icon

Vek 40 a 40 +, diskusia pre odvážne/ých

10. feb 2022

Ženy/Muži vo veku 40, alebo 40 + cítite sa atraktívne? Cítite sa lepšie ako vo veku 20 ?
Vraví sa, že v tomto veku je aj sex lepší. Je to lož, či pravda? Či má žena/muž viac komplexov už ako prichádza 40tka? Komplexy napr. z vrások, z postavy, šediny u mužov, prípadne vypadávanie vlasov atď. atď.
Stačí aj odpoveď - tento vek je pre mňa lepší, krajší atď. Nie, nepotrebujem tu posteľné radovánky do detailov vedieť, ba ani rozoberať!!!!!!

P.S. Môžu sa aj muži pridať do diskusie, že ako to vnímajú oni.😉

elizabet173
10. feb 2022

nechcela by som späť 20, telo bolo síce pevnejšie, ale teraz sa cítim oveľa lepšie, lebo si z ničoho nič nerobím. V 20 som všetko príliš riešila, teraz je môj život oveľa pohodovejší, veselší, dieťa dospelé, kopa času na seba, v sexe už presne viem, čo chcem, čo preferujem, samozrejme, že to vie aj partner. Ja som si vlastne začala život naplno užívať najmä po tej 40. 😎

vilma7
10. feb 2022

@bodka70 už som si zvykla, ja sa nesťažujem, v postieľke 5 ročný synček a 2.5 ročná dcérka. Za chvíľu sa vyvalim medzi ne, dcérku ešte kojim (ale len v nocí) 🤪

bodka70
10. feb 2022

@vilma7 , hej, všimla som si v tvojom profile 🙂, dobre to zvládaš, ozaj, viem čo to je, starať sa o dieťa, keď porodíš po 40tke, a ty si to zvládla dvojmo 😀, krásne detičky. ja som inak mala posunutý prechod, až po 50tke takmer a všetko bez tých nepríjemných príznakov, potenie, návaly a tak... ja si myslím, že čiastočne mohlo pomôcť to neskoršie tehotenstvo, kojenie... nabudené hormóny a tak.
čiže má to aj svoje výhody, aj zo ženského hľadiska, mať neskôr deti 🙂, to o zvykaní, to bolo len srandovanie 😀

vilma7
10. feb 2022

@bodka70 tak ja si myslím, že s dvomi nie je až tak oveľa viac práce, len človek musí robiť 2x to isté 🤣.
A pomaly aj všetko kupovať dvojmo, lebo herečka sa hneď pýta : a ja kde mám také 🤣🤣🤣 (pomaly aj na chlapčenské tepláky), ale je s nimi sranda a teda konečne iné oživenie života ako len práca a cestovanie po svete. Teraz sa cestuje hlavne po okolí.

janne318
10. feb 2022

@bodka70 si obdivuhodná žena. 🍀

asocial
10. feb 2022

Budem mat tento mesiac 40. A brala by som 20. Samozrejme s tymto.rozumom. no mozno aj bez neho. V 20 ke som byvala u nasich, chodila na VS, permanentne bola zalubena do niekoho, chodila po brigadach, bolo to skvele! A ano, mam krizu, lebo mi to cbyba. Mam dve detj, muza, mame dom (na hypo), normalny zivot...ale ...nicia sa mi zuby, picha vajecnik, zhorsuje zrak, skracuje menzes..no vsetko zle...

