Vek nad 30, bez detí a partnera
Je tu niekto v podobne situácii? Ako to znášate? Ja mám 34 a posledné týždne to nesiem dosť zle, nič ma nenapĺňa a nerobí mi radosť.
@zmrzlinka2021 Okolo 40 nikto normalny slobodny a bezdetny nie je. A ak taky je tak to mas ako hladat ihlu v kope sena, ano mozes takeho najst ale.... Okolo 40 ak je niekto normalny volny tak je velka sanca, ze uz ma zavazok v podobe dietata z predosleho vztahu (co tiez nie je pre kazdeho). Ak si nahovaras nieco ine, tak ma to mrzi. A to nemyslim v zlom, ale realne mam take skusenosti v okoli. Ale dotycna ma 34 takze nejakeho 30- 36 bez zavazkov s hlavou naporiadku este mozno najde. 🙂
@tomas115 Nemusí ta nič mrziet, ja som uz takmer v tej generacii, poznam muzov, ktori su fakt skveli, chodime spolocne na turistiky, bavime sa. Mame skvele priatelstva.
To ze clovek je zenaty, ci ma deti (neraz aj s exfrajerkou) nehovori nič o jeho kvalitach. Mas kopec chlapov a zien v manzelstvach, s detmi, co su vyslovne nekompletni, histericki, egoisticki, kopec vztahov chorych, nevyvazenych...
A muzi, ktorych ja poznam nemaju ziadne deti, kedze nikdy neboli zenati. Maju proste svoje zasady, hodnoty, su spolocenski, komunikativni, inteligentni... proste len v zivote nenadabili na zenu, ktoru by vnimali ako svoju buducu zenu... aj to sa stava.
A vela ludi ani vo vztahoch nenaslo toho spravneho clvoeka - proste len v tych vztahoch prezivaju, trpia - formalne maju "akoze zavazky", ale ziju neraz extremnu mieru frustracie a bolesti...
@zmrzlinka2021 Spolocensky, inteligentny a komunikativny je kazdy ked je single, v tom nie je ziadna veda ked si sam/a. Prave potom sa cela osobnost meni ked si s niekym vo vztahu. Musis robit ustupky, mysliet neegoisticky, predvidat, si pod tlakom partnera, toho co chces Ty atd. Nie kazdy vie vo vztahu spolupracovat, niekto je majetnicky, niekto ziarlivy... A prave to je to tazke najst niekoho s kym budes kompatibilna vo vsetkych podstatnych oblastiach zivota. A toto ani nezistis bez toho aby si s nim byvala, to ze niekoho stretnes na tutistike a zda sa Ti v pohode absolutne nic neznamena. Dlhodoby vztah nie je jednoducha vec. Po jednom vylete, po roku, dvoch je usmiaty este kazdy.
@tomas115 Ja som so svojim muzom pred svadbou vobec nebyvala a videla som co je zac.
A uplne bezne co poznam ludi, mne staci fakt malo a vidim, do akej miery si s dotycny clovekom rozumiem, v com sme nekompatibilni a neraz vyslovne po polhodinke kecov s nejakym chlapom si poviem "keby som bola single, ani za milion"....
Proste na toto nepotrebujes s niekym byvat. STaci ti mat oci otvorene, vnimas reakcie, vidis kompatibilitu, vidis jeho vztahy s rodinou, jeho riesenie problemov...
Tu mas rozchody / rozvody ludi, co spolu zili roky v spolocnej domacnosti, potom mali po rokoch deti a potom sli od seba. Proste ten charakter vidis uz od zaciatku.
@tomas115 nemyslím si ze muži okolo 40 co zastali slobodný sú skrachvoanci. Mam okolo seba v najbližšom okruhu 3 co zostali sami jedine za to ze sa na vážny vzat v 30ke necítili a aktualne sú už dosť vyzrety na to aby zakladali rodinu.
Po 30-tke mam aj ja a vobec si z toho tazku hlavu nerobim a ty by si tiez nemala. Statisticky si sa vyhla svojmu prvemu rozvodu.
Co ti mozem poradit je aby si nebrala vazne reci typu, ze vsetci muzi po 30tke su podivini, playboy-i, skrachovanci a ine tomu podobne kecy. To ti povedia len ludia ktori vnimaju svet okolo seba cez filter a snazia sa tym akosi justifikovat dovod preco su sami single pretoze uz neni z coho vyberat a ine tomu podobne blbosti.
Ja mam to stastie, ze mne sa tymto ludom dari vyhybat. Mna proste zaskatulkuju ako tovar po zaruke, tam uz proste niet co riesit pretoze ten uz je po 30-tke. Preto si kazdy den prikladam 1kg hliny na hrud pretoze uz som v podstate jednou nohou v hrobe 😀
Niektore baby vratane @zmrzlinka2021 ti tu naozaj krasne opisuju realitu tak ako to je bez akehosi zlahcovania okolnosti.
