V čom pomohla súčasná vláda diskutujúcim?
Baby, bez vášní a hádok, v čom koktrétne Vám pomohla súčasná vláda? Úplne fakty
Napr. Dostali ste sa k službe/príspevku/pomoci, ktorú ste predtým nemali?
Lebo mňa konkrétne sa zatiaľ dotkli len negatívne veci:
1. zobrali mi benefity zdravotných poisťovni na zuby
2. Zaplatila som deťom vyssie poplatky za cestovné pasy
3. Znížili mi príspevok do 2.piliera
Sľubované znižovanie cien a benzínu zatiaľ u mňa nenastalo
A snažím sa fakt byt objektívna: napr. 1dnova diaľničná je fajn, ale aj tak potrebujem do prace celoročnú + zavedenie nám prikázala EU.
Ďakujem
@veklipo priamo táto vláda...rozmýšľam prídavky zatiaľ nezrušili, tak mi pomohla? Daňové bonusy sú do kedy?
MD poberaná pracujúcim rodičom... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Môžem aj napísať čo mi viac vadí... platy v parlamente od začiatku tzv, demokracie na Slovensku... Toto mi neskutočne vadí...priplatky, asistenti... autá....
Neskutočne mi vadia dvaja fašisti zo Slovenska v EÚ parlamente...
Vadí mi rozkrádanie štátu, vadia mi na vysokom poste ľudia čo maju seno v hlave a aj tak vyzerajú napríklad Šimkovičová a ešte aj taká nula...
Danko taky cvok, nevynímajúc pani Dolinkovú...
Pročko detto...
Neviem od 17.11.1989 prešlo veľa času a neviem ktorá krajina v dnešnej dobe je spokojná...
Či už su to vyspelé štáty... tam sa tiež štrajkuje...
Alebo my, taký naivný štát, čo štrngal kľúčmi na námestí asi len tak... lebo treba zmenu...
Ano kapitalizmus máme to je najdôležitejšie... Čo to obnáša vidíme všade aj za hranicami...
Žiadnen režim nie je pre normálne žitie dobrý... No toto čo nastalo v čase kovidu aj po a ešte momentálne 2,5 roka vojny na Ukrajine je des pre nás a našu ekonomiku....
@tykat hm a to je bohatstvo ?Že ide niekto raz ročne na dovolenku ? Z môjho pohľadu nie , veď dôchodcovia na západe chodia aj 3x ročne na dovolenku , raz určite aspoň do Karibiku (toto by mal byť za mňa priemer, aby som skonštatovala,že máme sa dobre ) nie jedno Grécko raz ročne , a že sa sťahujú mladé rodiny na dedinu , hmm a odkiaľ idú ? Nejdú z chudobných hladových dolín ?aj vo Svidníku a v Michalovciach a v Revúcej tak žijú ? Či len ba a okolie ? To že sa pár stotisíc ľudí má fajn, neznamená , že celá krajina nie je chudobná. Aj v Rusku máš tisíce oligarchov nacucnutych na štátne podniky a väčšina nič moc , priemer alebo chudoba a majú nerastné suroviny , Slovensko nemá ani to , len automobilky
pre dezolatku @tykat bohastvo obyvatelstva lahko zistis -- podla chrupu
a ktovie v akom stave mas chrup
@tykat ja stále nechápem o akej stabite píšeš? Šanca na dôchodok minimálna, nemocnice v hroznom stave - pol roka čakať na vyšetrenie je luxus, a bude to podľa mňa ešte horšie. V rodine mame 3 mladých lekárov do studovsnych za posledných 5 rokov - ani 1 nezostal na SK... Školstvo, škoda rečí...A to som ešte nespomenula trestný zákon... Stabilita pre politikov, tak jedine o tej asi... Ale som rada ze ty si spokojná...
@jednoduchomaria89 Grecko raz rocne nie je bohatstvo ale ani totalna chudoba.
