icon

Útok nožom na gymnáziu v Spišskej Starej Vsi

16. jan 2025

Útok nožom na gymnáziu v Spišskej Starej Vsi. Neviete k tomu niečo viac?
Kto to urobil? Sú žiaci zranení?

Strana
z7
maranco
19. jan 2025

@lucky_k keď to zoberieš s pohľadu zákonníka práce, stal sa smrteľný pracovný úraz
Bola dodržaná bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci? Aké opatrenia boli vykonané aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a života?

Zamestnanec sa obával o svoje zdravie a život.
Mali zamestnanci školenie zamerané na to ako fungovať pri psychopatovi?
Pri vstupe do školy bola vykonaná prehliadka batohu a osobná prehliadka aspoň s ručným detektorom kovov?
Mohla sa osoba voľne pohybovať po škole? Nebola podmienka byť vždy len s doprovodom?
V triede bola len jedna dospelá osoba okrem študentov? Mala ochranné pracovné pomôcky (kaser, paralyzér) a bola zaškolená ako ich používať?

Neviem si predstaviť žeby na súd mohla len tak vbehnúť v ľubovolný čas osoba bez žiadnej kontroly, voľne sa tam pohybovať a vojsť do miestnosti kde je len jeden sudca sám so študentami.

Pri každej rizikovej práci musí byť školenie všetkých zainteresovaných osôb, ochranné pomôcky/prostriedky na minimalizáciu úrazu.

annm81
19. jan 2025

@netiji Je to napísané priamo v tom článku.

netiji
Autor odpoveď zmazal
lucky_k
19. jan 2025

@maranco áno, nič z toho čo píšeš nebolo dodržané a ani sa nevzalo do úvahy... zlyvala riaditeľka a rodičia

annm81
19. jan 2025

@netiji Pretože pojmy majú svoje významy a že je niekto násilný, neznamená, že trpí duševnou poruchou.

katie23
Autor odpoveď zmazal
eva8
Autor odpoveď zmazal
tetapetra
20. jan 2025

@katie23 fakt sa mi to nechce čítať,to si len spravila CTRL+c, máš také dieťa? Vieš o čom píšeš?

katie23
20. jan 2025

@tetapetra len tak v skratke som naznačila problematiku týkajúcu sa tohto problému...a zlyhávanie celkovo celého systému...v tomto prípade zlyhal aj súd, keďže neodhadol vážnosť situácie a zrušil ústavnú psychiatrickú starostlivosť... bohužiaľ sa to veľmi často stáva a väčšinou si to zliznu nevinný 🤷

tetapetra
20. jan 2025

@katie23 to nie je skratka, ty si spravila škatuľku, veľkého množstva deti. Máš také dieťa? Vieš vôbec o čom to je?

katie23
20. jan 2025

@tetapetra A prečo sa ma to pýtaš takým tónom? Áno mám dieťa ktoré naopak bolo šikanovane a viem čo prežíva dieťa , ktoré má aj naopak poruchu správania a áno opakovane bojujeme ...pracujem s ním už 7 rokov a viem o čom hovorím a za každým jedným slovom čo tam je napísané si stojím...

maranco
20. jan 2025

Agresivita stúpa.
Dnes na ZŠ v Rudolfově žiak siedmej triedy na hodine matematiky chcel zastreliť učiteľku, stlačil spúšť, ale zlyhala mu zbraň. Mal pri sebe aj ďalšie zbrane.
Dnes na strednej škole v Prahe zadržali študenta ktorý sa vyhrážal spolužiakom že ich postrieľa.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lubkovaandrejka
20. jan 2025

@maranco preboha,citala som o tom,to je hrozne,co sa deje.😱

katie23
20. jan 2025

@lonely66 súhlasím s tebou ❤️🍀

maranco
20. jan 2025

@lonely66 bola to strelná zbraň a len náhodou nevystrelila, asi nevedel s ňou narábať a učiteľka ho stihla potom odzbrojiť

„Paní učitelka prokázala nesmírnou statečnost, žákovi zbraň sebrala a zneškodnila ho,“ uvedl Kuba. I díky tomu v budově nedošlo k výstřelu.

katie23
20. jan 2025

@lonely66 A ešte ďalšia téma je online priestor ...ja som ako 7 ročná absolútne nevedela čo je to net...deti v tomto veku vo veľkom hrajú počítačové hry atd...u nás síce obmedzené na hodinu, ale čo poznám kamarátky, tak niektoré deti ficia na nete Non stop...bez vekového obmedzenia ...ešte aj u lekára som teraz videla, že dieťaťu ktoré ja neviem či málo 2- tak matka dala mobil, aby ju neotravovalo ...

tetapetra
20. jan 2025

@katie23 mať dieťa, ktoré je sikanovane a mať dieťa s poruchou správania sú dve rozličné veci.

katie23
20. jan 2025

@tetapetra Ja som sa 1 aj posledný krát zapojila do akejkoľvek diskusie..ja nie som povinná odpovedať Vám na akúkoľvek otázku...

katie23
20. jan 2025

@tetapetra Napísala som svoj názor a nebudem sa tu nikomu spovedať či mám alebo nemám osobnú skúsenosť....

tetapetra
20. jan 2025

@katie23 nie nemusíš. Ja som ti napísala,že si všetky deti zaskatulkovala. A to sa ti tiež nepáčilo. Keď ti napíšem,že moje dieťa šikanovali deti,bez poruchy správania. Čo napíšeš? Že sa to stáva? To čo sa stalo,je obrovské nešťastie. Ale to neznamená,že každé dieťa s poruchou správania sa stane vrahom.

katie23
20. jan 2025

@tetapetra Ja hovorím, že v tom konkrétnom prípade zlyhal systém, keď súd zamietol ústavnú psychiatrickú starostlivosť...keď bola navrhnutá psychiatrická ústavná starostlivosť, tak to nebolo len porucha správania, ale už aj niečo zmiešané...a netvrdím, že šikanovať nemôžu aj deti bez nejakých porúch...a áno s tým súhlasím, ze sa nedajú skatulkovat všetky deti...ale v podstate to aj robíš Ty týmto slovíčkarenim....po vojne je každý generál...a nikdy nevieš čo prebieha v hlave hocikomu inému a môže sa javiť ako úplne oki...

pieksamaki
20. jan 2025

Obete svedcili proti nemu?

lubkovaandrejka
20. jan 2025

@lucky_k no,vypoved tej riaditelky to bol doslova vysmech. Vraj nebol problemovy ako taky. Vsak co. Ked niekoho dokopal na ulici, to je problem? Kdezeee. Aj ked ju odvolaju z funkcie,to je pre nu slaby trest.

Strana
z7