V Jasnej zomrelo dieťa: Tragédia na svahu
Je to podla mna hrozna tragedia, akurat lyzujeme s oboma detmi. Vobec si neviem predstavit tu bolest. Skoda chlapceka.
@taja567 aky sarkazmus? Nikde ziadny z mojej strany. Nepustit dieta na lyziarsky a mysliet si, ze som urobila maximum pre jeho bezpecnost, je uplny bizar. Ano, nestastia sa stavaju aj na svahoch, ale v pomere k vsetkemu ostatnemu je to naozaj len kvapka vody v oceane. Takze ak sa z bezpecnostnych dovodov rozhodnem nikdy nepustit dieta na svah, tak by som mala prehodnotit aj vsetko ostatne.
@belllinka sú proste športy, kde sa človek viac boji.. my nemáme vzťah k lyžovaniu, nevediem k tomu ani deti.. vedieme ich k športu ku ktorému máme vzťah my, (turistika a plávanie) a lyžovania sa jednoducho bojím.. nie je na tom nič polutovaniahodne a moje deti rozhodne nemajú nudný život.. tak isto kým sú pod mojím dozorom nevyskusaju si napríklad parašutizmus, lebo podľa mňa nie je bezpečný tak ako lyžovanie.. (pri plávaní máš menšie riziko že ťa utopí niekto druhy ako pri lyžovaní že do teba niekto vrazí)
@jana_eyre_2 tiež si to nepochopila. Vieš koľko ľudî zomrie a zraní sa pri turistike, rôzne pády, údery bleskom a pod.? Ide o to, že každý šport má svoje riziká, takže je blbosť vypichnúť jeden a zakázať ho deťom.
@belllinka myslim, že sme pochopili, ale @taja567 a @jana_eyre_2 opísali viaceré športy v pomerne k riziku smrteľného úrazu a ja sa pripájam.... Každý rodič sa vo veciach výchovy a smerovania v určitom veku dieťaťa rozhoduje podľa svojho úsudku a skúseností a je to tak v poriadku @candii.... Mmch. nelyžujem z rovnakých dôvodov, moje dieťa však na lyžiarskom bolo🤷🏻♀️, chcelo a preto pod dohľadom inštruktorov som nemala problém a dôverovala som situácii, napriek tomu, že sa mu to páčilo, ďalej tento šport nerozvíjame
@belllinka nie, ty si nepochopila mňa.. ja predsa nikde nerozporujem že sa aj pri iných športoch zomiera, ALE vidím omnoho väčšie riziko v určitých športoch.. snáď nechceš tvrdiť že ty dieťaťu dovolíš úplne čokoľvek a nevyhodnocujes riziko, alebo áno? Už ste skúšali napríklad ten parašutizmus? Ak nie, prečo?
@jana_eyre_2 nemám nič proti parašutizmu, nemyslím, že tam je väčšie riziko úrazu alebo smrti, ako napr. pri turistike. To máš ak sa lietaním, kopa ľudí sa bojí cestovať lietadlom, pričom väčšiu šancu úmrtia majú v aute. Ročne zomrie v SR v autách cca 300 ľudí, z toho je iba detí 60! Ale nikto nepovie, že bude radšej doma a nesadne do auta, aby ochránil seba a deti.´
To su tie nove moderne lyze... V 90tych rokoch ked sme nenamazali tak ak sme sa vobec pohli tak to bolo slimacie tempo. Dnes ani namazat nemusis a idu ako blesk.
My chodievame lyzovat a ako velky problem vidim,ze rodicia deti neucia poriadne lyzovat,vobec ich neucia brzdit, robit pekne obluciky.Proste idu susom dole bez akejkolvek kontroly.Nase deti zacinali z instruktormi,teraz mi 5 rocna zlyzuje aj ciernu zjazdovku bez problemov.Ale lyze ovlada vyborne.Cez prazdniny, ked sme boli lyzovat boli problem presne polski lyziari,jednak deti a este horsie pubertaci.Idem s detmi na taky kopec na aky maju.Smutne co sa stalo.Toho sa vzdy desim ked ideme lyzovat.
@belllinka ani ja nemám nič proti parašutizmu, lenže to neznamená že na neho budem dávať deti kým môžem za ne rozhodovať.. tak to mám aj s lyžovaním, ak ty dieťa na lyžovanie dávaš - ok je to tvoje rozhodnutie.. tak ako je moje že ja nie - a nikomu to nemá prečo vadiť.. totiž bez toho aby človek lyžoval prežije, nepotrebuje ho k životu 😉 a žiadne dieťa nie je chúďa ak lyžovať nevie..
