icon

Ústne posúdenie invalidného dôchodku.

11. feb 2020

Pekný deň. Kto má skúsenosti s ústným pojednávaní o posúdení invalidity?? Ako to prebieha a čo sa tam deje a či je istý dôchodok alebo ho môžu ešte zamietnúť?? Ďakujem.

Strana
z2
martin122
21. apr 2021

@mogaa ďakujem za odpoveď . Není možné požiadať z mladosti ?som dakde čítal že ptm by mi vyplatili spätne ? Ani vodičák nemozem aj sa bojím šoférovať to je ďalšie tá ja nvm kde budem robiť to že bývam v dedine s ktorej ledva sa dostanem do obchodu ďalšia vec .. prihliadajú na obmedzenia aspoň ? Ako nočné výšky škola a vodičák

havranka31
22. apr 2021

@martin122 zalezi na tom, od akeho datumu si sa stal invalidny. Ak to bolo v case ked si bol nezaopatrene dieta, tak ano, mas narok na dochodok z mladosti. Vyplatia maximalne 3 roky spatne.

martin122
5. máj 2021

@havranka31 áno dnes mi prišlo rozhodnutie nešlo o to že som v 20tke podal žiadosť to som mal dilemu ,uznali od 18tky z mladosti 195 aj dajake drobné už aj viplatili za 34mesiace spätne

rubina123
12. júl 2021

Ahojte, mala by som otázočku
Môžem si vybaviť invalidný dôchodok, keď niesom vedená v Sociálnej poisťovni? Okrem toho som aj osobná asistentka ale mám iba 91 hodin asistencie mesačne,, vďaka za každú odpoveď

jozino94
5. okt 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok? Mám 27 rokov, od 3 rokov 5x operované ľavé ucho (detské kramáre) pre chronický recidivujúci choelsteatóm stredného ucha, na ľavé ucho nepočujem, mám problémy aj s rovnováhou (eustachovou trubicov) odoperované sluchové kosti - (strmienok, kladivko a nákovku) prevodovu poruchu sluchu (anakúzu). Ušný lekár mi povedal, že mi nedáva šancu získať invalidný dôchodok lebo za tieto diagnózy by som vraj získal iba 21% čo je nepostačujúce. Mne sa to ale nezdá... okrem toho mám aj dlhodobé problémy s chrbticou (skolioza, kyfoza, CBS syndrom) Ďakujem za radu!

jozino94
25. okt 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok? Mám 27 rokov, od 3 rokov 5x operované ľavé ucho (detské kramáre) pre chronický recidivujúci choelsteatóm stredného ucha, na ľavé ucho nepočujem, mám problémy aj s rovnováhou (eustachovou trubicov) odoperované sluchové kosti - (strmienok, kladivko a nákovku) prevodovu poruchu sluchu (anakúzu). Ušný lekár mi povedal, že mi nedáva šancu získať invalidný dôchodok lebo za tieto diagnózy by som vraj získal iba 21% čo je nepostačujúce. Mne sa to ale nezdá... Okrem toho mám aj dlhodobé problémy s chrbticou (kyfoza, skolioza, cervikobrachialny syndrom). Ďakujem za radu!

janin26
17. apr 2022

Ahojte, neviete mi poradiť, ci sa dá žiadať o invalidný dôchodok aj spätne? Diagnóza potvrdená v januári.
Ďakujem

martin105
27. okt 2022

To znamená 50 percent z hrubého platu? Keď 50 percent invalidny?

havranka31
7. nov 2022

@janin26 samozrejme, doplatia spatne do 2 rokov od potvrdenia vzniku invalidity

zafir01
Autor odpoveď zmazal
janin26
7. nov 2022

@havranka31 ďakujem

Strana
z2