Veríte na zjavenia panny Márie?
Ja o tom pochybujem. Ježiš apoštolom sľúbil Ducha Svätého nie svoju matku Máriu. Prečo by dávala posolstvá, keď v Biblii je všetko, čo potrebujeme?
@natalka13 Už si ich niekedy čítala? Opísali to dosť podrobne. Hlavne to ako vyzerá. Ale však nikto ťa nenúti tomu veriť. A čo nevysvetliteľné uzdravenia na tých miestach. Uznané a potvrdené lekármi. Vieš sú veci ktoré veda ani tá lekárska nedokáže vysvetliť. A tam prichádza už jedine viera. To čo nedokážeš prijať rozumom treba prijať srdcom.
@bloger to moze prist hocikto s tym ze videl take a take zjavenie. A zacne hon.
@malinkajozka Skúsim ti vysvetliť časť o otrokoch. Biblia nikde neodsudzuje praktizovanie otroctva. Dáva inštrukcie na to, ako by sme sa mali ku otrokom správať (Deuteronomium 15:12-15; Efezským 6:9; Kolosenským 4:1), no vôbec otroctvo nezakazuje. Mnohí toto vnímajú tak, že Biblia dovoľuje všetky formy otroctva. No títo ľudia často nerozumejú tomu, že otroctvo v časoch Biblie bolo omnoho iné ako je to, ktoré sa dialo v niekoľkých posledných storočiach v mnohých častiach sveta. Otroctvo v Biblii nebolo založené exkluzívne na rase. Ľudia neboli otrokmi kvôli svojej národnosti, alebo kvôli farbe pleti. V časoch Biblie bolo otroctvo skôr otázkou sociálneho postavenia. Ľudia sa predali do otroctva, keď neboli schopní zaplatiť svoje dlhy, alebo keď sa nedokázali postarať o svoje rodiny. V Novozákonnej dobe boli niekedy doktori, právnici a dokonca aj politici niekoho otrokom. Niektorí ľudia sa dokonca rozhodli pre otroctvo, pretože vedeli, že sa o nich ich pán postará.Otroctvo z niekoľkých minulých storočí bolo priam založené na farbe pleti. V Spojených Štátoch bolo mnoho čiernych ľudí považovaných za otrokov kvôli svojmu pôvodu; mnoho otrokárov skutočne verilo tomu, že čierny ľudia boli podradení ostatným ľuďom. Biblia rozhodne odsudzuje otroctvo, ktoré je založené na rase. Môžeme to vidieť napríklad v otroctve, ktoré zažívali Židia, keď boli v Egypte. Židia boli otrokmi nie preto, lebo by si to vybrali, ale preto, lebo boli Židmi (Exodus 13:14). Ranami, ktorými Boh udrel na Egypt chcel Boh ukázať, aký je Jeho názor na rasové otroctvo (Exodus 7-11). Takže áno, Biblia odsudzuje niektoré formy otroctva. No zároveň sa zdá, že Biblia dovoľuje existovať niektorým iným formám. Ale podstatnou vecou je to, že otroctvo, ktoré Biblia dovoľuje nemá v žiadnom prípade nič spoločné s rasovým otroctvom, ktoré zachvátilo svet v minulých storočiach. Prepáč je to trochu dlhšie ale podstatné.
@malinkajozka Snažil som sa ale evidentne máš len svoju pravdu. Tak odmietam s tebou diskutovať. Nemá to zmysel. Témou je niečo úplne iné. Ja nemám žiadnych otrokov. Je smiešne čo tu splietaš. Vôbec nechápeš historické okolnosti ani dobu v ktorej to bolo. Tak načo drať klávesnicu na niekoho ako si ty. Ono by si to vyžadovalo prijať fakt, že nie Biblia je pôvodcom zla. V ľudoch je zlo.
@malinkajozka Snažil som sa ale evidentne máš len svoju pravdu. Tak odmietam s tebou diskutovať. Nemá to zmysel. Témou je niečo úplne iné. Ja nemám žiadnych otrokov. Je smiešne čo tu splietaš. Vôbec nechápeš historické okolnosti ani dobu v ktorej to bolo. Tak načo drať klávesnicu na niekoho ako si ty. Ono by si to vyžadovalo prijať fakt, že nie Biblia je pôvodcom zla. V ľudoch je zlo.
@bloger Skús odpovedať na otázky.
Potrebujeme otroctvo, ako si písal?
Máš otrokov doma a biješ ich?
Prečo nie, keď Biblia ti to káže?
