icon

Váš názor na gender ideológiu

8. okt 2020

Ahoj, velmi by ma zaujimalo, co si ludia myslia o gender ideologii, ktora k nam zacina byt aktivne pretlacana zo zahranicia. Nejde o prava gayov, ale o to, ze chcu, aby bol rod oficialne zruseny, kedze rod muz a zena nepokryva tych, ktori su jedno, ale citia sa ako druhe. Takisto v skolach v zahranici sa ma ucit, ze nie je muz a zena atd. Ja nazor mam, ale rada by som vedela, ako to vnimaju druhi.

autor
8. okt 2020

Prosim, este raz by som chcela upozornit, ze tu sa nejedna o temu homosexualov a lezbiciek. Gender ideologia nema nic spolocne s ludmi zameranymi na rovnake pohlavie. Hovori sa o ludoch, ktori sa citia byt opacnym pohlavim, ako sa narodili a o uznani tretieho rodu, pripadne zrusenie identifikacie cloveka cez muzske a zenske biologicke pohlavie. Neriesime, ci je byt gayom ok, o tom tu nemame pochyb.

fokuska
8. okt 2020

@lauriema Cize je ok, ak ty mas nazor, ze tychto ludi neprijmes, alebo im nerozumies a pod. pretoze je to ich vola? Wtf? Akoze sa rozhodli, ze budu taki?
A preco potom nie je ok, ked ludia neprijmu tvoje dieta, alebo mu nerozumeju a pod., lebo si povedia, ze je to jeho vola, ze je romske. Ved tiez je to len nazor tych ludi.

acrobaleno
8. okt 2020

Autorka, my sme to pochopili. Tebe nikto ten rod nezruší. V USA majú na výber z troch: F, M, O a aj v dotazníkoch to tam uvádzajú. Ja som sa k tomu vyjadrila už. Dosť už bolo strašenia džendžerom, neboj neurobia z teba Conchitu.🙄

lauriema
8. okt 2020

@acrobaleno Nie, nie to sa nechápeme vôbec, ja nieže niekoho nemám rada, mam kamarátov gayov dvoch mam ich rada ako ľudí, ale vedia ze proste neschvaľujem výber ich partnerov. Vedia to. To neplet vôbec s far ou pleti proste je to ako keby si neschválila výber partnera svojej dcérke chápeš? Co chcem povedať?

lauriema
8. okt 2020

@fokuska Nechápeme sa, mam kamarátov gayov, dvoch mam ich rada ako ľudí sú super ľudia, len neschvaľujem výber ich partnerov, je to ako keby si neschválila výber partnera svojej dcére chápeš? Neplet to s rómskym pôvodom prosím ta určite by som svojim deťom nezakazala kamarátit sa s gayom alebo lesbou

cairka
8. okt 2020

@anonym , no našťastie legislatíva je trocha ďalej ako ty...nie je žiadny tretí rod, nie je zrušená identifikácia človeka podľa pohlavia, ale stačí 1 , slovom JEDEN papier od lekára , že pacient začal proces tranzície a môže zmeniť rodné meno....po ukončení procesu tranzície sa mení aj rodné číslo. Takže fakt neviem, o akom treťom pohlaví je vlastne reč....

derdia
8. okt 2020

Ja k tomu pridam este jeden priklad... Keby nahpdou niekto vymyslel, ze je uplne normalne chodit po meste nahy pridali by ste sa???!!! Ja urcite nie... Nemam rada ziadne novodobe rady... Proste chlap je chlap a zena je zena... A za to, ze niekomu harasi anevie co zo sebou, a chxe byt bud na obe pohlavia, alebo pol zivota na jedno a potom pol zivota na druhe... Tak to je vsetko len o tom, ze DNES SA MOZE VSETKO! Chlap musi byt vychovavany ako chlap... Ved predstav si, ze zena preberie ulohu chlapa a bude dobijat chlapa... Ved to je chore... Ja svoje deti budem urcite vychovavat v tom, ze su tym cim sa narodili... A mne tak isto moj rod, to, ze som zena nikto nikdy nevymaze....

