Úver na stavbu domu, aká je iná možnosť než založiť rodičovskú nehnuteľnosť?

milujem_modu
8. okt 2019

Dalej by som sa chcela informovat, mame pozemok, no s tým ručiť nám to pri úvere velmi nepomoze, kedze je tam hodnota cca do 20 000 eur, chcem sa informovat, ake su tam dalsie moznosti okrem zalozenia rodicovskej nehnutelnosti. Vraveli nám, že je lepšie ísť na projekt od firmy, že nám tak lepšie dajú úver, viete poradiť?

fokuska
8. okt 2019

@milujem_modu A zacina to ako, ked sa chces dalej informovat?
Postavte zaklady, potiahnite mury do cca 1 metra, vtedy sa stavba da zapisat na kataster ako rozostavana stavba a da sa na nu cerpat uver. To si vopred v banke overte s projektom.

marryen
8. okt 2019

@milujem_modu nepíšeš či máte nejaké financie na základy a vytiahnutie múrov. Ak nie, tak to budete musieť dofinancovať spotrebákom a zvyšok hypo.

milujem_modu
autor
8. okt 2019

@marryen stavbu domu sme chceli riesit cez projekt na kluc od firmy, ktorá stavia, nechceli sme svojpomocne s týmto postupným púštaním

fokuska
8. okt 2019

@milujem_modu Ved to ze budete cerpat hypoteku na tranze neznamena, ze to mate stavat svojpomocne. Aj firma ti to urobi vsetko, akurat ze do istej casti date svoje financie a dalej to pojde z hypoteky. Aj firma sa vyplaca postupne.
Banke je jedno kto to to stavia.

milujem_modu
autor
8. okt 2019

@fokuska clovek je z toho na nervy z týchto vybavovačiek a dohadovačiek, ideme na firmu, ktorá stavia, pretoze oni tiez maju svojich hypote. špecialistov, ktorí vybavujú úver tak hádam sa niečo vyrieši.

zltalienka
8. okt 2019

@milujem_modu My máme hypotéku na výstavbu domu s tým že sme ručili pozemkom a prvá tranža bola 60% z hodnoty pozemku. Vo vašom prípade by ste takto získali na začiatku cca 12000€ a o toľko viac by ste mohli potiahnuť stavbu. Ale druhá tranža ide až po zapísaní stavby na kataster, aby bolo opäť čím banke ručiť....ale musíte mať aj vlastné zdroje... máte?