@malinkajozka Diabol tiež citoval zo svätého písma. Ale problém bol v tom, že zámerne odvádzal od podstaty. Snažil sa to zorientovať úplne iným smerom. Presne tým ako ty. Poukázať na to, že Boh je daleko a nestará sa. Dokonca, že súhlasí s násilím. A hľadal si len argumenty aj v písme pre túto lož. Píšem ti to ešte raz a naposledy. Boh ani Biblia a ani Cirkev neschvaľujú násilie ani otroctvo. A môžeš to prekrúcať koľko chceš. Dal som ti to do kontextu určitého obdobia. V starom zákone bolo veľa násilia. Nebolo to však preto, že by Boh ho schvaľoval. Tak isto ho neschvaľuje ani dnes. Mentalita ľudí bola v tom čase taká. A to sa nedá zmeniť naraz. Indián by asi najskôr začal po tebe strieľať šípy. Nechápal by kto si a prečo si za ním prišla. Dokážeš toto pochopiť a prijať? Predstav si niekoho kto celé roky žil bez lásky. A zrazu niekto za ním príde a povie mu, že ja ťa mám rád. Tak ťažko tomu uverí. Chce to trpezlivosť, aby sa srdce toho človeka zmenilo. Aby uveril, že existuje láska a dobro.
@michaelka_ Mária, je Ježišova matka.
To je všetko. Treba ju mat v úcte ako všetkých svätých....
Nie je 4 Božská osoba, to znamená ze nie je Boh.
Nemá sa k nej modlit, a nemá sa vyznávať ako naša kráľovná.
Ježiš Jediny je kráľ neba i zeme. A žiadna kráľovná neba i zeme neexistuje. Je to len výplod čias....
Nikde v Biblii sa nepíše ze sa k nej treba modlit.
A ani ju prosiť aby sa prihovorila Ježišovi za nás... Ked sa chces prihovorit Ježišovi, Boh Ta dokonale stvoril na to aby si to mohla spraviť. Nemusíš mať nijakú primluvnicu....
Aj s mamou keď sa rozprávaš, nejdeš najskôr za otcom, aby šiel za mamou a povedal jej co jej ty chceš povedať...
Je to obrovský klam!!!!!!
A v Biblii sa pise:Za Ježišom zakričala zena:Blahoslavena je ta, ktorej prsia ta dojcili..
On sa otočil a povedal :Blahoslavení sú tí, ktori počúvajú môjho Otca!
To úplne stačí ako to je. Otec, Syn, Duch Svätý. Nik viac, nik menej.
Ľudia ktorí melú ústami, ze Mária je ich kráľovná a hned ba to, ze Jezis je ich kráľ... Väčšinou nevedia ani v čo veria a nevedia ani co hovoria.
Uz len v prvom prikázaní je napísané všetko... Milovať budeš svojho Boha.... Ziadna Mária sa tam nespomína. Takze sa určite nezjavuje. Ale toto je to co mne zjavil Boh. A dal mi odpovede. Ak chces svoje vlastné presvedčenie, kludne sa ho spýtaj. Aj ja som sa ho na toto konkrétne pytala... Odpoveď bola tak ako som napisala vyššie.
@malinkajozka citujes starý zákon... Starý zákon je starý zákon... Platný je Nový zákon! 😉
Nie, je to od demonov.
@malinkajozka Vieš ty vôbec čítať. Alebo si naozaj taká nešťastná existencia na tomto svete. Písal som každý potrebuje matku. Kde v tej vete vidíš násilie alebo otroctvo. Tak dá sa s tebou s tebou normálne diskutovať. Alebo potrebuješ niekoho len nasrať. Dobre vieš čo som napísal. Hned si sa toho chytila. Autorka píše, že všetko podstatné Bioblia obsahuje. Tak čo nám môže Mária odovzdať cez posolstvá. Potrebujeme matku to som napísal. Ty si sa chytila toho, že aká je Biblia zlá. Už ma nebaví sa s tebou doťahovať.