slovakboy
10. feb 2022

Koľko máš ty rokov že ťa to tak zaujíma, alebo trápi? Hneď po 40 tke mi začali rednúť vlasy ktoré boli dovtedy husté a čierne. Najprv som si to neuvedomoval že to kvôli tomu ale cítil som sa zrazu neatraktívnych. Dovtedy zvyknutý neriešiť výzor ma to šokovalo. Ani nie tá zmena výzoru (teraz by som chcel byt taký fešák ako v 40tke) ale moja reakcia na to. Bol som prekvapený, že mi to tak vadí a že som tak rýchlo prišiel o sebavedomie a pocit muža ktorý dovtedy cítil záujem žien. Zrazu som sa ich hanbil a mal pred nimi rešpekt. Prešlo to po niekoľkých mesiacoch až roku. S vlasmi som nič nerobil tie ďalej rednú a sivejú. Ale zmenil som svoj pohľad na seba a pohľad na hodnoty. Znovu sa cítim mužný a príťažlivý ale v inej kategórii mužov a pre inú kategóriu žien. Sila mi po 40tke mierne klesala v športe. Najsilnejší som bol v 30 tke a najvytrvalejší v 20 tke. Nebol pre mna problém rano sadnúť o piatej na bicykel a na obed už mať 200km a poobede ísť zaplávať tri kilometre a večer ešte kino a rande. A druhý deň zas. Teraz sa udržujem v kondícii a mám iné tréningové dávky od 50-120km. Pod 50 nejdem nikdy a nad 100 len 10 krát do roka. Nedokážem jazdiť dva dni po sebe. Pribral som na bruchu hoci inak pôsobím štíhlo. Ruky mi zhrubli a sú viac žilovaté. Začal som mat psychické problémy počas Corony a liečim sa z panickych záchvatov. Už je to dobré. Sex po 40 tke pomaly tak nenapadne začal strácať na výbušnosti ale zato som teraz väčší maznoš. Keď som bol mladý, manželka bola zo mna nešťastná, že sa malo hladkame že hneď to skončí sexom. Teraz je to presne naopak. Len by som sa hladkal a objímal a kým manželka by už chcela aj pritvrdiť mne sa nechce. A nie je to len liekmi čo beriem na nervy. Občas mi dokonca pomôžu udržať dlhšie erekciu. Je to celkovo menším záujmom o sex. Ale super aspoň môžem písať s kludnym svedomím na ženské fórum. Čo je na tomto veku dobre je rozvážnosť. Nemusím už mat furt pravdu nebojujem a aj v práci nechávam sa presadiť mladším. Nebojím sa o miesto nebojím sa že som nemoderný vo svojom obore hoci som. Ale uvedomujem si svoje skúseností a láskavým spôsobom ich zverejňujem mladším. Súčasne mám ďaleko do dôchodku a mám ambície začať nieco nové a s mladšími. Rodičia sú zatiaľ zdraví uvedomujem si že im bude treba pomáhať. Objavil som znovu svet deti zvieratiek kvietkov rozprávok. Som spokojnejší mám menej stresu ako keď som mal dvadsať. Kdesi som počul že v Anglicku zistili že najšťastnejším mužom je 50 tnik strednej triedy ktorý ma dom ženu dve deti psa a prácu ktorú ma rad. Všetko okrem toho psíka mám a tak robim na manželku psie oči aby mi ho dovolila prijat do rodiny.

liljana
11. feb 2022

Treba akceptovat a uzivat si kazdy vek a jeho pozitiva. Ale samozrejme sa clovek citi a ma viac energie, viac vladze, ked je mladsi. Najlepsi vek je asi 20-35/40 a samostatnost. Ako si to urobi, tak to ma. Predtym je clovek zavisly na rodicoch a pomeroch v rodine.
Treba sa snazit mat co najlepsie vzhladom na svoj vek.

ivkazba
11. feb 2022

Mám za pár dní 44. Áno, cítim sa atraktívne. Starám sa o seba, mám svoje denné rituály. A cítim sa veru lepšie ako keď som mala 20. Dovolím si povedať, že som v lepšej fyzickej kondícii a hlava je tiež niekde úplne inde. Sex je skvelý. Tesne pred 40 som začala podnikať, potom som pridala ďalší biznis a plánujem ďalší. Žijem veľmi aktívne fyzicky aj mentálne. Nevidím dôvod na komplexy kvôli veku 40+.

dadis
11. feb 2022

@slovakboy To si napisal tak krasne a uprimne ❤

felycity
11. feb 2022

podľa mňa je to krásny vek, finančne samostatná, zabezpečená, skúsenosti, deti už tak trocha vypiplané a k tomu super partner, čo viac si želať, z každej stránky omnoho lepšie.

mandala77
11. feb 2022

@slovakboy mne sa tiež páči Tvoja otvorenosť a úprimnosť. A nielen v tejto diskusii. Mne takéto typy diskusií ako je táto, lezú vyslovene na nervy, že niekto takýmto štýlom zisťuje. Mne to, čo píšeš, je úplne uveriteľné. Aj to, že to dokážeš tak otvorene pomenovať a priznať si aj pred sebou, ale aj inými. Za mňa každý vek prináša svoje. Človek sa potýka s inými vecami a situáciami, ako keď bol mladý. A vedieť si to priznať, vyžaduje odvahu byť k sebe úprimný.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
beronsche
11. feb 2022

