icon

Večera pre vegetariánku

avatar
stojkamarcel1
21. feb 2018

Ahojte, neviem či mi tu niekto bude vedieť poradiť, ale kamarátka príde na slávnostnú večeru (narodeniny) a zaujímalo by ma, čo by ste uvarili. Hlavne nič mastné, kde sa používa veľa oleja alebo tak. Ďakujem, máte to u mňa 🙂

Strana
z2
avatar
meluela
21. feb 2018

@stojkamarcel1 asi by som hladala nieco podobne ako maju ostatni, aspon prilohy rovnake
super su indicke jedla .. napr. cicerovy chana dhal
- v dmku teraz maju perfektny felafel v prasku .. k tomu pecene zemiaky a domaci jogurtovy dressing (ak konzumuje mliecne vyrobky) ..
- nejaka zapekana zelenina (baklazan, cukina)
- pekne pripravena cestovina (susene rajciny, cherry paradajky, cesnak, bazalka, sampiony
- vegetarianske lasagne (so zeleninou alebo hubami), salat
- pecena tekvica, cervena repa, zemiaky (sol, oliv. olej), domaci dressing

avatar
sophinka17
21. feb 2018

alebo vegeratianske spagety bolognese 🙂 so sojou
@meluela same skvele napady 👍

avatar
meluela
21. feb 2018

@sophinka17 tak som byvala vegetarianka takze vela veci varim takych pokial mi to doma velmi neofrflu ... a musim sa snazit aby to bolo chutne, len tak hocico mi neprejde 😀

avatar
sophinka17
21. feb 2018

@meluela ja som vegetarianka a kazdy vecer dumam Co varit 🙂 teraz si mi dala inspiracie min. na tyzden 🙂

avatar
peter2404
21. feb 2018

@stojkamarcel1
kuskus so zeleninou..
sparis kuskus (napr. v zeleninovom vyvare), das olivovy olej, citron, pridas sol korenie, udena cervena paprika, rasca a pomiesas..
postupne do toho zamiesas na jemno posekane bylinky (petrzlenova vnat, pazitka) a zeleninu (jarnu cibulku, uhorku, rajciny). podavas bud ako prilohu alebo uplne v pohode ako hlavne jedlo..
dobre jedlo nemusi byt komplikovane, osobne by som sa vyvaroval vegetarianskych verzii znamych jedal... nie je dovod, bezmasite jedla su rovnako dobre ako tie masite, netreba sa na nic hrat

avatar
kvetinka75
21. feb 2018

zapekaný karfiol, brokolica, zeleninové lasagne, alebo iné zapekané cestoviny s bylinkami,

avatar
deti95060810
21. feb 2018

ďakujem všetkým za tipy....budem skúšať aj ja....

avatar
dominika6
21. feb 2018

@stojkamarcel1 ak sú tieto jedlá pre teba privelký kulinársky výkon tak jej upeč rybu na masle s bylinkami a varené alebo opečené zemiaky,parenú zeleninu...jednoduché...
...niesme v mišelinskej kuchyni hádam..

avatar
veroniak12
21. feb 2018

@deti95060810 Vela stastia pri vareni, snad sa ti jedlo pre kamaratku vydari 🙂😉

avatar
stojkamarcel1
autor
Autor odpoveď zmazal
avatar
stojkamarcel1
autor
21. feb 2018

Koľko vecí sa dá na tomto pokaziť? :D Ale asi to vidím na ten falafel v prášku no...možno raz :D http://www.activebeauty.sk/sk/recept-sosovicova...

avatar
stojkamarcel1
autor
21. feb 2018

@dominika6 ryby neje tiež :|

avatar
stojkamarcel1
autor
21. feb 2018

Ale ďakujem všetkým 🙂 Nečakala som toľko odpovedí fakt <3

avatar
siska53
21. feb 2018

@stojkamarcel1 tal prilohu zje taku,ako vy a a k tomu mozes spravit nejaku grilovanu zeleninu..s tofu.. Alebo kupit sojove maso a ak budzs ty robit pre vas nejake dusene maso,tak rovnako sa da prioravit aj to sojove maso.
Ja mavam veceru suchu a vzdy som sa vedela predtravovat aj tam,kde maso podavali.. Ale na obedy si robievam vela zeleniny,hlivu,no kedze som pescotarianka,tak jedavam.aj ryby..
Dost casto robievam i rozne krokety,napr.dnes sme mali ovsenno-sosovicne (z cervenej sosovice), k tomu ako priloha pseno a zelenina...

