icon

Váš názor na gender ideológiu

8. okt 2020

Ahoj, velmi by ma zaujimalo, co si ludia myslia o gender ideologii, ktora k nam zacina byt aktivne pretlacana zo zahranicia. Nejde o prava gayov, ale o to, ze chcu, aby bol rod oficialne zruseny, kedze rod muz a zena nepokryva tych, ktori su jedno, ale citia sa ako druhe. Takisto v skolach v zahranici sa ma ucit, ze nie je muz a zena atd. Ja nazor mam, ale rada by som vedela, ako to vnimaju druhi.

77daniela77
Odpoveď bola odstránená
77daniela77
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
8. okt 2020

@77daniela77 To bude skor problem na tvojej strane 🤣

nickpick
8. okt 2020

@acrobaleno 😉 polozila som jej tu otazku preto, lebo frazou “tradicne hodnoty” sa v dnesnej dobe ohana kopec ludi pricom sami ani netusia ake hodnoty to vlastne su....tak ale dobre to znie, tak vznesene....ano SK je krajinou hodnot....pije sa tu druha liga, ale teenagera zavru pre par gramov marihuany, Jozkovi Tisovi sa kladu vence a popiera sa holocaust, v hlavnom meste sa tlcu cudzinci lebo Slovacikovia su dosrati z imigrantov, konspiracne teorie dosahuju popularitu Biblie, este na nieco som zabudla?

77daniela77
Odpoveď bola odstránená
77daniela77
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
8. okt 2020

@77daniela77 Tak uz utocis aj do ciganov, pani je fanjsmeker 👌🏻🤣 a sklamem ta, nemam v rodine nikoho takeho, co vsak neznamena, ze neviem co je empatia. Najviac problemov s odlisnostou maju ti “tradicni hodnotari”, co si demonstrovala na jednotku.

77daniela77
Odpoveď bola odstránená
nickpick
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
8. okt 2020

@77daniela77 Ale nooo 😂 Nebud nahnevkana, ved ty si zvyknes. Mozno aj tvoje deti alebo deti tvojich deti budu kopat za duhu.

77daniela77
Odpoveď bola odstránená
fokuska
8. okt 2020

@77daniela77 Je uplne poriadku, ze ty si za tradicne hodnoty. Ved take hodnoty maj, udrzuj ich a uc svoje deti. Ale nenut ich inym! Tak ako nechces aby ini nutili svoje hodnoty tebe, tak isto ty nepresviedcaj inych.
Niekto ti zakazuje vyznavat tradicne hodnoty? Kvoli tomu ze niekto napriklad oslavi Chanuku a nie Vianoce a ty si oslavis tradicne Vianoce, tak ti to snad nejako ublizi?

Okrem toho tradicne hodnoty - na nasom uzemi a u nasich predkov veeeelmi dlho fungoval polyteizmus teda mnohobozstvo - to boli tradicne hodnoty po starocia. Potom prisla sialena ideologia zo zahranicia - vraj krestanstvo. Rodinam vzali tradicne hodnoty, prikazali im verit v nieco ine, uznavat ineho boha, riadit sa inymi pravidlami. Nikto sa ich nepytal ci chcu, proste prilis ludia z inych krajin a nasilne im to pretlacili. Povodne hodnoty a tradicie sa stratili a nahradilo ich krestanstvo.
A tak im postupne vtkli do hlavy nove hodnoty - napr sa upalovali bosorky, zabijali sa novorodenci ak boli nemanzelski a pod. A ludia to prijali za svoje, takto to fungovalo, toto bolo tradicne.
Neskor prislo zas nieco novsie, zas to vytlacalo upalenie na hranici a podobne veci...

Takze co je pre teba o tradicne? Od ktoreho roku alebo casoveho obdobia povazujes hodnoty za tie prave tradicne?

acrobaleno
Odpoveď bola odstránená
77daniela77
8. okt 2020

@fokuska Toto co popisujes sa nedialo len na nasom uzemi,ale vsade,toto nie su tradicne hodnoty slovakov.

77daniela77
Odpoveď bola odstránená
fokuska
8. okt 2020

@77daniela77 Aha. Cize ked sa to dialo na nasom uzemi a nasmu narodu, tak to nie su nase tradicne hodnoty?
Tak potom ktore su tie nase tradicne hodnoty? Lebo teraz fakt neviem.