@evamarek77 a to nepripustas, ze na rozlicne temy reaguju rozlicny prispievatelia? Ze nestastna zena, co zije v patologickom vztahu, alebo ma ine, zo spominanych problemov, nebude vypisovat do temy, ako tato?
To hned vsetci klamu, az sa im z klavesnice prasi?
😀

lubina
11. feb 2022

Som po 40-tke uz par rokov a citim sa fajn, deti su odrastene, rodinny zivot usporiadany, pracovny tak isto. Nechcela by som vratit cas, aby som mala znovu 20. SOm so svojim zivotom spokojna. V 20-tke som riesila ine veci, VS, skusky, proste viac menej bezstarostny zivot, co k tomu veku aj patri. Teraz mam uz nejake tie skusenosti 🙂, som zrelsia a urcite uz neriesim vrasky a co si kto o mne mysli. Som proste spokojna tak ako to je.

reanda
11. feb 2022

@evamarek77 kazda zivotna etapa ma svoje caro, ale zalezi aj na povahe a type cloveka, ktoru etapu si vie najviac uzit.. su typy ludi, ktori si najviac uziju mladost a starnutie im vadi, prichadzaju o vyhody, ktore im vyhovovali a musia sa s tym nejak vyrovnavat.. a su naopak typy, ktore mladost niekedy vyslovene az pretrpia a az so stupajucim vekom si zacnu uvedomovat pekne stranky zivota a mozu si ho zacat viac uzivat.. a iste su aj ludia, ktori si vedia najst na kazdej etape to caro.. kazdy to ma inak, preto aj kazdy ine napise a to je fajn - autor temy si moze vybrat, co sa jemu najviac paci a najst sa, v com chce.. lebo niekedy mame okolo seba ludi, ktori to maju uplne inak, ako my, az zacneme pochybovat, ci sme normalni taki, aki sme

dadis
11. feb 2022

@evamarek77 Namiesto toho, aby si napisala ako to mas ty, opieras sa do inych. Pokojne, ak mi neveris, mozeme sa stretnut osobne a mozem ta aj v realite presvedcit, ze moj zivot je vyborny. Aj s celulitidou, vraskami ci sedivymi vlasmi. Starneme vsetci +- rovnako, ide len o vnutorne nastavenie, ci sa polovicu zivota budeme trapit s tym, ze sme stari alebo si tu "jazdu" jednoducho uzijeme. A neboj, kazdy mame ten svoj "kriz", ktory si nesieme. Ja sa rozvadzam. Co niekto moze povazovat za ranu osudu ja vnimam ako obrovsku prilezitost o obohatenie svojho zivota 😊

mandala77
11. feb 2022

@dadis podľa mňa ste to teraz 2 zobrali moc osobne, čo napísala evamarek77, veď konkrétne na vás ani nereagovala.

maminkadeticiek
11. feb 2022

@bodka70 wow pozeram tvoju fotku a ty si vazne opeknela a omladla za posledne 2-3 roky!

babulkomale
11. feb 2022

@bodka70 preco posunuty? Nie je prechod normalny okolo 50? Zeby som sa zbavila vloziek skor? 😃

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
bodka70
11. feb 2022

@dadis , tak presne, to že človek povie, že je vnútorne so sebou spokojný, neznamená že zažil či zažíva vo všetkom ideálny život, či má všetko na podnose. Povedať o sebe a svojom živote pozitívne veci a nehovoriť o tých zlých, neznamená, že chce klamať či zavádzať. Len nie každý má potrebu svoje problémy prepierať na verejnosti alebo žiadať o radu na modrom koníkovi. Ja som tiež žila dlhé roky s človekom, ktorý sa dal po čase na alkohol, bol zlý ku mne a ku deťom. Ale nezakladala som kvôli tomu tému na modrom koníku, poradila som sa (si) sama a s mne blízkymi ľuďmi.

