V akom veku ste si založili rodinu?
V akom veku ste mali deti a preco ? Ked vezmeme do uvahy ze ste na to mali financie a nebola to nahoda
Myslím si, že vek nie je úplne dôležitý, teraz s odstupom času by som možno počkala ešte 1 rok, ale veď na tom až tak nezáleží...
Náš postup: 6 rokov chodenia, 1 rok spoločného bývania, potom tehotenstvo, rodila som v 26 rokoch
2015 sme sa spoznali, 2016 vzali a zacali spolu byvat, 2017 prvy syn, 2020 druhy. Ja 28 ked sa narodil prvy, manzel 32. Snazi sme sa o dieta hned po svadbe, aby sme neboli stari
Ja 23 on 28 to už sme boli 2 roky manželia. Pred svadbou sme spolu chodili 4 roky. Žili sme spolu 2 roky pred svadbou .
preco si pisala tu druhu vetu? zaujima ma to. pretoze, trebars my sme rodinu este neplanovali a ani sme nemali extra financne zazemie (pracovali sme obaja) a napriek tomu si dovolim tvrdit, ze mam krasne a funkcne 13r. manzelstvo, ktore je dnes uz takmer raritou a financne sme tazko za vodou. tym chcem povedat, ze ak su dvaja ludia, kt.sa miluju a chcu byt spolu, tak nejake nalinajkovane plany, ktore nevysli a nedostatocne financie nie su ziadnou prekazkou na vztah/manzelstvo
ja mam 39, o chvilu 40 a čakám prvé bábo. priatel má o pár dní 41 a tiez je to jeho prvé. a spolu sme 3 roky, v auguste nás caka svadba - pre oboch prvá. a nemozem povedat, ze by som skor na to nemala financie, alebo rozum. proste to tak nejak vyslo, ze to prislo az teraz, s tymto partnerom.
Po vyske. Uz sme si zo 3 roky pred tym setrili.. 24 svadba. 25 prve dieta. Mam 28 a coskoro 3 dieta. Ja si myslim,ze dolezite je len rozhodnutie 2 ludi. :D Ak mas s kym... ide to. ;)
V 28. Začali sme to tak proste cítiť že je čas. Boli sme spolu 2 roky. Tak sme vyriešili bývanie a mohli sme ísť na to 😄 Ja osobne som bola dosť vyhorená z práce takže to prišlo vhod. Máme zázemie, máme financie a nechcela som rodiť po 30. Je to ale individuálne a nezáleží len na financiách a zázemí. Ja mám úžasného partnera, zažili sme veľa zlého a vždy sme všetko vyriešili. Bezhlavo by som sa do toho určite neopúšťala. Dokonca priateľ bol ten čo s tým začal a ja som súhlasila
Iný pohľad u nás to bolo neplenavane a teda tehu po pár mesiacoch chodenia bez zázemia. Narodilo sa babo kúpili sme dom a teraz po troch rokoch sme sa zasnúbili a plánujeme ďalšie babo 🙂 prvé babo som rodila v čerstvých 21 a snúbenec mal 23 🙂 a teraz mám 23 rokov zázemie dcérku a plánujeme svadbu
Hneď po VŠ, poznali sme sa 5 rokov, 2 sme boli zasnúbení a 1 sme spolu bývali. Ale myslím si, že to nie je o veku, ale o tom či sú tí dvaja pripravení na takú veľkú vec a zodpovednosť.
Ja 24, on 26. Za mesiac bude mať dcéra dva roky. Chodíme spolu 11rokov, pred troma rokmi sme začali spolu bývať v podnájme, dnes už postavený dom a sťahujeme sa za mesiac 🙂 svadba je pre nás len doťuknutie aby som aj ja bola pod jedným priezviskom kvôli dieťaťu. Kedy bude neviem, lebo peniažky išli do domu. Takže možno za dva až tri roky keď malá bude väčšia.
Ja 22 on 30 chodili sme spolu 5 rokov. Polroka pred svadbou sme spolu byvali. Deti na 23 a 25 rokov
V 22 , financie boli, muz ma stabilnu pracu a ziadny podnajom ale vlastne byvanie. Som dieta starsich rodicov takze mna to ovplivnilo velmi a zaprisahala som sa ze ked to bude mozne,dieta chcen do 25tky. Mame syna,dalsie deti nechceme.Navyse ja som sa vzdy tesila na vek 35-40, uz budem mat cosi za sebou, stale mlada a nebudem mat za zadkom plienky, skolku , ani dieta s ucenim. Chvalabohu
V 18tke som odišla z domu do podnájmu s priateľom, v 23 som sa vydala, v 24 mala prvé dieťa.
Brali sme sa ked som mala 23 a on 25, o rok na to sa nam narodilo prve dietatko..predtym sme chodili spolu 5 rokov, z toho rok a pol som bola zasnubena..a proste preto, ze sme to tak obaja chceli a citili...🙂
ja 27, manzel 31r...preco?...lebo sme chceli spolu zit a mat deti a zit spolu az do smrti
ja 25, manželka 24, brali sme sa (úplne dobrovoľne!) po trištvrte roku chodenia, predtým sme sa vôbec poznali asi tak 3 mesiace. 🙂
33 a 38 manzel, ked som prvy x otehotnela. A mame dve deti. Spätne by som isla do toho skor. Deti su stale male a tej energie uz tolko nemame.
V 23 som skoncila VS, chcela som potom este pracovat aspon cvhilu. 25 svadba a 27 babatko 🙂 mamzel mal 33. Nesla by som do toho bez zazemia, bytu a dobrej manzelovej prace, aby som bez stresu a v klude mohla byt s babom doma ako dlho budem chciet. A ked tu citam katastrofalne pribehy o byvani u svokrovcov, vydelovani penazi a hadkach kvoli financia, tak sa mi potvrdzuje, ze sme si to naplanovali super.
Ja 20 on 24. Chceli sme dieťa obaja tak prečo nie, v tom čase ešte býval v podnájme, ale akonáhle sme zistili ze som v tom, riešil ihneď vlastne bývanie a postavil sa k situácii zodpovedne.

Podľa mňa vek je irelevantný dôležité sú financie a zázemie. Niekto má financie a zázemie v 20 niekto až po VŠ keď si urobí kariéru. Ale tak ja a aj ako sledujem v mojom okolí majú najčastejšie prvé dieťa medzi 25-30.