Úmrtie domáceho maznáčika

12. okt 2023

Zomrelo mi dnes zvieratko. Úplne ma to vzalo. Vyčítam si, že som zrovna nebola doma. Bola už staručká, ale mám výčitky, že možno zomrelo od žiaľu, nebola som dva dni doma. Jedlo, pitie, všetko mala. Posledné tri týždne bola úplne iná, zmenilo sa jej správanie. Tušila som, že tu už dlho nebude.
Dúfam, že nezniem ako magor. Ale vzalo ma to 😢

bloger
12. okt 2023

Je mi to veľmi ľúto. Poznám ten pocit. Zrejme bol dôvod, že si nemohla byť pri nej. Nevyčítaj si to.

majlo1234
12. okt 2023

Neznies, pre mna to bolo najtazsie zivotne obdobie, ked mi zomrel prvy psik. Drz sa

noami12
12. okt 2023

Je to úplne normálne, ja som stála pred pol rokom pred najťažším rozhodnutím, ochrnula mi FR. Buldočka moja láska a nedalo sa jej už pomôcť už aj mechúr jej ochrnul... naposledy som plakala pred pol hodinou... stále plačem za ňu... neviem sa s tým zmieriť
..je mi to ľúto

majkakvet
12. okt 2023

Je to uplne normalne. Ja som si svoje odrevala pri kazdom:((.Milacik priraste k srdciu. Od zialu urcite nie, to si ani nehovorte a nic nevycitajte. Ked mate moznost ponuknite domov inemu zvieratky v nudzi. Ja po umrti mojej milovanej fenocky dala som domov dalsej. Rok trvalo kym som ju zacala mat rada. O tej prvej do dnes nedokazem mysliet, hovorit bez placu a to su 2 roky.

vler
12. okt 2023

Aj ja som stratila kocurika ked som nebola doma. Prave vtedy mu prislo zle. Aj mna trapilo ze to akurat tak vyslo ze v danu chvilu som pri nom nebola.
Urcite si zvieratku dala dobry zivot a vela lasky, a ten posledny moment sa neda predvidat.

autor
12. okt 2023

Ja som hotová z toho, musela som odísť na tri dni na Slovensko kvôli úradom, dokladom. A keď som sa dnes vrátila, ležala už mŕtva a mala otvorené oči 🙁 Ja som presvedčená, že zomrela od žiaľu, o to viac ma to trápi.

marca12
12. okt 2023

Vobec neznies ako magor. Nam ked umrel psik,isla som si oci vyplakat. Aj ked som vedela,ze uz umiera,aj tak som si vycitala,ze som mala spravit viac a pritom som urobila vsetko,co bolo v mojich silach. No aj tak som mala vycitky,co je prirodzene spravanie sa. Casom ta bolest preboli. Posmut,poplac si.

lugie
12. okt 2023

Pred 4 mesiacmi sme prišli o nášho domáceho miláčika, mal rakovinu. Stále ma to bolí a je mi smutno. Predsa bol našou súčasťou veľmi veľa rokov 💔 neznieš ako magor.

fajnova
12. okt 2023

Nie si v tom sama, pár krát som si tým už prešla, aj momentálne to prežívam. Sú to hrozné chvíle... treba čas a smútok sa pomaly otupi. Pomôže zaobstarať si ďalšie zvieratko, prídeš na iné myšlienky.

macilaci
12. okt 2023

Prepáč, ale to zvieratko bolo samé doma 3 dni?

poppy22
12. okt 2023

a to bola tie 3 dni sama??...ale inak tvoj zial chapem...moj aston mi zomrel pred vyse rokom,ked som mu podakovala za vsetko a povedala mu ze ak velmi trpi,ze uz moze odist-a este v tu noc aj zomrel...ale zobudil ma,tak som ho mohla pohladkat ked naposledy vydychol...a hoci to s nim uz bolo dlhsiu dobu tazke-v noci vsetko ocural aj niekolkokrat,vlastne som ani nespavala, vonku som ho ku koncu na rukach musela nosit atd...ale ked zomrel, tak akoby mi kus srdca odisiel...kazdy den na neho myslim...a hnevam sa na seba,ze som ku koncu uz bola aj nervozna na neho. z toho vsetkeho...mesiac potom ako zomrel,som nedokazala ani ineho psa pohladkat,ani sa nan pozriet...a este stale si neviem predstavit,mat ineho psika...chyba mi,a vzdy bude,ved to bol najlepsi partak a moje ❤ ...😢...

