Vážny problém so susedmi

anci852
20. máj 2014

Moja mama býva v paneláku, často ju s malou navštevujem, no neviem ako jej pomôcť so susedmi. V byte nad ňou bývajú susedia, ktorí veľmi znepríjemňujú život. Robia krik, hádajú sa, ale to nie sú bežne hádky ale histericky záchvat s jacanim, ktorý trvá aj niekoľko hodín, hádžu po sebe veci, proste nedá sa to vydržať. Je jedno či je noc či deň. Tak dva až tri krát do týždňa príde na zavolanie polícia, potom je deň dva pokoj. Je ich tam možno osem, desať, ťažko povedať, alkohol som presvedcena, ze je na dennom poriadku. Mama to skúšala riešiť s domovnikom no bezvýsledne. Máte niekto skúsenosti čo robiť? Ďakujem za všetky odpovede.

klincek
20. máj 2014

@anci852 v prvom rade ksuste zistit, ci su to vlastnici bytu alebo najomnici - ak najomnici, treba kontaktovat vlastnika, aby robil poriadok on.
ak vlastnici, je to horsie. da sa podat podnet na Okresny urad kvoli priestupkom proti obcianskemu spolunazivaniu. moze im dat pokutu, na chvilu to ludi zvykne skludnit.
ak nepomoze, da sa sudit..ale to neodorucam, je to na dlhe lakte a drahe, a vysledok nemas zaruceny. to len keby uz nic ine nepomahalo.
a nepoznate nejakeho stokiloveho chlapa, co by ich isiel parkrat "dorazne upozornit" ? aj s prislusnym zvukovym efektom..nechcem vobec zlahcovat, je to neprijemna situacia, ale ak to nepojde inak, mozno by sa oplatilo aspon skusit. zufala situacia si niekedy ziada zufale riesenia 😒

tamarik
20. máj 2014

ahoj. poznám to. tiež sme mali tú časť bývať s takými susedmi- bývali oproti nás. 4 dospelé osoby a pes- tiež alkohol, hádky, bitky, polícia každý deň k nim chodila- to bolo strašné.po roku sme sa odtial odsťahovali. nikto s tým nič nerobil, všetko platili načas a domovník tam radšej ani nechodil.

anci852
autor
20. máj 2014

@tamarik bože keď si predstavím ďalšie sťahovanie, ale áno aj to je riešenie.

tamarik
20. máj 2014

tak pre nás to bolo najlepšie riešenie. pokial by sa to s nimi poriešilo, čo neverím tomu, lebo od tej doby tam už býva tretí nájomca a nič sa nedeje, tak by ma asi šlahlo.