icon

Vek 40 a 40 +, diskusia pre odvážne/ých

10. feb 2022

Ženy/Muži vo veku 40, alebo 40 + cítite sa atraktívne? Cítite sa lepšie ako vo veku 20 ?
Vraví sa, že v tomto veku je aj sex lepší. Je to lož, či pravda? Či má žena/muž viac komplexov už ako prichádza 40tka? Komplexy napr. z vrások, z postavy, šediny u mužov, prípadne vypadávanie vlasov atď. atď.
Stačí aj odpoveď - tento vek je pre mňa lepší, krajší atď. Nie, nepotrebujem tu posteľné radovánky do detailov vedieť, ba ani rozoberať!!!!!!

P.S. Môžu sa aj muži pridať do diskusie, že ako to vnímajú oni.😉

Strana
z3
syslik81
10. feb 2022

ja mam 40 -cerstvych a rozdiel nevidim .. nieje to o veku v 20 riesis miesto vrasok bedare,, vlasy padaju tak ci onak .. v kazdom veku sa najde nieco co ti vadi a co nie ..

lucia851
10. feb 2022

V 20 tke som sa cítila o 100 percent lepšie

h2
10. feb 2022

Mám čoskoro 47 a keby mi niekto ponúkol mať znovu 20 (čo sa telesnej schránky týka) tak beriem bez váhania! Samozrejme, s tým všetkým, čo som už doteraz dosiahla.

autor
10. feb 2022

@lucia851 Prečo? Ak to nie je moc osobné.

autor
10. feb 2022

@h2 Áno, veď toto počujem veľakrát. Mať dnešný rozum a vek 20. 😅

lily14
10. feb 2022

Vek nezastavíš,ale už sa má všetko pozerám inak🙃je to aj o nastavení a všetko je v hlave...čiže mám dní keď sa cítim zase má 20 a niekedy na 60 uffff

marseillefan
10. feb 2022

Cítite sa atraktívne?
Nie, cítim sa tučný, neohybný ako starý dedo. Cítim sa na 60.

Cítite sa lepšie ako vo veku 20 ?
Fyzicky NIE. Psychicky určite áno.

Vraví sa, že v tomto veku je aj sex lepší. Je to lož, či pravda?
Je lepší ako v 20ke, ale trošku horší ako v 30ke

Či má žena/muž viac komplexov už ako prichádza 40tka?
Nie, nemám komplexy, tie som mal ako tínedžer. Teraz ma nezaujíma, čo si o mne ľudia myslia. Duševné zravie mám chvalabohu stopercentné... životné skúsenosti, super manželka, zdravé deti, biznisu sa darí, atď... Čiže život som si usporiadal a kvôli prkotinám sa veru trápiť nemienim.

h2
10. feb 2022

Nejde len o rozum. Myslela som to tak, že by som bola 20-tnička, len čo sa fyzickej stránky týka. Ale ináč by som žila svoj súčasný život, mala syna, ktorého mám a o ktorom sa mi v 20-tke ešte ani nesnívalo. Nechcela by som, aby sa vrátil čas a ja by som mala zase 20 a všetko by bolo, ako vtedy.

dadis
10. feb 2022

Mam 40 a som spokojna so sebou. Som zdrava, mam vybornu kondicku, pravidelne beham a chodievam na treningy, bicyklujem do kopcov..vlasy mam sedive uz od 30tky, takze s tym som uz dlho zmierena ze farbim, uz rozmyslam nad tym, ze si necham prirodzene sivu farbu...mam inak kvalitne krasne vlasy, rozmyslam, ze so smrncovnym ucesom by som mozno do toho isla, ale este som na to mentalne nedozrela 😅..a som uz davnejsie rozhodnuta, ze nijakym sposobom nebudem zasahovat do vrasok i ked teraz skoro vsetky moje rovesnicky to riesia. Povedala som si, ze vrasky zodpovedaju mojmu veku a neuberaju mi na krase, len ma doplnaju. Sex je lepsi ako v 20 i v 30, zatial 🤷‍♀️ , uvidim dokedy. Deti mam samostatne bezproblemove, karierne som na vrchole. Myslim si, ze teraz zijem najlepsie obdobie v mojom zivote..a ako bonus zazivam zamilovanie ako v mladosti....hadam, ak sa to nebude zlepsovat, tak aspon dlho v takejto pohode vydrzim...dolezite je, aby zdravie bolo 🙏🙏🙏

renata1405
10. feb 2022

Do 40 tky este ako tak potom to uz ide dolu vodou uz proste vidno ze mas pomaly mladost za sebou proste na vsetkom vidno ze starnes.