@michaelka_ Ešte mi napadlo, ak si chceš budovať k Márii vzťah, odporúčam ti modlitbu: “Ježišu, nauč ma milovať Máriu, ako ju miluješ ty. Mária, nauč ma ľúbiť Ježiša, ako ho ľúbiš ty.” 💕
Po pôrode Ježiša už Mária nebola panna. Mala po ňom aj ďalšie deti. Hymen nedorastá, kto tomu verí, by si zaslúžil ocenenie "bludný balvan". A už vôbec nebola bohyňa, rovna Bohu. Mária bola iba rodička Ježiša, obyčajný hriešny človek, tak ako aj ostatní. 😉
Po pôrode Ježiša už Mária nebola panna. Mala po ňom aj ďalšie deti. Hymen nedorastá, kto tomu verí, by si zaslúžil ocenenie "bludný balvan". A už vôbec nebola bohyňa, rovna Bohu. Mária bola iba rodička Ježiša, obyčajný hriešny človek, tak ako aj ostatní. 😉
@anonym_414a0c Jediná pravdivá vec je to, že Mária nebola a nie je bohyňa. Všetko ostatné, čo o nej píšeš, je nepravda. Mária bola sľúbená už v raji. Bola v Božom pláne a Boh ju stvoril čistú, tak, ako stvoril čistých aj prvých ľudí. Prví ľudia sa poškvrnili hriechom, ale Mária nie. Zdá sa ti to nemožné? O čo je to viac nemožné ako to, že Panna počne a porodí syna? Počatie pri panenstve možné je, ale byť bez hriechu nie? To nie je Máriina zásluha, to bola Božia milosť, ktorá ju chránila. Bola vyvolená stať sa Matkou Božieho Syna, Boh si ju vybral a starostlivo chránil. A ona v slobode spolupracovala s touto Božou milosťou. Dokonca mala aj otázky - ako sa to stane? Ale po vysvetlení neodporovala, prijala to, bola Bohu oddaná (služobnica Pána, nech sa stane podľa tvojho slova). A neporodila iné deti, Ježiš nemal pokrvných bratov a sestry, mal bratrancov, označenie brat sa používalo v tom čase pre širokú rodinu. Mária nie je bohyňa, je Matka Ježiša, ktorý bol pravý Boh a pravý človek, čo znamená, že je Bohorodička. Ježiš ju miluje, bola do neba vzatá s telom i s dušou, urážky voči jeho mame bolia i jeho a neostávajú nepovšimnuté.
@anonym_414a0c Jediná pravdivá vec je to, že Mária nebola a nie je bohyňa. Všetko ostatné, čo o nej píšeš, je nepravda. Mária bola sľúbená už v raji. Bola v Božom pláne a Boh ju stvoril čistú, tak, ako stvoril čistých aj prvých ľudí. Prví ľudia sa poškvrnili hriechom, ale Mária nie. Zdá sa ti to nemožné? O čo je to viac nemožné ako to, že Panna počne a porodí syna? Počatie pri panenstve možné je, ale byť bez hriechu nie? To nie je Máriina zásluha, to bola Božia milosť, ktorá ju chránila. Bola vyvolená stať sa Matkou Božieho Syna, Boh si ju vybral a starostlivo chránil. A ona v slobode spolupracovala s touto Božou milosťou. Dokonca mala aj otázky - ako sa to stane? Ale po vysvetlení neodporovala, prijala to, bola Bohu oddaná (služobnica Pána, nech sa stane podľa tvojho slova). A neporodila iné deti, Ježiš nemal pokrvných bratov a sestry, mal bratrancov, označenie brat sa používalo v tom čase pre širokú rodinu. Mária nie je bohyňa, je Matka Ježiša, ktorý bol pravý Boh a pravý človek, čo znamená, že je Bohorodička. Ježiš ju miluje, bola do neba vzatá s telom i s dušou, urážky voči jeho mame bolia i jeho a neostávajú nepovšimnuté.
@maja22 Ahoj Maja 🙂, ak je pre teba Biblia Božie Slovo, tak by si sa mala riadiť ňou. Pretože diabol zvádza a klame. V Biblii nie je o Márii takmer nič, ale to že mala deti je fakt. Katolícka cirkev vytvorila dogmu, že je bohorodička, čo je veľmi zavádzajúce označenie, ďalej, že je večná panna, to je tiež blud sám o sebe, lebo je mŕtva a v nebi nemože byť ,,večná” panna, to je tiež také manipulačne pomenovanie a tiež si vytvorili dogmu jej nanebovzatia. To nikde v Biblii nie je, ľudia by sa mali zamyslieť na čom majú postavenú vieru. Kde kto napíše kadejakú knihu s vlastnou náukou. Ak je hocičo v rozpore s Bibliou, je to bludna náuka a to nie je z Boha, prieči sa to Bohu. Mária bola vydatá žena, ak by nemala sexuálny styk s Jozefom porušuje to to, na čo Boh určil manželstvo a to, že sa máme milovať a množiť. Išli by tým obaja proti Bohu. Mýslíš, že by ich Boh sebecky uvaznil v nefunkčnom a neúplnom zvazku? Veď to nedáva zmysel. Mária mala niečo okolo 16r keď porodila Ježiša, bola ešte mladé dievča…
