icon

Úraz a životná poistka

badimeria
3. júl 2017

Ahoj vsetci.Prosim je tu niekto co sa tomu rozumie mala som uraz vyplatili mi iba nieco podla ich tabulky ale liecim sa uz dva a pol mesiaca a nechcu doplatit.Iba kto ma otom zdanie a pomoze mi s odvolanim dakujem krasne

sissy27
3. júl 2017

@badimeria v prvom rade si preštuduj poistnú zmluvu, všetky výluky z poistenia, aby bolo jasné, čo všetko máš a nemáš poistené, na akú sumu, na čo máš nárok... Až potom môžeš písať odvolanie.
Pokiaľ si mala úraz, tak plnenie ti logicky vyplatia až po ukončení liečby, keďže ty sa stále liečiš, tak neviem čo by ti mali vyplatiť.

hettinka
4. júl 2017

@badimeria ak si mala úraz, vyplatia naozaj iba niečo podla tabulky. je to také zvláštne, napr syn mal rozbitú hlavu, 2cm šitia a za týžden nevedel, že sa mu niečo stalo a dostal 80€. Manažel za popáleninu na tvári nedostal skoro nič, lebo to bolo "len" 1 stupna, a hlava je "len" 5% tela, takže sa to na to nejako nevzťahovalo, hoci bol doma mesiac...
Za čo je vyššie odškodné, to sú trvalé následky úrazu, tie sa však posudzujú až po roku, takže ak by ti zostala nejaká porucha hybnosti, alebo funkčnosti nejakého orgánu, tam už sa dostávajú väčšie peniaze, ale tiež nie celá poistná suma, ale percento z nej.

a ako píše sissy27, pozri si, čo máš vlastne poistené

badimeria
autor
4. júl 2017

@hettinka
@sissy27 vsak to je natom cele divne ze sa stale liecim a ony ma uz vyplatili ony mi napisali list kde uz skoncili poistnu udalost ze ten dany uraz uznali na 28dni vsetko mam prestudovane nic take tam neni ze by tento dany uraz nepreplacali a podobne.Ich dovod bol ze v tabulke na pomliazdenie driekovej casti chrbta maju 28dni ale zas v podmienkach je napisane ze pri zhorseni stavu ale dlhsej liecbe ak to potvrdi lekar vyplatia tak som im napisala ze ziadam o doplatenie nakolko teraz mi skoncilo druhe kolo rehab.ale ostalo to nezmenene vvsetko podlozene lekarom a odpisali taku totalnu vyhovorku ze mam dost a nechcuczaplatit preto chcem radu od skuseneho co sa tomu venuje

belllinka
4. júl 2017

@badimeria Aspoň si konečne zistila, že poistky sú nanič 😉 Zrátaj si, koľko by si teraz mala, keby si si tie peniaze, čo im mesačne dávaš, odkladala...

dominika6
4. júl 2017

@badimeria ak si do lek.správy nedala aj trvalé následky,alebo doba liečenia,tak ti nič nedajú..poistky sú dobrá vec,len ľudia sú negramotní a bud uzavrú poistku na dobre že nie 5,- mesačne a čakajú miliony alebo nevedia s poistkou pracovať ked sa niečo stane..chod tam kde si zmluvu uzavrela...alebo k tomu čo ti ju spísal..

mummy01
4. júl 2017

@badimeria plnenie vyplacaju az po ukonceni liecby. Dcera mala vazny uraz minuly rok,doba liecenia bola rok papiere do poistovne som davala teraz ked lekar liecbu ukoncil.

sissy27
4. júl 2017

@badimeria naozaj treba pozrieť, čo a ako máš poistené, my to tu ťažko rozlúskneme, keď ti do zmluvy nevidíme.
Ja mám napríklad v poistke "denné odškodné počas doby liečenia úrazu" - to znamená, že za každý deň, kedy môj úraz trval až kým lekár nenapísal, že je liečba ukončená, som dostala určitú sumu. A nemusela som byť ani PN, úraz sa dal zosúladiť s mojou prácou. Po ukončení rehabilitácie, čím bola vlastne ukončená liečba, som dostala vyplatené peniaze, v priebehu týždňa od podania tlačiva, lekárskej správy a potvrdenia z rehabky som mala peniaze na účte. Čo mám ešte poistené sú trvalé následky - tam je to percentuálne podľa tabuľky z celkovej sumy, na ktorú som poistená. Opäť som priniesla vyplnené tlačivo, správu od lekára a opäť mi bola vyplatená suma podľa tabuliek (všetko sedelo podľa zmluvy).
Takže pokiaľ ty máš nejakú inú poistku, nie denne odškodné ale proste na úraz ako taký a plnenie podľa ich tabuliek, tak ti vyplatili čo mali a nemáš na viac nárok.

badimeria
autor
4. júl 2017

@sissy27 ahoj mak taku ako ty mam denne odskodne mam trvale nasledky chirur zakrok uraz smrt a este ine platim skoro 30€mesacne lekar nenapisal ze liecba ukoncena ony samy od seba ukoncili.Ja stale som v liecbe

sissy27
4. júl 2017

@badimeria ešte raz - ja ti do toho nevidím. Zober kópiu zmluvy a choď za tým, s kým si poistku uzatvárala, resp. za iným poradcom z tej poisťovne, nech ti vysvetlí, prečo takto poisťovňa postupovala. Zrejme tam máš nejaké výluky, obmedzenia, skrátka nejaké "ale" ...

hettinka
4. júl 2017

@badimeria a nemáš to len čas hospitalizácie? lebo my máme robenú poistku tak, za hospitalizáciu v nemocke denné odškodné, ak sa liečime doma, tak nič.
V ktorej poisťovni to máš?

badimeria
autor
4. júl 2017

@hettinka generali a nie mam uraz aj lieceny doma a teda ambulantne a hospit som nebola ale je to jedno idem za pravnikom a on napuse list lebo vyluky su tam neni studovala som to cele dopodrobna

kviettky
5. júl 2017

Poistovna preplati uraz,ale nie celu dobu liecby ako si mala ty,ale dobu liecby podla nich.Priklad .doba liecby tvoja 1mesiac,podla poistovne si mala byt fit za tri tyzdne.Tak zaplatia iba tri tyzdne.Ja mam Alians,bola som sa osobne informovat,lebo som tiez nedostala peniaze za celudobu liecby.☹