syslik81
10. feb 2022

btw nedavno som to prehnala s vinom a sice som nebola ozrata ale zle mi bolo 2 dni .. ked som mala 20 sla som z diskoteky do prace a este mi ostala energia na mnohe ine prace,,, toto mi naozaj chyba v mojom veku .. hold ale opotrebovanie tela sa hold nezastavi

marcellka32
10. feb 2022

Keď sme išli s babami na akciu v 30, tak 3 dni sme pili 1 deň odpocivali, teraz v 40 pijeme 1 deň a 3 dni regenerácia 🙂

midka
10. feb 2022

vies co, ja som spokojna,, som stale s tym istym princom na bielom koni a som stale rovnako do neho zblaznena ako v 20, sediny zatial vobec nemam, z velkosti 36 som sa posunula na 38,,, to v pohode predycham, vrasky tie ano, tie pribudli,,, v kosiku mam casto protivraskove kremy,,,,asi sa prilis mracim... 🙂 .. vsetko ostatne je v pohode,,, som spokojna,, jasne,, pribudlo ovela viac povinnosti a kdesi zmizla ta bezstarostnost,,, uz nemam cas sa motat 4 hodiny na zalubenych prechadzkach po meste...ale nejako mi to nevadi,,ked viem, ze tych 20 rokov, nebolo stratenych,,,,ked sa spatne obzriem, som pysna na to,, ako som tych 20 rokov prezila...... 🙂 v 20 som si tento pocit spokojnosti, ani nevedela predstavti,,, co je vsak prirodzene

lucinka188
10. feb 2022

Ja mam len 35, ale Mne sa paci, ze poznam samu seba a viem co chcem a co nie. Treba sa o seba starat, potom je clovek spokojny aj s vyzorom, aj s kondickou. Kadernicka, kozmetika, nechty, pedikura su pre mna zaklad, to si doprajem radsej ako drahe oblecenie. Lebo viem, ze tym investujem do seba

bodka70
10. feb 2022

tak sa pridám do diskusie, asi zatiaľ ako najstaršia, 51 rokov na krku, ako vyzerám, mám tu svoju foto - je pol roka stará.
Ja som v 42 rokoch porodila svoje posledné dieťa, takže nejako som nestíhala riešiť otázku, či to po 40tke ide dolu vodou 😀 - nebol na to pri behaní okolo bábätka a nočnom vstávaní akosi čas.
Do svojej 51 som stihla odísť s troma deťmi od svojho bývalého partnera, zariadiť si nové bývanie, ísť prvý krát (a nie posledný ) stanovať, kúpiť si záhradu a stať sa členom záhradkárskej komunity, schudnúť 10 kíl a najnovšie nájsť si o 6 rokov mladšieho "kamaráta", aj ten sex... nezvyknem verejne rozoberať takéto intímne veci... ale fajn, viac než len fajn 😀 .... ja sa nesťažujem, samozrejme kĺby by mohli menej bolieť, aj spánok sa nejako zhoršuje, vrásky... tak vrásky sú, čo už, kondička - môže byť - minule som zmákla 20 km túru s partiou - po skalách a v hlbokom snehu... na hrane... ale dala som to 🙂.

reanda
10. feb 2022

ja sa po styridsiatke citim o sto percent lepsie, ako v dvadsiatke.. aj psychicky, aj fyzicky.. ked som mala dvadsat, ledva som fyzicky zvladla polovicu toho, co teraz, vsetko ma unavovalo.. ked sa spomina pitie - nezvykla som sice zurovat, zato mi uz po pohariku vina hlava ledva drzala na krku 😀, teraz pohar vina akoby som cistu vodu vypila 😀 .. vrasky ani neviem, ci mam, ja to nejak nesledujem.. hej, v zrkadle som si vsimla, ze uz vypadam skor ako zena stredneho veku, nez ako mladica, ale ked necumim do zrkadla, citim sa stale mlado 🙂
jo a sex je tiez lepsi , ako v dvadsiatich, vtedy som totiz ziadny nemala 😀 😝

autor
10. feb 2022

@bodka70 Tak u teba sa začal ozaj ten život po tej 40 tke 😃 👌👌👌 Super!

bodka70
10. feb 2022

tak ja som žila aj pred 40tkou, nedá sa povedať že nie 🙂, len v tom partnerskom živote to išlo dolu vodou, vlastne až keď som odišla, som si uvedomila, ako som bola posledné roky zakríknutá, málo odvážna - lebo všetko čo som navrhla, tak bola somarina (hovorím ten slušnejší variant 😀 ), a celkovo málo som dbala na seba. Po tej 45tke zhruba som začala byť zdravo sebecká a viac myslieť na seba 🙂.

