icon

Už vám prišli peniaze za OČR?

noemikatka
17. apr 2020

Ahoj baby vám už prišla ocerka mne nie jedna pani mi povedala ze najprv musí prísť odnich papier? Ja som už od 10.3 a stale nic neprišlo: 🙄☹

veronikaszabova
24. apr 2020

@mony221 ale terminy 15 a 27 su stale, kazdy mesiac.

evittam
24. apr 2020

@mony221 Tie terminy su stale nielen teraz na vyplácanie PN a OCR. Skus pochopit ze ti kľudne môžu prist za marec peniaze az 15.5., napríklad.

veronikaszabova
24. apr 2020

@mony221 a je rozdiel "musia mat na ucte" a "mali by mat".

evittam
24. apr 2020

@mony221 Ty mas pisomne od SP ze ti peniaze prídu 27.4.? Tak super.😉

mony221
24. apr 2020

@veronikaszabova
@evittam fuuu tak to parada, no mne uz poslali...ale lutujdm slobodne maminy ktore su na ne odkazane... Je to sila.. Ja ked som bola na ocr normalne ze som mala maleho choreho mi vzdy prislo 15-18teho nikdy nie tak neskoro... Teraz ano je ina situacia tak snad to bude ok

mony221
Autor odpoveď zmazal
mony221
24. apr 2020

@evittam no ja som sa na to pytala a odpisala mi ze mi peniazky boli uz poslane a na druhy den som ich mala na ucte .. Tak neviem nehadam 🤷‍♂️

mony221
24. apr 2020

@evittam baby a teraz treba zas zaslat to cestne prehlasnenie ze? Kazdy mesaic a je zas nove tlacivo ci staci to co som aj predtym podavala

evittam
24. apr 2020

@mony221 Ano každý mesiac.

lubere
Autor odpoveď zmazal
vittekovaveva
26. apr 2020

@noemikatka ja som na ocr od 16.3. Nie kvoli koronr ale kvoli choremu dietatu (10dni) a neprislo mi ani rozhodnutie ani peniaze.. ziadost som posielala mailom.. takze tiez som zvedava.. mame z coho zit nastastie ale potesilo by 🙂

majka1891
27. apr 2020

Je 27.4 a nám stále neprišla ocr, je ešte niekto?

alexmik
27. apr 2020

@majka1891 ani ja nemám..a to som mala klasickú očr ukončenú k 13.3.

ivanapetrasova
27. apr 2020

@alexmik
@vittekovaveva ja som bola v marci najprv 10 dni na normlanej ocr so synom od lekara a potom este 3 dni na OCR kvoli korone. Ale OCR ktorú začal lekár som aj u lekára ukoncovala, nahlasovala zamestnavatelovi a nic som neriesila mailom, vsetko tak ako normalne. Peniaze za tu ocr mi prisli este 15.4. OCR za tie 3 dni kvoli korone mi nabehli dnes. To som uz ale riesila mailom, ziadost aj prehlasenie. Ja si myslim ze tu OCR od lekara bolo treba riesit s lekarom a nie mailom...

katka0202
27. apr 2020

@majka1891 ani mne neprišla.

laruska
27. apr 2020

ani mne este

dzankamizu
27. apr 2020

BA stale nic a to som im to posielal medzi prvymi asi 12.3 cez Slovensko.digital. Potom som im to posielal este raz ku koncu mesiaca aj cestnym vyhlasenim na ich korona mail. Takze im to poslem znovu aj s dvoma prehlaseniami za marec a april a dufam ze buduci mesiac to uz poslu. Maju v tom pekny bordel. Si neviem predstavit tych, co su na to odkazani ☹

nela4
27. apr 2020

Mne dnes nabehli peniažky za marec

monvitka
27. apr 2020

Dnes je 2. výplatný termín OČR, tak ak to posielali dnes, tak čakajte do zajtra a potom robte paniku

koro104
27. apr 2020

Ja som tam volal a ta Pani mi povedala ze keď som to poslal na email tak ze je to v poriadku ale povedala že by chceli do konca apríla všetkým poslať peniaze ale ona si myslí že to nestihnú im je jedno kdo je na to odkázaní ale odvody si musíš platiť riadne, do osád vedeli ísť hneď vyplácať ale pracujúcim ľuďom nasrať na hlavu

vittekovaveva
27. apr 2020

@ivanapetrasova mne ju vypisal lekar atd ale papiere mi neposlal na socialku.. ze to si mam vybavit samaa kedze uz bola vtedy korona, riesila som to mailom.

sims123k
Autor odpoveď zmazal
sims123k
27. apr 2020

@majka1891 ani mne neprišla :-/ a to som na OCR bola ani nie 7 dni

vittekovaveva
27. apr 2020

@sims123k ani mne nic neprislo a ja som bola od 16.3 do 25.3.

majka1891
27. apr 2020

@katka0202 no tak píšu baby ze môže byt ze aj neskor ja som nemala ocr od lekára ale ako szco podanu mailom a aj cestné vyhlásenie. Paniku nerobí nikto, podotýkam osoby co tu píšu ze panika ci co. Iba som sa opýtala normálne. Keďže sme doma ocr na dcéru ešte nepoberali

katka0202
27. apr 2020

@majka1891 ja som tiež posielala mailom ako zamestnanec, mám dieťa do 10 rokov. Zatiaľ nič neprišlo, ale majú toho veľa. Skôr ma prekvapuje, že niektoré mamičky píšu, že sa im to tam stráca. Na stránke soc.poisťovne som čítala, že niektorí posielajú ziadosti aj 3x, čím im zbytočne robia robotu navyše a vybavovanie sa tým predlžuje.

andrejbobacik
27. apr 2020

Mne prišlo rozhodnutie o priznaní očr za marec už 22.4.,ale peniaze zatial nie

senta_sofia
27. apr 2020

@noemikatka uzavierky su kazdy tyzden teraz, takze urcite pridu. Papierom myslite asi rozhodnutie, sle niekedy pridu skor peniaze.

senta_sofia
27. apr 2020

@koro104 v osadach nevyplaca davky Socialna poistovna, kedze vacsinou poberaju davky v hmotnej nudzi a pridavky na deti, ktore vyplaca Urad prace, socialnych veci a rodiny. Na OCR maju narok len pracujuci, resp. ludia v ochrannej lehote po skonceni nemocenskeho poistenia.

koro104
27. apr 2020

@senta_sofia to je jedno ale ide o to ze tam hneď vedia dôjsť vyplácať alebo robiť testy zadarmo