Ústne posúdenie invalidného dôchodku.
Pekný deň. Kto má skúsenosti s ústným pojednávaní o posúdení invalidity?? Ako to prebieha a čo sa tam deje a či je istý dôchodok alebo ho môžu ešte zamietnúť?? Ďakujem.
@martin122 zalezi na tom, od akeho datumu si sa stal invalidny. Ak to bolo v case ked si bol nezaopatrene dieta, tak ano, mas narok na dochodok z mladosti. Vyplatia maximalne 3 roky spatne.
@havranka31 áno dnes mi prišlo rozhodnutie nešlo o to že som v 20tke podal žiadosť to som mal dilemu ,uznali od 18tky z mladosti 195 aj dajake drobné už aj viplatili za 34mesiace spätne
Ahojte, mala by som otázočku
Môžem si vybaviť invalidný dôchodok, keď niesom vedená v Sociálnej poisťovni? Okrem toho som aj osobná asistentka ale mám iba 91 hodin asistencie mesačne,, vďaka za každú odpoveď
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok? Mám 27 rokov, od 3 rokov 5x operované ľavé ucho (detské kramáre) pre chronický recidivujúci choelsteatóm stredného ucha, na ľavé ucho nepočujem, mám problémy aj s rovnováhou (eustachovou trubicov) odoperované sluchové kosti - (strmienok, kladivko a nákovku) prevodovu poruchu sluchu (anakúzu). Ušný lekár mi povedal, že mi nedáva šancu získať invalidný dôchodok lebo za tieto diagnózy by som vraj získal iba 21% čo je nepostačujúce. Mne sa to ale nezdá... okrem toho mám aj dlhodobé problémy s chrbticou (skolioza, kyfoza, CBS syndrom) Ďakujem za radu!
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mám nárok na invalidný dôchodok? Mám 27 rokov, od 3 rokov 5x operované ľavé ucho (detské kramáre) pre chronický recidivujúci choelsteatóm stredného ucha, na ľavé ucho nepočujem, mám problémy aj s rovnováhou (eustachovou trubicov) odoperované sluchové kosti - (strmienok, kladivko a nákovku) prevodovu poruchu sluchu (anakúzu). Ušný lekár mi povedal, že mi nedáva šancu získať invalidný dôchodok lebo za tieto diagnózy by som vraj získal iba 21% čo je nepostačujúce. Mne sa to ale nezdá... Okrem toho mám aj dlhodobé problémy s chrbticou (kyfoza, skolioza, cervikobrachialny syndrom). Ďakujem za radu!
Ahojte, neviete mi poradiť, ci sa dá žiadať o invalidný dôchodok aj spätne? Diagnóza potvrdená v januári.
Ďakujem
To znamená 50 percent z hrubého platu? Keď 50 percent invalidny?
@janin26 samozrejme, doplatia spatne do 2 rokov od potvrdenia vzniku invalidity
@havranka31 ďakujem

@mogaa ďakujem za odpoveď . Není možné požiadať z mladosti ?som dakde čítal že ptm by mi vyplatili spätne ? Ani vodičák nemozem aj sa bojím šoférovať to je ďalšie tá ja nvm kde budem robiť to že bývam v dedine s ktorej ledva sa dostanem do obchodu ďalšia vec .. prihliadajú na obmedzenia aspoň ? Ako nočné výšky škola a vodičák