icon

V čom skutočne spočíva elegancia?

26. nov 2024

Taká otázka možno na zamyslenie, v čom spočíva elegancia? V oblečení? Správaní? Celkovo úprave (vlasy, nechty)?
Je elegancia len štýl obliekania alebo je to niečo viac?
Moja skúsenosť : mám známu, väčšinou som ju stretla len pekne upravenú a vždy na mňa pôsobila veľmi ženský, elegantne ale pripisovala som to vzhľadu (pekné oblečenie, upravené vlasy, makeup, manikúra). Raz sme boli spolu stanovať, 3x väčšie tepláky a mikina, už aj špinavá. Vlasy v drdole pravdepodobne ani neučesané, atď. Predsa vyžarovala z nej elegancia, ženskosť, vyrovnanosť, neviem ako to nazvať. Ja si napríklad môžem obliecť akékoľvek sako, blúzku, čokoľvek,..stále pôsobím tak,.. Divne 😃

oceanahory
26. nov 2024

Na jednej strane sa urcite jedna o samotnu vyzaz, ale ano, chapem na co narazas a teda suhlasim....su ludia, ktori su "elagantni", tak od prirody 😁.

marcellka32
26. nov 2024

Charizma

nynia
27. nov 2024

Obliekanie a elegancia je vždy niečo viac ide o to ako človek to oblečenie vie nosiť a ako s ním vystupovať, ako mu sadne... Nikdy to nie len len o tom, čo si oblečieš aj tie najlepšie odevy môžu na niekom kto ich nebude vedieť nosiť vyzerať hrozne.

kristinka92
27. nov 2024

celkovo vystupovanie na verejnosti, mozes mat tepláky ale keď sa spravas ako dáma a máš vystupovanie tak ohúriš

chrumka333
27. nov 2024

Podľa mňa v celkovej elegancii zohráva úlohu aj držanie tela, ladnosť chôdze....a teda žiadne odstávajúce lopatky, nohy do X or do O,hrb na krku.

bloger
27. nov 2024

Nie je to len o štýle obliekania. Je v tom niečo viac.

eva8
28. nov 2024

Celkove vystupovanie, vazenie si seba a druhych, vyjadrovanie, prirodzene sebaista chodza, ziadna arogancia.
Poznam napr. zhrbeneho cloveka, tiez krivajucu osobu, ktori napriek svojmu vzhladu vyzerali elegantne. Saty robia cloveka, ale aj v teplakoch svojim prirodzenym vyzarovanim mozme posobit elegantne. Je velmi dolezite, v akom prostredi vyrastame, ake maniere pochytime, aj na aku h7dbu sa zameriame. Aj scitanost zohrava svoju rolu

margotka17
28. nov 2024

Presne viem, o čom píšeš. Mne vždy vravela kamoška, že ja, ajkeď budem vo vreci, vždy budem vyzerať dobre a ona nie. Boli časy, keď si kúpila presne také oblečenie ako som mala ja, ale aj tak nebola so sebou spokojná.