Verejné zbierky verzus očkovacia lotéria
28. sep 2021
Očkovacia lotéria vo mne zabila ochotu podporovať verejné zbierky napr. pre postihnutých spoluobčanov. Doteraz sme s tým nikdy s mužom problém nemali, aj keď sme prispeli co i len možno malou sumou, neobišli sme na ulici pokladničku zriadenú pre tento účel. Na základe takéhoto lantafárenia s peniazmi teraz zdieľam názor, že pokiaľ dokáže štát rozhadzovať peniaze na nejakú pofídernu lotériu, mal by mať predovšetkým úsilie adresne pomôcť tam, kde je to najviac potrebné. Na jednej strane sa pocity vo mne bijú, na strane druhej môj pohár trpezlivosti voči dianiu v krajine pretiekol a upovedomila som o tom aj pani, ktorá peniaze na chodniki vyberala.

@lilope Las Vegas ma len 10% vody z vrtov, ostatok z rieky. Dubaj moze mat odsolenu vodu, maju penazi na prevadzku odsolnovacov a nezije tam miliarda ludi ktora by to neutiahla kazdomesacne platit. Nakoniec ti miliardari? "má majetok v hodnote 1 153" - miliarda ludi nema pristup k vode a zo 2.7 miliardy ma problemy sa k nej plnohodnotne dostat sa pocas roka. Tych 1153 miliard medzi postihnutych by bolo zo 35€ na 12 mesiacov a bolo by po peniazoch. Z coho by platili vodu dalsi rok?