centrach a telocvicniach a ako si nonstop pytaju tabletky proti migrene, kedze nemaju ani stipku sukromia. Chapem ich, ked je niekde 50 co sa ani nepoznaju a nevedia sa ani poriadne vyspat, tak to musi byt zdrvujuce

cajomila
26. mar 2022

@lukina20 Ja som skôr myslela viac žien pokope...napr. by akú blízko seba alebo v rodinnom dome.
Napr. v našom meste také veľkokapacitné ubytovanie ani nieje.
Väčšina býva v súkromí, v bytoch na turistický prenájom, penzión...

saurika
26. mar 2022

@cajomila a vies co, asi je to na sukromi a bez kontaktov lepsie. My sme so susedmi este pred ubytovanim hovorili, ako ich dame dokopy. Problem bol, ze obe boli z diametralne odlisnych ekonomickych vrstiev. Nebolo to dobre. Ani sa nebavia spolu. By som neverila, co dokaze zavist

cajomila
26. mar 2022

@saurika Zaujímavé však? Prirodzene že, až v reálnom živote sa ukážu konkrétne situácie, prekážky...

cajomila
26. mar 2022

@saurika A mne sa ešte aj vidí, že čím chudobnejsia krajina, tým väčšia priepasť je medzi sociálnymi vrstvami.

loliki
26. mar 2022

@saurika Vieš, hľadám informácie z praxe a neviem, či som závislá už na MK, ale takéto podrobnosti sa nikde nedozviem. 😉Ako to môže vyzerať, keď 2 ženy stratia všetko, jedna trebárs 10miliónov a druhá stotisíc, sú obe na mizine a nevedia sa spolu rozprávať. Kto je na tom horšie? Ako nad tým ubytovaním rozmýšľam, napadli mi všelijaké možnosti, že čo keď k nám príde bohatšia odo mňa, len momentálne v mizernej situácii. Dá mi to pocítiť, že ona je bývalá bohatá pani z veľkomesta? 😕 Ak som dobre pochopila u Teba je tá bohatšia, čo potrebuje závesy a kanvicu a u susedy tá skromnejšia?

saurika
26. mar 2022

@loliki ano, asi tak. budem k Tebe otvorena. Nejde o to, co kto zaraba. Ide o to, ako sa prejavuje. Ked niekto z mojich priatelov zisti moj prijem, tak su prekvapeni, preco si nastavujem budget na supermarket, nemam luxusne vozidlo a nabytok kupujem z ikea. Nepotrebujem to “vystavovat”, a moj osobny nazor: ono to skor ci neskor pride, ze od ludi s vyssim prijmom sa bude ocakavat aj vyssia spolocenska zodpovednost. V pripade tej mojej ubytovanej sa jedna o splechy: nemozem zit v malom byte, potrebujem priestor, tak som jej (mne) zakazala, aby ponukla 4 izbovy byt este niekomu. Ale predsaj, kym sa dokoncili veci, bolo to tazke. A to povie zene s dvoma vysokymi skolami a dvoma malymi detmi, ktora byva u susedov v garsonke bez pracky a pracuje od dna 5. To je typ arogancie, ktora robi zlu krv. Takze na oplatku boli otazky, preco poskytujem ubytovanie osobe, kt. to evidentne nepotrebuje… to su veci, ktore nemozem zodpovedat, lebo situaciu tej zeny som pred ubytovanim nepoznala. Keby som vedela, urcite navzajom nezoznamujem..

Strana
z4