inana11
10. feb 2022

Páči sa mi táto tema a aj keď nemám 40 (mam 35), vždy som túžila byt staršia ako som😃užívala som si každý vek a teraz sa vytesujem z dvoch deti (4 roky a 8 mesiacov) a veru ja sa tak tesim na to 40+ lebo v mojich predstavách s muzom pokracujeme tam kde sme skoncili a teda oslavy,party… niežeby sme teraz neoslavovali ale predsa deti ,alebo teda to jedno je odomna závislé a o 6 rokov nebude až natolko že by neslo prázdninovať k nasim😃 dufam že sa mi to vyplní a že má bude všetko menej boliet ako teraz keď som nevyspata a veľa pestujem a lietam ako odtrhnutý vagon cele dni. A kamaratov mame aj 40+ a teda s nimi je najvacsia zabava🤷‍♀️A sexu bude hádam potom viacej lebo teraz je to bieda pri zlom spanku maleho🤦‍♀️😃

mikadooo
10. feb 2022

Mám presne 40. Cítim sa super. Sex výborný, byt, auto, deti mi práve odrastajú, takže začína byť viac voľného času. Som pokojnejšia, nemusím už "mať všetko a hneď", nemenila by som za nič na svete. Čo sa týka prvých znakov starnutia, vnímam ich, ale neriešim, beriem to tak, že to k môjmu veku patrí a nie som ten typ, ktorý potrebuje počuť "veď vyzeráte na tridsať". Páči sa mi že si môžem teraz už zariaďovať život ako sa mi páči. V tom je aj môj manžel veľkou oporou, že mi nebráni. Ja zas nemám žiadne veľké nároky, len drobnosti, ktoré ma robia spokojnou (napríklad každý mesiac kaderníčka, kozmetika, kávička s kamoškou, keď zavolá, momentálne plánujem prejsť na skrátený pracovný úväzok, keďže reálne už nepotrebujeme do konca života žiadne veľké investície (hypo v pohode splácame, auto je naše a máme aj finančný vankúš, plus muž bude rád, že doma je o všetko postarané a finančne budeme určite v pluse, keďže idem do roboty z "rodičáku" 😁😁😁). My sme všeobecne také skromnejšie povahy a je to veľmi upokojujúce nechcieť stále viac a viac 😉.

slniecko174
10. feb 2022

ja budem mat 40 o chvilu, ale teda citim sa chvilami ako 45 rocna, ak nie starsia. Som v predcasnom prechode a zazivam vsetky tie problemy s tym suvisiace. No chcem verit, ze ked som vcasnom prechode, ze skor to prejde a bude klud.

viestta
Odpoveď bola odstránená
marca12
10. feb 2022

Ano,citim sa lepsie,som sebavedomejsia,spokojnejsia,stastnejsia. V 20 bol zivot bezstarostny,no clovek sa vtedy este len hlada,buduje si zibot. Okolo 40tky uz mam zabehnuty pracovny aj sukromny zivot. A ano aj sex je lepsi 🤣

bodka70
10. feb 2022

@viestta , ja som v 30tke mala na narodeniny pomaly depresiu z toho - bože, UŽ 30 rokov!!! mladosť a život v prdeli... No a oslava 50tky... s úsmevom na tvári... však život ešte môže priniesť toľko zaujímavých vecí, treba si ho užiť 😀

vilma7
10. feb 2022

Tak ja som sa v 39 vydávala, po 40.tke porodila dve deti, takže mám o zábavu postarané 🤣🤣🤣 na dobrých pár (20) rokov, kým deti vyletia z hniezda.

janulka1802
10. feb 2022

Jednoznačne sa cítim atraktívnejšie, dokonca viac ako kedykoľvek predtým. Sex je skvelý. Mám 39 a nie, nechcela by som mať 20, není prečo.

sante81
10. feb 2022

Mám 40, roky skúseností, nemenila by som nič..

bodka70
10. feb 2022

@vilma7 , neboj, do 50tky si zvykneš 😀, aj ja som si zvykla

dusankomoj
10. feb 2022

Jediné,čo bolo v 20r lepšie,bolo to,že schudnúť 5kg išlo za ,,víkend" 🤣🤣🤣

littlefiona
10. feb 2022

Ja mám tiež po 40tke a keďže som sa za posledný rok hecla a schudla 18kg, cítim sa fyzicky, ako keď som mala 25rokov. Duševne sa cítim staršie, ale to je tým, čo všetko človek v živote prežije a prekoná, životné skúsenosti a zápasy nás aspoň teda väčšinu robia múdrejšími a zrelšími.

Strana
z3