@evamarek77 - nemusíš veriť, ale ja aj v bežnom živote stretávam veľmi veľa žien v mojom veku okolo 50 a majú peknú štíhlu postavu, čo je na tom divné?. Je takýchto žien čoraz viac - generácia mojej mamy možno tak vyzerala - nohy ako pavúk, ochabnuté ruky a brucho veľký valec, toto je aj zo stresu, takéto ukladanie tuku... ani to však neboli všetky ženy takto... dnes ženy sú o niečo sebavedomejšie, viac sa starajú o seba a menej skáču okolo mužov a sporáka... samozrejme vo všeobecnosti, nehovorím o konkrétnych ľuďoch.

jackie_1992
11. feb 2022

Ja napisem z pohladu manzelky (30) na svojho manzela (43). Pozname sa osem rokov, byvame spolu osem rokov, mame prve dieta. Myslim, ze keby mal 30, mal by viac energie. Ako tridsiatnik bol viac pozitivny, mal plany do buducna, tesil sa zo svojich konickov. Teraz je viac ufrflany, nestara sa tak o seba, viac zije realitou, myslim, ze viac sa obava buducnosti. Akoby prislo nejake precitnutie, ze zivot nie je taky aky si ho vysnival. Ja, naopak, neustale planujem (30 som mala len pred par tyzdnami), tesim sa na buducnost, snazim sa neprist o svoje hobby, aj ked mame doma prve babatko a nepodlahnut nejakej depke z toho, ze nie sme prachaci so super idealnou pracou a domom na korfu ako sme pred osmimi rokmi snivali 😃😃😃 velmi verim, ze o 10 rokov sa budem citit stale tak cool rebelsky ako teraz a verim, ze manzel, kee bude mat 50 objavi v sebe zase tu slobodu, povie si ze no a co a kupi si motorku 😃

bodka70
11. feb 2022

@babulkomale , tak nevediem si presnú štatistiku ale čo mám známe okolo seba, tak dosť veľa z nich už prestávali s menštruáciou okolo 40-45 rokov, podľa toho súdim 🙂

elizabet173
11. feb 2022

@babulkomale je to individuálne, okolo mňa až po 50. takže sa síce môžeš tešiť, ale nemusí to vyjsť.
@bodka70 ja mám opačné skúsenosti, práveže neskôr

fineta
11. feb 2022

40 vnimam ako najkrajší vek. Neriesime existenčné veci, tym padom mame viac času na seba a pre seba, to sa aj pozitívne odzrkadľuje. Fyzicky sa citime super (vdaka za to, nech to takto vydrzi co najdlhšie🙏) , po psychickej stranke trochu vyčerpane práve z toho obdobia, ked sme budovali domov, pracovné problemy a nasli sa aj sklamania, ktorými sme najviac poznaceni. Aj napriek tomu je to teraz po vsetkych strankach ako nikdy predtým. 🍀

bodka70
11. feb 2022

@maminkadeticiek , žeby až tak? 😀 - ako asi to bude schudnutím, kúpila som záhradu minulého roku - nielen pre radosť ale viac menej z nevyhnutnosti - z peňazí, čo mi ostalo po rozdelení bytu s ex... lebo na bývanie mi to nestačilo ani na garsónku a tam by bol problém s 3 deťmi sa natlačiť, čiže aspoň nejaká nehnuteľnosť, lebo ceny idú nenormálne hore a peniaze na účte by strácali hodnotu plus asi by sa aj dosť míňali. No a keďže záhrada v dosť zanedbanom stave, náletové dreviny, bordel, korene, kamene... čiže riadna makačka a posilňovňa zdarma 🙂. kilá išli dole - plus potom prišla aj nejaká známosť, nepočítala som s tým, nenaháňala a predsa to prišlo (a cez tú záhradku sme sa zoznámili 😀), čiže láááska omladzuje, dodáva energiu 🙂.

bodka70
11. feb 2022

@elizabet173 , je to možné,

banderaska29
11. feb 2022

@marcellka32 ojoj, no ja to s tou žurkou v 30 ke už teraz cítim ako ty v 40 ke 😀 tiež som tri dni hrozná, preto pijem sporadicky. ale zasa keď už - tak poriadne 😀

matkahelka
11. feb 2022

ja mam o par mesiacov 40, doma 13 rocnu pubertu a aktualne 6.tyzdnovy zazrak - obe s tym istym, uzasnym muzom. zijem roky v harmonickom a spokojnom manzelstve, financne sme za vodou, nemam zdravotne problemy, 3x tyzdenne behavam 10km, sex mame taky, ako sme nemali ani pred rokmi, ked sme spolu zacinali. za mna - nie, nemenila by som ani za 20, ani za 30, som uplne spokojna so svojim zivotom a klopem na drevo, nech sa nic neposerie. jaaj, oprava, prsia by som brala tie, co som mala v 20-tke, ale o rok, ked dodojcim, verim, ze aj to bude.