cairka
8. okt 2020

@lauriema , neschvaľuješ výber ich partnerov? 😂😂😂 A oni výber tvojho partnera schvaľujú?

acrobaleno
8. okt 2020

@lauriema Ty to nechápeš. A nepletiem to s farbou pleti, princíp je ten istý. To je ako keby som mala kamarátku, ale sa mi nepáči, že si našla černocha alebo cigáňa, ale pozor nie som rasista, lebo mám kamarátov cigáňov. To je to isté. Sú to predsudky a irelevantný strach z neznámeho. A môžem ti povedať, že klameš. Nie sú to tvoji kamaráti, nemáš ich rada ako ľudí. Neprijímaš tú veľkú časť ich identity. Tvoj argument je bezvýznamný.

fokuska
8. okt 2020

@lauriema A tvoja viera ta uci, ze mas pravo schvalovat alebo neschvalovat partnerov svojich kamaratov? Neuci nahodou, ze nemas sudit, lebo nie si tu na to aby si sudila?

Ako by si sa citila keby ti niekto s inou vierou povedal, ze je s tebou kamarat, ale neschvaluje vyber tvojho manzela, pretoze uz predtym bol zenaty? Ze je to nieco, co jeho viera nepripusta, bola to tvoja vola a on to neschvaluje? Bolo by ti to jedno, alebo by ta to zranilo, alebo zarmutilo?
Ako sa citil tvoj manzel, ked ho ludia odmietali a robili mu problemy kvoli tomu aky ma povod? A ti ludia to robili tiez kvoli svojej viere, kvoli svojmu presvedceniu. Mysli na to ako si sa citila ty, ako sa citil manzel... kaze ti tvoja viera robit toto druhym ludom?

acrobaleno
8. okt 2020

@cairka No to sa divím, veľká kresťanka a jej muž je buď rozvedený alebo žil na divoko s tým, že má dieťa z prvého vzťahu. Môj kresťanský radar sa zapína a neschvaľujem výber jej partnera.😂

lauriema
8. okt 2020

@mondolina Nechápeme sa treba čítať s porozumením napísala som ze nebudem ich odsudzovať len ze to neschvaľujem mam kamarátov gayov dvoch, obaja vedia ze neschvaľujem ich partnerov, a aj tak ma majú radi aj ja ich neodsudzujem ich ako ľudí.... Takže neplet prosím ta farbu pleti a sexualitu. Inak píšem že som krestanka, a v biblii je jasne písané o sexualite, preto sa riadim touto ideou....

acrobaleno
8. okt 2020

@lauriema Bibilu písali starí muži v časoch, keď ženy mali cenu menšiu ako kôň.

mondolina
8. okt 2020

@lauriema
Neschvalujes výber ich partnerov prečo? Lebo majú penis, alebo kvôli ich povahe?osobnostné črty?

fokuska
8. okt 2020

@lauriema To je pekne, ze ty si krestanka a riadis sa bibliou. Ale to neznamena, ze aj ostatni ludia su a ze sa tym tiez maju riadit. Cize ty si zi svoju vieru, riad sa jej pravidlami, ale necakaj, ze aj ostatni ludia to budu robit. Oni totiz mozu mat inu vieru a zit podla jej principov...

lauriema
8. okt 2020

@fokuska Fuha som vedela ze zapojiť sa do tejto konverzácie bude čiste KO 🤔😀Áno máš pravdu nesud, aby si nebol súdený, je písané v biblii, ale je tam aj o sexualite, vieš ťažko sa vyjadriť.... To ze som krestanka neznamená ze nemôžem prejaviť svoj názor.... Napísala by som tu kolo toho viac ale to by som asi od vás nerozchodila potom.... Ešte raz, môjho manžela neakceptoval zamestnavatel pre farbu pleti, ak príde gay do zamestnania, kým nepovie že je gay, nikto ho nesudi... Chápeš co chcem povedať?

