icon

V akom stave odovzdať byt pri predaji?

10. jan 2025

Ahojte. Predávam byt, v akom stave ho odovzdať? Zostáva všetok nábytok, zariadenie. Áno,keď si vezmeme osobne veci, jasne, ze prach aj podlahu umyjem,ale, zaujíma ci im tak riadne vyuprativat, že zavolať službu, alebo len zbežne a však oni si iste budú všetko upratovať. My keď sme ho kupovali, bývalý majiteľ nám nechal aj jedlo v hrnci v chladničke plesníve atď, čiže nemám s čím porovnať. Mame malé babo, všetko musím stihnúť sama, chlap v zahraničí, príde až dva dni pred finalnym odovzdaním bytu. Tak či niekoho zaplatiť, alebo len tak okrajovo poumývať? Mate skúsenosť? Ďakujem

benit
10. jan 2025

Ja som umyla normalne dlazky, ciste wc, kupelka, kuchyna. Ale ziadne speci upratovanue nebolo. Kazdy si aspon vymaluje a poumyva po svojom.
Hoci mi teraz jedna hovorila, ze kupujuci mali podmienku vsetko ciste, aj linku vyumyvanu.

nika11103
10. jan 2025

Ja by som ho odovzdala v takom stave , v akom by som si ho ja rada prebrala . Presne som odovzdávala byt sama s polročným bábom , ja úplne sama bez pomocí muža, ten prišiel len odviezť veci. A malé babo ti práveže teraz “nezavadzia” dosť času pospi a bordel ti predsa mesačne bábätko neurobí , čiže ja by som to určite upratala poriadne, samozrejme nehrotit nech sa to leskne, ale aby som sa nemusela hanbiť .

jaond19
10. jan 2025

Ked sme predavali byt, s kupujucimi sme sa na vsetkom dohodli. Sami povedali ze idu hned kompletne prerabat,burat, takze som po nas cely byt len povysavala.

autor
10. jan 2025

@nika11103 áno, áno. Tak som to aj myslela, odovzdám k spokojnosti, avšak myslíš skôr hĺbkové. Tepovanie gauča, umývanie okien atď.

benit
10. jan 2025

Okna a tepovanie by som nerobila, az keby to mali ako podmienku. Ja ked som isla do domu, tiez som si vsetko umyvala sama. Mama kupila byt a makali sme 4 3 dni. Tolko bordrlu som davno nevidrla a to bola taka dama - pani majitelja, ze to by som necakala.
Povysavane boli asi len dlazky.

0_0
10. jan 2025

Ako vyššie spomínala jedna diskutujúca, nechala by som ho v takom stave, aby som sa nehanbila.

autor
10. jan 2025

@benit oni nemajú žiadnu podmienku. Komunikujeme cez realitku, žiadne podmienky si nedali. Práve naopak, sú radi, že dobre kúpili, potrebovali sme súrne na stavbu, tak sme spustili z ceny. Upracem ako sebe, hĺbkovo si iste oni upracu.

madeincssr
10. jan 2025

Vidim, ze slusni ludia predsa este nevymreli 👍.

kavasmliekom
10. jan 2025

Ja len tak... Ze slúžka je niečo iné ako pani na upratovanie 😀
My sme predávali byt a urobili sme hygienicky náter, umyla som okná, linku, okná. Ty keď nechavas nábytok, tak prach, povysavat sedačku, postele, matrace. Vypratať linku. Ja som vsrtko Umyvala octom.

ada_alica
10. jan 2025

Kamoška predávala, umyli sme komplet všetko -nábytok, linku z vnútra aj z vonku, okná sme neumyvali ani gauč netepovali ....

rozculena
10. jan 2025

A oni chcú to zariadenie alebo to vyvezu všetko na zberný dvor a budú byt rekonštruovať?

autor
10. jan 2025

@rozculena nábytok aj celé zariadenie chcú. Meniť ( podľa reality) nič neplánujú. V podtste komplet prerobený, novo zariadený byt.

hankab
10. jan 2025

Nie, neprehanala by som to do krajnosti. Ak ste ho neuzivali takym stylom, ze okna boli naposledy umyte 10r dozadz, tak je vsetko ok. Umyla by som kupelku, podlahy, presla povrchovo prach a hotovo.
My sme sice nepredavali, ale prenajimam svoj byt. Mala som tam 2r najomnikov, ktori ked odisli, tak som po nich tyzden drhla zadrbane wc. Za tie 2 roky ani raz nepouzili wc kefu. Vsade bordel ako v tanku. Za to by som sa teda pekne hanbila.