Su proste ludia ktori sa sklamali, ini proste nenasli niekoho s kym videli svoju budcnost az po hrob.....ini zasa nasli zmysel zivota bez zavazku. Su zabehnuti vo svojich kolajniciach a zial uz je to ako zona komfortu z ktorej uz nemas chut vystupit.
Ja som do 30-tky tiez hladal a proste to tiez nejak nevychadzalo, prislo viac sklamani nez uspechov tak som sa zameral na ine veci v zivote. Teraz zijem vyrovnany, pokojny zivot a karta sa obratila. Prichadzaju ponuky cisel, flirty, pohlady a kde co a so mnou nie a nie aby to kyvlo. Neviem preco ale zaujem proste opadol. Bud mi sucasny stav extremne vyhovuje alebo prichadzaju ponuky od zien s ktorymi buducnost nema perspektivu......tazko povedat.
Ono trava sa vzdy zda byt zelensia u suseda. Ak mas pocit, ze tvoj zivot nema zmysel alebo ze sa trapis, prid na MK, prescrolluj si prispevky a hned budes mat zregulovanu kapustu.
Su ludia ktori ziju v naplnenych zvazkoch a maju krasne rodiny, ale su aj ludia ktori sa den co den trapia a niet sposobu ako z toho vycuvat lebo uz su tam aj deti.
Fakt nezufaj.....mas 34. Vobec nepatris do stareho zeleza a stale mozes mat vsetko po com tuzis.
Ver mi, mam kamosov a kamosky ktori uz maju svoje rodiny a sem tam sa dozviem co maju nove a tak skrz znamych a niektorych mi je vyslovene luto pretoze su to ludia s ktorymi som vyrastal a niektori sa fakt trapia s partnermi.
Mat dieta s tym spravnym clovekom je ozajstne stastie, ja to vidim aj vo svojom okoli......ale nie kazdy ma to stastie. To je proste smutna realita.
@zahrajzlato Ked jej prispevok hodnotis ako "narek", to by na nu mohlo zaposobit. Skus jej este trocha polichotit, mozno sa chyti.....
Ona je slobodna, nie zufala ale tak mozno motyka vystreli.
Hang in there brother 😀
@hopsadobrandejsa no prvému rozchodu som sa vyhla aj kvôli tomu asi, že som opatrný človek čo vždy používa aj hlavu, nie len srdce. Teda ak sa mi aj niekto páči a vidím že mi nebude oporou a bude ma ťahať len dole dám ruky preč... A tak nemám za sebou rozvod, ale zároveň nemám ani potomkov keďže fajn nezadaneho chlapa aj do pohody aj do nepohody kde by bola aj nejaká chémia sa mi stretnúť zatiaľ žiaľ nepodarilo.
Ono niekedy je to aj vec stastia. Poznam pary co sa spoznali zhodou okolnosti a doteraz su spolu. Niekedy tomu treba pomoct, inokedy to pride samo. V kazdom pripade dojem, ze v tej pltke slobodnej 30-ky si sama je mylny. Polovica hlada, druha polovica to neriesi.
Nezabudaj na to co ti tu bolo povedane, musis hladat muzov do max 30 rokov 😀. Po 30-tke uz iba beznadejne pripady.
@zahrajzlato 🤣🤣🤣🤣🤣
Pokial sa nemylim, ty uz mas tiez po 30-tke. Uz si po zaruke 😀
Pridám sa tiež som po záruke .
Ahojko, nebud zufala, nic si este nestratila. Podla mna dobre si robila, ze si uzivala zivot. Aspon si videla svet, zila si....co ma to pride,a onedlho najdes svoje stastie, drzim ti palce 🌺

@tomas115
To nie je vobec pravda, ze jej ostanu len skrachovanci (rozvedení, čudáci, atd). Je dosť aj šikovných, dobrých mužov okolo 40, čo sú single.
Dôvod je obvykle podobný - nenašli ženu, ktorú by si vedeli predstaviť ako svoju manzelku a nemajú potrebu sa kurviť a žiť s x priatelkami v spoločných domácnostiach. Proste, ak vztah, tak len s vyzretou a dobrou zenou, nie žiadnou drama queen, manipulatorkou, atd. A už vobec nie takou, ktora na prvom rande vyzera "zufalo" a nekompletne, lebo bez chlapa sa cíti ako nula...
Proste tí muzi sú obvykle inteligentnejsi a nemajú potrebu si hladat, chodit na zoznamky, preto nie su tak velmi v "hladaciku" a nepotrebuju "nasilu loviť".