icon

Úradnická vláda - dojmy, názory

7. máj 2023

Ahojte, nastala situácia aká nastala-úradnická vláda.
Aké máte názory,dojmy.

matabb73
8. máj 2023

@vroni toto čo píšeš si sa kde dočítala? Majú to vo volebnom programe?

hankm
8. máj 2023

@markus1 nastane zmrtvychvstane bajnej Atlantidy

poopsie
8. máj 2023

@lessiie odborníci a EÚ, to je ten Fico?

hankm
8. máj 2023

@markus1 nie nestarali, viezli sa ma vlne globalneho rastu. Ktory bol drivovany post krizovym.obdobym a bezprecedentnej urokovej politiky FEDu a ECB. Nie, Fico ti nedal nic. Iba destruoval spolocnost pomaly a potichu.

vroni
8. máj 2023

@matabb73, áno, majú. Aj keď nie tak na plnú hubu, ako som to zhrnula ja.

hankm
8. máj 2023

@matabb73 a hlavne sa odzrkadlili dlhodobo nerealne nizke uroky....

matabb73
8. máj 2023

@oliva276 žiadna strana nie je schopná vo všetkom vyhovieť všetkým ľuďom. To nie je reálne. Treba ale pozerať na to celkovo. Tiež mám výhradu voči niektorým ekologickým riešeniam, lebo mi prídu pritiahnuté za vlasy. Ale zas, ekológiu je nutné riešiť, lebo túto planétu zničíme a budúce generácie budú mať krutý život. Zavedenie nových daní je citlivá téma, ale napríklad aj opatrenia súčasnej vlády spôsobili zvýšenie daní z nehnuteľností, pritom nič také nieje v ich volebnom programe. V našom meste sa zvýšili na dvojnásobok. Ja, nech si poviem akékoľvek negatíva PS, stále mi to vychádza ako najlepšia voľba. Aké iné možnosti tu máme? Smerohlas, ktorý tento štát rozkrádal 12 rokov. Psychopat Matovič? Neschopný Heger? Fašisti Republika a ĽSNS? Kúreník Kolár, ktorý o sebe tvrdí, že je konzervativny politik a aj okolo neho sú pochybný ľudia? SAS so Sulikom, od ktorého nakoniec každý schopný politik odíde? Ďalej už ani nejdem písať. Jediná strana, ktorú som ochotná voliť a kde vidím schopných ľudí je PS. A hlavne, sú liberáli a tích je v tomto konzervatívnom štáte žalostne málo. Preto je tu taká neznášanlivosť medzi ľuďmi.

matabb73
8. máj 2023

@vroni daj link, nech si to prečítam.

vroni
8. máj 2023

@matabb73, pozri si ich stránku, stanovy a ciele. Všetko tam je, len treba pozorne čítať. Za mňa, toto nie je alternatíva. Ale uznávam, ze nie som ľavicový volič (a ani konzervatívny)

matabb73
8. máj 2023

@vroni ja nemám ľavicové zmýšľanie, skôr pravicové. Ich stránku som čítala a toto čo popisuješ som tam nenašla. Veď daj link, kde presne to nájdem.

matabb73
8. máj 2023

@vroni píšeš, že budú obmedzovať práva iných ľudí. Ktorých a ako?

vroni
8. máj 2023

@matabb73, dobre, doma ti to pohľadám, v práci nemôžem tak ostentativne robiť niečo úplne od veci 🤣🤣🤣

matabb73
8. máj 2023

@vroni tak mi aspoň odpovedz na druhú otázku.

vroni
8. máj 2023

@matabb73, išlo o reguláciu slobodného podnikania, zdaňovanie nadobudnutého majetku a nakladanie s hotovosťou. Z toho, co mi utkveko v pamäti.

matabb73
8. máj 2023

@vroni to majú napísané vo volebnom programe?

tululu
8. máj 2023

Dalsie velke pozor je kombinacia ochrany zivotneho prostredia a digitalizacia meny.Digitalne peniaze su v testovacej faze a tam to je pomerne jednoduche odsledovat a aj urcit,kto moze a ma kupovat "zelene" produkty,pripadne kolko.To je take populisticke,len z ineho hrnca,ze chranme prirodu tym,ze nebudeme chranit vasu slobbodu nakladania s vlastnym majetkom.Za mna PS urcite nie.Ekologiu treba riesit,uz vcera bolo neskoro,ale nie takto.Cesta do pekla je dlazdena dobrymi umyslami...