@makaronka01 tebe niekedy klesla zivotna uroven uderom prevzatia moci (ktoroukolvek) novou vladou? Mne nie. O takejto stabilite hovorim.
@princkrason preco som dezolatka?
@tykat prečo by som sa mala uspokojiť tym, ze ja makám ako fretka, aby neklesla moja životná úroveň a politici robia za moje dane zakony len pre seba? Keď som urgentne potrebovala termín u lekára, tak som čakala skoro rok... to, ze sa sama musím zabezpečiť na dochodok... To, ze sa tu beztrestne môže kradnúť... Toto je stabilita?
"V rodine mame 3 mladých lekárov do studovsnych za posledných 5 rokov - ani 1 nezostal na SK... Školstvo, škoda rečí.."
@makaronka01 spravne to chapem, ze to skolstvo, o ktorom je podla teba skoda reci, vyuzili vsetci 3 mladi lekari z tvojej rodiny a odisli si zarabat inam?
V zahranici si beru studenti vysoke pozicky na to, aby medicinu mohli vystudovat. Platy maju nasledne velke a z nich potom splacaju tu pozicku. Podla mna je toto sposob vychcanstva.. ak vystuduju v tomto "skoda reci skolstve" zadarmo a nasledne sa vyberu prec.. Inak to pomenovat neviem. Ved ak je to tu take strasne v tom skolstve, mozu ist studovat tu medicinu do zahranicia, ked tam maju v plane odist.. len to uz sa pride na to, ze ten system nie je az taky zly. Nemam pravdu?
Mame tu kvalitnych lekarov, ktori dostavaju vyborne vzdelanie. Maju aj vyborne platy. Slovaci zijuci v zahranici sa vracaju na vysetrenia do svojej domoviny, lebo v zahranici sa sice necaka, ale 1 vseobecny lekar ta pusti za odbornikom podla svojho zvazenia.
To, co tu nie je ok, je vybavenie a stav nemocnic + nedostatok poctu lekarov.
@akje podľa mňa je vychcanstvo to, ze keď som zvolený si zdvyhnem plat o 100% a ešte si zabezpečím doživotnú rentu a pre seba a svojich kamošov beztresnosť. To, ze je par škôl, ktore ešte majú úroveň neznamena, ze naše školstvo je v poriadku. Keby boli absolventom ponúknuté lepšie podmienky na prácu myslíš, ze by tu neostali? Ty by si tu ostala a podporovala túto vládu v ich sociálnej pomoci ľuďom tejto krajiny?
@makaronka01 ak ty stabilitu nepocitujes jasne ze ti to vadi. Ja nepocitujem ze musim nejako viac pracovat aby som mala tu istu ziv.uroven. Ani pri Matovicovi, ani pri Hegerovi ci Odorovi, ani pri tom Ficovi. Ak by bolo pri moci PS pockala by som si ako prevezmu vladnutie a az potom hodnotila. Vacsinu ludi naozaj nezaujima ci bude 72 pohlavi alebo zakazane potraty ci budu tie poplatky za prevody (na to si rychlo zvyknu, zvykli sme si za 20Sk zajacovky, zvykneme si aj na toto) ... ich zaujima co budu jest, co si oblecu, kam si vecer lahnu, a ano aj ten lekar ich zaujima ci dostanu termin. A ak musia cakat tak cakaju. Cakali cez kovid, pockaju aj teraz alebo si najdu cesticku tak ako si ju hladaju roky.
@makaronka01 no vidis. A inde sa za vzdelanie plati 60.000€ / 1 rok, co mas za 6 rokov mediciny 360.000€, ktore mozu absolventi hned po skole zacat splacat. Keby vedeli nas jazyk, hned by sem prisli a studovali radsej tu....