lauriema
8. okt 2020

@acrobaleno menšiu ako kon😀😀😀👃A predsa je ta biblia taka svätá

lauriema
8. okt 2020

@acrobaleno prečo zapája do diskusie môjho manžela je to po úroveň fakt co on a stým? A inak vtedy som ešte v Boha neverila tak ako teraz, kresťanskou som sa stala len nedavno

lauriema
8. okt 2020

@cairka áno, majú ho radi, rádia sa sním co si dat na seba

cairka
8. okt 2020

@lauriema , divné, moje dieťa je terčom posmechu a útokov aj pre farbu pleti, aj pre atypický výzor....

lauriema
8. okt 2020

@cairka aj cvičia spolu

acrobaleno
8. okt 2020

@lauriema K zamestnávateľovi a gayom...to je kapitola sama o sebe a to nehovorím o transgender ľuďoch. Skús si o tom, čo to prečítať. A vidíš, ako sa mal cítiť tvoj muž, keď ho pre farbu pleti nezobrali do práce. Farbe pleti, ktorú nie je možné zmeniť, to isté aj pri LGBTQ+ komunite, pretože nemôžu zmeniť to, ako sa narodili, či už transexuáli alebo homosexuáli.

acrobaleno
8. okt 2020

@cairka Biblia je svätá možno tak pre teba.

lauriema
8. okt 2020

@acrobaleno más pravdu farbu pleti nezmeníš, ale LGBTQ podľa mňa áno, neverím ze sa tak človek môže narodiť nejde mi to do hlavy

lauriema
8. okt 2020

@acrobaleno Pre mňa je svätá ano

lauriema
8. okt 2020

@cairka je mi to ľúto....

cairka
8. okt 2020

@acrobaleno , to asi patrilo inde, veď by sa aj sám Pán Boh prežehnal pri tých slovách a Satan sa chytá za pupok 😝

cairka
8. okt 2020

@lauriema , akože ti to je ľúto, keby ho stretneš, tak sa správaš rovnako ako tí posmievači....

janetinka27
8. okt 2020

kazdy clovek si zasluzi byt prijaty a patri mu dostojnost. clovek ak je iny ako ostatni, potrebuje este viac pochopenia, povzbudenia zo strany okolia, lebo si uvedomuje svoju inakost a to mu moze znizovat sebavedomie a sposobit neprijatie sameho seba. nezasluzi si sudenie, opovrhovanie, ale ani prilisne poukazovanie na svoju inakost. kazdy z nas vo svojom vnutri je niecim iny.

preco potom nevznikne v spolocnosti nova skupina ludi - ochrnuti, diabetici atd. potom nech sa obmedzi zivot vsetkych, aj zdravych, nech sa nikto nebicykluje ani neje zakusky.

clovek je prirodzene iba muz alebo zena. vsetko ostatne je odchylka a nie pestrost. nie sme prirodzene muzi, zeny a 100 pohlavi. iba muzi a zeny. ale vsetci, aj muzi, aj zeny aj vsetci, co sa citia inak si zasluzia dostojne prijatie, lasku, podporu. ak bude dostatok lasky, potom bude dostatok vsetkeho.

kazdy z nas bol uz neprijaty. pre vyzor, povod, majetok, nedostatok zmyslu pre humor. mame svoje slabosti, nedokonalosti. ludia sa trapia pre nadvahu, plesatost, krive nohy, kto sa postavi za ich prava? im nie je ublizovane? vsetci trpime a kazdy svojim sposobom.

kazdy uplne jasne a prirodzene rozumie, ze neprirodzenost je neprirodzenost. a riesenim nie je zavedenie zmatku a novych modelov spravania do spolocnosti. cisar je nahy.

acrobaleno
8. okt 2020

@lauriema a s týmto tvojimi poslednými príspevkami by som skončila asi našu diskusiu. Pekný deň