@maja22 Ahoj Maja 🙂, ak je pre teba Biblia Božie Slovo, tak by si sa mala riadiť ňou. Pretože diabol zvádza a klame. V Biblii nie je o Márii takmer nič, ale to že mala deti je fakt. Katolícka cirkev vytvorila dogmu, že je bohorodička, čo je veľmi zavádzajúce označenie, ďalej, že je večná panna, to je tiež blud sám o sebe, lebo je mŕtva a v nebi nemože byť ,,večná” panna, to je tiež také manipulačne pomenovanie a tiež si vytvorili dogmu jej nanebovzatia. To nikde v Biblii nie je, ľudia by sa mali zamyslieť na čom majú postavenú vieru. Kde kto napíše kadejakú knihu s vlastnou náukou. Ak je hocičo v rozpore s Bibliou, je to bludna náuka a to nie je z Boha, prieči sa to Bohu. Mária bola vydatá žena, ak by nemala sexuálny styk s Jozefom porušuje to to, na čo Boh určil manželstvo a to, že sa máme milovať a množiť. Išli by tým obaja proti Bohu. Mýslíš, že by ich Boh sebecky uvaznil v nefunkčnom a neúplnom zvazku? Veď to nedáva zmysel. Mária mala niečo okolo 16r keď porodila Ježiša, bola ešte mladé dievča…
@makodob Bibliu zostavili katolíci. 🙂 Postupne na prvých konciloch sa ustanovovalo, ktoré knihy prijať ako pravdivé a ktoré nie, lebo majú v sebe nepravdy. Tradícia a úcta k Božej Matke tu bola skôr ako knihy. Preto sa aj v Biblii píše, že stĺpom a oporou pravdy je cirkev. Ani Ježiš nepovedal učeníkom všetko. Ale sľúbil im Ducha Svätého, ktorý ich bude viesť a postupne im odhaľovať, čo dovtedy bolo ešte skryté. Odvolávať sa čisto len na Bibliu je vlastne nebiblické. 🙂 Ďalej debatu ani nemusíme viesť. Nie je o čom, my dve sa nestretneme v rovnakom bode, čaká nás to až v nebi. 😉
@maja22 inak neexistuje jeden jediný verš, kde ju Ježiš v Písme nazval matkou. Vždy ju oslovil žena, ženo. Lebo Boh nemá matku, Boh je Stvoriteľ, On ju stvoril a použil si ju, s čím ona samozrejme slobodne súhlasila. Ju si Boh použil,aby mohol prísť v tele človeka na zem a naplniť plán spásy, v tichosti a pokore, aby porazil diabla a smrť. Sú to veľmi vážne veci. Tie púte a zázraky, to ozaj veríš, že to robí ona? Aby kradla slávu Bohu? Ona by to nikdy neurobila.. Okrem toho celý tento plán na zneužitie jej mena slúži na odklonenie pozornosti od Ježiša ako Spasiteľa. On a jedine On zaplatil cenu za hriech na kríži. Jeho krvou sú očistené naše hriechy a Mária je spasená tou istou krvou ako ostatní ľudia na svete, Ježišovou. Ak ti záleží na tom, aby si poznala Pravdu, ktorou je Ježiš, tak Ho popros, aby ti ju ukázal. Ale upusti od všetkého čo ,,vieš”. Lebo za pravdu za dnes skrýva premnoho satanových lží.
@makodob Bibliu zostavili katolíci. 🙂 Postupne na prvých konciloch sa ustanovovalo, ktoré knihy prijať ako pravdivé a ktoré nie, lebo majú v sebe nepravdy. Tradícia a úcta k Božej Matke tu bola skôr ako knihy. Preto sa aj v Biblii píše, že stĺpom a oporou pravdy je cirkev. Ani Ježiš nepovedal učeníkom všetko. Ale sľúbil im Ducha Svätého, ktorý ich bude viesť a postupne im odhaľovať, čo dovtedy bolo ešte skryté. Odvolávať sa čisto len na Bibliu je vlastne nebiblické. 🙂 Ďalej debatu ani nemusíme viesť. Nie je o čom, my dve sa nestretneme v rovnakom bode, čaká nás to až v nebi. 😉
@maja22 A prijala si Ježiša do svojho srdca? Vyznala si Ho ako svojho jediného Pána a Spasiteľa? Aby prišiel a viditeľne zmenil tvoj život? Lebo len vtedy príde Duch Svatý a teda musí to byť v úprimnej túžbe srdca po Bohu povedané. A v Biblii máš všetko, čím sa ti tu stačí riadiť. O histórii katolíkov si toho možeš voľne naštudovať.Ale fakt je, že toho veľa prekrútili, ale to ti odkryje Duch Svatý, ak Ho budeš mať. A birmovkou nezískava človek Ducha, to je ďalší výmysel. Sama mám birmovku a znovuzrodila som sa až o x rokov neskor.
@maja22 a ešte jedna otázka, keď vravíš, že sa stretneme v nebi. Máš istotu spasenia? Lebo ja ju mám, viem, že som sa znovuzrodila s Duchom Svatým a moj celý život sa zmenil. Viem, že som spasená skrze vieru, tak ako to hovorí Písmo. Žiaľ, čo stretávam ľudí kresťanov, málokto má istotu spasenia a dokonca to považujú za pýchu, ak človek verí, že je spasený, pričom takto to hovorí Sám Boh. Že sme prešli zo smrti do života a vyhli sa súdu.

@medea2003
Cirkev nekritizuje,kedze dovtedy neexistovala😉