@viestta ale ja sa neprizeram, comu? Ze nie je dokoncena dialnica, ved to sluboval este Meciar, ano slubuju to vsetci. Nebudem sa rucat z toho ze HDP nie je ako by malo byt, mna zaujima moj realny zivot. X rokov ma niekto strasi do akej velkej zahuby sa zenieme, a strasi najviac ten kto nie je pri moci. Akoze X rokov sa bat ako raz hrozne narazime a ako nam ci nasim vnukom bude hrozne zle...ako sme najhorsi, najchudobnejsi, najneschopnejsi ... toto som pocuvala uz na zakladke "vy ste najhorsia trieda". Nemienim sa tym zaoberat viac akoje nutne, stale mam moznosti na vyber.
A ano, pomenujem pravym menom ...dialnica nie je dokoncena... Ako ma to ovplyvnuje? No nijako vyrazne. Aj ked 18r. chodime hore dolu vychod zapad a z 8h sme na 4h. Takze dokonca vyvoj pozitivny.
V 20 z 27 členských štátov EÚ je rozdiel medzi priemerným platom a platom predsedu vlády menší ako päťnásobok. Fico zarobí takmer osemnásobne viac ako priemerný Slovák
@tykat no mna nedokoncena dialnica ovplyvnuje celkom dost. Stav skolstva ta (zatial) neovplyvnuje? Stav zdravotnicstva ta (zatial) neovplyvnuje? Skrachovany elektronicky stat ta (zatial) neovplyvnuje? Neovplyvnuje ta stav prirody a prekopavanie Narodnych parkov? Neovplyvnuju ta nekompetentne rozhodnutia ministerstiev? Neovplyvnuje ta stav podnikatelskeho prostredia? Neovplyvnuje ta stav zeleznic ako takych?
Ak na vsetko mozes odpovedat nie, tak potom ta dialnica je naozaj len prd do Sumavy a potom chapem tvoje vyjadrenia.
@viestta skolstvo pisala som vyssie, ale nic dramaticke, decka maju fajn skoly. Zdravotnictvo, ano, tiez som pisala ze sme nevedeli najst pre syna gastro a imuno. Nasli sme sukromne, ano za poplatok ale ako pises "prd do Sumavy". Narodne parky, vzdy sa krici a zakazdym ked tam pridem tak novy hotel ci shalety tam kde by som to nikdy necakala. Za kazdej vlady sa schvali nejaka vynimka, peniaze otvaraju dvere v kazdej vlade. Tejto problematike sa netozumiem cize ci korovca rubat alebo nie nemam relevantny nazor, rube sa vzdy za kazdej vlady a auta s drevom veselo chodia. Plati vid vyssie vynimka sa udeli. Zeleznice, za tych 18rokov co ich vyuzivam sa neskutocne zlepsili. Intervaly skratene, kolaj podla moznosti upravena, cestovne OK Decka cestuju zadarmo. Za mna spokojnost.
Nekompetencia vlady, jediny kto ma s*al bol Matovic, inak bezny priemer. Jo a aby som nezabudla Simkovicova a Danko. Ale tak svojich volicov maju, mandat dostali.
Ale ja by som.asi bola spokojna aj s vladou PS, ak by teda nesutazili s Matovicom v tom kolko penazi len tak z brucha rozhodia. Aj zaciatocnicke chyby by som im prepacila.
@tykat už sa spamätaj. Dobre sa má ten, kto má možnosti a schopnosti. Nepozeraj na vypredané dovolenky a vozový park, kapacitu u lekára (?!) to nič o “bohatstve” obyvateľstva nehovorí.
Ty si ako typická sedlaňa, čo príde do väčšieho mesta z bohom zabudnutej dediny a hneď hodnotí, kto, čo vlastní a podľa toho sa k ľudom aj správa .
@malasandrika ja som s tym nezacala. A popravde ja som rada ze sa ludia okolo mna maju dobre, ked sa maju oni dobre mam sa dobre aj ja.
Ty si ako predstavujes "bohatstvo" obyvatelstva?