sisska96
10. jan 2025

Podľa mňa netreba . My sme keď kupovali dom väčšinou veci tam nechali a sami sme vydezinfikovali všetko. Každí bude aj tak upratovať dezinfikovať lebo ste im cudzí

rozculena
10. jan 2025

tak potom ak je novo zariadený,nerob si stresy

andrea_82
10. jan 2025

Ja to beriem z opacnej strany. Ak by som kupovala byt od cudzich ludoch, aj tak by som si ho sama chcela upratat, aby som si bola ista, ze nikde nenajdem ziadne "zvieratka". Takze zbytocne by si gruntovala a dezinfikovala, ked to aj tak budem potom robit ja znova. Urcite by som si vymalovala a popritom vygruntovala. Takze ja odporucam spravit len bezny poriadok.

zuzanaete
10. jan 2025

Upratala by som tak, aby bolo cisto, ale nie hlbkovo. Uz som raz kupovala zariadeny byt. Bol odovzdany cisty, ale aj tak som si vsetko presla podla seba. Ono aj tak pri stahovani a postupnom ukladani veci budu 100x nieco utierat, zmyvat podlahu.

cina1
10. jan 2025

nepredavali sme s komplet nabytkom, napr. dohodli sme sa, ze nechame jedalensky stol plus stolicky, garnize, nejale skrinky v chodbe plus kuch. link, - utreli sme prach, umyla som kupelku, wc a podlahy. k bytu prisluchala aj pivnica, tak tiez vypratali ju a utreli prach plus podlaha.

vanilkovazmrzka
10. jan 2025

Nic by som neupratovala. Naco? Aj tak si to tam novy majitel vyprace/uprace po svojom.

hradnapani
10. jan 2025

ked sme my kupovali, nebolo v nom vobec nic okrem starsej linky a bol cerstvo vymalovany na bielo. KEd som ja predavala, zobrala som len osobne veci, knihy, oblecenie atd. VSetko ostatne, vacsi nabytok, koberce atd som nechala, nakolko novy majitel si zaplatil vyprataciu firmu, takze som sa nemusela zaoberat vacsim upratovanim. Tak sme sa dohodli.

kaca222
10. jan 2025

My keď sme kupovali dom, bola som nachystaná zaplatiť profesionálnu upratovaciu službu, nech to tu pripravia. Predošlí majitelia ale asi rozmýšľali rovnako, lebo tu všetko bolo vypucované do posledného detailu a veľmi som to ocenila, nakoniec sme už žiadnu službu nevolali.
Keby teraz ja predávam, tiež zaplatím za komplet upratanie a vyčistenie všetkého.

butterflyeffect
11. jan 2025

My sme odovzdavali ciastocne zariadeny-gauc sme netepovali(ale bol tepovany asi pol roka predtym), vyumyvala som kuchynskj linku celu, chladnicku, okna a podlahy samozrejme, vstavane skrine tiez poriadne… mne by ti nedalo a hanba by ma bila keby som tam nechala bordel a spinu… zato my sme kupili dom-jedna katastrofa, ale tak nejako sme ocakavali, kedze sme kupovali od starsej pani co sa uz ledva o seba vedela postarat..

xsandrax
11. jan 2025

Ja som mala v mojom byte nájomníkov, čiže si moc nedali námahu upratať po sebe byt, dokonca som bola rada, ze sa vôbec odsťahovali 🙈 ja som ho komplet cely vyupratovala, lebo som vedela, že kupujuca tam ide bývať, tak aby mala pekný štart v novom byte. Určite si ho aj sama vygruntovala, ale mne by to nedalo dat jej kľúče od bytu, kde je mastná kuchynská linka, dokonca aj podlaha a špinavé okná. Ale to je rozdiel, keď tam bývaš ty a keď nájomníci, lebo predpokladám, že ten byt si udržuješ čistý 🙂

titla
11. jan 2025

My sme sice predavali byt bez zariadenia ale ked sme odovzdavali byt, tak som ho vyriadila tak, ze jest by sa dalo z podlahy. Manzel opravil vsetky drobne "poskodenia", ako diery v stenach po obrazoch a pod a ja som vyumyvala cely byt do poslednej skary. Mne by to nedalo nechat po sebe neporiadok alebo spinu.

heln
11. jan 2025

my ked sme kupovali byt, tak bol nejaky cas nepouzivany a majitel byval v inom meste, cize to neriesil a v byte bolo vela prachu a pavucin, ale my sme sa nad tym nepozastavovali, iba sa nas realitak spytal ci chceme ten nabytok, co tam zostal, alebo ho ma majitel vypratat.

misanthropicdann
11. jan 2025

Vieš čo my sme sa nasťahovali do 3 ročného bytu ktorý bol pred nami obývaný mladšou rodinou.
2 dní sme museli drhnut byt, co by som nečakal od bytu v ktorom ľudia bežné žijú.
Takže na tvojom mieste by som absolútne neriešil. Utri viditeľný prach, povysavaj umy zem a tam to končí. Možno sprchový kút a umývadlá umy.