@jana_eyre_2 nepísala som, že dieťa je chúďa, ak lyžovať nevie. Len podľa jej logiky som vychádzala z toho, že asi ani iné športy im nedovolí, aby sa im náhodou nič nestalo. 😉
@belllinka písala vyslovene o lyžovaní, tak prosím nemanipuluj diskusiou, ani slovom nespomenula že nedáva deti na iné športy. Viem že ľudia su citliví ak niekto povie že nemá rád to, co majú radi oni sami, lenže to nie je problém nikoho iného len toho človeka čo sa ho to dotkne.. a áno, napísala si vyslovene že deti sú chudata, jednoducho je to prehnané a bolo by sympatickejsie keby si si vedela priznať chybu..
@jana_eyre_2 písala som: "von z domu ich púštaš? Nechodíte ani na turistiku, bicykel, plávať? Chúďatá, nudný život musia mať."
Kde je tam napísané, že sú chúďatá lebo nechodia lyžovať? Pýtala som sa, či s nimi vôbec niekam chodí, keď sa tak bojí. A ak nechodí, tak áno, sú chúďatá. Ja si nemám akú chybu priznávať.
@jana_eyre_2 a už sa mi ťa fakt nechce riešiť, keď vôbec nevieš, ako to bolo myslené
@belllinka minimálne takú že súdis bez toho aby ti odpovedala či s nimi chodí alebo nechodí von, jednoducho si ju zaskatulkovala lebo si dovolila povedať že lyže nemá rada.. áno, viem že priznať si chybu je ťažké, ale vyspelé..
A mňa vôbec riešiť nemusíš, ja jednoducho diskutujem tak ako vždy..
@jana_eyre_2 ona nemusí mať rada lyže, ale že deti ani na lyžiarsky nepustila, aby sa im náhodou nič nestalo. Ani im nedala šancu si to vyskúšať.
@belllinka ona je ich zákonný zástupca a môže rozhodnúť ako uzná za vhodné.. znova sa môžeme obrátiť na parašutizmus 😉 fakt by ma zaujímalo či by si deti dala na tento šport aby si ho vyskúšali.. 🤷🏻♀️
@belllinka tak ono nestáva sa často,že tí iný turista padne na hlavu..
Stačí si ešte raz prečítať príspevok
@jana_eyre_2 a snáď pochopíš.
@jana_eyre_2 Veď nech si s deťmi robí čo chce, mne je to fuk, Čo máš stále s tým parašutizmom? 🙂 Že ty máš fóbiu z lietania a necestuješ lietadlom? To, že sa ti niešo state pri zoskoku padákom je stále menej pravdepodobné, ako že budeš mať autohaváriu, takže viac by som sa bála, keby išiel syn robiť nejakého vodiča z povolania.
@belllinka ale vidíš neodpovies na moju otázku už druhý krát.. nemám s ním nič, je to len príklad lebo viem že tam by si tiež deti nepustila tak ako niekto iný nepustí na lyže, lebo sa jednoducho boji.. ale chápem ty sa nebojís ničoho, železná žena a deti skúšajú každý extrémny sport aby mali zazitok .. 🤷🏻♀️
@belllinka a ak ti to je fuk, tak potom nerozumiem prečo máš potrebu niekoho presviedčať že jeho rozhodnutia sú zle..
@jana_eyre_2 na ktorú otázaku som ti neodpovedala?
Už doooosť, ja nikoho nepresviedčam, pýtala som sa, či nič iné, kde hrozí riziko, nerobí.
@jana_eyre_2 Myslíš ten parašutizmus?? Veď som ti odpísala ...."viac by som sa bála, keby išiel syn robiť nejakého vodiča z povolania". Vždy som myslela, že si dosť chápajúca, nevedela som, že ti musím od slova doslova napísať, že - áno, dovolila by som u to.
@belllinka teoreticky by som aj ja deti pustila lyžovať, prakticky skôr nie 😉
Inak rovnako to vnímam, myslela som si že vieš lepšie kľučkovať v argumentoch.. nevadí, nie každý má svoj deň.. pekný zvyšok pondelka želám..
baby nehadajte sa tu, podla mna ta tragedia je hrozna. stale na to myslim. a ktym komentom vyssie, lyzovanie je aj nebezpecne aj extremne drahe, nie je sneh tak su ceny vytlacene nahor. ja som len pri vystroji deti nechala oblicku.
Ano, tragedia to je hrozna.. ako každá kde zomrie dieťa, je to nepredstaviteľné pre každého rodiča..

@sissy27 do pekla, prečo zase ten sarkazmus??? Malá Miška z KE, nezvládla na saniach rýchlosť, ktorú nabrala na svahu, vrazila do stromu a zabila sa. /dievčatko z lyžiarskeho/, len ako ďalší príklad. Všetkým je vždy ľúto, ale všetko je o disciplíne na svahoch a ta sa vytráca ak ešte vôbec existuje. Jasné, niekto si prečíta co sa stalo, vyklope o čelo, že nie mne a dobre... A netreba miešať plavecké, ihriská a autonehody... veci sa dejú, ale keď všetci budú egoisticky lietať po svahoch rýchlosťou profes. zjazdarov, tak takýchto smrtakov bude len pribúdať.