autor
12. okt 2023

@macilaci Odchadzala som v pondelok poobede a vrátila som sa dnes ráno. Takže vlastne dva celé dni. Mala som morské prasiatko.

lucia13022023
12. okt 2023

Môj psík mal 15 rokov, mala som ho od svojich 6 narodenín. Strašne som ho ľúbila. Minulý rok v decembri začalo byť veľmi zle, mal rakovinu, slepý, hluchý, pocikaval sa... 3.1. 2023 zomrel. A od vtedy na neho myslím každý deň, a aj teraz keď o tom píšem mi tečú slzy. Deň po tom co zomrel, som bola sama doma. Prvý krát v živote naozaj sama. Nepočula som jeho labky nič...bolo a aj je to vekmi tazke. Smrť domáceho miláčika je ťažká, lebo pre nás to nie je "len" zviera. Držím palce nech je čím skôr lepšie ❤️

lucia13022023
12. okt 2023

@poppy22 presne viem o com píšeš 💔

rakywanda
12. okt 2023

Mne môj miláčik (morské prasiatko) odišiel pred vyše mesiacom. Ešte sme bežali na veterinu, nevedeli sme čo mu je. Museli sme ukončiť jeho trápenie. Revala som tam ako decko a revem aj teraz. Prekvapením bolo, že dva týždne na to sa mu narodili potomkovia. Jeden je jeho úplná kópia. Pred troma týždňami mi odišlo ďalšie , malo už 7 rokov. Ráno sa mi nezdalo vo svojej koži, hladkala som ho , len si ľahko a zomrelo.

autor
12. okt 2023

@rakywanda Chápem, prežívala si čo ja Teraz. Tá moja sa správala posledné týždne veľmi divne, nikdy taká nebola, chodila do rohu, kde nikdy nechodila, celkovo bola divná, akoby úplne iné morské prasiatko. Už bola staršia, mala 8 rokov. Cítila som, za čoskoro zomrie, ale veľmi si vyčítam, že bola sama.

cimage
12. okt 2023

My sme mavali skreckov, no kym sme si zvykli na seba, tak umreli kedze sa dozivaju asi 2r. Po par ks sme to vzdali. Ale uz aj psy nam odisli na choroby spojene so starobou. Je to smutne, ale po case to bude lepsie. Mozno si adoptujes ine zvieratko, ktore ti bude robit spolocnost.

euka210
12. okt 2023

Nam zomreli za rok asi 3 skrecky, deti to vzalo, ale mna nie...je to len zviera, nie je pre mna dolezitejsie ako moja rodina. Mozno preto mam taky vztah, lebo mame zajace, sliepky, kozy a tie su na to urcene, ze pojdu pod noz...zviera je pre mna len zviera...

mandarinka555
12. okt 2023

@euka210 Trochu empatie by ti neuškodilo👎

majlo1234
12. okt 2023

Neviem, ako velmi sa dokazu naviazat hlodavce na majitela, ale ak ti trosku ulavi, som si skoro ista, ze nezomrelo od zialu. Skor vek alebo pridruzene ochorenia

nika1971
13. okt 2023

Umrel nam psik, mala rakovinu mliecnych zliaz, musela som ju dat uspat...vsetci sme to preplakali, deti a ja sme na druhy den ani nesli do roboty a skoly....chce to cas...prejde to, ale stale ked si na to spomeniem mam slzy na krajicku...zial, taky je zivot

nicoletta98
13. okt 2023

@euka210 niekedy mlčať je zlato, vieš :D

alickapusinka
13. okt 2023

nie nie si magor prečo ak máš zviera dlhé roky a odrazu uhynie tak je to normálne.