@jednoduchomaria89 suhlas so vsetkym… ale autorka nechape, ze hocikto tam bude, tak by jej benefity na zuby zobrali😉proste kondicia nasho statu je velmi zla…
Nečitala som príspevky, ale vyjadrím sa k otázke, v čom mi táto vláda pomohla a to všeobecne k akejkoľvek vláde.
Nie som fyzicky, ani mentálne postihnutá a tým pádom nepotrebujem od žiadnej vlády, aby mi pomáhala. Jediné, čo chcem, aby mi vláda (akákoľvek) minimálne zasahovala do života, brala do úvahy moje práva a slobody a nesnažila sa neustále ich okliešťovať. Chcem, aby vláda hľadala zdroje príjmov niekde inde ako v neustálom zvyšovaní a pridávaní rôznych daní a tiež by som bola rada, keby vláda nepodporovala darmožráčov, ktorí sú schopní pracovať, ale rozhodli sa ležať doma hore pupkom a tiež som proti pozitívnej diskriminácii.
Nič iné od vlády nechcem - čím menej mi bude “pomáhať” a starať sa do môjho života a regulovať ho, tým budem spokojnejšia.
Slovensko patrí ku krajinám, kde sa ľudia dožívajú najmenej rokov v zdraví. Bez chorôb obmedzujúcich ich aktivitu žijú len 57,3 roka, čo je tretí najkratší čas v Európskej únii, ukazuje
@tykat to že dnešná koalícia si ako prvé dvihla platy ti nevadí? Že dáva bohatým dôchodcom, namiesto pomoci rodinám? Že púšťa z basy mafiánov, zlodejov a podvodníkov? Že arogantných neodbornikov a ľudí s dosahom k fašistickym stranám a mafiánom pušťa do vlády to asi tiež nie.. hmm
@akje prikladám výšku školného na prestížnych univerzitách, porovnávať ich so slovenskými dosť vtipne... Ci ty by si za 60 tisíc radšej študovala na SK?
@makaronka01
V zahranici maju lepsie vsetko? Ci prosim ta ty si z kade spadla? Maju tam akurat iny system za platenie vzdelania v skolstve. Tuk tuk. Nemaju iny pristup k informaciam ako my tu. Operovat sa tam neuci inaksie... ani krv nema ine zlozenie. Dokonca aj k liecbe alergii a rakoviny sa pristupuje rovnako.. a neuveris, aj ucebnice o ludskom tele su identicke, len v inom jazyku. Okrem latinciny ;)
Takze skus byt vdacna za to, ze tych 60.000€ tu na slovensku nikto neplati a prestan ponizovat vzdelanie lekarov. Oni maju rovnako dobre vedomosti ako ti z platenych univerzit.
Na svk mame problem so stavom nemocnic a odchodom lekarov. Nie s ich vedomostami a ich univerzitnym vzdelanim zadarmo.
Na slovensku vela veci nefunguje. No stazovat sa na krajinu, popritom vyuzivat jej vyhody a nasledne po ich vyuziti odist je podla mna vychcanstvo. Nemam k tomu co viac dodat.

@tykat vidis a pre mne neprijatelne. Neprijatelna je pre mna (ne)hospodarna politika tejto vlady, neprijatelna je pre mna demokracia Orbanovskeho typu, ktoru sa tu Fico a jeho nohlsedi pokusaju presadit, neprijatelna je pre mna zahranicna politika, ktoru sa Smer a jeho suputnici vo vlade pokusaju nastolit, neprijatelna je pre mna dekriminalizacia istych ludi, neprijatelna je pre mna enviromentalna politika presadzovana SNS a podporovana koaliciou, neprijatelne je pre mna plytvanie verejnymi zdrojmi a co je pre mna najviac neprijatelne je arogantna a konfrontacna retorika celej koalicie, na cele s tym laskavym a doprotivym sudruhom zo Sumracnej, neschopnost diskutovat a neschopnost priznat si, ze za vsetko to napatie a rozdelenie ludi mozu hlavne oni a ich retorika, hladanie a oznacovanie nepriatelov, ktori za vsetko mozu.