V ktorej časti Slovenska nevychovávať deti?
Momentálne zvažujeme presťahovanie sa z rodného mestečka, kde nemáme dobré vzťahy s rodinnými príslušníkmi, takže nás tu veľmi nič nedrží. Tak sa zamýšľam nad otázkou, v ktorom meste/obci úrčite nebývať a nyvychovávať deti a prečo. Vopred Vám ďakujem za vaše podnety.
Cozeee zo Ziliny depka 😂..neblazni..nie je to rit sveta alebo teda Slovenska...co take Michalovce, Secovce atd.
Bratislava nie, nechcela by som tam vychovávať deti, najvyššia kriminalita, a všetko s tým spojené,
Poprad a okolie okrem krásnej prirody nič, mňa sklamala Kremnica a Štiavnica na výlet áno ale reálne nič tam nie je pre prakticky život.
Som spokojná kde žijem krajské mesto, dostupné všetko zdravotníctvo, školstvo, kultúra. Ale je pravda ze západníar na východe to ma ťažké, jazyková bariéra ako východniari v Komárne.
@sjun a čo raz som bola v Žiline tak vždy som videla buď zdrogované deti (2x), raz tam muž naháňal ženu po sídlisku že ju zabije, potom pred panelákom jeden asi príbuzný agresívne vyskakoval do dôchodkyne. Otrasná infraštruktúra…
@daren1 milujem taketo nicim nepodlozene taraniny 😂 takze pozri si link, kde mas data zo statistickeho uradu a napriklad posledne zverejnene cisla za rok 2022, kt zobrazuju pocty nasilnych a majetkovych trestnych cinov (rozdelene podla krajov). Nizsie cislo ako BA kraj ma iba Trnavsky, vsetky ostatne kraje maju cisla vyssie.
https://datacube.statistics.sk/#!/view/sk/VBD_S...
Jezkove oci, ja pochadzam z Vranova a teda viac neprisposobivych Romov som stretla na stanici v BA ako u nas.Ale ok. Pre mna je dolezita blizkost prirody pri meste a dobre skoly,v tom mi sedi v KE.
@milanemila ja som písala konkrétne Bratislavu mesto, nie kraj. A samozrejme neprekvapuje, ale pozri si podiel mesta Bratislava v rámci kraja v počte spáchaných tc.
@daren1 okrem BA do BA kraja patria uz iba Malacky, Pezinok a Senec. Spolu maju cca 58 tisic obyvatelov, BA ma vyse 470 tisic (co je viac ako 8 nasobok), tak samozrejme ze podiel je aky je 🤦🏼♀️
@tululu asi dosli vlakom z vranova ;)
@milanemila ak chceš relevantné čísla pozri minv. sk.
Negatívna otázka, prečo sa neopytas, kde by ľudia chceli vychovávať?
@daren1 ved ten link k tomu linku, kt som poslala sa preklikas zo stranky minusterstva vnutra a zdrojom je statisticky urad 🤷🏼♀️
@milanemila 🤣🤣🤣 to museli byt nejaki papalasski romovia z vacsieho mesta, nasi vranovski len tlacia karu plnu zelezneho srotu pred sebou,necestuju. (dufam,ze je jasne ,ze srandujem, medzi romami mam dost priatelov).
@tululu aj ja som to myslela s nadsazkou, akoze naozaj romovia, kt ziju v BA su vo vacsine uplne normalni ludia zaradeni do spolocnosti. Par neprisposobivych (nie len romov) zije vo vrakuni/podunajskych biskupiciach, ale romska problematika je urcite ovela vacsia tema v regionoch ako v BA.
@milanemila predpokladám ze zdrojom je hlavne minv.sk a z ich podkladov môže vychádzať štatistický úrad a nie opačne. Nie je tam na jednotlivé okresy ani. aktuálny rok napr. Ale výsledné je to na jedno, vysoká kriminalita je dôvod prečo Bratislava nie. Ak ty to takto nevnímas a reálne nevidis, tvoj názor. Pekný den
@daren1 :D nie tvoj nicim nepodlozeny nazor je, ze v bratislave je vyssia kriminalita ako inde a preto by si tu nevychovavala deti, na zaklade dat je tvoj nazor blbost, co je fakt. Nie ze ja nevnimam a nevidim a moj nazor 🤦🏼♀️😂
Zdroj je statisticky urad, lebo oni uverejnuju tu informaciu, kt som ti sem dala a ministerstvo vnutra im poskytlo samozrejme vstupne data.
Neviem kolko rokov si stravila v BA, ze to mas tak dobre navnimane.
Ale dakujem pekny den si mi spravila, lebo sa dost zabavam 🙈 povies blbost, clovek ti to vyvrati cislami cierne na bielom a potom napises, ze to je moj nazor a zle to vnimam 😂 wow pre mna je toto nepochopitelne.
@autorka asi podla priorit - niekto ma/chce mat deti - skolky, skoly od ZS po univerzitu. Niekto chce prirodu - teda bude preferovat ine ako ten, co chce mesto- ruch, zivot, kaviarne, galerie. Niekto lubi skor male- malebne miesta, len on a par ludi, niekto zas priestor.
Videla som tu komentare, ze kde vsade nie a kde jedine ano. Za mna Bratislava a Kosice. Ostatne pre mna je tak max na vikend 😇a aj ten niekedy clovek predychava dlho🙈😅.
Ale ak by som chcela na to kuknut lepsim okom, tak vlastne kdekolvek, ak budete chciet ti vie byt fajne, pretoze zivotny priestor si tvorime my ludia, vratane vztahov a komunity, teda asi kamkolvek kde sa budete citit doma. Ono to niekedy „napovie“ aj miesto same, prides tam a bude ti tam tak dobre, ze si povies toto je TO miesto, tu som, chcem byt DOMA.
Velmi ti prajem nech take najdete a je skoda, ze nemas doma, doma.
@milanemila mne sa v Bratislave (a zažila som to len tam), nepáči nevraživosť šoférov ktorí brzdia a jazdia s ľuďmi ako s kusmy odpadu. O cestujúcich samotných ani nehovoriac. Celkovo klíma je v hlavnom meste desná. Výmoľe na cestách, neupravené okolie, málo zelene, škaredé nástupištia, zachmúrený ľudia…. mohla by som pokračovať. A to mám veľa ľudí ktorých mám rada práve v hlavnom meste.
@petulda333 tiež žijem na východe na dedine. Našťastie máme bus každých 20 minút smer Prešov, Vranov, Humenné, Michalovce a chodí aj vlak cez našu dedinu. A kto chce pracovať, prácu si nájde. Ja by som nemenila.
@beata_k mne zas nevyhovuje semafor pri Tescu. Tam mohol byť veľký kruháč, rýchlejšie by to išlo.
@margotka17 ja tiez nie
@margotka17 Ano, tam jedine by pasoval kruhac.

@sjun vždy keď som bola pracovne v Žiline, vždy som mala z nej depku. Aj keď sme tam chodili keď som bola dieťa. Obdivujem ťa. že tam dokážeš žiť a ešte sa ti tam aj páči.