kittykat22
8. okt 2020

Nemam problem s tym ze ma niekto fluidnu sexualitu, ze homosexualne pary budu mat manzelstvo, ja neviem co vsetko ... Ale napriklad to, ze nejaky par vychovava svoje dieta bezpohlavne - to znamena, ze dieta oslovuju ONO - pretoze same si vyberie k akemu pohlaviu bude patrit ked bude starsie, mi pride sibnute. Pricom dieta ma jasne pohlavie urcene nie je to hermafrodit, ze by si mohlo vybrat. Hlavne pokial sa rozhodne pouzivat neskor svoje reprodukcne organy a chudak Frantisek zisti, ze bude o 8 mesiacov rodit 🙈

lauriema
8. okt 2020

@fokuska Odpisujem, neskôr prepáč lebo som mala nejaké povinnosti. Ja tirz chcem slušne diskutovať s tebou pravdaže. Len už ani neviem kto tu spomenul môjho manžela co mi prišlo dosť od veci... Ale k veci teda, V biblii je sexualita nepripustna poviem ti pravdu ze asi 25 minút hľadám kde presne sa to píše, keďže ja čítam Rohackov preklad, neviem to úplne od slová do slova nájsť ale určite viem že nedávno som to čítala. Teda myslím si ze neveriaci človek homosexual, keby uveril v Boha, začal by študovať bibliu a Duch sväty sa ho dotkol, myslím si ze by už homosexuálom nebol, poznáš nejakého kresťana homosexuala? Je To ako keby si ty napríklad fajčila, ja nefajčím, nepáči sa mi ze fajcis, ale je to tvoja vec, preto že fajčis ta neodsudim, mam ta rada aj tak samozrejme len sa mi to nepáči. Vysvetľujem si to proste tak ze, všimla si si ze väčšina ľudí ktorý sa priznávajú k LGBT, že v ktorom roku života asi? Väčšinou puberta. Pubertak, v ktorom je asi milión hormónov, trepe to sním jedna radosť.... Niekto začne v puberte hulit trávu piť alkohol, niekto o sebe začne tvrdiť ze je gay, lesba. Ako sa tak teda narodil? Ten zhluk hormónov keďže dnešné okolie, dnešná doba začala akceptovať, niektorý pubertaci, ktorým to vyhovuje všimni si kto je zväčšia gay, lesba sú to ľudia ktorý majú problém zaradiť sa do kolektívu preto si povedia budem "iný", zaujímavý a začnú si ma všímať, samozrejme dnešné mladé dievčence milujú mat kamoša gaya, je to proste in. A tomu gayovi sa to tak zapáči že ho zrazu všetci majú radi ze si na to zvykne ze je gay. Nechce to zmeniť, pretože mu to okolie toleruje, každý ho ma rad takého aký predsa je. Boh nrstvotil gaya, a určite nrstvotil lesbu, Boh stvoril človeka.A samozrejme ze Boh miluje každého človeka, na toto zareagujem takto kto klope bude mu otvorené, preto aj lesba alebo gay prichádzajú k Bohu s otvoreným srdcom ver mi ze za krátky čas z nich už žiadna lesba ani gay nebude. Inak dobre sa mi s tebou píše 😉👍

77daniela77
8. okt 2020

@fokuska Tak si spomen pred volbami sa toho drzali mnohe strany,hovorilo saco tom,naozaj nemam v umysle tu vypisovat zakladne veci tykajuce sa tradicnych hodnot u nas....

acrobaleno
8. okt 2020

@77daniela77 Dikicko 😘

lauriema
8. okt 2020

@thoughtfulweirdo Ahoj, no rozhodla som sa tak asi v 15 roku môjho života

mondolina
8. okt 2020

@lauriema
Poznám homosexuálov- kresťanov-veriacich, napr. farárov.

acrobaleno
8. okt 2020

@lauriema Uz som na teba nechcela reagovat, ale wau...🤯

lauriema
8. okt 2020

@mondolina Tak to sa potom len hrajú na veriacich

lauriema
8. okt 2020

@acrobaleno Neviem prečo vôbec reaguje s ak. Ma chceš len ponizovat

77daniela77
Odpoveď bola odstránená
thoughtfulweirdo
8. okt 2020

@lauriema Dovtedy ta nikto nepritahoval a rano si sa zobudila, rozhodla, ze budes hetero a v ten den ta zacali pritahovat chlapci? Alebo ta dovtedy pritahovali aj dievcata a vybrala si si chlapcov?

lucilaines
8. okt 2020

@lauriema ono to je totiz tak, ze v tej puberte sa objavuju nie len homosexuali, ale aj heterosexuali ako aj ty v 15tuch rokoch. Takze nie, nie je to zhluk hormonov a objavenie, ze je to zaujimave. Teda hormony s tym suvisia, ale je to uplne prirodzene objavenie sexuality v tom veku bez ohladu na orientaciu. A teda uprimne si myslim, ze 9 z 10 homosexualnych teenegarov by si to teda ozaj dobrovolne nevybralo, lebo malokedy je to pripad ze vav ty si homosexual a teraz hviezda triedy a dotycny sa moze zblaznit od radosti a vyberat si zo zastupu partnerov co mu klopu na dvere. Vacsinou je to skor o utajovani, skryvani pred rodicmi, kym kamosi randia tak on nevie co so sebou a na koho sa obratit. Spominas, ze mas kamaratov gayov, tak sa ich skus popytat jak im bolo v puberte sveta zit a ako ich okolie obdivovalo a podporovalo.

77daniela77
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
Odpoveď bola odstránená