Veriaci - spoveď v tehotenstve

21. apr 2023

Chcela by som sa spýtať dostala som od starej mamy kázanie že keď sa pôjdem spovedať mám spomenúť že som tehotná, a že si prajem nech môj dieťa je pokrstené keby sa niečo stalo ,ale ja tomu nechapem však pokrstime dieťatko keď sa narodí veď to je jasné že budeme robiť krst po nejakom čase narodení 🤷🤷🤷a druhá vec verím že všetko dopadne dobre 🙏a potom s radosťou a zdraví urobíme krst pre maličké .

sajmonka_1216
21. apr 2023

akože načo to máš dopredu spomínať, že sa niečo stane? ak už ide o to, v prípade ohrozenia života môže krstiť každý.. či babka si myslí, že ten kňaz bude stále chodiť za tebou, keby sa niečo stalo, aby pokrstil dieťa v bruchu?
myslím, že uvažuješ dobre.. po narodení sa pokrstí a netreba hneď myslieť na najhoršie 🙂

pribinak
21. apr 2023

Stará mať sa zabudli v 19.storočí, keď bola vysoká úmrtnosť rodičiek
Poďakuj sa za radu a nerieš

lucia147852
21. apr 2023

Na spovedi sa hovoria hriechy. Nie či chces mať pokrstene dieťa. Babka sa boji, že keby sa dačo stane, aby to bolo "na poriadku". Ale dieťa má automaticky krst túžby, keďže ty vieš, že chces dať pokrstiť. A samozrejme nad takým, že by sa niečo stalo ani neuvažuj 🙂

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. apr 2023

@rony2255 ja aj manžel a celá rodina sme veriaci ,,,,,,,len ja tomu nechápem prečo veď verím že všetko dopadne dobre🙏

tosomja
21. apr 2023

Tak staré babky sa spovedaju aj z toho, čo urobí susedka a čo vidia cez okno. Nič si z toho nerob, veď si po svadbe, tak čo za hriech je tvoje dieťa, ze ho máš spomínať pri spovedi? Nechaj si to na inú príležitosť 😉🫣😃

domkakvet
21. apr 2023

Aj podla mna sa hovoria na spovedi hriechy a nie, ze chces mat pokrstene dieta, ale fararovi to mozes spomenut, aby bola stara mama spokojna, nic za to nedas iba 5 minut casu a ona bude mat radost.

hipuska
21. apr 2023

Neviem ako veľmi si veriacia, keď sa pýtaš takú somarinu 🤷

tenerifka
21. apr 2023

Neskutocne kraviny hodne stredoveku....

euka210
21. apr 2023

Tak to je aka sprostost! 🤦‍♀️
Ale...existuje modtitba za tehotnu a rodicku...ja som bola na spovedi v 9mes.s brusiskom a knaz mi navrhol, ze je taka modlitba, ci nechcem. Tak sme ho pockali a on sa nadomnou pomodlil modlitbu za mna a tusim aj male...velmi pekne to bolo.

floki1994
21. apr 2023

Však starká to nemyslela zle..proste iná "škola"..vypočuj si a nerieš..to že veriš, že všetko bude dobre je jedna vec a realita je druhá..sama som toho príkladoma život ma pekne prefackal...áno treba dúfať, že všetko bude dobre ale nezazlievaj starkej že ti to takto povie asi mala ťažky život a nie úplne najlepšie sa vyjadrila...takže pousmej sa nad tým, povedz že krst bude a hotovo... 🙂

monika4487
21. apr 2023

Tak ako starke, ony zili v inej dobe, inej spolocnosti a mali inu zdravotnu starostlivost. Tak vidno, ze stratkej na Vas zalezi 🙂 Ved ked pojdete na spoved, kňaz uvidi, ze ste tehotna a teda je tam predpoklad, ze bude aj krst dieťaťa v buducnosti. Patronom tehotných je sv. Gerard a ma aj modlitbu pre tehotne matky. Prajem vela zdravia obom 🙂

jaskolka
21. apr 2023

Nemyslela babka skôr modlitbu nad tehotnou matkou? Alebo požehnanie tehotnej matky? Lebo pokrstiť dieťa pred narodením sa ani nedá, to akože pokrstí tvoje brucho, alebo ako?

nevenka
22. apr 2023

Svokra robila na porodnici, je zdravotna sestra a veru sa stalo, ze deticky aj krstila.
Na spovedi sa spovedame z hriechov a nehovorime tam taketo veci.
Keby sa nieco vazne dialo, tak rovno na porodnici povies, ze si zelas dieta pokrstit, pripadne si ho pokrstis sama, ak budes toho schopna. Ja som hned po narodeni vsetkym detom dala na cielko krizik, privitala ich na svete.
Mala som zdravotne komplikacie a volali sme knaza domov 1.1. kvoli svatemu prijimaniu (musela som lezat, tak prisiel mi dat knaz) a dal mi aj pozehnanie pred porodom. 2.1. som sla na kontrolu a nebolo to dobre, tak som uz ostala v nemocnici.