Udať alebo nie? Otcov kamarát šoféruje často opitý
ahojte...
mam velky problem a neviem si dat rady..neviem co mam robit...
Ide o to, ze kazdy den vidavam jedneho cloveka, ktory permanentne chodi autom opity...Keby sa ma to netykalo, tak to neriesim ale je to kolega mojho otca a popiaju spolu..ked ich vidim spolu, tak sa mi nozik otvara vo vrecku...Po robote pridu k nam, stiahnu neviem kolko piv, prelozia to vodkou a on sadne do auta a ide domov 15km. Aj by som mu nieco povedala, ale bojim sa ze sa moj otec na mna nahneva... velmi ma to trapi, lebo keby nemal otec takeho kamarata, mozno by tak nepil ani on...uz som mala tolkokrat chut ho udat, zavolat 158, aby si ho pockali ale stale myslim aj na to, ze ma rodinu aj on a ked mu zoberu vodicak, pochybujem ze prestane pit, len jeho deti budu trpiet, lebo im ubudne z rozpoctu balik penazi na pokutu. Ja uz neviem. Co by ste robili na mojom mieste? Otcovi som to uz povedala ze preco mu leje, ked vie ze je autom ale on mi len povedal, ze on nieje male decko a ze zodpoveda sam za seba..
...ivmila....daj mi exo...zavolam JA 😉
...predstav si...ze jedneho dna pojdu v takomto stave z prace a zabiju Tvoju mamu???....surodenca???...frajera???...mangela???....dieta????
...najhorsie je zit s vedomim...ze clovek mohol zakrocit...a nezakrocil... 😔
expertka... dakujem...ale vazne by si to mohla spravit...odkial si? ja z vychodu..okres PO..koniec koncov aj tak to budem ja..ten povodca...dakujem...ste zlate...
ivmila takhle to neber,náhodou jsi správná baba,která nezná lhostejnost a děláš správnou věc,to tě musí hřát. 😉
...ivmila.... 😵
...policia by nemala "zverejnit" meno "udavaca"... 😉
...aj ked....moja osobna skusenost.....raz sme dostalu "papucu" za nespravne parkovanie...na podnet od susedov....
....a haaaaaadajte od koho som sa dozvedela...ze nas bonzli prave susedia???? 😕
ahoj,
určitě ho udej, vždyt může vzít život někomu nevinnému.
ted zrovna řeší kamarádka tady z MK, že její přítel chtěl pouze pár metrů přeparkovat auto, byli na plese, měli ho v zapadlé uličce bez světla, tak ho chtěl "posunout" blíž, hned ho stavěli policajti, nadýchal 1,16 promile, hned mu vzali řidičák, půjde před soud (nad 1 promile je to prý trestný čin) a bude platit velkou pokutu!!!!
já bych to klidně nahlásila někde z telefonní budky, aby to zůstalo anonymní 😔 😔 😔 tohle je nezodpovědné riskování, je jen otázka času, kdy se něco stane a ta jeho rodina tak jako tak přijde o finance - a to si myslím, bude to nejmenší!!! 🤐
Nesmies sa bat, nikto ti nic nemoze spravit, nerobis nic zle, policajti nebudu zistovat kto volal, aspon v mojom pripade nikto nezistoval, vytocis 158 povies, ze si svedkom ako pernametne jedna osoba soferuje pod vplyvom alkoholu, mozes povedat jeho meno, povies typ auta a trasu a oni poslu hliadku. Nic komplikovane, tebe nema kto co vycitat len ti dakovat. Fakt keby sa nieco stalo tak to si budes vycitat viac
ivmila, podľa mojej skúsenosti, piť neprestane ani jeden.
Jediné, čo dosiahneš, je naozaj iba to, že mu zoberú papiere. Veľké plus je, že nikomu neublíži ako šofér
😔
Nespoliehaj sa však, že otca tým od kamaráta oddiališ. Aj s ním je to tak ako s jeho kamarátom. Tiež nie je dieťa (ako povedal) 😒
Ahoj ivmila. V rámci tvojej problematiky som volala známemu policajtovi.
Pokiaľ zavoláš na 158 že na danom úseku cesty v takom a takom aute (ale nemusíš udávať o aké auto ide - ale urýchli to hľadanie) sa pohybuje vodič ktorý je opitý. Hliadka je povinná tam ísť a preveriť to. A potom náležite toho vodiča riešiť. (teda pokiaľ ho chytí) NEMUSÍŠ povedať svoje meno. Stačí keď to nahlásiš.
Myslím že pre tú rodinu je otec aj tak figu použiteľný keď je aj tak furt naliaty. Viem to z vlastnej skúsenosti. Otec to pred Vianocami už tak prehánal že sme to už proste nevydržali a volali 112 -a nakoniec otec skončil na 13 dní na psychiatrii ako alkoholik (už robil veci ktoré ohrozovali celú domácnosť - nonstop niečo horelo a tak - proste katastrofa s ktorou sme si už doma nevedeli rady) Už je doma tretí mesiac (klopklopklo) a vyzerá to lepšie. Tak dúfam že to nezakríknem a že som všetko napísala dosť zrozumiteľne. (lebo ked robím 300 vecí naraz tak potom píšem jak Maďar 😀
A udala by som ho skôr ako stihne niekomu svojím nezodpovedným správaním ublížiť. Potom by si si to vyčítala.
rozhodne udat!!!! dufam, ze ta aj prehovorime, tusim sa to da aj anonymne...
ked si predstavim, ze by mi zrazil dieta...alebo proste....vrrrr....udat, jednoznacne!
urcite nemusis vraviet meno...
ivmila - no a co třeba říct, že jsi právě viděla, jak se z hospody vymotal chlap, sedl do auta - řekla bych typ a barvu - a jede tím a tím směrem. Zavolej z budky a jméno si vymysli jiné 😅
Jenže problém trošku vidím v tom, že když jede pouze 15 km, tak než se policajti vyhrabou a někam dohrabou, tak bude dávno doma 🙄 Asi by to chtělo zavolat dřív než od vás odjede 😅
Oznámit!!!
A žádné pochybnosti ani výčitky...vždyť může někoho zabít, probůh 😠 😠

ja som uz hlasila anonymne jedneho co som videla, ze chlastal a sadol za volant, nadiktujes tip auta, alebo znacku auta a kadial pojde, alebo skadial odchadza. A radsej udaj ho ako ked sa nieco stane a doplatia nato nevinni ludia a potom si to budes vycitat. Alkohol za volant nepatri a velmi velmi prisne by som trestala takych ludi 😠