Učitelia - rozšírujúce štúdium slovenčiny v Žiline
Ma niekto v plane rozsirit si aprobaciu o slovensky jazyk na pobocke v ZA?Alebo chodi uz niekto?
@henika001 rozhodnuta som zatial len ze urcite idem podla toho co skutocne otvoria podla zaujmu uchadzacov
@henika001 ake su tam podmienky studia?
@henika001
@evuliacik24 Ahojte dievčence, moja mamina ma poprosila, aby som Vás kontaktovala, pretože nechodí na MK, ale tiež by rada popísala ohľadom tohto štúdia, budete také dobré, môžem Vám dať jej mail a pískli by ste s ňou, prosím ? 🙂 Je z KE.
Nuž mňa aj minuly rok prijali do Trnavy, ale otehotnela som, tak som nenastúpila... Tehotná som cez celú republiku šoférovať nechcela... A teraz mam drobca tak neviem opäť ci áno alebo nie.. Ale ak áno, chcem poslať do Ružomberka. Tento rok otvárajú aj tam a je mi to najbližšie.. Tak keď, tak tam... Jedna nevýhoda, že to trvá 3 roky, ale školné je nižšie... Myslím, že niečo cez 500eur rok...
@evusticka ja som prave dnes overovala doklady a zajtra posielam do Ziliny, Trnava sa mi zda velmi daleko a o Ruzomberku som ani nevedela, ze otvaraju. Do Ziliny je termin prihlasok do 30.6. Mozno poslem vsade 🙂 Mozes dat email mamky, mozme popisat
V Žiline je štúdium SJL náročné. Veľmi. Ale dá sa to zvládnuť 🙂 Štátnicovala som v septembri. Ale naozaj treba makať a všetko odsunúť na druhú koľaj...
Ahojte, má eśte niekto záujem o tu SJ v Žiline cez BB? Rozmýšľam o rozširujúcom štúdiu, som z Východu a mám dve malé deti, ale potrebujem si niečo dorobiť k biológii. Je tu z Vás niekto, kto si dáva prihlášku na rok 2020/2021?
A ostatné čo hovoríte? Je ta ZA cez BB až tak ťažká? Trnava je podstatne ďalej než ZA☹
Ahojte, potrebovala by som poradit, ostava uz len par dni do podania žiadosti a ja stale vaham. Chcela by som si zatial spravit len zaklad 1,5 semetra, kde je to zvladnutelne najlepsie? Mam male 2 deti som z Mt. Je to moc tazke, trocha sa bojim.
@dadika117 Ja som chodila do Žiliny. 2 roky, cez UK BA. Tiež popri 2 deťoch. Neviem, aké malé máte deti, ja som mala v tom čase malú školáčku a škôlkarku, v 2. ročníku bola mladšia prváčka, čo tiež nie je sranda. Okrem toho som chodila do práce.
Neviem, aký základ 1,5 semestra myslíte... Rok je v podstate rozdelený na 2 semestre, ale skúškové nefunguje tak ako na VŠ. Skúšky sme mali v priemere jednu za mesiac.
Je to náročné, áno, ale dá sa to zvládnuť. Ale treba sa poriadne učiť. Ja som všetky skúšky urobila na prvýkrát, známky som mala výborné. Veľa som sa však učila. Podklady na skúšky som nosila všade so sebou a všetko som odsunula na druhú koľaj. Úplne všetko...
Na štúdium som nastúpila v septembri 2017, v júni 2019 sme mali poslednú skúšku, odovzdala som prácu, štátnice sme mali v septembri 2019.
@ingrid2304 vdaka za odpoved, deti mam male jeden druhak a jeden ledva 2 roky a od septembra nastupujem do prace, este staviame aj dom, tak neviem ci ist do toho ci neist. Mne budu stacit Ecka, nepotrebujem to dat na A.
Ja som sa už rozhodla. Keď aj dadika117 mi to potvrdila, aj známa, že aj keď majú tiež malé deti ako ja (3 a 5), tak verím, že to dám. Určite nie je sranda zvládať prácu, venovať sa deťom, domácnosť a pod. a k tomu študovať ale ak teraz človek zamaká, potom sa to všetko vráti, aj finančne aj predsa, viac pracovných možností do budúcna, tak sa to ukáže na spokojnosti rodiny. A už budeme len staršie, viem, že už teraz nemám toľko trpezlivosti ako na VŠ a som viac unavená ako kedysi, ale beriem to ako výzvu. Tak si podám tu príhlášku do ZA na SJ a Lit. Ďakujem za povzbudzujúce reakcie, že sa to dá zvládnuť. 🙂
@annahomi vcera mi volal pan Langer je nas uz v Ziline 25 prihlasenych, tak malo by sa studium otvorit. Mne chyba este vysvedcenie z VS tak im to mam poslat.
@evuliacik24 tak super, vdaka za info, mne písal, keď nás bolo ešte málo.. Vy ste odkiaľ?
@annahomi naposledy nas bolo uz 30 a este predlzili termin podavania prihkasok. Ja som sa prave tento tyzden prestahovala z Kosic do Presova 🙂
@evuliacik24 teraz pozerám mail, čo písal pán Langer, áno 30..a píše aj o tom predĺžení.. Tak uvidíme no.. 🙂 Ja som z Kanasa
A aká je výška školného? Oni mali myslím najviac...

@henika001 aj ja sa pripajam k studiu som z KE 😊 tak dufajme ze nieco ozaj aj otvoria