avatar
jasminet
21. feb 2018

ku nam v sobotu pridu polo vegetariani a vypytali si grilovany camembert, zemiak. kasa a zeleninovy salat/zapekana zelenina...

avatar
dominika6
21. feb 2018

@stojkamarcel1 tak nije vegetarian ale vegan to je iné..

avatar
jasminet
21. feb 2018

alebo spenatovo syrovu roladu ...

avatar
coryex
21. feb 2018

@siska53 ahoj, nedala by si recept na tie kroketky zo šošovice? Ďakujem 😉

avatar
meluela
21. feb 2018

@dominika6 vegetariani nejedia ryby .. vegani okrem toho nejedia ani mlieko, mliecne vyrobky, vajcia, niektori ani nic co prislo do kontaktu so zvieratkom - napr. med

avatar
ibrunova
21. feb 2018

Tofu podusiť namiesto kuracieho soté a k tomu wok zelenina, príloha ryža..

avatar
siska53
21. feb 2018

@coryex tak to som si len tak vmyslela.. Uvarila cervenu sosovicu.na panvicu dala.nadrobno pokrajanu cibulku,na to dala prebrate a preplachnute ovsenne vlockytrochu teda osmahla aj tie . Cele to zmiesala,samozrejme ochutila sol,mozes bylinky a dat vajce, spaldovu muku. Obalit v struhanke,ja som v spaldovych otrubach a vyprazila som to. Boli velmi dobre,aj mame chutili.

avatar
coryex
21. feb 2018

@siska53 super, vďaka 😀

avatar
gabci_gabca
21. feb 2018

Môžeš jej kľudne nejakú krémovú zeleninovú polienku urobiť a nejaké cestoviny s čerstvou zeleninou a nejakou omáčkou 🙂

avatar
stojkamarcel1
autor
21. feb 2018

Pôvodne som nevedela čo navariť, teraz si neviem vybrať :D

avatar
0silvia0
21. feb 2018

@stojkamarcel1 grilovany spiz tofu-zelenina. Na spajlu napichas tofu na kocky s paprikou, cuketou, cibulou atd. Posypes grilovacim korenim a ugrilujes. Cesnakovy dresing

avatar
siska53
21. feb 2018

@stojkamarcel1 inak my milujeme ( a to deti a muz jedia maso) aj pecene cviklove balicky: Cviklu na kocky, dost cesnaku,ochutis octom,olejom,rascou a solou,niekto dava i bylinky. Zmiesas a davas take primerane kopky na alobal,spravis takr batozky z toho a pecies v trube.na cca 210 asi hodinu..
A mame radi aj vyprazany zeler 🙂
A skvela a oblubena je u nas i cakanka a zapekany fenikel,to mam.recepty z francuzskej kucharky zas.

avatar
natassa2
21. feb 2018

@siska53 mnam si mi teraz narobila chute 😀

avatar
sisaka
21. feb 2018

Toto je nebezpečná téma, sa mi slinky len tak zbiehajú 😍

avatar
jessica353
21. feb 2018

Prosím, venujte chvíľku vášho času vyplneniu dotazníka na tému: motivačné a demotivačné faktory na pracovisku..... prosím iba zamestnaní .... ĎAKUJEM 🙂 phttps://www.survio.com/survey/d/I3L5M9B8I3A1P9Q7R

avatar
annabelka
21. feb 2018

Ja mám veľmi rada pečenú zeleninu a šampióny, dávam zeler, mrkvu, tekvicu hokaido, červenú repu a zemiaky, všetko to nakrájam na hranolky, dám na plech, soľ, olivový olej a do trúby. Je to dobré ako príloha ale ja to mám rada aj také samotné.

Strana
z2