Učitelia - rozšírujúce štúdium slovenčiny v Žiline
Ma niekto v plane rozsirit si aprobaciu o slovensky jazyk na pobocke v ZA?Alebo chodi uz niekto?
Niktooo?🙂
Stale nikto taky?
Ahoj ja mam zaujem sa prihlasit. Nevies ake to tam je?
Odpovedz mi na osobny mail prosim Ta jankabidlen@centrum.sk, zistovala som uz nejake info, tak mozeme o tom pokecat. Jana
aj mna zaujima situcia v ZA.. mam zaujem o rozsirujuce vzdelavanie- Dejepis
Dievčatá,
našla som Vaše debaty - lebo aj ja idem na SJL a hľadám info, lebo z toho, čo som počula, sa už teraz začínam klepať. Podarilo sa vám štúdium? - sú to už dva roky, čo ste si tu písali... Ďakujem za odpoveď! Saša
Celkovo štúdium slovenského jazyka a literatúry je samo o sebe náročné 🙂 ......tiež by som rada vedela, aké náročné je rozširujúce štúdium...
zaujima to i mna.. ale neako sa neviem dopatrat.. asi len ked skusime a uvidime 🙂
Katka, dynnora - no veď práve, ja som počula samé: je to VEĽMI ťažké, náročné, sekírovacie apod. Čo ma však neodradilo, ale nepridalo na odvahe. Rada by som našla niekoho, kto to absolvoval nedávno - pomoc s materiálmi, radou..., alebo teraz ide ("ve dvou se to lépe táhne" - čisto slovensky povedané - "ta ne"?).
Moja kolegyna chodi
@svetluska82 a co si doraba?? da sa?
@katka2021 slovencinu si doraba a ano celkom v pohode
Svetluška,
ak môžeš, prosím, daj mi na ňu kontakt, rada by som s niekým osobne, ideálne, kto študuje na UK BA, alebo si ešte rýchlo podám prihlášku inde, ak je to tam v poho... 🙂 Dakujem, toto je pre mňa prvá povzbudivá správa ohľadom SJL... Pekný deň, ahojte
@svetluska82 prosím vás vaša kolegyna študuje/študovala SJL v Žiline? cez ktorú VŠ prosím? tiež si chcem dorobiť SJL ako tretí predmet. ďakujem pekne
Ingrid,
ja som na SJL nenastúpila nakoniec, ale v Žiline to robí Inštitút priemyselnej výchovy (IPV) - ku nim chodia prednášať profesori z UK BA. Ja som tam takto chodila na Špdg, vždy po týždni sem tam sedeli do večera, dalo sa.
papa
@ingrid2304 cez Univerzitu Komenského trva to 2 roky. Cez UMB to trva 3 roky
@sasatom @svetluska82 ďakujem
ahojte dievcata, tiez by som chcela od Vas poradit ak studujete slovencinu alebo dejepis na UK BA v Žiline. Neviem si vybrat medzi tymito dvoma predmetmi. je to narocne studium?
vopred Dakujem za odpoved
Ahojte. Je to dávno, čo ste sa tu bavili o rozširujúcom štúdiu slovenského jazyka... získali ste napokon nejaké informácie?! Tento rok sa otvára rozširujúce štúdium v Komárne, Trnave a aj Žiline.... nemám ale skúsenosť ani s jednou univerzitou, študovala som v Prešove.. :P
Nemáte nejaké recenzie.. kde je to aké... zatiaľ sa mi podarilo zistiť, len rozdiel v školnom... Budem veľmi povďačná za každú radu, skúsenosť. Ďakujem.
@ivanahornakova Momentálne študujem. V Žiline. Cez UK BA
@ingrid2304 a ako to tam prebieha? Su ustretovi alebo ani nie...Alebo ako je to s ucebnym materialom... Fakt sa neviem rozhodnut ci vobec a kam... zatial len viem, ze v ZA je ovela vyssi poplatok ako napr v Komarne... mozete mi napisat na email - i.petrikova16@gmail.com
@henika001 nakoniec som nenastúpila... Poslala som prihlášku do Komárna a Trnavy. Komárno neotvaralo, Trnava ma prijala, ale ukázalo sa, že som tehotná.... Tak som to nakoniec odložila, lebo neviem ako by som zvládala vychod- západ.... 😜
Ale keď budem posielať, tak hádam opäť skusim aj to Komárno. Tam to vychádzalo cenovo a počtom prednášok najlepšie. Tak uvidíme kedy a ci sa mi to podarí.... 😊
@henika001 to vážne už má aj Ružomberok? Minulý rok tam slovenčina nebola... A BB a BA realizovali v Žiline... Možno Komárno ani neotvara tento rok.... Minuly neotvorili..... 🤨
A ďakujem, hádam bude maličké ústretové a nechá ma nabrať sily 🙉🙈😁😉

😅