Životná poistka - úraz prstu

lennkka17
27. jan 2017

ahojte. chcem sa opytat ci mate niekto skusenost s takymto urazom? odrezala som si kusok prsta pri struhani kapusty. je to vlastne ako je nechet tak z neho cast a aj z prsta ale fakt len trosku pod nechtom. bola som aj na pohotovosti.mam poistenie trvalych nasledkov urazu. ma niekto skusenost ci mam na nieco narok ked je to len trocha odrezane? nech zbytocne nedavam potvrdzovat papiere.dakujem

ceresnovci
27. jan 2017

pozri si zmluvu so svojou poistovnou na konkretnu poistku co mas. Tipoval by som to maxmilane na poistku v ramci doby liecenia a uraz.

danka92
28. jan 2017

@lennkka17 Ahoj odkial si? Lebo ak z bliskeho okolia Ba tak moj manžel robi poistovaka pre Alianz a v buducnosti ak by sa ti daco stalo tak by ti vedel stim pomoc v postate ti to cele sam vybavi. Takze ak by si mala zaujem mozes sa stat jeho klientom len by si asi musela zmenit poistovnu.

sissy27
28. jan 2017

@lennkka17 to je na posúdení lekára, či ti tam nejaké trvalé následky nájde a potvrdí. Nech ti to rieši tvoj lekár, poisťovne majú aj svojich posudkových, ale tak tí hrajú za poisťovňu... Už by si nemala potrebovať nezmyselné tlačivo z poisťovne, mala by stačiť správa od ošetrujúceho lekára, zisti si v tvojej poisťovni, v Allianz stačí správa. Ale vzhľadom k tomu čo píšeš, si myslím, že to na trvalé následky asi nebude, možno ak ostane jazva, ale na funkčnosť prsta to asi vplyv nemá.
@danka92 prosím ťa neklam, tvoj manžel tak maximálne jej dá tlačivá, ktoré lekári nechcú vypisovať a keď konečne ich bude mať vypísané, odnesie ich za ňu na podateľňu. K lekárovi bude musieť ísť ona sama, tvoj manžel nemá čo vybaviť za ňu, keďže sa jedná v prvom rade o proces medzi lekárom a poisteným pacientom. Už zájsť na najbližšiu pobočku či poslať papiere poštou je to úplne najmenej. Nehovoriac o tom, že tento úraz už jej nová poisťovňa nepreplatí, keďže sa stal pred uzatvorením zmluvy.

evittam
28. jan 2017

👍👏
Danka nam to tu veselo spamuje vo vsetkych podobnych temach. Asi ma pan manzel suchoty na hlupych ludi cize klientov.😉

natiko79
28. jan 2017

Myslim že na trvale následky musíš dať žiadosť až po roku od úrazu.Takže najprv normalne vybaviť poistné na dobu liečenia alebo ako to máš a po roku opäť na posúdenie.

mischy00
3. feb 2017

@lennkka17 trvalé následky sa dajú vyplatiť aj hneď a to v prípade, že zostane stav po úraze nezmenený, napr. pri amputácii ( nová ruka už nevyrastie) alebo napr. pri vybití trvalého zuba (tiež nový nenarastie).......Či je tento tvoj úraz vhodný na posúdenie trvalých následkov, ťažko povedať....ale za vyskúšanie nič nedáš...

frapper
3. feb 2017

@lennkka17 Tak ako tu už hovorili,treba si dať posúdiť najprv za čas nevyhnutného liečenie,ale netreba čakať,ak je úraz doliečený,treba to nahlásiť.TNU sa posudzujú po roku od doliečenia úrazu,ale je možné až do 3rokov od poist.udalosti.Niektoré poisťovne vyplatia aj hneď s doliečeným úrazom,ak ozaj by prsta chýbalo.Ak by prst bol úplne nefunkčný na základe lek.správ môže klient požiadať o dolikvidovanie.Vo vašom prípade to vyzerá,že nezostanú TNU,ako píšete,že len nechet bol poškodený,ktorý dorastie.

lennkka17
autor
3. feb 2017

@mischy00
@frapper este stale sa prst lieci. nie je liecenie ukoncene, chodim stale na kontroly. chyba kusok aj z prsta pod nechtom. no uvidime ako to bude, budem zistovat ked dokoncim liecenie