zuzulka558
8. máj 2023

@tululu vytrhla si mi to,, pekne úmysli sú väčšinou potom zlo 🙂 poznám z roboty par rokov dozadu

phelipe
Odpoveď bola odstránená
vroni
8. máj 2023

@matabb73, nie, v dokumentoch to nájdeš. Také niečo predsa nenapíšu do volebného programu.

krajinka
8. máj 2023

@matabb73
Vizia jednej krajiny, strana 87
Znížiť zaťaženie práce. Hoci celková daňová záťaž na Slovensku nie je nadmerná, jej rozdelenie by bolo potrebné lepšie vyvážiť za účelom zvýšenia spravodlivosti a zníženia
trhových deformácií. Daňová a odvodová záťaž práce by mala byť postupne znížená na úkor vyšších daní v iných oblastiach. Z týchto treba vyzdvihnúť predovšetkým dane z nehnuteľností na základe ich trhovej hodnoty, ktoré patria k najmenej deformatívnym daniam. Ďalej dane z darov a dedičstva, ktoré – ak sú ich sadzby spravodlivo nastavené – môžu napomáhať k znižovaniu nerovností v príležitostiach. To isté platí aj pre environmentálne dane a dane na zdraviu škodlivé tovary ako cigarety, alkohol či cukor.

phelipe
Odpoveď bola odstránená
krajinka
8. máj 2023

@matabb73 volebny program na stranke nevidim, ten by ma zaujimal

erikavesela
8. máj 2023

@phelipe ano, ja to viem...totiz dane su jediny mozny a staly prijem statu...a ps bude na svoje sialenosti ako napr.podpora nemakacenkov, kt.si cely zivot gule valali a paprce natrcali..oni potrebuju/chcu rozhodovat o nas, o nasom zivote, o nasich peniazoch....jednoducho, co najviac nam zobrat a potom prerozdelovat, ved aj ti, co si gule vajaju maju pravo...a potom ekologicky teror...teda kvoty na emisie z pohonnych hmot, z kurenia, vysoka dan z pohonnych hmot..len aby sme u nich neskoncili pri pridele benzinu a ked si minies, tak pouzivaj bus/bicykel/kolobezku...bacha na nich

stanislavicenka
8. máj 2023

@soldi zial, nepopisala by som to lepsie

erikavesela
8. máj 2023

@vroni vies, sas si to posrala na plnej ciare, ludia uz im verit nebudu...ten sulik je sialenec, a teraz sa ti volici musia niekam priklonit...smer/hlas, olano nepripadaju do uvahy, sns si to pohnojilo, takze ostave ps...oni cusia, nevyjadruju sa a vedia presne preco...medzi ludmi prevlada pocit, ze su pravica, ale oni pravica nie su ani omylom...oni su cista lavica

phelipe
Odpoveď bola odstránená
vroni
8. máj 2023

@erikavesela, hej, viem. Ale alternatívu k sas nevidím. Sulik je nepríjemný a arogantný a evidentne s nim ťažko vyjsť. Ale je názorovo konzistentny a prevažne pricetny. Zhodnotila by som to skôr tak, ze k tej saske mam ešte najmenej výhrad. 🤷‍♀️

erikavesela
8. máj 2023

@matabb73 ked dostanes kvoty na kutenie, na benzin, ked budes platit dane ako sibnuta...teda 1-2% rocnd...teda z nehnutelnosti za 200 000€ budes platit 2000-4000 €..tak pochopis...vies treba pocuvat ich vhjadrenia, ich rozhovory, ich vstupy do diskusii, podkasty napr so simeckom...nielen citat, co napisu...totiz, kadzy dobry pisatel vie pisanym slovom tak cloveka zmiast, ze si ani nevsimnes, co pisu....a toto vie napr.kazdy dobry presonalista...
Naco potrebujes linky?...boze, zase otrepane frazy...pocuvaj ich...pocuvaj sialencov ako simecka hojsik...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
tululu
8. máj 2023

A inak posledna vec,volebny program je zostaveny tak,aby oslovil urcitu skupinu volicov pri volbach.Nie je do kamena vytesane,ze sa nim strana bude aj realne riadit a neodkloni sa od neho.Reprezentativnejsie su naozaj vyjadrenia jednotlivych clenov a ich zmyslanie,navrhy riesenia problemov,nazory a podobne. Nemyslim populisticke tlacovky,ale taky dobry moderator vie naozaj prevetrat politika.